Σεμινάριο Web Design & Development

Προσφορά εγγραφής για παρακολούθηση διαδικτυακού σεμιναρίου σε ανέργους, φοιτητές, σπουδαστές στο Web Design & Development (συνολικό πρόγραμμα από 174 μέχρι 408 ώρες)

HTML5, CSS – CSS3                                           : 84 ώρες – κόστος : 100,00 €

Object-Oriented Javascript, BOM, DOM : 90 ώρες – κόστος : 180,00 €

jQuery  2.0                                                           : 33 ώρες – κόστος : 099,00 €

Bootstrap                                                             : 21 ώρες – κόστος : 060,00 €

PHP , MySQL , SQL                                          : 90 ώρες – κόστος : 270,00 €

Advanced: HTML5 , CSS3 ,   Javascript   : 90 ώρες – κόστος : 360,00 €

ΤΑΧΥΡΥΘΜΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ 

HTML5, CSS3, Javascript                             : 117 ώρες – κόστος : 325,00 €

Η διάρκεια είναι τέτοια ώστε :
1.  να υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος για πρακτική εξάσκηση
2. για δυνατότητα ολοκληρωμένης εφαρμογής στο τέλος,
με αποτέλεσμα την απαραίτητη εμπέδωση της ύλης.     (πληροφορίες εδώ)

.

Λογαριασμοί email και τεχνικές ελέγχου ασφάλειας και προστασίας από εισερχόμενα

SOFTWARE

1)CryptoMirr-P

encryption –
decryption
of Credentials
AND
automation
of access
of internet
services

2) e-Mirr

Send
mass e-mail
with
Automatically
Personalized
Attachments

OR with

3) e-Dt

High Speed &
High Quality

Posted in I T, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ | Leave a comment

Κανένα φωτοστέφανο σ’ αυτούς που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία

Οι τέως πρωθυπουργοί δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται ως «ιερές αγελάδες» που είναι υπεράνω κριτικής

Κανένα φωτοστέφανο σ’ αυτούς που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία  | tovima.gr Χαραλαμπόπουλος Λευτέρης

Κοιτάζω καμιά φορά τη ροή της επικαιρότητας και σκέφτομαι ότι έχουμε φτιάξει μια πολύ βολική ερμηνεία για το πώς φτάσαμε στη χρεοκοπία και τα μνημόνια.

Λίγο πολύ όλοι βολεύονται να λένε ότι για όλα φταίει ο Γιώργος Παπανδρέου.

Όχι πως δεν φταίει. Κάθε άλλο, θα μείνει στην ιστορία ως αυτός που κάλεσε το ΔΝΤ.

Όμως, δεν ήταν ο μόνος υπεύθυνος, ακόμη και εάν βολεύει και σαν αποδιοπομπαίος τράγος και σαν αυτός για του οποίου την πολιτική κληρονομιά καμιά κόντρα δεν θα υπάρξει.

Μόνο που τα προβλήματα της χώρας μας δεν ξεκίνησαν με έναν πρωθυπουργό που όσο βαρύ όνομα κουβάλαγε, άλλη τόση ελαφρότητα επέδειξε.

Τότε απλώς φάνηκαν τα προβλήματα και πόσο εκρηκτικά ήταν.

Τα προβλήματα ξεκίνησαν νωρίτερα και το ξέρουμε.

Γιατί το μεγάλο πάρτι του χρέους έγινε επί κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή.   …………

πηγή : το Βήμα  (άρθρο)

Σχόλιο Μιρτζάνη Εμ. :  Το πολύ μεγάλο πρόβλημα (δεν αναφέρεται στο άρθρο αυτό)  ήταν η διαχείριση του Ασφαλιστικού προβλήματος όταν βρισκόταν στην Κυβέρνηση  Σημίτης – Γιαννίτσης – Χριστοδουλάκης (2001) με κύρια πολιτική ευθύνη του τότε πρωθυπουργού κ. Σημίτη. Το πρόβλημα ήταν γνωστό και δεν το διαχειρίσθηκαν ούτε οι 2 επόμενες κυβερνήσεις του κ. Καραμανλή, λόγω του πολύ μεγάλου πολιτικού κόστους. Η κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου έκανε παρεμβάσεις που μετατόπιζαν τις συνέπειες του προβλήματος! Κλήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ “να βγάλει το φίδι από την τρύπα”. Αυτοί που δεν έκαναν κανένα αποτελεσματικό βήμα στην επίλυση του μεγάλου αυτού προβλήματος κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ που τόλμησε να κάνει κάποια βήματα! Όπως έχουν αναφέρει οι κ. Γιαννίτσης και Βενιζέλος  το Ασφαλιστικό πρόβλημα δημιούργησε το 80% του χρέους !!! Η καθυστέρηση ουσιαστικών και αποτελεσματικών παρεμβάσεων οδήγησε στην χρεοκοπία !!!

Γιαννίτσης: Πάνω από το 80% του χρέους είναι τα ελλείμματα του ασφαλιστικού
Posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ, ΟΙΚΟΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ | Comments Off on Κανένα φωτοστέφανο σ’ αυτούς που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία

Επίθεση Κινέζων χάκερ σε οκτώ τεχνολογικές επιχειρήσεις

hackers

Οπως αναφέρει το Reuters, Κινέζοι χάκερ, συμπεριλαμβανομένης μιας ομάδας γνωστής ως ΑΡΤ10, είχαν συνεχίσει τις κυβερνοεπιθέσεις παρά τη σύναψη συμφωνίας ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και στο Πεκίνο προ τριετίας για την αποφυγή οικονομικής κατασκοπείας. ΕΡΑ

Χάκερ που εργάζονταν για το υπουργείο Εθνικής Ασφαλείας της Κίνας παραβίασαν τα δίκτυα οκτώ από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές εταιρείες, με στόχο να αποσπάσουν εμπορικά μυστικά των πελατών τους, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters. Με τις πληροφορίες αυτές ενισχύονται οι φόβοι για το μέγεθος της οικονομικής κατασκοπείας από την Κίνα αν και το Πεκίνο αρνείται πως συμμετέχει ή ενθαρρύνει κυβερνοεπιθέσεις.

Οι εταιρείες που έπεσαν θύματα χάκερ από την Κίνα ήταν οι Hewlett Packard Enterprise (HPE), IBM, Fujitsu, Tata Consultancy Services, NTT Data, Dimension Data, Computer Sciences Corporation και DXC Technology, θυγατρική της HPE. Στο πελατολόγιο των εταιρειών αυτών περιλαμβάνονταν ο σουηδικός κολοσσός τηλεπικοινωνιών Ericsson, ο εργολάβος του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού Huntington Ingalls Industries και το σύστημα ταξιδιωτικών κρατήσεων Sabre. Το Reuters δεν έχει καταφέρει να προσδιορίσει το μέγεθος της ζημίας, αλλά υψηλόβαθμα στελέχη των μυστικών υπηρεσιών στη Δύση υποστηρίζουν πως ο «λογαριασμός» είναι υψηλός. «Εχουν σημειωθεί συστηματικές κυβερνοεπιθέσεις με μεγάλες επιπτώσεις», σχολιάζει ο Ρόμπερτ Χάνιγκαν, πρώην διευθυντής της βρετανικής υπηρεσίας GCHQ και νυν πρόεδρος της εταιρείας ασφαλείας στον κυβερνοχώρο BlueVoyant.    …………

πηγή :  η Καθημερινή  (άρθρο)

Posted in ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ | Comments Off on Επίθεση Κινέζων χάκερ σε οκτώ τεχνολογικές επιχειρήσεις

Έρευνα: Ρομπότ θα εξαφανίσουν 20 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στη βιομηχανία ως το 2030

REUTERS/STEVE MARCUS

Μέχρι 20 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στον κατασκευαστικό τομέα ανά τον κόσμο θα χαθούν, καθώς θα τις αναλάβουν ρομπότ, μέχρι το 2030, σύμφωνα με έρευνα της Oxford Economics.

