Σεμινάριο Web Design & Development

Προσφορά εγγραφής για παρακολούθηση διαδικτυακού σεμιναρίου σε ανέργους, φοιτητές, σπουδαστές στο Web Design & Development (συνολικό πρόγραμμα από 174 μέχρι 408 ώρες)

HTML5, CSS – CSS3                                           : 84 ώρες – κόστος : 100,00 €

Object-Oriented Javascript, BOM, DOM : 90 ώρες – κόστος : 180,00 €

jQuery  2.0                                                           : 33 ώρες – κόστος : 099,00 €

Bootstrap                                                             : 21 ώρες – κόστος : 060,00 €

PHP , MySQL , SQL                                          : 90 ώρες – κόστος : 270,00 €

Advanced: HTML5 , CSS3 ,   Javascript   : 90 ώρες – κόστος : 360,00 €

ΤΑΧΥΡΥΘΜΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ 

HTML5, CSS3, Javascript                             : 117 ώρες – κόστος : 325,00 €

Η διάρκεια είναι τέτοια ώστε :
1.  να υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος για πρακτική εξάσκηση
2. για δυνατότητα ολοκληρωμένης εφαρμογής στο τέλος,
με αποτέλεσμα την απαραίτητη εμπέδωση της ύλης.     (πληροφορίες εδώ)

SOFTWARE

1)CryptoMirr-P

encryption –
decryption
of Credentials
AND
automation
of access
of internet
services

2) e-Mirr

Send
mass e-mail
with
Automatically
Personalized
Attachments

OR with

3) e-Dt

High Speed &
High Quality

Sticky (1)

Posted in I T, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ | Leave a comment

Λογαριασμοί email και τεχνικές ελέγχου ασφάλειας και προστασίας από εισερχόμενα

Μη φοβάστε !  Δική μου εικόνα είναι ! 🙂

Μιρτζάνης Εμμανουήλ

Ένα  ερώτημα που απασχολεί πολλούς είναι πως μπορεί να προστατευθεί από  email που μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα είτε στον Η/Υ σας π.χ.  κλείδωμα αρχείων με κρυπτογράφηση, είτε υποκλέπτοντας δεδομένα από τον Η/Υ σας, εγκαθιστώντας κακόβουλα προγράμματα,  είτε υποκλέπτοντας  τα διαπιστευτήρια σας  (user name, password) κατά την διαδικασία εισαγωγής σε διάφορα πληροφοριακά συστήματα, όπως τραπεζών κλπ.

Το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό φυσικά αλλά το ερώτημα είναι πως μπορείτε να προστατευθείτε και ποιες είναι οι συνήθεις τεχνικές.

Οι εταιρείες  που σας χορηγούν δωρεάν υπηρεσίες email συνήθως έχουν και δικές τους πολιτικές – τεχνικές προστασίας σας.

Kατά τη γνώμη μου θα πρέπει με σειρά  προτεραιότητας να εξασφαλίσετε τα παρακάτω:

1. ΠΡΕΠΕΙ να εγκαταστήσετε ένα αξιόπιστο πρόγραμμα  τείχους  προστασίας (firewall και δεν είναι το ίδιο με το antivirus) για προστασία κατά την αποστολή αιτημάτων προς το διαδίκτυο.
Αιτήματα προς το διαδίκτυο για εισερχόμενα δημιουργούνται κάθε φορά που επισκέπτεστε web σελίδες ή κάνετε κάποιο κλικ (τεχνικά είναι το ίδιο) σε ένα σύνδεσμο (link).
Τα προγράμματα αυτά, έχουν ανάλογη τεχνογνωσία και προσπαθούν πάντα να τα βελτιώνονται γιατί γίνεται συνεχής αξιολόγηση, η οποία δημοσιεύεται και είναι προσβάσιμη από όλους  στο διαδίκτυο.
Είναι πολύ σημαντική προστασία και την θεωρώ πρώτης προτεραιότητας. Η προστασία που προσφέρουν είναι πολύπλευρη.
Π.χ εγώ  δεν βλέπω διαφημίσεις, άρα εξαφανίζεται η πιθανότητα να κάνω κάποιο κλικ από περιέργεια της στιγμής.
Πρέπει να κάνετε σωστές ρυθμίσεις στο Firewall και να τις κλειδώσετε με password !!!

2. ΠΡΕΠΕΙ  να εξασφαλίσετε τον έλεγχο του Η/Υ σας από εσάς και μόνο από εσάς !!.
Αν κάποιο κακόβουλο λογισμικό αποκτήσει τα δικαιώματα του διαχειριστή του Η/Υ σας,  έχετε χάσει τον έλεγχο. Είναι όμως τεχνικό θέμα.
Δημιουργία αντγράφων σε τακτά χρονικά διαστήματα με αποσύνδεση των συσκευών μετά την ολοκλήρωσή των !!!.
ΠΡΟΣΟΧΗ: 
ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΣΤΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗΣ (Browser) και προσθέστε το Add-on του Firewall σας !!! (+Private Browsing κλπ ……)

Αξιοποιείστε την ασφαλή κρυπτογράφηση όπου είναι απαραίτητο με δημιουργία διαφορετικών αντιγράφων πριν και μετά!

3. ΠΡΕΠΕΙ  να ενημερώνεστε και να εκπαιδευτείτε!!!.  Χωρίς αυτά γίνεστε ένα εύκολο υποψήφιο  θύμα. ΔΕΝ μπορεί να σας προσφέρει απόλυτη προστασία ένα λογισμικό που ενσωματώνει διάφορα κριτήρια για να εντοπίσει πιθανούς κινδύνους σε εισερχόμενη πληροφορία όλων των μορφών (κείμενο, από links, pdf, εικόνες κλπ). Μάλιστα σε δημοσιευμένες (κάθε χρόνο) στο διαδίκτυο αξιολογήσεις θα διαβάσετε ότι τα προγράμματα αυτά εμφανίζουν λαθεμένους συναγερμούς κινδύνου (false negatives) ή ακόμα και να μην εντοπίσουν ένα πιθανό κίνδυνο  (false positives).
Προσωπικά έχω απενεργοποιήσει επίσης την δυνατότητα αυτόματης ενεργοποίησης ενσωματωμένου κώδικα σε εισερχόμενα έγγραφα διαφορετικών μορφών.

4. ΠΡΕΠΕΙ να ενημερώνετε τα προγράμματά σας ή  να τα έχετε ρυθμίσει έτσι ώστε να γίνεται αυτόματος περιοδικός έλεγχος και να εγκαθιστούν τις νέες εκδόσεις (περιλαμβάνουν διορθώσεις και βελτιώσεις σε θέματα ασφάλειας) αυτόματα ή μετά από δική σας έγκριση αν έτσι το επιθυμείτε . Αυτό γίνεται σήμερα και από τα ίδια τα προγράμματα των firewall (το δικό μου κάνει συνεχή έλεγχο και με ενημερώνει).

