Σεμινάριο Web Design & Development

Προσφορά εγγραφής για παρακολούθηση διαδικτυακού σεμιναρίου σε ανέργους, φοιτητές, σπουδαστές στο Web Design & Development (συνολικό πρόγραμμα από 174 μέχρι 408 ώρες)

HTML5, CSS – CSS3                                           : 84 ώρες – κόστος : 100,00 €

Object-Oriented Javascript, BOM, DOM : 90 ώρες – κόστος : 180,00 €

jQuery  2.0                                                           : 33 ώρες – κόστος : 099,00 €

Bootstrap                                                             : 21 ώρες – κόστος : 060,00 €

PHP , MySQL , SQL                                          : 90 ώρες – κόστος : 270,00 €

Advanced: HTML5 , CSS3 ,   Javascript   : 90 ώρες – κόστος : 360,00 €

ΤΑΧΥΡΥΘΜΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ 

HTML5, CSS3, Javascript                             : 117 ώρες – κόστος : 325,00 €

Η διάρκεια είναι τέτοια ώστε :
1.  να υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος για πρακτική εξάσκηση
2. για δυνατότητα ολοκληρωμένης εφαρμογής στο τέλος,
με αποτέλεσμα την απαραίτητη εμπέδωση της ύλης.     (πληροφορίες εδώ)

.

Λογαριασμοί email και τεχνικές ελέγχου ασφάλειας και προστασίας από εισερχόμενα

SOFTWARE

1)CryptoMirr-P

encryption –
decryption
of Credentials
AND
automation
of access
of internet
services

2) e-Mirr

Send
mass e-mail
with
Automatically
Personalized
Attachments

OR with

3) e-Dt

High Speed &
High Quality

Posted in I T, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ | Leave a comment

H Huawei βάζει την Τεχνητή Νοημοσύνη στο Data Center

Τα νέα κέντρα δεδομένων δικτύων με Τεχνητή Νοημοσύνη της Huawei πέρασαν με επιτυχία και κορυφαία επίδοση το Tolly’s Test

Κατά τη διάρκεια του Huawei China Eco-Partner Conference 2019, η Huawei ανακοίνωσε ότι τα νέα κέντρα δεδομένων δικτύων με τεχνητή νοημοσύνη πέρασαν με επιτυχία το συγκριτικό τεστ δοκιμών και επαλήθευσης από το διεθνή εξουσιοδοτημένο Οργανισμό δοκιμών – Tolly Group. Τα δοκιμαστικά έδειξαν ότι με καθιερωμένα σενάρια υπηρεσιών για Κέντρα δεδομένων προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις της εποχής της Τεχνητής Νοημοσύνης (Artificial Iintelligence, AI), το Huawei AI Fabric επέδειξε υπέρτερη απόδοση συγκριτικά με αντίστοιχες δικτυακές λύσεις άλλων κατασκευαστών του κλάδου, πρωτοπορώντας στον τομέα ευφυών Κέντρων Δεδομένων.  ……….

πηγή :  Ναυτεμπορική  (άρθρο)

Posted in I T, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ | Comments Off on H Huawei βάζει την Τεχνητή Νοημοσύνη στο Data Center

Αυξήθηκαν κατά 16% τα τραπεζικά Trojans το 2018

Moment Editorial/Getty Images/Bill Hinton

Computer hacker silhouette. Blue binary code background. Seattle office.

Μέσα στο 2018, 889.452 ήταν οι χρήστες των λύσεων ασφάλειας της Kaspersky Lab που δέχθηκαν επιθέσεις από banking Trojans.

Πρόκειται για αύξηση της τάξης του 15,9% σε σχέση με το 2017, όταν περίπου 767.000 χρήστες δέχθηκαν παρόμοιες επιθέσεις. Η αύξηση παρατηρήθηκε ως αποτέλεσμα της αυξημένης δραστηριότητας κυρίως μίας τραπεζικής απειλής, σύμφωνα με την ανάλυση του τοπίου οικονομικών απειλών από την Kaspersky Lab.