Όπως αναφέρει το BBC, η εταιρεία σημειώνει πως οι άνθρωποι που θα χάσουν αυτές τις δουλειές πιθανώς να διαπιστώσουν πως συγκρίσιμες δουλειές στον τομέα των υπηρεσιών θα έχουν ήδη υποστεί και αυτές πίεση λόγω της «επέλασης» του αυτοματισμού- ωστόσο ο αυτοματισμός, με τη σειρά του, αναμένεται να τονώσει επίσης την ανάπτυξη και να φέρει δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Σε κάθε περίπτωση, η Oxford Economics τονίζει πως απαιτείται ανάληψη δράσης για να αποτραπεί η αύξηση των ανισοτήτων στα εισοδήματα.

Γενικότερα, σύμφωνα με την εταιρεία, θεωρείται πως το κάθε βιομηχανικό ρομπότ έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια 1,6 θέσεων εργασίας στον κατασκευαστικό τομέα- και επηρεάζονται περισσότερο οι περιοχές με το λιγότερο εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό. Οι περιοχές όπου είναι περισσότεροι οι ανειδίκευτοι τείνουν επίσης να έχουν πιο αδύναμες οικονομίες και υψηλότερους δείκτες ανεργίας ούτως ή άλλως, και είναι πιο ευάλωτες στην απώλεια θέσεων εργασίας εξαιτίας των ρομπότ, σύμφωνα με την Oxford Economics. Επιπροσθέτως, εργάτες που εξέρχονται από τον κατασκευαστικό τομέα κατά κανόνα βρίσκουν νέες δουλειές σε τομείς όπως οι μεταφορές, η οικοδομή, η συντήρηση κ.α.- που είναι τομείς οι οποίοι επίσης θεωρούνται ευάλωτοι στην άνοδο του αυτοματισμού.  ……….

πηγή  :  Ναυτεμπορική  (άρθρο)

Posted in I T, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ | Comments Off on Έρευνα: Ρομπότ θα εξαφανίσουν 20 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στη βιομηχανία ως το 2030

Ευκλ. Τσακαλώτος: Η οικονομία είναι το δυνατό μας χαρτί

INTIME NEWS/ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

«Η οικονομία ήταν και είναι το δυνατό μας χαρτί με την έννοια πως ό,τι μας έλεγαν ότι δεν θα καταφέρουμε το καταφέραμε», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενώ επανέλαβε την πεποίθησή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εκλογές.«Το σημαντικότερο επίτευγμα είναι πως έχουμε ένα μοντέλο για την ανάπτυξη όπου τα εργασιακά δικαιώματα, οι συλλογικές συμβάσεις και ο κόσμος της εργασίας είναι μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος. Δημιουργήσαμε μια καλή ισορροπία ανάμεσα σε φοροελαφρύνσεις και το κοινωνικό κράτος. Βγήκαμε από το μνημόνιο, έχουμε τους βαθμούς ελευθερίας, έχουμε το διάδρομο που μας έδωσε η ελάφρυνση του χρέους», είπε ο υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση.

«Από την άλλη πλευρά ο κόσμος δεν συγκρίνει πού ήταν και πού είναι, αλλά πού είναι σε σχέση με τις ανάγκες που έχει. Περάσαμε δύσκολα χρόνια, με πιο δύσκολο το 2017, τότε που μας ανάγκασαν οι δανειστές να πάρουμε μέτρα και αντίμετρα, καθίσαμε με μεγάλη σεμνότητα να δούμε πως δεν θα μειωθούν οι συντάξεις, και να προχωρήσουμε στα αντίμετρα, τα οποία ξεκίνησαν από το 2018. Στη δύσκολη αυτή διαπραγμάτευση που κράτησε τέσσερα χρόνια κανείς από όσους συμμετείχαν στην διαπραγματευτική ομάδα, δεν ξεχνούσε για ποιους είναι εκεί. Η Αριστερά δεν είναι να κάνει κριτική αλλά όταν είναι δύσκολα τα πράγματα να είναι εκεί και να δίνει λύσεις. Είχα χαμηλότερες προσδοκίες το 2015 σε σχέση με αυτά που επιτύχαμε. Εάν μου το λέγατε δεν θα το πίστευα» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ το 2015, όταν το είχε προτείνει ο κ. Σόιμπλε, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν «καταστροφή για την ελληνική κοινωνία». Όπως ανέφερε, «είναι άλλο μια έξοδος το 2010, που και τότε θα είχα αντίρρηση με την αντίστοιχη υποτίμηση και άλλο το 2015, όπου θα υπήρχε νέα υποτίμηση της τάξης του 15% του ΑΕΠ, η οποία θα ερχόταν να προστεθεί στο 24% του ΑΕΠ που είχε χαθεί ήδη».

Αναφερόμενος στο διακύβευμα των εκλογών ιδιαίτερα για τη μεσαία τάξη, είπε ότι είναι πολύ σαφείς οι διαφορετικές γραμμές: «Το ένα μπλοκ θέλει ισορροπημένη οικονομία, στοχευμένες μειώσεις στη φορολογία αλλά και κοινωνικό κράτος. Από την άλλη έχει έναν ηγέτη που υπόσχεται την συνέχιση της λιτότητας».

«Ο κ. Μητσοτάκης, δεν εξηγεί γιατί τα τελευταία 30 χρόνια απέτυχαν και το ισπανικό και το γαλλικό συντηρητικό κόμμα. Γιατί δεν είχαν καμιά θετική επίδραση στα μεσαία στρώματα», πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών, ενώ σε ό,τι αφορά το θέμα των προσλήψεων παρατήρησε: «Με τη σχέση μία πρόσληψη για κάθε μια αποχώρηση δημιουργούνται στο δημόσιο 9.000 θέσεις εργασίας με τη σχέση μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις 1.800 θέσεις. Ο κ. Μητσοτάκης έχει ήδη ανακοινώσει την πρόσληψη 1.200 αστυνομικών. Μένουν 600 θέσεις για όλα τα υπόλοιπα» . ………..