5. ΠΡΕΠΕΙ να προστατεύετε την ιδιωτικότητά σας !!! Χρειάζεται ενημέρωση και εκπαίδευση ! Είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα , στο οποίο πολλοί αδιαφορούν γιατί νομίζουν ότι “κανείς δεν τους παρακολουθεί αφού δεν τον βλέπουν“. Είναι περίεργο, το ότι ο άνθρωπος για τα ίδια θέματα στην κλασσική καθημερινή του ζωή παίρνει μέτρα προστασίας αλλά στην ψηφιακή του “ζωή” αδιαφορεί γι αυτά !!!
Π.χ,  δεν θα στέλνατε ποτέ ένα γράμμα στον ερωτικό σας σύντροφο ανοιχτό με το ταχυδρομείο ΑΛΛΑ τα στέλνετε κάθε μέρα με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο !!! , όταν όλα τα email διαβάζονται ηλεκτρονικά ή μπορούν να διαβαστούν κλπ κλπ.
Απαιτείτε εκπαίδευση, ιδιαίτερα δε για τα δικαιώματα που σας δίνει ο Γενικός Κανονισμός Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) για τα οποία πολλοί δεν γνωρίζουν την ύπαρξή τους !!!

Ενεργοποιείστε όλες τις ρυθμίσεις που αφορούν την ιδιωτικότητά σας στο πρόγραμμα περιήγησης (Browser) που χρησιμοποιείτε ! Ενεργοποίηση του Private Browsing!

Αξιοποιείστε την κρυπτογράφηση για προστασία όλων  των προσωπικών σας πληροφοριών στον σκληρό σας δίσκο !!!

Μπορείτε στην αποστολή email να κτρυπτογραφήσετε κυρίως σώμα και συνημμένα με την τεχνολογία της ψηφιακής υπογραφής ,  με την προυπόθεση ότι ο παραλήπτης πρέπει να έχει πιστοποιητικά για ψηφιακή υπογραφή και κρυπτογράφηση. Υπάρχουν όμως εναλλακτικές επιλογές. Ενημερωθείτε!

Σας ενημερώνω επίσης ότι:
υπάρχει ΑΣΦΑΛΗΣ ΤΡΟΠΟΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ με κρυπτογράφηση αν επιλέξετε εταιρία που παρέχει τέτοια υπηρεσία.
Προσωπικά χρησιμοποιώ λογαριασμό και σε εταιρία που προστατεύει με κρυπτογράφηση τα email, και διασφαλίζεται με βεβαιότητα το απόρρητο του περιεχομένου, με την προϋπόθεση ότι αποστολέας και παραλήπτης έχουν λογαριασμό στην ίδια εταιρία.
Η ίδια η εταιρία ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ τους. Είναι μια τεχνική κρυπτογράφησης που χρησιμοποιώ κι εγώ, το κλειδί κρυπτογράφησης-αποκρυπτογράφησης συναρτάται από το user name και password. Αν χάσετε ένα από αυτά τότε δεν υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης στα email σας !   τα χάνετε !
Μπορείτε βέβαια να δημιουργήσετε νέο λογαριασμό με αλλαγή του password, είναι δωρεάν μέχρι 500 ΜΒ. Η εταιρία αυτή δεν μπορεί να έχει οικονομικό όφελος από τις αποθηκευμένες πληροφορίες των email για αυτό και προτείνει την εθελοντική οικονομική προσφορά σας (donate) ή την δημιουργία λογαριαμού σας με πληρωμή.

Η πληροφορία σήμερα και ιδιαίτερα οι προσωπικές πληροφορίες αποτελούν πηγή υψηλότατων εσόδων !!! , για αυτό σας δίνουν οι εταιρείες δωρεάν υπηρεσίες.  Κερδίζουν από τις πληροφορίες. Προσωπικές ή ανώνυμες !!!.
Η σταστιστική επεξεργασία ακόμη και των ανώνυμων πληροφοριών παράγει περιζήτητο εμπορεύσιμο άϋλο αγαθό (πληροφορία) !!!.

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ και ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΙΤΕ !

6. Φτάσαμε στο θέμα του τίτλου του άρθρου!
Με ποιές τεχνικές προσπαθούν οι εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες email να σας προστατεύσουν από επικίνδυνα email;
Λόγω ενός προβλήματος που παρουσιάστηκε τις τελευταίες ημέρες έκανα κάποια τεστ με 4 διαφορετικές εταιρείες.

Στην 1η περίπτωση απενεργοποιεί όλα τα links και τα images και σας δίνει την δυνατότητα να τα ενεργοποιήσετε εφόσον τα κρίνετε ασφαλή.  Με αυτό τον τρόπο αποκλείει το ενδεχόμενο αυθόρμητης στιγμιαίας και λαθεμένης αντίδρασης, και σας αναγκάζει να σκεφτείτε και να αποφασίσετε αλλά χωρίς πανικό, με ηρεμία.
Γι αυτό σας επαναλαμβάνω συνέχεια ότι πρέπει να ενημερώνεστε και να εκπαιδεύεστε. Μπορείτε βεβαίως να διαβάσετε το email χωρίς να ενεργοποιήσετε links και images.
Μερικά μπορεί να τα μεταφέρει στον κατάλογο των spam και σας αφήνει να το ελέγξετε και να το μεταφέρετε εσείς μετά από τη δική σας αξιολόγηση.
Οι τεχνικές αυτές , σας αφήνουν με ηρεμία και χωρίς πανικό να σκεφθείτε και να αποφασίσετε ανάλογα!
Αν κάνετε τελικά κλικ σε κάποιο επικίνδυνο link τότε αναλαμβάνει το firewall να το αξιολογήσει με τα δικά του κριτήρια και ανάλογα θα σας ενημερώσει αν το κάνει BLOCK.
Υπενθυμίζω ότι οι συναγερμοί κινδύνου δεν είναι πάντα σωστοί (false  negatives) ! Στην περίπτωση αυτή, πάλι εσείς θα πρέπει να αξιολογήσετε τον κίνδυνο και ανάλογα να αποφασίσετε!
Υπενθυμίζω επίσης ότι το firewall μπορεί να επιτρέψει την πρόσβαση στον πόρο (κείμενο, έγγραφο, εικόνα κλπ) αν και τελικά αυτό μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνο (false positives). Στην περίπτωση αυτή μπορείτε να πάθετε ζημιά άμεσα ή αργότερα!  Γι αυτό είναι απαραίτητη η εγκατάσταση ενός πολύ καλού firewall προστασίας. Αξιολόγηση σε τέτοια προγράματα μπορείτε να βρείτε στο διαδίκτυο.