Οι επιθέσεις με banking Trojans ή «bankers» είναι ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς για τους ψηφιακούς εγκληματίες, καθώς είναι επικεντρωμένοι στο άμεσο οικονομικό όφελος. Αυτού του είδους τα κακόβουλα λογισμικά υποκλέπτουν τα στοιχεία εισόδου των θυμάτων τους από πλατφόρμες ηλεκτρονικών πληρωμών και online τραπεζικά συστήματα και έπειτα στέλνουν τα δεδομένα στους επιτιθέμενους που κρύβονται πίσω από το Trojan.   ……………..

πηγή :  Ναυτεμπορική  (άρθρο)

Posted in ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ | Comments Off on Αυξήθηκαν κατά 16% τα τραπεζικά Trojans το 2018

Τα ζόμπι είναι ανθεκτικά

Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Του Γιώργου Σακκά

Ενδιαφέροντα μηνύματα προκύπτουν από τη μελέτη της PwC σχετικά με την πορεία της επιχειρηματικότητας την περίοδο της κρίσης, η οποία αφορούσε μια ομάδα της τάξης των 3.000 εταιρειών. Προσπερνώντας το γεγονός ότι τα στοιχεία που αναλύθηκαν έφταναν μόνο μέχρι το 2016, ένα κρίσιμο έτος για την οικονομία και το επιχειρείν, στεκόμαστε σε ένα ιδιαίτερα βασικό στοιχείο: τη διάκριση των εταιρειών σε «επενδύσιμες» που φτάνουν στις περίπου 2.100 και στα zombies που ξεπερνούν τις 700. Πρώτα, λοιπόν, να αναφέρουμε ότι τόσο στην περίοδο του υψηλότερου ΑΕΠ όσο και στην κορύφωση της ύφεσης και οι δύο κατηγορίες ήταν σε γενικές γραμμές πολυμελείς. Μάλιστα, τα zombies ήταν περισσότερα το 2009, γεγονός που σημαίνει ότι δεν έφτασαν σε δυσχερή κατάσταση λόγω κρίσης. Από την άλλη, δεν βλέπουμε παρά μερικό «ξεσκαρτάρισμα» αυτών κατά τα «πέτρινα χρόνια», καθώς για κάποιο λόγο συντηρούνται. Ίσως γιατί έτσι συντηρούνται και κάποιες θέσεις εργασίας. Βέβαια, δεν αναφέρεται στην έρευνα πουθενά ο παράγοντας απασχόληση, ούτε αν μεταξύ των εταιρειών αυτών υπάρχουν κάποιες που ανήκουν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.   ……….

πηγή :  Ναυτεμπορική  (άρθρο)

Posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ | Comments Off on Τα ζόμπι είναι ανθεκτικά

Η Νέα Αυτοκρατορία: Η Ευρώπη του 21ου Αιώνα

REUTERS/YVES HERMAN
Ανάλυση του βιβλίου του Bruno Le Maire

Του Καθηγητή Κωνσταντίνου Ζοπουνίδη,
Πολυτεχνείο Κρήτης
Επίτιμος Διδάκτορας Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Ακαδημαϊκός, Βασιλική Ακαδημία Οικονομικών και Χρηματοοικονομικών της Ισπανίας
Distinguished Research Professor, Audencia Business School, Γαλλία

Ανάλυση βιβλίου 
Le Nouvel Empire: L’Europe du vingt et unième siècle/ Η Νέα Αυτοκρατορία: Η Ευρώπη του 21ου Αιώνα
Bruno Le Maire Gallimard, 2019

Ο συγγραφέας, υπουργός οικονομικών της Γαλλίας αρχίζει το βιβλίο του με μια απαισιόδοξη πρόταση: “Στο εξής γνωρίζουμε ότι το ευρωπαϊκό οικοδόμημα είναι θνησιγενές. Την 23η Ιουνίου 2016, ημερομηνία στην οποία ο βρετανικός λαός αποφάσισε με περίπου 52% να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ). Η απόφαση της Μεγάλης Βρετανίας είναι μια κακή απόφαση χωρίς αμφιβολία, το χειρότερο που μπορούσε να συμβεί για τους Άγγλους αλλά και για τους Ευρωπαίους”.   …………

πηγή :  Ναυτεμπορική  (άρθρο)

Posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ | Comments Off on Η Νέα Αυτοκρατορία: Η Ευρώπη του 21ου Αιώνα

Νέα Ζηλανδία: Αγρότες μαζεύουν μήλα με ρομπότ

H Νέα Ζηλανδία έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό όταν εκεί έγιναν τα γυρίσματα της σειράς ταινιών «Ο άρχοντας των δαχτυλιδιών», ωστόσο η χώρα της Ωκεανίας γίνεται πλέον γνωστή και για τον εναλλακτικό τρόπο συγκομιδής των μήλων από τους αγρότες.