πηγή : Ναυτεμπορική (άρθρο)

Posted in ΟΙΚΟΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ | Comments Off on Ευκλ. Τσακαλώτος: Η οικονομία είναι το δυνατό μας χαρτί

Κορυφαίος αθλητής, σπάνιος άνθρωπος, βαθιά Ελληνας

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΕΛΛΙΣ

250619antetokounmpo_01
Ενα μοναδικό παράδειγμα μεγάλου αθλητή, αλλά και, πολύ περισσότερο, ενός ξεχωριστού ανθρώπου.

Η κορυφαία απάντηση στους ρατσιστές και σε όλους εκείνους που δεν αντέχουν τη διαφορετικότητα, στην Ελλάδα, στην Αμερική, στον κόσμο.

Και, φυσικά, μια μοναδική διαφήμιση για τη Ελλάδα. Από τον τουρισμό – έχει συμμετάσχει και σε εκστρατείες προσέλκυσης τουριστών στη χώρα μας – μέχρι την ελληνική μουσική. Ο ίδιος και η οικογένειά του γιόρτασαν τη μεγάλη επιτυχία της ανάδειξής του ως MVP του ΝΒΑ με ελληνική μουσική. Αλλά και για το ελληνικό μπάσκετ. Αλλωστε, είναι παίκτης της εθνικής ομάδας.

Σε κάθε ευκαιρία ο Γιάννης Αντετοκούμπο προβάλλει κάθε τι το ελληνικό. Στη διάρκεια της τελετής βράβευσής του, πόζαρε με ανοιχτό το σακάκι του για να φανεί ότι είναι φοδραρισμένο με τον Παρθενώνα.

Ο πιο Ελληνας από οποιονδήποτε έφθασε ψηλά. Τόσο ψηλά. Που όχι μόνο έχει την ελληνική σημαία πάντα δίπλα του, αλλά την σέβεται και την τιμά όσο λίγοι.    ……………

πηγή : η Καθημερινή  (άρθρο)

Posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ | Comments Off on Κορυφαίος αθλητής, σπάνιος άνθρωπος, βαθιά Ελληνας

Ενα καλό σενάριο και πώς υπονομεύεται…

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΛΙΤΣΗΣ

Υπάρχει ένα καλό σενάριο. Θεμέλιό του είναι η αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας, που οφείλεται στη συνετή δημοσιονομική πολιτική που ασκήθηκε έως πρόσφατα καθώς και στην (αισιόδοξη) προεξόφληση ότι αυτή θα συνεχιστεί. Ετσι, η χώρα θα μπορεί να δανείζεται όλο και φτηνότερα (ήδη οι αποδόσεις των ομολόγων της καταρρέουν…), τράπεζες και ιδιωτικές επιχειρήσεις θα μειώνουν δραστικά το κόστος δανεισμού τους (άρα, ένας κύριος υφεσιακός παράγοντας θα τείνει να εξαλειφθεί…), οι οίκοι αξιολόγησης θα αναβαθμίσουν τη χώρα σε επενδυτική βαθμίδα σε λιγότερο από 12 μήνες και αμέσως μετά (πάντως πριν από τα τέλη 2020), η Ελλάδα θα διεκδικήσει επάξια να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης του κ. Ντράγκι –όπερ ίσως διαρκέσει άλλη μία διετία. Είναι σημαντική η ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης το 2020, πριν από τη νέα διεθνή ύφεση που αναμένεται περί τα τέλη 2020 με αρχές 2021 και τη συνεπακόλουθη επιδείνωση των όρων δανεισμού και των ρυθμών οικονομικής μεγέθυνσης. Ενόψει αυτής της ύφεσης, είναι επίσης σημαντικό να μείνει ανέπαφο το «μαξιλάρι» των περίπου 30 δισ. ευρώ που ήδη υπάρχει (από τα 16 δισ. που μας έχουν δώσει οι Ευρωπαίοι ως ασφάλεια για το χρέος και τα περίπου 11 δισ. των υπερπλεονασμάτων που βρίσκονται στα κρατικά ταμεία). Ωστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί  …………..

πηγή :  η Καθημερινή  (άρθρο)

Posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ, ΟΙΚΟΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ | Comments Off on Ενα καλό σενάριο και πώς υπονομεύεται…

Alan Stoga: «…Αυτό που έχει σημασία είναι η ταχύτητα, η καινοτομία, η ευελιξία και το θάρρος…»

Το 8ο Διεθνές Συνέδριο του ΙΣΝ θα πραγματοποιηθεί στις 24 και 25 Ιουνίου

Γιώργος Σ. Κουλουβάρης

Το φετινό, 8ο Διεθνές Συνέδριο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ)  θα πραγματοποιηθεί στις 24 και 25 Ιουνίου, με θέμα «:UNTITLED:», στο πλαίσιο του Summer Nostos Festival, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.   Θα φιλοξενήσει ομιλητές υψηλού επιπέδου από διαφορετικούς κλάδους και χώρους, θέτοντάς τους την πρόκληση να τοποθετηθούν και να συζητήσουν για θεματικές που βρίσκονται έξω από τα όρια της αυθεντίας τους, προκειμένου να δημιουργηθεί εύφορο έδαφος για την ανάπτυξη ενός αντισυμβατικού τρόπου σκέψης.

Αποτελεί κοινή παραδοχή ότι για την αντιμετώπιση φαινομενικά ανυπέρβλητων προβλημάτων, με στόχο τη δημιουργία θετικών κοινωνικών αλλαγών, απαιτείται μια διαφορετική προσέγγιση και ένας αντισυμβατικός τρόπος σκέψης. Πώς «μεταφράζεται», όμως, αυτή η ιδέα στην πράξη; Αυτό το ερώτημα θα διερευνήσει το 8ο Συνέδριο του ΙΣΝ.

Ο κ. Alan Stoga, πρόεδρος του Ιδρύματος Tällberg και ανώτερος σύμβουλος στην Kissinger Associates -τη διεθνή εταιρεία συμβούλων υπό την προεδρία του δρ Χένρι Κίσινγκερ, θα λάβει μέρος σε δύο πάνελ,  την  Τρίτη 25 Ιουνίου,  στις 9 το πρωί και στις 4:30 το απόγευμα, με θέμα «Defining Leadership in the 21st Century» και «A Post-American Century?», αντίστοιχα.
Είχαμε τη χαρά να μιλήσουμε μαζί του.   ………………..

πηγή : Ναυτεμπορική  (άρθρο)

Posted in I T, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ | Comments Off on Alan Stoga: «…Αυτό που έχει σημασία είναι η ταχύτητα, η καινοτομία, η ευελιξία και το θάρρος…»

Συστημικοί κίνδυνοι

REUTERS/DADO RUVIC

Πρόσφατα, το Facebook ανακοίνωσε τα σχέδιά του να κυκλοφορήσει σύντομα το κρυπτονόμισμα Libra, γεγονός που έθεσε σε επιφυλακή κεντρικούς τραπεζίτες και ρυθμιστικές αρχές

Της Έφης Τριήρη Οι μεγάλοι της τεχνολογίας μπαίνουν ορμητικά στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Μαρκ Κάρνεϊ φάνηκε ότι είναι έτοιμος να ανοίξει κάποιες πόρτες. Πρόσφατα, το Facebook ανακοίνωσε τα σχέδιά του να κυκλοφορήσει σύντομα το κρυπτονόμισμα Libra, γεγονός που έθεσε σε επιφυλακή κεντρικούς τραπεζίτες και ρυθμιστικές αρχές. Παρότι βρίσκεται ακόμη σε θεωρητικό στάδιο, η προοπτική και μόνο ένας τεχνολογικός γίγαντας με 2,6 δισ. χρήστες να προσφέρει ψηφιακό χρήμα και μάλιστα να το υποστηρίζει με αθρόα ποσότητα δολαρίου, ευρώ και στερλινών συνιστά δυνητική «καρδιακή προσβολή» για όλους όσοι προσπαθούν να διατηρήσουν το χρηματοπιστωτικό σύστημα σταθερό και προβλέψιμο. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να φτιάξουν εδώ και τώρα τους νέους «όρους του παιχνιδιού».