Σε αυτή την κατηγορία των τεχνικών που εξέτασα ήταν 3 εταιρείες, μια από αυτές  ήταν η Yahoo. Τις τεχνικές αυτές τις βρίσκω πιο σωστές αλλά απαιτούν και την δική σας κρίση!

Στην 2η περίπτωση, είναι μόνο του το Gmail της Google.
Η στρατηγική προστασίας της είναι διαφορετική και συνοψίζεται στο “εγώ μπορώ να αξιολογώ και να σκέπτομαι πριν από σας για σας”.  Σε περίπτωση αξιολόγησης ύπαρξης κινδύνου σας εμφανίζει ένα έντονο κόκκινο πλαίσιο με προειδοποίηση και ταυτόχρονα σας αφήνει να επιλέξετε για ενεργοποίηση ή όχι των συνημμένων αρχείων, αλλά τα links  είναι ενεργοποιημένα όπως και εικόνες.

Πρέπει να αναφέρω ότι βλέποντας το μεγάλο κόκκινο πλαίσιο που μου εμφάνιζε φοβήθηκα το δικό μου email !  Άντε τώρα να βρείς το κουράγιο να του ζητήσεις να αφαιρέσει την προειδοποίηση και ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν φυσικά είναι email από άγνωστο αποστολέα δεν τολμάς να το ενεργοποιήσεις και το διαγράφεις !
Προσπάθησα λοιπόν να ανακαλύψω τις παραμέτρους που χρησιμοποιούν τα φίλτρα  για να χαρακτηρίσουν ένα email σαν επικίνδυνο αλλάζοντας την μορφή και το περιεχόμενο του email.
Όταν 1-6 email αποστέλονταν από λογαριασμό gmail  (και παραλαβή σε άλλο λογαριασμό gmail) τα αξιολογούσε σαν ασφαλή και χωρίς προειδοποίηση και μάλιστα με σήμανση σημαντικού email. Το περιεχόμενο ήταν σε HTML , περιείχε μια εικόνα και δύο συνημμένα pdf (2,5 MB και 250 kb) αρχεία.  Όταν μεγάλωσε η λίστα παραληπτών των email τα χαρακτήρισε σαν επικίνδυνα με την μεγάλη κόκκινη προειδοποίηση ενώ στο περιεχόμενο του email δεν είχε αλλάξει τίποτα. Υποθέτω λοιπόν ότι τα κριτήρια των φίλτρων άλλαξαν την αξιολόγησή τους μόνο λόγω του πλήθους!  Θα μπορούσε να είναι πράγματι μια σωστή παράμετρος για αρνητική αξιολόγηση αλλά οι επικίνδυνοι αποστολείς έχουν βρεί τρόπους να την προσπερνούν.
Από εκείνη την στιγμή και μετά, αν έστελνα ακόμη και ένα ίδιο email το χαρακτήριζε επικίνδυνο ! Άλλαζα λοιπόν συνέχεια την μορφή του περιεχομένου, ένα ένα κάθε φορά μέχρι να εντοπίσω τις κρίσιμες παραμέτρους για αρνητική αξιολόγηση. Στην τελική μορφή, αντί για HTML το κείμενο γράφηκε με απλό ΤΧΤ, αφαιρέθηκε η εικόνα, αλλά τα πολλά links  παρέμειναν (!!!), τα συνημμένα  παρέμειναν τα ίδια (!!!) και η αξιολόγηση μετατράπηκε σε σημαντικό email για σας !!! Η αποστολή είχε γίνει από λογαριασμό μου στην otenet όπως και πριν.

Σας αφήνω τώρα να αξιολογήσετε μόνοι σας τα κριτήρια για συναγερμό κινδύνου που χρησιμοποιεί το Gmail.
Ένας κακόβουλος αποστολέας δεν μπορεί να στείλει email σε αυτή την αποδεκτή μορφή για phishing ή με επικίνδυνο συνημμένο;
Ο κόκκινος συναγερμός πανικοβάλλει και μπορεί να είναι λαθεμένος (false negativ) συχνά!

Γι αυτό θα επαναλάβω, ότι είναι πολύ σημαντικό να ενημερώνεστε και να εκπαιδεύεστε!  Οι σύγχρονες τεχνολογίες προσφέρουν πολλά, αλλά απαιτούν την κριτική σας σκέψη για να προφυλαχθείτε από ενδεχόμενους κινδύνους!

Στην εξέτασή μου, στην μεταπτυχιακή μου εργασία, έθεσα ένα ερώτημα στην επιτροπή εξέτασης για να το απαντήσω ο ίδιος.

Υπάρχει  ασφάλεια στο Διαδίκτυο; Και είπα ότι η απάντηση ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΝΑΙ ΟΥΤΕ ΟΧΙ  αλλά MITIGATE !

Είναι περίεργο το γεγονός ότι σχεδόν  όλοι αυθόρμητα θα απαντούσαν: OXI !
Για να σας βοηθήσω να καταλάβετε που βρίσκετε το λάθος μιας τέτοιας απάντησης και γιατί η απάντηση που έδωσα είναι η σωστή, θα σας αναφέρω τα παρακάτω ερωτήματα και απαντήστε τα μόνοι σας !
Είναι ασφαλές να ταξιδεύω με αεροπλάνο;
Είναι ασφαλές να ταξιδεύω με αυτοκίνητο;
Είναι ασφαλές να περπατήσετε στο δάσος του Αμαζονίου;
Είναι ασφαλές να ταξιδέψω με το ποδήλατο;
Είναι ασφαλές να πάω με τα πόδια από τον Πειραιά στην Αθήνα;
Κάντε  τα ανάλογα δικά σας ερωτήματα και απαντήστε τα μόνοι σας!

Η απάντηση είναι ναί υπό προυποθέσεις! Ποιές;

Η απάντηση που έδωσα (MITIGATE) σημαίνει ότι για κάθε περίπτωση πρέπει να ελαχιστοποιείς το ενδεχόμενο υλοποίησης κάποιου από τους πιθανούς κινδύνους.

Αυτό προϋποθέτει:

ΠΡΩΤΑ ΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΝ ΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΤΡΟΠΩΝ ΓΙΑ ΕΛΑΧΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑΣ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ !

Αυτό ισχύει σε κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα στη ζωή του ανθρώπου από την αρχή της ύπαρξης του μέχρι σήμερα !