Ένα νέο ρομποτικό σύστημα έχει ξεκινήσει να χρησιμοποιείται στα χωράφια με τις μηλιές της Νέας Ζηλανδίας, μετά από μελέτη δύο ετών. Καθώς το σύστημα μπαίνει σε πρακτική εφαρμογή, έγινε γνωστό ότι θα εργάζεται παράλληλα με τους ανθρώπους, με τη διαφορά ότι το ρομποτικό σύστημα συγκομιδής θα μπορεί να εργάζεται 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα.   …………..

πηγή :  Ναυτεμπορική  (άρθρο)

Posted in I T, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ | Comments Off on Νέα Ζηλανδία: Αγρότες μαζεύουν μήλα με ρομπότ

Γερμανική εμμονή

JOSEPH NASR / REUTERS

0518budensta10 Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Ολαφ Σολτς απέκλεισε το ενδεχόμενο η χώρα του να αυξήσει το χρέος της ώστε να ενισχύσει την επιβραδυνόμενη γερμανική οικονομία. Κατηγόρησε για την αναιμική ανάπτυξη το 2019 εξωτερικούς παράγοντες, όπως άλυτες εμπορικές διαφορές και την απειλή να εγκαταλείψει η Βρετανία την Ευρωπαϊκή Ενωση χωρίς συμφωνία.

Ο Σοσιαλδημοκράτης υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας απέρριψε ως αβάσιμους τους φόβους πως θα μπορούσε να πέσει σε ύφεση η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης. Την περασμένη εβδομάδα η γερμανική κυβέρνηση είχε αναθεωρήσει προς το χειρότερο την πρόβλεψη για την ανάπτυξη το 2019, και πλέον προβλέπει ρυθμό ανάπτυξης 0,5% αντί για 1% που προέβλεπε προηγουμένως.    ………….

πηγή :  η Καθημερινή  (άρθρο)

Posted in ΟΙΚΟΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ | Comments Off on Γερμανική εμμονή

Οι επιχειρήσεις είτε θα γίνουν «πράσινες» είτε θα πάψουν να υπάρχουν

Κοινή επιστολή των διοικητών των κεντρικών τραπεζών της Γαλλίας και της Βρετανίας για την ομαλή μετάβαση σε ένα μέλλον δίχως υδρογονάνθρακες
Οι επιχειρήσεις είτε θα γίνουν «πράσινες» είτε θα πάψουν να υπάρχουν | tovima.gr

«Παρέμβαση» ακτιβιστών στη γέφυρα του Βατερλό στο Λονδίνο.

Καψύλης Αλέξανδρος

Δεν είναι ακτιβιστές, δεν είναι «εναλλακτικοί», ούτε «πράσινοι», ούτε βέβαια αντικαπιταλιστές ή εχθροί των επιχειρήσεων. Είναι οι επικεφαλής δύο μεγάλων κεντρικών τραπεζών που υπογράφουν μια ανοικτή επιστολή-έκκληση προς τις μεγάλες εισηγμένες επιχειρήσεις, προειδοποιώντας για τους κινδύνους που εγκυμονεί για την παγκόσμια οικονομία η κλιματική αλλαγή.

Οι διοικητές της Τράπεζας της Αγγλίας Μαρκ Κάρνεϊ και της Κεντρικής Τράπεζας της Γαλλίας Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό προειδοποιούν ανοικτά ότι «αν κάποιες επιχειρήσεις και βιομηχανίες δεν καταφέρουν να προσαρμοστούν σε αυτόν τον νέο κόσμο, θα πάψουν να υπάρχουν».   ……….