Σε πρόσφατη ομιλία του, ο Μαρκ Κάρνεϊ πρότεινε να επιτρέπεται σε τεχνολογικές και γενικότερα μη χρηματοοικονομικές επιχειρήσεις που εισχωρούν στον κόσμο των πληρωμών, να διακρατούν κεφάλαια απευθείας στις κεντρικές τράπεζες. Εάν πράγματι οι κεντρικές τράπεζες αρχίσουν να διακρατούν κεφάλαια για λογαριασμό κολοσσών, όπως το Facebook, οι ρυθμιστικές αρχές θα έχουν αυτομάτως από πρώτο χέρι άποψη για το ενεργητικό αυτών των κολοσσών. Για τις εταιρείες τεχνολογίας το να έχουν την ευλογία των κεντρικών τραπεζών θα αποτελούσε «σφραγίδα» έγκρισης και εμπιστοσύνης, κάτι από το οποίο κάποιος σαν τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ, διευθύνοντα σύμβουλο του Facebook, θα οφελούνταν τα μέγιστα. …………….

πηγή : Ναυτεμπορική  (άρθρο)

Posted in I T, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ | Comments Off on Συστημικοί κίνδυνοι

Κωνσταντίνος Αραβώσης: Το περιβάλλον ως μοχλός ανάπτυξης

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΑΒΩΣΗΣ
wind

Ο τομέας της διαχείρισης της ενέργειας, της εξοικονόμησής της και της ευρείας επέκτασης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) έχει επίσης μεγάλες αναπτυξιακές προοπτικές και θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην εξάλειψη των θεσμικών ελλειμμάτων και της έλλειψης θεσμικών κινήτρων.

Η προστασία του περιβάλλοντος μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη, να αποτελέσει βραχίονα δημιουργίας εξειδικευμένης τεχνογνωσίας με σημαντικές δυνατότητες εξαγωγής και ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, ώστε να δημιουργηθεί υπεραξία για την οικονομία και χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.

Για να εναρμονιστεί με τις νομοθετικές απαιτήσεις και στόχους –των οποίων υπολειπόμαστε κατά πολύ– που θέτει η Ε.Ε. στη χώρα μας, απαιτούνται επενδύσεις της τάξης των 6-8 δισ. ευρώ για την επόμενη πενταετία από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Αν δεν γίνουν, είναι δεδομένο ότι θα μας επιβληθούν μεγάλα πρόστιμα για τη μη προσαρμογή μας.   …………

πηγή :  η Καθημερινή  (άρθρο)

Posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ, ΟΙΚΟΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ | Comments Off on Κωνσταντίνος Αραβώσης: Το περιβάλλον ως μοχλός ανάπτυξης

Στυλιανός Αντωναράκης στην «K»: Η έρευνα προχωράει μόνο με την αίρεση

ΙΩΑΝΝΑ ΦΩΤΙΑΔΗ, συνέντευξη

«Μην ασχοληθείς με τη Γενετική, γιατί δεν θα μπορείς να βιοποριστείς από αυτήν και θα χαραμίσεις τις καλές σου σπουδές». Αυτή ήταν η συμβουλή καθηγητών Ιατρικής τη δεκαετία του ’70 στον αριστούχο τότε φοιτητή, δρα Στυλιανό Αντωναράκη, που… ευτυχώς δεν την ακολούθησε. «Δεν μου έκανε αίσθηση να κάνω καριέρα σε ένα ήδη γνωστό πεδίο, ήθελα να καταπιαστώ με ένα άγνωστο, όπως ήταν τότε η Γενετική», εξηγεί σήμερα ο καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, που χαρτογράφησε το σύνδρομο Down. «Τότε ξέραμε ότι υπάρχει το DNA και πώς αυτό μεταγράφεται, αλλά αγνοούσαμε πόσο μεγάλο είναι το ανθρώπινο γονιδίωμα, ποια γονίδια έχει και ποια εξ αυτών αντιστοιχούν σε κάθε ασθένεια».

Το 1979, λοιπόν, μεταβαίνει στo Πανεπιστήμιο Johns Hopkins των ΗΠΑ, όπου εντάσσεται στην ομάδα που μελετούσε τη Β΄ Μεσογειακή Αναιμία. Η εξέλιξη της έρευνας είναι επιτυχής και η επαγγελματική του ανέλιξη γρήγορη· το 1990, σε ηλικία μόλις 39 ετών είναι ήδη τακτικός καθηγητής στο Johns Hopkins. Εν συνεχεία, διερευνά την αιμοφιλία, μια συχνή αρρώστια, της οποίας οι πάσχοντες είναι άνδρες και οι φορείς γυναίκες. «Μετά θέλησα να ασχοληθώ με μια πολύπλοκη ασθένεια, τη σχιζοφρένεια, όμως δεν τα κατάφερα», εξηγεί ο 68χρονος γενετιστής, «δεν είχε φτάσει ακόμα η εποχή της, καθώς δεν γνωρίζαμε ακόμα το γονιδίωμα και δεν μπορούσαμε να κάνουμε μεγάλες συσχετίσεις».

Παρά την εντυπωσιακή επιστημονική πορεία στις ΗΠΑ, ο δρ Αντωναράκης, που στο μεταξύ έχει αποκτήσει τέσσερα παιδιά, αποφασίζει να μετακομίσει οικογενειακώς στην Ελβετία. «Επειδή στην Ευρώπη ο καφές είναι καλύτερος», λέει αστειευόμενος. Στόχος του είναι να αφήσει το αποτύπωμά του στην επιστημονική έρευνα, να γίνει μέντορας. «Αυτό που έμαθα από τους δασκάλους μου, είναι ότι για να επιτύχεις, πρέπει να επιλέγεις συνεργάτες καλύτερους από εσένα, με τους οποίους η συνύπαρξη είναι μεν πιο δύσκολη αλλά και πιο δημιουργική», υπογραμμίζει, «άλλωστε η έρευνα προχωράει μόνο με την αίρεση».   ………….