Οι απατεώνες του διαδικτύου εκμεταλλεύονται την απουσία ενημέρωσης και εκπαίδευσης  των χρηστών στους πιθανούς κινδύνους και στους τρόπους προφύλαξης τους!

Μην στηρίζεστε μόνο στην προστασία που προσφέρουν τα προγράμματα!

Posted in ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ | Comments Off on Λογαριασμοί email και τεχνικές ελέγχου ασφάλειας και προστασίας από εισερχόμενα

Euractiv: Συμφωνία Κομισιόν – Ευρωκοινοβουλίου για την προστασία των Πνευματικών Δικαιωμάτων (Copyright)

DIKAIOMATA

Το μέλλον των διαδικτυακών πνευματικών δικαιωμάτων αναμένεται να τροποποιηθεί δραστικά μετά τη συμφωνία μεταξύ ΕΚ και Συμβουλίου, πάνω στην επίμαχη Οδηγία Copyright. Η συμφωνία επιτεύχθηκε δύο χρόνια μετά την πρώτη εισαγωγή των μέτρων από την Κομισιόν.

Όπως γράφει η ιστοσελίδα Euractiv, στο πλαίσιο της συμφωνίας, θα πρέπει οι μεγάλες διαδικτυακές πλατφόρμες να διαπραγματευθούν συμφωνίες αδειών με τους κατόχους δικαιωμάτων για την επαναδημοσίευση των έργων τους, και θα πρέπει να ελεγχθεί το περιεχόμενο στο YouTube, για να διασφαλιστεί ότι δεν υφίστανται παραβιάσεις πνευματικών δικαιωμάτων.   ………..

πηγή :  η Καθημερινή  (άρθρο)

Σχόλιο Μιρτζάνη Εμ. : Σε σωστή κατεύθυνση αλλά και γρήγορη και αυστηρή υλοποίηση. Κάποιοι πλουτίζουν εκμεταλλευόμενοι τα νομικά κενά!

Posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ, ΝΟΜΙΚΑ | Comments Off on Euractiv: Συμφωνία Κομισιόν – Ευρωκοινοβουλίου για την προστασία των Πνευματικών Δικαιωμάτων (Copyright)

Αγιος Βαλεντίνος: €69 το κόστος του ραντεβού στην Αθήνα

ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΝΙΦΑΒΑ

14s1valentinesd

Η Αθήνα είναι η 58η ακριβότερη πόλη για ένα ραντεβού για δύο, μεταξύ των 100 πόλεων που έχουν εξεταστεί στο πλαίσιο έρευνας της Movinga.

Η αγάπη –και όχι το χρήμα, λένε– φέρνει την ευτυχία. Πάντως, σχεδόν όλοι παραδέχονται ότι χρειάζονται και μερικά χρήματα για να βρεις την αγάπη και συνεπώς και την ευτυχία. Εστω για ένα κλασικό ραντεβού με τον ή την αγαπημένη σου.

Σύμφωνα, λοιπόν, με έρευνα που πραγματοποίησε η γερμανική εταιρεία Movinga σε 100 πόλεις σε όλο τον κόσμο, με αφορμή τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, το κόστος για ένα κλασικό ραντεβού στην Αθήνα ανέρχεται σε 69,49 ευρώ. Τι περιλαμβάνει αυτό το ποσό; Δείπνο για δύο και ποτό για δύο, καθώς και εισιτήρια για σινεμά. Με βάση, λοιπόν, αυτό το κριτήριο, η Αθήνα είναι η 58η ακριβότερη πόλη για ένα ραντεβού για δύο, μεταξύ των 100 πόλεων που έχουν εξεταστεί στο πλαίσιο της έρευνας.    …………….

πηγή :  η Καθημερινή  (άρθρο)

Σχόλιο Μιρτζάνη Εμ. :  Διαθέστε τα χρήματα αυτά για ένα πολύ όμορφο και χρήσιμο δώρο στον/στην  αγαπημένο/η σας  αντί  να τα σπαταλήσετε με τέτοιο τρόπο και δημιουργήστε την ζεστή και όμορφη ατμόσφαιρα στο δικό σας χώρο !   Μερικοί βρίσκουν ιδέες για να βάλουν “χέρι” στην τσέπη σας εκμεταλλευόμενοι τα συναισθήματά σας!

Posted in ΔΙΑΦΟΡΑ | Comments Off on Αγιος Βαλεντίνος: €69 το κόστος του ραντεβού στην Αθήνα

26 προσωπικότητες στηρίζουν το Ποτάμι: «Πρέπει να συνεχίσει να ακούγεται»

potami--2«Το Ποτάμι πρέπει να συνεχίσει να ακούγεται» λένε 26 προσωπικότητες της χώρας και καλούν τους πολίτες – ανεξαρτήτως αν είναι οπαδοί ή ψηφοφόροι του Ποταμιού – να ενισχύσουν «μια ξεχωριστή φωνή που δεν δημαγωγεί και δεν λαϊκίζει και κυρίως δεν σιωπά μπροστά στον φόβο του πολιτικού κόστους».

«Οσοι υπογράφουμε αυτό το κείμενο δεν είμαστε υποχρεωτικά οπαδοί ή ψηφοφόροι του Ποταμιού. Αλλά όλοι πιστεύουμε ότι το Ποτάμι πρέπει να συνεχίσει να ακούγεται. Μια ξεχωριστή φωνή που δεν δημαγωγεί και δεν λαϊκίζει. Και κυρίως δεν σιωπά μπροστά στον φόβο του πολιτικού κόστους» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Το πλήρες κείμενο των 26 έχει ως εξής:   …………

πηγή :  η Καθημερινή  (άρθρο)

Σχόλιο Μιρτζάνη Εμ. :  Στηρίζω κι εγώ το Ποτάμι στην πολιτική του ύπαρξη για την μη λαϊκίστικη παρουσία του, παρά τις μεγάλες πιέσεις που δέχθηκε από μέσα και από έξω!  Το Ποτάμι όμως, κατά την γνώμη μου πρέπει να ωριμάσει περισσότερο, να γίνουν πιο προσεκτικοί στον έλεγχο εισερχομένων στελεχών και να διερύνουν την πολιτική τους ατζέντα πολύ περισσότερο στην οικονομία.

Όλα τα αντιπολιτευόμενα κόμματα κάνουν κατά κανόνα λαϊκίστικη αντιπολίτευση!

Σκεφθείτε λιγάκι την πολιτική σοβαρότητα που είχε ο κ. Μητσοτάκης και συγκρίνεται την με την σημερινή έντονη λαϊκίστικη αντιπολίτευσή του!