πηγή :  το Βήμα  (άρθρο)

Posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ | Comments Off on Οι επιχειρήσεις είτε θα γίνουν «πράσινες» είτε θα πάψουν να υπάρχουν

Το ψηφιακό τρομοκρατικό υλικό θα πρέπει να αφαιρείται σε μία ώρα

Αντιμέτωπες με κυρώσεις μέχρι 4% του τζίρου τους οι εταιρείες σε περίπτωση επίμονων παραβάσεων
Το ψηφιακό τρομοκρατικό υλικό θα πρέπει να αφαιρείται σε μία ώρα | tovima.gr

Η νομοθεσία αφορά κάθε ψηφιακό υλικό το οποίο «υποκινεί ή καλεί στην τέλεση ή τη συμβολή στην τέλεση τρομοκρατικών εγκλημάτων, ή προάγει τη συμμετοχή σε δραστηριότητες τρομοκρατικής ομάδας»

Κωνσταντάτου Ελένη

Με την ελευθερία που προσφέρουν τα social media στους χρήστες τους, ο καθένας μπορεί να «ανεβάσει» ό,τι θέλει χωρίς να ελέγχεται εκ των προτέρων. Πριν από έναν μήνα παρακολουθήσαμε σοκαρισμένοι τον 28χρονο Αυστραλό να σκορπίζει τον θάνατο σε τέμενος της πόλης Κράιστσερτς στη Νέα Ζηλανδία, και αυτό συνέβη επειδή ο μακελάρης μετέδιδε το «έργο» του live στο Facebook.

Με στόχο την καταπολέμηση της διάδοσης ακραίων ιδεών και την ενίσχυση της δημόσιας ασφάλειας το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε πριν από λίγες ημέρες πρόταση για την αντιμετώπιση της κακόβουλης χρήσης των διαδικτυακών υπηρεσιών διαμοίρασης περιεχομένου για τρομοκρατικούς σκοπούς. Οι διαδικτυακές εταιρείες θα πρέπει να αφαιρούν περιεχόμενο που σχετίζεται με την τρομοκρατία εντός μιας ώρας από τη σχετική εντολή από τις Αρχές.   ………..

πηγή : το Βήμα  (άρθρο)

Posted in ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ, ΝΟΜΙΚΑ | Comments Off on Το ψηφιακό τρομοκρατικό υλικό θα πρέπει να αφαιρείται σε μία ώρα

Κωδική ονομασία “Uncover”: Επιχείρηση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατά της πορνογραφίας ανηλίκων

διαδικτυοΜεγάλη επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Uncover» για την καταπολέμηση της πορνογραφίας ανηλίκων διεξήγαγε η  Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κατά την οποία συνελήφθησαν τέσσερα άτομα – ημεδαποί – και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα. Επιπλέον δικογραφία τακτικής διαδικασίας σχηματίστηκε σε βάρος ενός ακόμη ημεδαπού για πορνογραφία ανηλίκων.

Στην επιχείρηση πραγματοποιήθηκε ψηφιακή ανάλυση και πολύμηνη ενδελεχή διαδικτυακή έρευνα, μέσω ειδικών λογισμικών προγραμμάτων για τον εντοπισμό χρηστών του διαδικτύου, εντός της ελληνικής Επικράτειας, οι οποίοι κατείχαν και είχαν πρόσφορο προς διαμοιρασμό ψηφιακά αρχεία πορνογραφίας ανηλίκων.

Πώς έγινε η συντονισμένη επιχείρηση    ……….

πηγή :  η Καθημερινή  (άρθρο)

Posted in ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ | Comments Off on Κωδική ονομασία “Uncover”: Επιχείρηση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατά της πορνογραφίας ανηλίκων

Αύξηση του πρωτογενούς πλεονάσματος σε 1,85 δισ. ευρώ το α΄τρίμηνο του 2019

eurossss Σε 1,85 δισ. ευρώ αυξήθηκε το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού σε ταμειακή βάση στο α΄τρίμηνο του έτους από 840 εκατ. ευρώ στην αντίστοιχη περίοδο του 2018.

Αναλυτικά και σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπεζας της Ελλάδος, στο α΄τρίμηνο του 2019 την περίοδο Ιανουαρίου – Μαρτίου 2019, το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης αυξήθηκε στα 1,17 δισ. ευρώ, έναντι 99 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2018.   ………….