πηγή :  η Καθημερινή  (άρθρο)

Posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ | Comments Off on Στυλιανός Αντωναράκης στην «K»: Η έρευνα προχωράει μόνο με την αίρεση

Ο Tζον Μικλθγουέιτ του Bloomberg στην «Κ»: Η τεχνητή νοημοσύνη δεν γράφει άρθρα γνώμης

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ

dsc_7609

Ο διευθυντής σύνταξης του Bloomberg Τζον Mικλθγουέιτ θεωρεί την πολιτική παροχής δωρεάν περιεχομένου από τους ειδησεογραφικούς οργανισμούς «αυτοκτονική», καθώς έχει γίνει συνήθεια και είναι δύσκολο να αλλάξει. MARO KOURI

Eνας από τους πιο σημαντικούς ομιλητές στο δημοσιογραφικό συνέδριο GEN Summit, που έλαβε χώρα 13-15 Ιουνίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος ήταν ο Τζον Μικλθγουέιτ, διευθυντής σύνταξης του ειδησεογραφικού κολοσσού Bloomberg News. H «Κ» μίλησε αποκλειστικά μαζί του στο γραφείο του πρακτορείου στην Αθήνα.

O Μικλθγουέιτ εστίασε την ομιλία του στο συνέδριο στην τεχνητή νοημοσύνη και στο πώς ήδη αλλάζει τη δημοσιογραφία. Η πρόβλεψή του ήταν ότι θα δημιουργήσει έναν κόσμο «με περισσότερη αλήθεια». Την ίδια εβδομάδα, ωστόσο, ερευνητές του συγκεκριμένου χώρου προειδοποιούσαν για την έλευση της εποχής των deepfakes – οπτικοακουστικού υλικού που θα παράγεται από αλγόριθμους και που θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να διαχωριστεί από πραγματικά ειδησεογραφικά πλάνα. Πόσο τον ανησυχεί αυτό;   …………….

πηγή :  η Καθημερινή  (άρθρο)

Posted in I T, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ | Comments Off on Ο Tζον Μικλθγουέιτ του Bloomberg στην «Κ»: Η τεχνητή νοημοσύνη δεν γράφει άρθρα γνώμης

Διεθνής διάκριση για τον καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης Μιχάλη Δούμπο

Δελτίο Τύπου

Με το Χρυσό Μετάλλιο (MCDM Gold Medal) της Διεθνούς Εταιρείας Πολυκριτήριας Ανάλυσης Αποφάσεων (International Society on Multiple Criteria Decision Making) τιμήθηκε ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης Μιχάλης Δούμπος. Η βράβευση έγινε στη διάρκεια του 25ου Διεθνούς Συνεδρίου Πολυκριτήριας Ανάλυσης Αποφάσεων που διεξήχθη στην Κωνσταντινούπολη, την περίοδο 16-21 Ιουνίου 2019.

Το Χρυσό Μετάλλιο της Διεθνούς Εταιρείας Πολυκριτήριας Ανάλυσης Αποφάσεων αποτελεί την ύψιστη διάκριση που απονέμει η Εταιρεία κάθε δύο χρόνια στον ερευνητή, ο οποίος μέσα από την επιστημονική του δράση στο πεδίο της λήψης αποφάσεων με πολλαπλά κριτήρια, συνέβαλε καθοριστικά στη διαμόρφωση και εξέλιξη του χώρου αυτού.   ………….

πηγή :  Ναυτεμπορική  (άρθρο)

Posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ | Comments Off on Διεθνής διάκριση για τον καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης Μιχάλη Δούμπο

Θετικές εξελίξεις στην οικονομία καταγράφει η τριμηνιαία έκθεση του Ελληνικού Δημοσιονομικού Συμβουλίου

Τριμηνία πραγματική αύξηση του ΑΕΠ για περισσότερο από δύο έτη καταγράφουν τα στοιχεία για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα με το τριμηνιαίο δελτίο του Ελληνικού Δημοσιονομικού Συμβουλίου που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Το τριμηνιαίο δελτίο καταγράφει στις θετικές εξελίξεις, εκτός από την αύξηση του ΑΕΠ, την περαιτέρω βελτίωση της αγοράς εργασίας αλλά και τη μείωση του κόστους δανεισμού του ελληνικού Δημοσίου λόγω της σημαντικής αποκλιμάκωσης των αποδόσεων των κρατικών τίτλων.

Αναλυτικά το τριμηνιαίο δελτίο που συνέταξε το Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο υπό την προεδρία του καθηγητή Παναγιώτη Κορλίρα αναφέρει μεταξύ άλλων συνοπτικά τα ακόλουθα:

ΑΕΠ

Το ΑΕΠ αυξήθηκε, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της ΕΛΣΤΑΤ, κατά 1,3% το Α΄ τρίμηνο του 2019 έναντι του αντιστοίχου τριμήνου του 2018. Πρόκειται για επίδοση σχετικά χαμηλή συγκριτικά με τα τελευταία επτά τρίμηνα. Ωστόσο, αποτιμάται θετικά το γεγονός ότι καταγράφεται τριμηνιαία πραγματική αύξηση του ΑΕΠ συνεχόμενα για δύο και πλέον έτη.

Η επίτευξη του στόχου για ετήσια μεγέθυνση άνω του 2% προϋποθέτει σημαντικά ισχυρότερες επιδόσεις τα επόμενα τρίμηνα του 2019. Η ενίσχυση του ΑΕΠ το Α’ τρίμηνο του 2019 υποστηρίχθηκε κυρίως από την αύξηση των επενδύσεων -τόσο σε επίπεδο αποθεμάτων όσο και σε επίπεδο παγίου κεφαλαίου- και σε μικρότερο βαθμό από την ελαφρά τόνωση της ιδιωτικής κατανάλωσης σε σχέση με το Α’ τρίμηνο του 2018.

Στον αντίποδα η δημόσια κατανάλωση υποχώρησε κατά 4,1% περίπου, ενώ οι εισαγωγές κατέγραψαν σημαντική αύξηση κατά 9,5% με αποτέλεσμα τη διεύρυνση του ελλείμματος στο ισοζύγιο αγαθών και υπηρεσιών κατά περίπου 900 εκατ. ευρώ.

Αγορά Εργασίας   …………….

πηγή :  Ναυτεμπορική  (άρθρο)

Posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ, ΟΙΚΟΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ | Comments Off on Θετικές εξελίξεις στην οικονομία καταγράφει η τριμηνιαία έκθεση του Ελληνικού Δημοσιονομικού Συμβουλίου

ΤτΕ: Επιτυχία της Ελλάδας ενάντια στο ξέπλυμα χρήματος

Τι αναφέρει η Τράπεζα της Ελλάδος

ΤτΕ: Επιτυχία της Ελλάδας ενάντια στο ξέπλυμα χρήματος | tovima.grΟλοκληρώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία, στο Ορλάντο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, η αξιολόγηση του συστήματος πρόληψης του ξεπλύματος χρήματος (ΞΧ) και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας (ΧΤ) της χώρας μας, με βάση τις αναθεωρημένες Συστάσεις της Ομάδας Χρηματοπιστωτικής Δράσης (Financial Action Task Force – FATF), του διακυβερνητικού οργάνου που θέτει τα σχετικά πρότυπα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, η FATF, υπό την Προεδρία των ΗΠΑ, υιοθέτησε στις 20/6, την έκθεση αξιολόγησης της Ελλάδας, βάσει της οποίας η χώρα μας υπάγεται στη διαδικασία της κανονικής παρακολούθησης (regular follow-up), καθεστώς στο οποίο έχει υπαχθεί περιορισμένος αριθμός κρατών παγκοσμίως.   ………..