Είχα στηρίξει την κα Παπακώστα Αικατερίνη στην δήλωσή της για αξιοπρέπεια μέσα στην Βουλή, εξαιτίας της οποίας διεγράφη από την ΝΔ.
Είχα τηλεφωνήσει τότε στο πολιτικό της γραφείο για το θέμα αυτό.
Την στηρίζω  και σήμερα για τον αγώνα της για αξιοπρεπή πολιτική παρουσία και δράση όλων των πολιτικών.

Καταδικάστε τον λαϊκισμό σε όλες του τις μορφές, θα πρέπει να περιοριστεί στο μέγιστο δυνατό αυτή η καταστροφική πολιτική κουλτούρα, των πολιτικών και των ψηφοφόρων!

Για θυμηθείτε  τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο. Όλοι οι Έλληνες πολίτες τον εκτιμούσαν, τον σεβόντουσαν σαν ΠΔ. ΟΜΩΣ, πόσοι τον ψήφιζαν όταν είχε δημιουργήσει το δικό του πολιτικό κόμμα;  ΓΙΑΤΙ ;  Επειδή  δεν ήταν λαϊκιστής! Το ίδιο και με τον  άλλοτε υποψήφιο πρωθυπουργό της ΝΔ  Γεώργιο Ράλλη.

Ο Σύριζα είχε έντονη λαϊκίστικη παρουσία σαν αντιπολίτευση και είχα τότε (αρχές Ιουνίου 2012, πριν τις βουλευτικές εκλογές 17 Ιουνίου 2012) αναρτήσει ένα άρθρο με τίτλο “Η παραγωγή πλούτου κάνει πέρα κάθε μνημόνιο” , υπάρχει ακόμη στο Blog μου, βρές τε το και σκεφθείτε αν οι πολιτικές της σημερινής Κυβέρνησης  Σύριζα στην 2η Κυβέρνησή του, διαφέρουν από αυτά που είχα γράψει. Η πρώτη κυβέρνηση Σύριζα δημιούργησε προβλήματα, κατά τη γνώμη μου. Η δεύτερη όμως έχει λύσει πολύ σοβαρά προβλήματα, είτε αρέσει σε κάποιους είτε δεν αρέσει, που οι προηγούμενοι δεν τολμούσαν να τα αγγίξουν για λόγους πολιτικού κόστους και τα μετέθεταν για το μέλλον με αποτέλεσμα οι συνέπειές τους να μεγαλώνουν κάθε χρόνο και περισσότερο!

Και ποιός πληρώνει την μεγένθυνση αυτού του κόστους;
Εσείς , τα παιδιά σας και τα εγγόνια σας!

Στο κόστος όμως αυτό, έχουν συμβάλλει όλοι, και οι εκάστοτε Κυβερνήσεις, οι αντιπολιτεύσεις και οι συντεχνίες ! Και εμείς οι ίδιοι ! Δεν φταίνε όλο και μόνο οι άλλοι !

Posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ, ΟΙΚΟΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ | Comments Off on 26 προσωπικότητες στηρίζουν το Ποτάμι: «Πρέπει να συνεχίσει να ακούγεται»

Οι απαρχές του δράματος – η γένεση της τραγωδίας (Μέρος Ε’)

Τα διονυσιακά στοιχεία στην τραγωδία είναι πολλά, αλλά ένα τουλάχιστον στοιχείο δεν είναι τις πιο πολλές φορές διονυσιακό, κι αυτό είναι το υλικό της

Οι απαρχές του δράματος – η γένεση της τραγωδίας (Μέρος Ε’) | in.gr

Το θέατρο του Διονύσου, στη νότια κλιτύ της Ακρόπολης (πηγή: diazoma.gr)

Βαγγέλης Στεργιόπουλος

Η διονυσιακή προέλευση της τραγωδίας είναι εμφανής, καθώς τόσο ο διθύραμβος όσο και το σατυρικό βρίσκονται σε στενή σχέση με τη λατρεία του Διονύσου.

Το παιχνίδι της μεταμόρφωσης έλκει τις ρίζες του από τον κόσμο του θεού, ενώ η εποχή των παραστάσεων τραγωδίας στην Αθήνα ήταν κυρίως η γιορτή των Μεγάλων ή εν άστει Διονυσίων, που καθιέρωσε ο Πεισίστρατος και γινόταν προς τιμήν του Διονύσου Ελευθερέως — το ξόανό του είχε μεταφερθεί στην Αθήνα από το χωριό Ελευθερές, που βρισκόταν στα σύνορα Αττικής και Βοιωτίας.

Τα Μεγάλα ή εν άστει Διονύσια, η λαμπρότερη γιορτή προς τιμήν του θεού, τελούνταν κάθε χρόνο το μήνα Ελαφηβολιώνα (τέλη Μαρτίου-αρχές Απριλίου) στο ιερό του Διονύσου Ελευθερέως, που ιδρύθηκε τον 6ο αιώνα π.Χ. και καταλαμβάνει, μαζί με το γειτονικό θέατρο προς βορράν, το ανατολικό τμήμα της νότιας κλιτύος της Ακρόπολης.  …………..

πηγή :  in.gr  (άρθρο)

Posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ | Comments Off on Οι απαρχές του δράματος – η γένεση της τραγωδίας (Μέρος Ε’)

Eξαγωγές: Στόχος νέο ρεκόρ το 2019

ΑΠΕ-ΜΠΕ/Φώτης Πλέγας Γ.

Παραμένει αρνητικό το εμπορικό ισοζύγιο

Του Γιάννη Κανουπάκη

Έσπασαν το φράγμα των 30 δισ. ευρώ οι ελληνικές εξαγωγές του 2018, φτάνοντας στα 33,42 δισ. ευρώ, αύξηση 15,7% σε σχέση με το 2017 και τα 22,15 δισ. ευρώ μη συμπεριλαμβανομένων των πετρελαιοειδών, ήτοι αύξηση 10,7% σε σχέση με το 2017. Η κ. Χριστίνα Σακελλαρίδη, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων, σχολιάζοντας το νέο ιστορικό ρεκόρ, τονίζει πως έχει αρχίσει μία νέα εποχή μετά την έξοδο της χώρας μας από τα μνημόνια. Όπως σημειώνει δε, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξουν αρνητικές γεωπολιτικές εξελίξεις μεγάλης έκτασης στην ευρύτερη περιοχή, οι ελληνικές εξαγωγές αναμένεται να καταγράψουν και πάλι ιστορικό ρεκόρ το τρέχον έτος.