πηγή :  η Καθημερινή  (άρθρο)

Posted in ΟΙΚΟΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ | Comments Off on Αύξηση του πρωτογενούς πλεονάσματος σε 1,85 δισ. ευρώ το α΄τρίμηνο του 2019

Εκτύπωση τεχνητής, πλήρους καρδιάς χρησιμοποιώντας κύτταρα του ίδιου του ασθενούς

REUTERS/AMIR COHEN

Ερευνητές του Tel Aviv University δημιούργησαν, μέσω 3D εκτύπωσης, την πρώτη τεχνητή, με πλήρη αγγείωση, καρδιά, που αποτελείται από τα κύτταρα του ίδιου του ασθενούς και βιολογικά υλικά.

Τα ευρήματά τους δημοσιεύτηκαν την Τρίτη στο Advanced Science. Σημειώνεται πως, μέχρι τώρα, οι επιστήμονες στον συγκεκριμένο κλάδο ιατρικής (όπου συναντιούνται η βιολογία και η τεχνολογία) είχαν καταφέρει να εκτυπώσουν μόνο απλούς ιστούς, χωρίς αιμοφόρα αγγεία.

«Είναι η πρώτη φορά κάποιος σχεδιάζει επιτυχώς και εκτυπώνει μια ολόκληρη καρδιά, πλήρη με τα κύτταρα, τα αιμοφόρα αγγεία, τις κοιλίες κτλ» είπε ο καθηγητής Ταλ Ντβιρ του TAU, που ηγήθηκε της μελέτης.  ……..

πηγή :  Ναυτεμπορική  (άρθρο)

 

Posted in I T, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΟΙΚΟΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ | Comments Off on Εκτύπωση τεχνητής, πλήρους καρδιάς χρησιμοποιώντας κύτταρα του ίδιου του ασθενούς

Ο Τεχνολογικός Πόλεμος του 21ου Αιώνα

shutterstock

Των Καθηγητή Κωνσταντίνου Ζοπουνίδη,
Πολυτεχνείο Κρήτης
Επίτιμος Διδάκτορας Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Ακαδημαϊκός, Βασιλική Ακαδημία Οικονομικών και Χρηματοοικονομικών της Ισπανίας
Distinguished Research Professor, Audencia Business School, France

Καθηγητή Αιμίλιου Γαλαριώτη,
Διευθυντής Έρευνας Audencia Business School (EQUIS, AMBA, AACSB)
Αντιπρόεδρος της Γαλλικής Εταιρίας Χρηματοοικονομικής (French Finance Association)

και Μαριάννας Εσκαντάρ,
Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια, MBA
Μέλος του Εργαστηρίου Financial Engineering
Πολυτεχνείο Κρήτης

Bruno Le Maire στο τελευταίο βιβλίο του (Le Nouvel Empire: L’Europe du vingt et unieme siècle, Callimard, 2019) γράφει ότι “ η Ευρώπη μπορεί να εξαφανιστεί. Όχι η ενιαία αγορά, αλλά το πολιτικό σχέδιο. Ποτέ οι δυνάμεις αποδιοργάνωσης δεν ήταν τόσο ισχυρές από την εποχή της Συνθήκης της Ρώμης το 1957: εσωτερικές εντάσεις μεταξύ κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης εμφανίζονται καθημερινά, ενώ η Μ. Βρετανία αποφάσισε να φύγει. Κυρίως όμως, η σύγκρουση των Η.Π.Α. με την Κίνα για την κυριαρχία των νέων τεχνολογιών και οι χρηματοοικονομικές δυνάμεις μας υπερβαίνουν και μας επιβάλλουν μια ριζική επιλογή μεταξύ μιας κυρίαρχης Ευρώπης ή μιας υποταγμένης ηπείρου.”

Bιομηχανία

Πρωταθλήτρια της “παλιάς οικονομίας”, η Ευρώπη προχωρά με μη διατεταγμένη σειρά και δεν επενδύει αρκετά στην καινοτομία.