πηγή : το Βήμα  (άρθρο)

Posted in ΟΙΚΟΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ | Comments Off on ΤτΕ: Επιτυχία της Ελλάδας ενάντια στο ξέπλυμα χρήματος

Το κλιματικό πρόγραμμα των ευρω-κομμάτων

Shutterstock

του Ιωάννη Παπαδόπουλου,
αναπληρωτή καθηγητή στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Στο σημερινό άρθρο θα ήθελα να κλείσω την παρουσίαση των προγραμμάτων των ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων με τις πολιτικές για την κλιματική αλλαγή. Σε σύγκριση με τις ευρωεκλογές του 2014, η κλιματική αλλαγή έχει αναμφισβήτητα εξελιχθεί σε κεντρικό θέμα, όπως δείχνουν οι συνεχείς πορείες και διαδηλώσεις στις χώρες της Βόρειας και Δυτικής Ευρώπης για την άσκηση πίεσης επί των πολιτικών ώστε να επισπεύσουν την ενεργειακή μετάβαση των οικονομιών και να σωθεί έτσι ο πλανήτης από τα δεινά της υπερθέρμανσης. Διαπιστώθηκε διαπίδυση από την κοινωνική στην πολιτική σφαίρα, καθώς τώρα πια η κλιματική αλλαγή δεν είναι ένα σλόγκαν που περιορίζεται μόνο στο αριστερό ήμισυ του πολιτικού φάσματος, αλλά έχει πλέον επεκταθεί συνολικά – με την αξιοσημείωτη εξαίρεση της «αντισυστημικής» Άκρας Δεξιάς, η οποία παραμένει κλιματοσκεπτικιστική. Η οριζόντια διάχυση της κλιματικής ανησυχίας θα γίνει εμφανής με τη συνοπτική εξέταση των προγραμμάτων των τεσσάρων κεντρικών παρατάξεων, ξεκινώντας από τη μεγαλύτερη και πηγαίνοντας προς τις μικρότερες.  ………..

πηγή : Ναυτεμπορική  (άρθρο)

Posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ, ΟΙΚΟΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ | Comments Off on Το κλιματικό πρόγραμμα των ευρω-κομμάτων

Οι 25 προτάσεις του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας

dimokatia1-thumb-large--2 Η Νέα Δημοκρατία στα πλαίσια του 10ου Συνεδρίου παρουσίασε τις προτάσεις του κυβερνητικού προγράμματος.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει ότι «οι ιδέες αυτές δεν χρειάζονται κατά βάση χρήματα αλλά φέρνουν χρήματα. Προσελκύουν επενδύσεις. Αυξάνουν τον εθνικό πλούτο. Κάνουν πιο αποτελεσματικό το δημόσιο. Απλώνουν ένα δίκτυ αλληλεγγύης για τους ασθενέστερους. Χτίζουν μια πιο σύγχρονη εκπαίδευση. Καθιστούν την Ελλάδα πιο αξιόπιστη και δυνατή.»

1. Φορολογικά κίνητρα που δίνουν άλλες ευρωπαϊκές χώρες  για νέες επενδύσεις 
Παροχή φορολογικών κινήτρων για εμβληματικές παραγωγικές επενδύσεις, σε εκείνες δηλαδή  που δημιουργούν πολλές νέες θέσεις εργασίας. Ελάφρυνση, για παράδειγμα, φόρου, ανάλογα με τις δαπάνες προσωπικού και κεφαλαιουχικού εξοπλισμού, στα πρότυπα επιτυχημένων μοντέλων που έχουν εφαρμοστεί σε Ισραήλ, Πολωνία, Τουρκία και Ρωσία.
Θεσμοθέτηση της οριζόντιας μεταφοράς φορολογικών ζημιών (συμψηφισμός της ζημιάς με μελλοντικά κέρδη για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα), όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια στην Πορτογαλία.

2. Φοροδιαφυγή: Σύνδεση του αφορολόγητου ορίου με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές  …………….

πηγή :  η Καθημερινή  (άρθρο)

Σχόλιο Μιρτζάνη Εμ.:  Δεν θα κάνω κριτική του προγράμματος  της ΝΔ  φυσικά, αυτό είναι αρμοδιότητα των πολιτικών κομμάτων με ανάλογα επειχειρήματα! Οι πολίτες όμως πρέπει να ενημερώνονται και να παρακολουθούν τις εξελίξεις όσο δύσκολο από άποψη χρόνου και αν είναι κάτι τέτοιο γι αυτούς.  Σαν εκπαιδευτικός όμως,  θα αναφερθώ στην 18η πρότασηΕισαγωγή της επιχειρηματικότητας στα σχολεία’.  Υπάρχει πράγματι έλλειμα κουλτούρας επιχειρηματικότητας και πλεονάζει η κουλτούρα να πάρει κάποιος  το “χαρτί” (απαραίτητο τυπικό προσόν) και να βρούμε ένα πολιτικό μέσο για να μας “τακτοποιήσει κάπου”!

Ο κ. Αλεξιάδης Τρύφων (2016 ΣΥΡΙΖΑ) είχε επίσης προτείνει (πολύ σωστά κατά τη γνώμη μου) την εισαγωγή μαθήματος στα σχολεία για «Φορολογική Συνείδηση»!  Είναι επίσης ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα στην Ελληνική κοινωνία! Έχει δημιουργήσει μια καταστροφική κουλτούρα  φοροαποφυγής – φοροδιαφυγής! (δεν γνωρίζω τι έχει γίνει με αυτό το θέμα).

Οι πολίτες πρέπει να πληρώνουν τους φόρους και να διασφαλίζεται η απαραίτητη διαφάνεια διαχείρισης των δημοσίων εσόδων !!!

Σαν γενικό σχόλιο στο πρόγραμμα της ΝΔ, θα έλεγα το εξής: Δημιουργώντας κίνητρα και προυποθέσεις για στήριξη της ανάπτυξης είναι απαραίτητο αλλά δεν αρκεί! Θα ανέφερα τις παρακάτω προυποθέσεις για ανάπτυξη:

1.  Χρειάζονται πάρα πολλές επιχειρηματικές ιδέες με αντίστοιχα ρεαλιστικά επιχειρηματικά σχέδια προσαρμοσμένα στην Ελληνική και διεθνή πραγματικότητα με προσανατολισμό στις εξαγωγές (κάποιος  επιτυχημένος επιχειρηματίας είχε αναφέρει ότι αυτό είναι το βασικότερο!). Προυποθέσεις επίσης για επιχειρηματικά δάνεια !!!

2.  Οι επενδύσεις απο έλληνες επιχειρηματίες ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ ! Χρειάζονται άμεσες  ξένες επενδύσεις  με πολύ υψηλά επενδυτικά κεφάλαια! Για ποιούς λόγους όμως να επιλέξουν την Ελλάδα για επενδύσεις και όχι κάποια άλλη χώρα;  (Στον τομέα του τουρισμού έχουμε ήδη τέτοιες επενδύσεις και τα κίνητρα είναι γνωστά). Βελτίωση των προυποθέσεων υλοποίησης τέτοιων επενδύσεων αλλά και της απρόσκοπτης – αποτελεσματικής λειτουργίας των!