Στη συνέχεια προσθέτει πως πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουν πως η επένδυση στην εξωστρέφεια είναι μονόδρομος για την οικοδόμηση μιας βιώσιμης οικονομίας, η οποία θα παράγει σταθερά πλεονάσματα. «Περισσότερες εξαγωγές σημαίνει περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Καθίσταται πλέον επιτακτική η παροχή κινήτρων για την τόνωση της εγχώριας παραγωγής προκειμένου να εξορθολογιστεί περαιτέρω το εμπορικό ισοζύγιο» αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Σακελλαρίδη.       ………………

πηγή :  Ναυτεμπορική  (άρθρο)

Σχόλιο Μιρτζάνη Εμ.:  Η κα  Σακελλαρίδη αναφέρει:

πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουν πως η επένδυση στην εξωστρέφεια είναι μονόδρομος για την οικοδόμηση μιας βιώσιμης οικονομίας, η οποία θα παράγει σταθερά πλεονάσματα. «Περισσότερες εξαγωγές σημαίνει περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Καθίσταται πλέον επιτακτική η παροχή κινήτρων για την τόνωση της εγχώριας παραγωγής προκειμένου να εξορθολογιστεί περαιτέρω το εμπορικό ισοζύγιο»

Γνωρίζετε πόσα χρόνια φωνάζει η κα  Σακελλαρίδη ;  Εγώ την θυμάμαι σχεδόν  30 χρόνια !!!  Πόσοι πολιτικοί εστιάζουν στην συνήθη πολιτική τους  κενολογία στις εξαγωγές (μιλούν γενικά για επενδύσεις) ;  Πόσοι από αυτούς φωνάζουν για το προβληματικά αρνητικό εμπορικό ισοζύγιο εδώ και 40  χρόνια !!!.  Το περίεργο είναι ότι ούτε και ο ΣΕΒ μιλούσε  όλα τα χρόνια γι αυτό !!! . Οι ίδιες οι ελληνικές επιχειρήσεις  δεν στηρίζουν  την δημιουργία ελληνικών επιχειρήσεων για τις αναγκαίες πρώτες ύλες τους.  Δεν προτιμούν τις υπάρχουσες ελληνικές επιχειρήσεις, δεν τους κοινοποιούν τις αναγκαίες προδιαγραφές για την παραγωγή τους.

Η εύκολη λύση είναι οι εισαγωγές !!!  Δεν είναι όμως μόνο οι επιχειρήσεις !

Όταν αυξάνονται οι εισαγωγές αυτοκινήτων κάποιοι χαίρονται (ένδειξη πλεονάσματος προς κατανάλωση),  εγώ λυπάμαι !!! Γιατί;
Πόσοι τόνοι κηπευτικών πρέπει να εξαχθούν για να ισοφαρίσουν 20.000 – 30.000 ευρώ για ένα αυτοκίνητο;  Η μόδα των 4χ4 και 2000 κυβικών !!!

Φταίει η Γερμανία που τα πουλάει ή εμείς που τα αγοράζουμε, όταν στις περισσότερες περιπτώσεις δεν χρειάζεται τέτοια ισχύς αυτοκινήτων;

Προσωπικά  για ΙΧ  δεν επέλεξα περισσότερο από 1400 κυβικά, αλλά στο επαγγελματικό (ΒΑΝ) αναγκάστηκα γιατί δεν υπήρχε άλλη επιλογή.

κλπ…..κλπ ….. κλπ …… 

Posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΟΙΚΟΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ | Comments Off on Eξαγωγές: Στόχος νέο ρεκόρ το 2019

Κωνσταντίνος Τσικλητήρας: Από το βάθρο στον πόλεμο

w10-101930tsiklitirasΑκριβώς έναν αιώνα πριν, ο Κωνσταντίνος Τσικλητήρας υπήρξε και ήρωας και παράδειγμα προ μίμηση. Και ως ήρωας πέθανε μια ημέρα σαν σήμερα (10/2), σε ηλικία 25 ετών.

Μέσα σε μόλις 1/4 του αιώνα είχε καταφέρει όσα δεν κατάφεραν άλλοι σε μια ζωή ολόκληρη και το όνομά του πέρασε για πάντα την «Πύλη των Αθανάτων».

Για πολλούς είναι ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής του 20ου αιώνα, παρ’ όλο που τα αγωνίσματα στα οποία διακρίθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο, έχουν πλέον καταργηθεί.

Ωστόσο, είναι ο άνθρωπος που, μαζί με τον Πύρρο Δήμα, έχει δώσει στην Ελλάδα τα περισσότερα Ολυμπιακά μετάλλια από κάθε άλλον αθλητή, τέσσερα συνολικά (ένα χρυσό, δύο αργυρά και ένα χάλκινο).    ……….

πηγή :  η Καθημερινή  (άρθρο)

Posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ | Comments Off on Κωνσταντίνος Τσικλητήρας: Από το βάθρο στον πόλεμο

Οι απαρχές του δράματος – η γένεση της τραγωδίας (Μέρος Δ’)

Η σημαντικότερη διαπίστωση όσον αφορά την πρώιμη ιστορία της τραγωδίας είναι ότι ο Αρίων παρουσίασε διθυράμβους με λογοτεχνική μορφή χρησιμοποιώντας Σατύρους
Οι απαρχές του δράματος – η γένεση της τραγωδίας (Μέρος Δ’) | in.gr
Δεδομένου του καθοριστικού ρόλου που διαδραμάτισαν οι Σάτυροι στην αρχή της εξέλιξης της τραγωδίας, η ερμηνεία της λέξης τραγωδία ως τράγων ωδή είναι μακράν η επικρατέστερη
 
Βαγγέλης Στεργιόπουλος
 

Είναι φανερό ότι ο Αρίων δεν υπήρξε ο ευρετής του αρχαίου διονυσιακού λατρευτικού τραγουδιού. Ήταν, όμως, εκείνος που κατέστησε το διθύραμβο χορικολυρικό καλλιτεχνικό είδος, και μάλιστα στην Κόρινθο του Περίανδρου, ο οποίος, όπως και άλλοι τύραννοι, ενίσχυσε τη διονυσιακή λατρεία, που είχε βαθιές ρίζες στο λαό.

Η προαναφερθείσα πληροφορία ότι ο Αρίων ονομάτισε αυτό που τραγουδούσε ο χορός σημαίνει ότι έδωσε τίτλους σε χορικά άσματα με αφηγηματικό περιεχόμενο.

Ωστόσο, η σημαντικότερη διαπίστωση όσον αφορά την πρώιμη ιστορία της τραγωδίας είναι ότι ο Αρίων παρουσίασε διθυράμβους με λογοτεχνική μορφή χρησιμοποιώντας Σατύρους.    ……….