Η Ευρώπη βρίσκεται “στριμωγμένη ” μεταξύ των Η.Π.Α. του D. Trump που λέει η “America first” και της Κίνας του Xi Jinping η οποία έχει για στόχο να κυριαρχήσει τεχνολογικά. Η Ευρώπη “μαζεύει” καθυστερήσεις και δεν έχει την “Google european”. Η Κίνα συγκεντρώνει ήδη τα 2/3 της παγκόσμιας παραγωγής ηλεκτρικών μπαταριών. Η εταιρία Huawei κρατά το παγκόσμιο ρεκόρ κατάθεσης ευρεσιτεχνιών για το 2018.   …………

πηγή :  Ναυτεμπορική  (άρθρο)

Posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ, ΟΙΚΟΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ | Comments Off on Ο Τεχνολογικός Πόλεμος του 21ου Αιώνα

Bloomberg: Στην 5η θέση των πιο μίζερων οικονομιών του πλανήτη η Ελλάδα

Στην 5η θέση των πιο μίζερων οικονομιών της υφηλίου παραμένει η Ελλάδα σύμφωνα με τον δείκτη Misery Index του πρακτορείoυ Bloomberg.

Ο δείκτης του Bloomberg εδράζεται στην οικονομολογική πεποίθηση ότι χαμηλός πληθωρισμός και χαμηλά ποσοστά ανεργίας τείνουν γενικά να παραπέμπουν σε υγιείς οικονομίες και αντικατοπτρίζουν «πόσο καλά» αισθάνονται οι κάτοικοι μας χώρας με την οικονομία της.   …………

πηγή :  η Καθημερινή  (άρθρο)

Posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ, ΟΙΚΟΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ | Comments Off on Bloomberg: Στην 5η θέση των πιο μίζερων οικονομιών του πλανήτη η Ελλάδα

Ο διαγωνισμός των ηθικών χάκερ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

g_ele_c12

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες, βρίσκονται επαγγελματίες στον τομέα της ασφάλειας δικτύων, φοιτητές σε τμήματα Πληροφορικής, αλλά, όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν, και αυτοδίδακτοι μαθητές λυκείου.

Οι διαγωνιζόμενοι έπρεπε να ακολουθήσουν σαφείς κανόνες «καλής συμπεριφοράς». Δεν επιτρεπόταν να σαμποτάρουν τους αντιπάλους τους με DDoS (επίθεση άρνησης εξυπηρέτησης) και απαγορευόταν ρητά οποιαδήποτε ηλεκτρονική στόχευση κατά εταιρειών, φορέων ή οργανισμών έξω από το εικονικό περιβάλλον προσομοίωσης, στο οποίο έπρεπε να δράσουν. Για δύο ημέρες, από χθες, σε πέντε σειρές τραπεζιών μπροστά από τους φορητούς τους υπολογιστές και κουβάρια από καλώδια, δεκάδες νέοι αναμετριούνται σε θέματα ασφάλειας δικτύων.   ……….

πηγή : η Καθημερινή  (άρθρο)

Posted in ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ | Comments Off on Ο διαγωνισμός των ηθικών χάκερ

Το Facebook «ανέβασε» στοιχεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου 1,5 εκατ. χρηστών χωρίς τη συγκατάθεσή τους

facebook-453346Το Facebook παραδέχθηκε ότι μπορεί «να ανέβασε ακουσίως» τα στοιχεία των διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) 1,5 εκατομμυρίου νέων χρηστών χωρίς την συγκατάθεσή τους, σε ένα νέο σκάνδαλο διαρροών που πλήττει την εταιρεία, η οποία διαβεβαίωσε ότι θα διαγράψει τα στοιχεία και ότι θα ειδοποιήσει τους ενδιαφερόμενους.

Τον Μάρτιο, το Facebook σταμάτησε να προτείνει επαλήθευση των email με password ως επιλογή για χρήστες που έκαναν sign up για πρώτη φορά, ανακοίνωσε η εταιρεία. Υπήρξαν προηγουμένως περιπτώσεις που στοιχεία των email χρηστών ανέβηκαν στο Facebook όταν εκείνοι δημιούργησαν τον λογαριασμό τους, σύμφωνα με την εταιρεία.    ………..