3.  Η στελέχωση είτε των ελληνικών είτε των ξένων επιχειρήσεων θα πρέπει να γίνεται από στελέχη με υψηλή κατάρτιση στο αντικείμενό τους και συνεχή εκπαίδευση  στις νέες εξελίξεις. Η ομαδική κουλτούρα στην οργάνωση των επιχειρήσεων είναι απαραίτητη. Οι σημερινές ταχύτητες των εξελίξεων και ιδιαίτερα των τεχνολογικών απαιτούν συνεχή εξειδίκευση που υπερβαίνει τις ατομικές δυνατότητες. Γι αυτό η ομάδα είναι απαραίτητη!

Τα ΑΕΙ πρέπει να επικαιροποιούν συχνά τον πυρήνα της βασικής εκπαίδευσης κάθε ειδικότητας, ΑΛΛΑ το σύστημα αξιολόγησης των φοιτητών πρέπει να είναι αυστηρό! Διαφορετικά θα “μοιράζουν χαρτιά”.

4.  Τέλος  να υπενθυμίσω πάλι την αναφορά  του Κ. Χατζηδάκη της ΝΔ

Χατζηδάκης: Η χώρα έχει ανάγκη από επενδύσεις 100 δισ. ευρώ στην επόμενη πενταετία

Πιστεύω ότι αν εκλεγεί η ΝΔ, πριν την εκπνοή της τετραετίας της θα ζητήσει ανανέωση εντολής διακυβέρνησης για την ολοκλήρωση του κυβερνητικού προγράμματός της !  (Δημιουργεί πολύ μεγάλες προσδοκίες !!!)

Όμως  το πρόγραμμα είναι πολύ προσεκτικά γραμμένο και αποφεύγει την “φούσκα” της ρητορικής της (βλέπε “Οδοστρωτήρας της ανάπτυξης” 🙂 ). Άλλωστε θα κληθεί να απολογηθεί για την υλοποίηση του προγράμματος και όχι για την ρητορική της!
Οι περισσότεροι πολίτες όμως επηρεάζονται από την ρητορική και δεν διαβάζουν το πρόγραμμα ! 🙂

Posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ, ΟΙΚΟΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ | Comments Off on Οι 25 προτάσεις του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας

Νέα διάκριση για την ομάδα της Νομικής Σχολής σε διεθνή διαγωνισμό εικονικής δίκης

PHASMA/ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Επιτυχημένη συμμετοχή της Ομάδας της Νομικής στο διεθνή διαγωνισμό εικονικής δίκης European Law Moot Court

Ο Τομέας Διεθνών Σπουδών της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ανακοίνωσε την επιτυχημένη συμμετοχή της Ομάδας του στο διεθνή διαγωνισμό εικονικής δίκης  European  Law  Moot  Court  (στο εξής: ELMC) για το ακαδημαϊκό έτος 2018 – 2019.

Ο ELMC είναι ένας ετήσιος διεθνής διαγωνισμός που διεξάγεται μεταξύ πανεπιστημιακών ομάδων, οι οποίες απαρτίζονται από φοιτητές με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το ενωσιακό δίκαιο. Διοργανώνεται από την ELMC Society, η οποία ιδρύθηκε το 1988.

Σήμερα θεωρείται ως η πιο διακεκριμένη εικονική δίκη στο πεδίο του ενωσιακού δικαίου και ένας από τους πιο σημαντικούς διαγωνισμούς εικονικής δίκης στον κόσμο. Είναι, άλλωστε, ο δεύτερος παλαιότερος διαγωνισμός εικονικής δίκης παγκοσμίως. Περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό μπορείτε να βρείτε εδώ.   …………

πηγή :  Ναυτεμπορική  (άρθρο)

Posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ | Comments Off on Νέα διάκριση για την ομάδα της Νομικής Σχολής σε διεθνή διαγωνισμό εικονικής δίκης

Γιούνκερ: Παραποιημένα τα ελληνικά στοιχεία την περίοδο 2004-2009

junckereurope_web-thumb-large Ως ένα από τα σημαντικότερα «μαθήματα» της πορείας της Ευρωζώνης παρουσίασε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ την ελληνική κρίση. Σε ομιλία του σε φόρουμ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην Πορτογαλία, την Τετάρτη, ο κ. Γιούνκερ προέβη σε μια μικρή «ανασκόπησή» της, περιγράφοντας τα δραματικά γεγονότα του καλοκαιριού του 2015, αλλά και αφήνοντας αιχμές κατά της ελληνικής κυβέρνησης κατά την περίοδο 2004-2009.

Η τρίτη στιγμή ή το τρίτο μάθημα έρχεται από την Ελλάδα, όταν τον Οκτώβριο του 2009, η κυβέρνηση παραδέχθηκε ότι τα επίσημα στοιχεία διαστρέβλωναν την εικόνα για το πραγματικό χρέος και τα ελλείμματα της χώρας για χρόνια. Από το 2004 έως το 2010 η Κομισιόν είχε στείλει δέκα φορές αντιπροσωπείες στην Αθήνα με σκοπό τη βελτίωση της αξιοπιστίας των στοιχείων. Ωστόσο, όπως ανέφερε ο κ. Γιούνκερ, ορισμένα κράτη-μέλη, μέσω πρωθυπουργών και υπουργών Οικονομικών, αντιστέκονταν να συμμορφωθούν σε μία αυστηρότερη ευρωπαϊκή νομοθεσία, υποστηρίζοντας ότι η εθνική αυτοκυριαρχία είναι σημαντικότερη από αξιόπιστα στοιχεία, προσθέτοντας:   ………….

«Βέβαια, η πραγματική προσπάθεια και το πραγματικό κουράγιο ήταν του ελληνικού λαού. Η δουλειά μας ήταν να τους στηρίξουμε», υπογράμμισε ο κ. Γιούνκερ.

πηγή :  η Καθημερινή  (άρθρο)

Σχόλιο Μιρτζάνη Εμ.:  Γι αυτό ο  Νουριέλ Ρουμπινί νομπελίστας οικονομολόγος έγραψε τότε :

Ρουμπινί : Διεφθαρμένη αλεπού η Nέα Δημοκρατία

Συγχαρητήρια στην Καθημερινή για την δημοσίευση του άρθρου, αν και βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο!

Η απόκρυψη της πραγματικότητας της οικονομίας δεν ήταν μόνο ως προς την ΕΕ αλλά και ως προς τον Ελληνικό λαό ! Μια συνήθης πρακτική για να επιτυγχάνεται ο σκοπός στην διατήρηση της εξουσίας  ή και στην κατάκτηση της !

Posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ, ΟΙΚΟΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ | Comments Off on Γιούνκερ: Παραποιημένα τα ελληνικά στοιχεία την περίοδο 2004-2009

Γιατί η οικονομία πρέπει να ψηφιοποιηθεί

shutterstock

Της Νταϊάν Κόιλ,
καθηγήτρια Δημόσιας Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ

Μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες παγκοσμίως είναι η κυριαρχία των σημερινών τεχνολογικών κολοσσών στην αγορά. Εξαιρουμένης της Κίνας, η Google, το Facebook και η Amazon κυριαρχούν στην αναζήτηση στο διαδίκτυο, στα κοινωνικά μέσα και στο διαδικτυακό λιανικό εμπόριο, αντίστοιχα. Οι οικονομολόγοι απέτυχαν σε μεγάλο βαθμό να αντιμετωπίσουν αυτές τις ανησυχίες. Για να μπορέσουν οι κυβερνήσεις και οι ρυθμιστικοί φορείς να αντιμετωπίσουν αυτή τη συγκέντρωση της αγοράς, πρέπει η ίδια η οικονομία να έρθει πιο κοντά στην ψηφιακή εποχή. Οι ψηφιακές αγορές συχνά συγκεντρώνονται γύρω από μία κυρίαρχη επιχείρηση, επειδή οι πιο ισχυροί απολαμβάνουν μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους.    ………….

πηγή :  Ναυτεμπορική  (άρθρο)

Posted in I T, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΟΙΚΟΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ | Comments Off on Γιατί η οικονομία πρέπει να ψηφιοποιηθεί

Eθνικά Σχέδια για την Ενέργεια και το Κλίμα: Οχτώ ερωτήσεις- απαντήσεις για τη σπουδαιότητά τους

REUTERS/HEINO KALIS

Τα πρώτα στην ιστορία ενοποιημένα εργαλεία μεσοπρόθεσμου σχεδιασμού των κρατών μελών για την επίτευξη των στόχων της ενεργειακής ένωσης, αλλά και της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, είναι γεγονός. Πρόκειται τα Εθνικά Σχέδια για την Ενέργεια για το Κλίμα, τα οποία όλα τα μέλη όφειλαν να παρουσιάσουν σε πρκαταρκτική μορφή έως τα τέλη του 2018, για να τα υποβάλλουν στην τελική τους μορφή έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2019. Με απαντήσεις σε οχτώ καίριες ερωτήσεις η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξηγεί τι σημαίνουν τα σχέδια αυτά για τις χώρες, τους πολίτες και το βιώσιμο μέλλον της Ένωσης.

Τι ακριβώς είναι

Τα ΕΣΕΚ πρέπει να τηρούν μια δεσμευτική δομή που καθορίζεται στον κανονισμό για τη διακυβέρνηση της Ενεργειακής Ένωσης και της Δράσης για το Κλίμα, ώστε να διασφαλίζεται η συγκρισιμότητα και η συνοχή των πολιτικών, και παράλληλα να προωθείται μια ευρεία ευρωπαϊκή συζήτηση σχετικά με τις προτεραιότητες για την ενέργεια και το κλίμα.   ………..

πηγή :  Ναυτεμπορική  (άρθρο)

Posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ, ΟΙΚΟΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ | Comments Off on Eθνικά Σχέδια για την Ενέργεια και το Κλίμα: Οχτώ ερωτήσεις- απαντήσεις για τη σπουδαιότητά τους

Η αποτυχία, σκαλοπάτι για την επιτυχία

singh_portrait

«H επιστήμη είναι σπορ για λίγους, ιδιαίτερα όσο το επίπεδο της πολυπλοκότητας ανεβαίνει», λέει ο Σάιμον Σινγκ. ΣΟΦΙΑ ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΗ

«H επιστήμη είναι σπορ για λίγους, ιδιαίτερα όσο το επίπεδο της δυσκολίας και της πολυπλοκότητας ανεβαίνει, και τα επιστημονικά βιβλία δεν γίνονται μπεστ σέλερ. Τα διαβάζουν όσοι ασχολούνται με ένα συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο αλλά και άνθρωποι από διαφορετικούς χώρους, συχνά συγγενικούς, που επιθυμούν να διευρύνουν το φάσμα των γνώσεών τους. Ενας βιολόγος, για παράδειγμα, που θέλει να μάθει περισσότερα για την Κοσμολογία, θα αναζητήσει μια τέτοια έκδοση», λέει ο Σάιμον Σινγκ. «Υπάρχουν, λοιπόν, “τεχνικά” εγχειρίδια για τα Μαθηματικά, αλλά ο κόσμος δεν ξέρει τι σημαίνει να είσαι μαθηματικός, να ανακαλύπτεις νέους αριθμούς και σχήματα, πόσο συναρπαστική είναι αυτή η “περιπέτεια”.
…………..
Συμβουλή στους μαθητές

Την ίδια συμβουλή δίνει ο Σάιμον Σινγκ στους μαθητές στους οποίους μιλά όταν επισκέπτεται βρετανικά σχολεία. «Αν θέλετε να αλλάξετε τον κόσμο, τους λέω, μάθετε Μαθηματικά και ασχοληθείτε με τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας: την αναζήτηση νέων πηγών ενέργειας, την αναχαίτιση της κλιματικής αλλαγής. Δουλέψτε σκληρά για να έχει ένα πιο λαμπρό μέλλον η ανθρωπότητα. Είναι υπέροχο το να μπορείς να εμπνέεις τα παιδιά. Να τους δίνεις τα εργαλεία ώστε να αποκωδικοποιούν τις γνώσεις που βρίσκουν στο Διαδίκτυο –χωρίς στη σωστή καθοδήγηση αυτός ο ωκεανός πληροφοριών είναι άχρηστος–, να ενδυναμώνεις τους δεσμούς τους με τις επιστήμες».

Παιδί αναλφάβητων αγροτών

Η δική του παιδική ηλικία δεν ήταν εύκολη. «Οι γονείς μου ήταν αγρότες. Μετανάστευσαν στη Βρετανία από την Ινδία τη δεκαετία του ’50. Η μητέρα μου δεν ήξερε ούτε γραφή ούτε ανάγνωση, κι όμως, πάντα μου έλεγε πόσο σημαντικό είναι να σπουδάζει κανείς. Ο πατέρας μου με δυσκολία μπορούσε να διαβάσει την εφημερίδα του, αλλά μου κληροδότησε την περιέργειά του για το πώς λειτουργεί κάθε πράγμα. Η μεγάλη μου αδελφή με… κυνηγούσε ώστε να κάνω τις ασκήσεις μου για το σχολείο. Σε ηλικία εννέα ετών ανακοίνωσα στην οικογένειά μου ότι θα γινόμουν Πυρηνικός Φυσικός! Ακόμα θυμάμαι την έκπληξη στο βλέμμα τους», λέει γελώντας. «Από τους γονείς μου έμαθα ότι πρέπει να εργάζομαι σκληρά για να πετυχαίνω τους στόχους μου και κάτι ακόμα, εξίσου σημαντικό: ότι είμαι τυχερός που ζω σε μια δυτική δημοκρατία, που δίνει σε όλους τους πολίτες τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες ευκαιρίες…»   ………….

πηγή :  η Καθημερινή (άρθρο)

Posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ | Comments Off on Η αποτυχία, σκαλοπάτι για την επιτυχία