πηγή  :  in.gr  (άρθρο)

Posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ | Comments Off on Οι απαρχές του δράματος – η γένεση της τραγωδίας (Μέρος Δ’)

Έρευνα Google: Θύμα ηλεκτρονικής απάτης ένας στους 10 Έλληνες – Συμβουλές για ασφαλείς περιηγήσεις

REUTERS/HANNIBAL HANSCHKE

Χρήσιμες συμβουλές για ασφαλείς περιηγήσεις στο ίντερνετ παρουσίασε η Google με αφορμή τη φετινή Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, δίνοντας παράλληλα στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα έρευνας που έχει ανατεθεί στη YouGov σχετικά με το θέμα της ιδιωτικής ζωής και της ασφάλειας στο Διαδίκτυο.

Σε ό,τι αφορά τους διαδικτυακούς κινδύνους, οι Έλληνες συμμετέχοντες στην έρευνα δήλωσαν ότι σε ποσοστό 49% έχουν λάβει μηνύματα ηλεκτρονικού «ψαρέματος» (Phishing). Το 23% έχει εκτεθεί σε κακόβουλο λογισμικό, το 13% έχει πέσει θύμα μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης στα προφίλ που διατηρεί στα social media, ενώ το 9% -σχεδόν ένας στους 10- έχει υπάρξει θύμα ηλεκτρονικής απάτης.

Από την άλλη, όσον αφορά στις διαδικτυακές ρυθμίσεις, το 34% χρησιμοποιεί τον ίδιο κωδικό πρόσβασης για μερικές ή και όλες τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που χρησιμοποιεί ενώ το 11% δεν τον αλλάζει ποτέ. Τέλος, το 20% δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ ένα δεύτερο επίπεδο προστασίας στον λογαριασμό του, όπως η επαλήθευση σε δύο στάδια, ενώ το 38% χρησιμοποιεί μόνο σε μερικούς λογαριασμούς αλλά όχι σε όλους.

Στην ερώτηση «Πόσες φορές ενημερώνετε το πρόγραμμα περιήγησής σας», το 22% των ερωτηθέντων λέει ότι το κάνει αρκετές φορές τον ίδιο μήνα, αλλά το 12% δήλωσε ότι το ενημερώνει λιγότερο από μία φορά κάθε έξι μήνες ενώ παραπάνω από το 14% δήλωσε ότι δεν το ενημερώνει ποτέ.   …………….

πηγή : Ναυτεμπορική   (άρθρο)

Posted in ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ | Comments Off on Έρευνα Google: Θύμα ηλεκτρονικής απάτης ένας στους 10 Έλληνες – Συμβουλές για ασφαλείς περιηγήσεις

Χρυσάνθη Αυγέρου: Το Διαδίκτυο αύξησε τις ανισότητες

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΑΚΑΣΑΣ

0302gevma--2

Εικονογράφηση: ΤΙΤΙΝΑ ΧΑΛΜΑΤΖΗ

Ευθυτενής, με σπινθηροβόλο βλέμμα, πείθει σιωπηλώς γιατί οι φοιτητές της στο London School of Economics (LSE) την αποκαλούν με το μικρό της –«Chrisanthi»– και την ίδια στιγμή διατηρεί το αυστηρό πλαίσιο της σχέσης διδάσκοντα-φοιτητή. Η Χρυσάνθη Αυγέρου είναι καθηγήτρια πληροφοριακών συστημάτων στο LSE. «Ο δάσκαλος οφείλει να αντιμετωπίζει τους φοιτητές κριτικά αλλά και με ευαισθησία. Οι καθηγητές στο LSE απευθυνόμαστε στους φοιτητές με τα μικρά ονόματά τους, και αυτό είναι αμφίδρομο. Αυτό δεν λιγοστεύει τον γνήσιο σεβασμό που έχει ο ένας για τον άλλον. Πέρα από τη ανάπτυξη εξειδικευμένης γνώσης χρειάζεται να κατανοήσει ο πανεπιστημιακός δάσκαλος τις ανησυχίες των φοιτητών για τη ζωή, για την οποία επί της ουσίας τους διδάσκει. Γιατί τι άλλο είναι η κοινωνική επιστήμη από κατανόηση συνθηκών ζωής και γνώση που επηρεάζει τον τρόπο που ζούμε; Γι’ αυτό απαιτείται οι φοιτητές πρωτίστως να αναπτύσσουν κριτική σκέψη για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της προσωπικής τους ζωής και της επαγγελματικής τους καριέρας». «Αντίθετα από ό,τι περιμέναμε στη γενιά μας, όταν ήμασταν γεμάτοι ιδανικά να φτιάξουμε έναν όμορφο κόσμο για τα παιδιά μας, σήμερα οι συνθήκες ζωής των νέων είναι πολύ πιο δύσκολες από τις δικές μας. Και οι νέοι έχουν επίγνωση πόσο δύσκολο είναι να φτιάξουν ένα ικανοποιητικό μέλλον».H σύγκριση με τα ελληνικά δεδομένα είναι αναπόφευκτη. Η κ. Αυγέρου έχει σχέση με τα ελληνικά ΑΕΙ, και ιδίως με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, όπου βρήκε παρόμοια αντιμετώπιση φοιτητών όπως αυτή που περιγράφει για το LSE.

– Bρισκόμαστε σε μία περίοδο που συζητείται πάλι η αλλαγή του συστήματος εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Πώς το κρίνετε;   …………..

πηγή :  η Καθημερινή  (άρθρο)

Σχόλιο  Μιρτζάνη Εμ. :  Δεν είναι μόνο το διαδίκτυο που συμβάλλει στις νέες εισαγόμενες κοινωνικές ανισότητες αλλά γενικά οι ραγδαίως εξελισσόμενες νέες τεχνολογίες !

Posted in I T, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ, ΟΙΚΟΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ | Comments Off on Χρυσάνθη Αυγέρου: Το Διαδίκτυο αύξησε τις ανισότητες

Η πρόκληση και το ρίσκο της τεχνητής νοημοσύνης

ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΔΡΙΩΤΑΚΗΣ

0302ai_main«Αν ενισχύσουμε τη νοημοσύνη μας με την τεχνητή νοημοσύνη, τότε πολλές από τις τεχνολογίες που μπορεί να είχαμε σκεφθεί, και θα χρειάζονταν χιλιάδες ή εκατομμύρια χρόνια για να εφευρεθούν, θα μπορούσαν να αποκτηθούν μέσα στον χρόνο της δικής μας ζωής», λέει ο Μαξ Τέγκμαρκ, καθηγητής Φυσικής στο ΜΙΤ