πηγή :  η Καθημερινή  (άρθρο)

Posted in ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ | Comments Off on Το Facebook «ανέβασε» στοιχεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου 1,5 εκατ. χρηστών χωρίς τη συγκατάθεσή τους

Στην… ανεργία μέσω νέων τμημάτων ΑΕΙ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΑΚΑΣΑΣ

capture--29

Τα ΤΕΙ έχουν χάσει τον στόχο τους και έχουν πάψει να είναι ελκυστικά, τονίζει «πορισματικά» η έκθεση του ΟΟΣΑ για την ελληνική τριτοβάθμια εκπαίδευση. Επίσης, προσθέτει ότι τα 2/3 των θέσεων εργασίας που θα δημιουργηθούν στα 27 μέλη της Ε.Ε. μέχρι το 2020 θα σχετίζονται με τεχνικά επαγγέλματα, τα οποία «βγαίνουν» από την επαγγελματική εκπαίδευση και όχι από την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Το μήνυμα είναι σαφές…     ………….

πηγή :  η Καθημερινή  (άρθρο)

Posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ, ΟΙΚΟΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ | Comments Off on Στην… ανεργία μέσω νέων τμημάτων ΑΕΙ

Βιο-απόβλητα και παραγωγή ενέργειας

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ, τ. γενικός γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του υπουργείου Εσωτερικών
gkko_09_14042019_cmyk_page_1_image_0001

Από τα απόβλητα τροφίμων μπορεί να παραχθεί βιο-πλαστικό αλλά και βιοαέριο, με αναερόβια χώνεψη, όπως και βιοκαύσιμα καθώς και εξαιρετικής ποιότητας κομπόστ. The Associated Press

Σύμφωνα με έναν από τους στόχους αειφορίας των Ηνωμένων Εθνών (SDGs), τα απόβλητα τροφίμων θα πρέπει να μειωθούν κατά 50%, μέχρι το 2030. Κάθε χρόνο σε ολόκληρο τον πλανήτη απορρίπτονται περίπου 1,8 δισεκατομμύρια τόνοι φαγητού, που κατά την έννοια της κυκλικής οικονομίας δεν θα πρέπει να θεωρούνται εφεξής απόβλητα, αλλά δευτερογενή υλικά ή πρώτες ύλες ή βιομάζα με υψηλό feed-in tariff.

Ο φιλόδοξος στόχος των Ηνωμένων Εθνών θα επιτευχθεί εν μέρει με μείωση της αλόγιστης κατανάλωσης, σπατάλης, αλλά κυρίως χάρη στην ανακύκλωση και ανάκτηση ενέργειας από το συγκεκριμένο ρεύμα αποβλήτων, που στη χώρα μας είναι γνωστό, σε κάποιο βαθμό, από τον «καφέ κάδο».    ………..

πηγή :  η Καθημερινή  (άρθρο)

Posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΟΙΚΟΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ | Comments Off on Βιο-απόβλητα και παραγωγή ενέργειας

Ελληνική πλατφόρμα εκπαιδεύει τους χρήστες στην κυβερνοασφάλεια

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΝΤΗ
13s3hackers-

Παρότι η απόκτηση πανεπιστημιακού τίτλου δεν συνιστά απαραίτητη προϋπόθεση για δεξιότητες τέτοιας φύσεως, υπάρχει έλλειψη περίπου 3 εκατ. επαγγελματιών παγκοσμίως στον τομέα του cybersecurity.

Μπορεί η λέξη «hacker» να ανακαλεί στη μνήμη μας διάφορα περιστατικά κυβερνοεπιθέσεων εναντίον δημοσίων οργανισμών, εταιρειών ή και τραπεζών, όμως η «παρουσία» τους σε έναν τεχνολογικό κόσμο που κατακλύζεται από την παραγωγή και την αποθήκευση μεγάλων όγκων δεδομένων κρίνεται μάλλον… απαραίτητη. Αυτό σημαίνει ότι πολλές εταιρείες ή δημόσιοι οργανισμοί γίνονται εύκολος στόχος κυβερνοεπιθέσεων επειδή ενδεχομένως δεν έχουν εντοπίσει τα αδύναμα –αλλά για κάποιους εξόχως γοητευτικά– σημεία των λογισμικών τους. «Η μετάφραση του όρου hacker στον επαγγελματικό χώρο είναι penetration tester και δεν σχετίζεται σε καμία περίπτωση με όσους παραβιάζουν προσωπικά ή εταιρικά δεδομένα. Ο ρόλος του είναι να χακάρει την εταιρεία που τον προσλαμβάνει, ώστε να αναδείξει σε αυτήν τα αδύναμα σημεία της». Αυτό εξηγεί στην «Κ» ο συνιδρυτής της νεοφυούς επιχείρησης Hack The Box, Χάρης Πυλαρινός, παρουσιάζοντας την ηθική πλευρά των χάκερ. Ο ίδιος μαζί με τον Τζέιμς Χούκερ και τον Αρη Ζηκόπουλο ίδρυσαν το 2017 τη Hack The Box, με έδρα το Κεντ της Αγγλίας, με σκοπό να «εκπαιδεύσουν» επίδοξους χρήστες στον τομέα της κυβερνοασφάλειας.    ……………

πηγή :  η Καθημερινή  (άρθρο)

Posted in ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ | Comments Off on Ελληνική πλατφόρμα εκπαιδεύει τους χρήστες στην κυβερνοασφάλεια

Διεθνής ημερίδα για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα

 

Διεθνής ημερίδα για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα θα πραγματοποιηθεί αύριο, Δευτέρα 15 Απριλίου, στο αμφιθέατρο του Μουσείου Ακρόπολης. Η ημερίδα συνδιοργανώνεται από την Προεδρία της Δημοκρατίας, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, τη Διεθνή Ένωση για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα και το Μουσείο της Ακρόπολης. ……………. 

πηγή : Ναυτεμπορική (άρθρο)

Posted in ΤΕΧΝΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ | Comments Off on Διεθνής ημερίδα για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα

Η Microsoft παραδέχεται ότι hackers απέκτησαν πρόσβαση σε λογαριασμούς του Outlook.com

Η Microsoft παραδέχθηκε ότι η υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Outlook.com αντιμετώπισε πρόβλημα ασφαλείας, πολύ χειρότερη απ’ ότι υπολόγιζε αρχικά η εταιρεία.

Το θέμα προέκυψε την περασμένη Παρασκευή όταν η Microsoft ξεκίνησε να στέλνει ειδοποιήσεις προς ορισμένους χρήστες του Outlook.com ότι hackers είχαν καταφέρει να αποκτήσουν πρόσβαση σε λογαριασμούς για αρκετούς μήνες. Οι ειδοποιήσεις της εταιρείας αποκάλυψαν επίσης ότι οι hackers μπορούσαν να «δουν» διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ονόματα επιμέρους folders, θεματολογία ηλεκτρονικών μηνυμάτων ενώ σε ξεχωριστή ειδοποίηση προς άλλους χρήστες γινόταν γνωστό ότι οι hackers είχαν αποκτήσει πρόσβαση και στο περιεχόμενο της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.     ………….

πηγή :  Ναυτεμπορική  (άρθρο)

Posted in ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ | Comments Off on Η Microsoft παραδέχεται ότι hackers απέκτησαν πρόσβαση σε λογαριασμούς του Outlook.com

Η Microsoft αλλάζει την ασφαλή κατάργηση συσκευών

MATTHIAS CAPELLMANN

Με την καθολική εφαρμογή του τελευταίου update των Windows 10, αλλάζει ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η ασφαλής κατάργηση συσκευών.

 
Οι αλλαγές αφορούν τόσο στην ασφαλή κατάργηση συσκευών που έχουν συνδεθεί με έναν υπολογιστή μέσω διεπαφής USB όσο και μέσω μίας θύρας Thunderbolt. Εννοείται ότι οι αλλαγές θα εφαρμόζονται σε συσκευές εξωτερικής αποθήκευσης, USB keys, εξωτερικούς σκληρούς δίσκους και άλλες παρόμοιες συσκευές. Το νέο πακέτο αναβάθμισης έχει πλέον προεπιλεγμένη την επιλογή Quick Removal αντί για τη ρύθμιση Better Performance που ήταν σε ισχύ μέχρι σήμερα.   …………
πηγή  :  Ναυτεμπορική  (άρθρο)

Posted in I T, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ | Comments Off on Η Microsoft αλλάζει την ασφαλή κατάργηση συσκευών