Η συζήτηση για την τεχνητή νοημοσύνη (Τ.Ν.) τείνει σήμερα να γίνει μόδα. Οπως όμως με όλα τα περίπλοκα πράγματα, πολλοί μιλούν αλλά λίγοι είναι εκείνοι που πραγματικά ξέρουν. Ο Μαξ Τέγκμαρκ ανήκει αναμφίβολα στην κατηγορία των επιστημόνων που ενώ ξέρουν καλά για τι μιλούν, αποφεύγουν να θολώνουν τα νερά. Ο Τέγκμαρκ διδάσκει Φυσική στο ΜΙΤ, είναι ο άμεσα υπεύθυνος για την πρώτη συνάντηση των σημαντικότερων ερευνητών του πεδίου το 2015 στο Πουέρτο Ρίκο και είναι ο συγγραφέας του διαφωτιστικού δοκιμίου «Life 3.0, Τι θα σημαίνει να είσαι άνθρωπος στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης». Το βιβλίο του ανέβηκε αμέσως μετά την κυκλοφορία του το καλοκαίρι του 2017 στη λίστα ευπώλητων των New York Times, μπήκε στη λίστα των αγαπημένων της χρονιάς του Μπαράκ Ομπάμα, σύντομα μεταφράστηκε σε 32 γλώσσες, ενώ στα ελληνικά κυκλοφόρησε μόλις πρόσφατα από τις εκδόσεις Τραυλός, σε μετάφραση του Νίκου Αποστολόπουλου. Ο Τέγκμαρκ είναι συνιδρυτής του Ινστιτούτου για το Μέλλον της Ζωής, μιας πρωτοβουλίας που έλαβε γενναία χρηματοδότηση από τον διάσημο επιχειρηματία της Σίλικον Βάλεϊ, Ιλον Μασκ, και στοχεύει στην ανάπτυξη της ωφέλιμης κι ασφαλούς Τ.Ν.

– Κύριε Τέγκμαρκ, εφόσον δεν γνωρίζουμε τι θα συμβεί αν επιτύχουμε την κατασκευή τεχνητής γενικής νοημοσύνης (ΤΓΝ), τι είναι όλες αυτές οι σχετικές προβλέψεις που ακούμε και διαβάζουμε τον τελευταίο καιρό;  …………

πηγή :  η Καθημερινή  (άρθρο)

Posted in I T, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΟΙΚΟΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ | Comments Off on Η πρόκληση και το ρίσκο της τεχνητής νοημοσύνης

Stanton Chase Αθηνών: Πόσο έτοιμα είναι τα στελέχη για τη νέα ψηφιακή οικονομία

H Stanton Chase Aθηνών σε συνεργασία με το Ελληνο-Αμερικάνικο Επιμελητήριο διεξήγαγε μία ενδιαφέρουσα έρευνα με τίτλο «Digitalization & Talent leading the Disruption Tide» .

Στόχος της έρευνας ήταν να αναζητηθεί ο βαθμός ετοιμότητας και προσαρμογής, η τοποθέτηση και οι ανησυχίες των Διοικητικών Στελεχών ( C-Suite) των Οργανισμών – ελληνικών και πολυεθνικών – που λειτουργούν στον Ελληνικό Επιχειρηματικό κόσμο, αναφορικά με τη νέα Ψηφιακή ( Digital) Πραγματικότητα, τη νέα εποχή και νέα οικονομία η οποία διαμορφώνεται στην  υφήλιο με ρυθμούς πρωτόγνωρους. Εκτός αυτού η έρευνα  έδωσε την ευκαιρία να αναζητηθούν γενικότερες σκέψεις και θέσεις που απασχολούν τα Διοικητικά Στελέχη αναφορικά με την  προσωπική τους εξέλιξη σε συνάρτηση με το «αύριο» του επιχειρείν στην Ελλάδα.

Στην έρευνα ανταποκρίθηκαν 220 ανώτατα στελέχη, εκπροσωπώντας αναλογικά όλους τους κλάδους της ελληνικής οικονομίας με επίσης αντιπροσωπευτική αναλογία στο χρόνο εμπειρίας  στη Διοίκηση οργανισμού.

Τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσιάστηκαν από τον Μάνο Πανώριο, Managing Partner της Stanton Chase Αθηνών , στην Ημερίδα που διοργάνωσε η Επιτροπή Απασχόλησης του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου στις 24 Ιανουαρίου 2019 , με γενικό θέμα : «Προτάσεις για μία κοινωνική πολιτική με επίκεντρο την ανταγωνιστικότητα».

Τα κύρια συμπεράσματα της έρευνας συνοψίζονται στα παρακάτω σημεία :  …………

πηγή :  Ναυτεμπορική  (άρθρο)

Σχόλιο Μιρτζάνη Εμ. :  Στο άρθρο  παρακάτω στα συμεπάσματα αναφέρεται:

“Οι νέες βασικές ικανότητες και δεξιότητες που απαιτούνται στην ψηφιακή εποχή έχουν διαπιστωθεί και καταγραφεί αλλά, είτε δεν είναι απόλυτα κατανοητές από τους εργαζόμενους είτε έχουν εισαχθεί μεν σε ρόλους αλλά δεν έχουν συνδεθεί απόλυτα με ένα πλάνο επαγγελματικής  ανάπτυξης.”

Κατά την γνώμη μου, το πρόβλημα βρίσκεται στην αναφορά μετά το “αλλά…”.  Το Management κάθε επιχείρησης θα πρέπει να καθορίσει τις ψηφιακές ανάγκες της επιχείρησης ανά ρόλο. Μετά θα πρέπει να υποστηριχθούν είτε ενδοεπιχειρησιακά σεμινάρια είτε με επιδότηση εξωτερικά σεμινάρια, σύμφωνα με το αντικείμενο και την άποψη του Management της επιχείρησης. Δηλαδή  στοχευμένη εκπαίδευση των εργαζομένων στις ψηφιακές ανάγκες της κάθε επειχείρησης. Το πρόβλημα βρίσκεται, κατά την γνώμη μου στο Management και στο ΔΣ. Μπορεί να καθορίσει αυτές τις ανάγκες με μακροπρόθεσμο πλάνο σε σχέση με τους στρατηγικούς στόχους της επιχείρησης;  Μπορεί το ΔΣ κάθε επιχείρησης να κατανοήσει και να στηρίξει οικονομικά αυτές τις άμεσες και μακροπρόθεσμες ανάγκες εκπαίδευσης;

Ο εργαζόμενος από μόνος του μπορεί μόνο να προσπαθήσει σε ενημέρωση και εκπαίδευση γενικών θεμάτων. Έχει όμως την οικονομική δυνατότητα για εκπαίδευση;  Έχει τον απαραίτητο χρόνο;

Posted in I T, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ | Comments Off on Stanton Chase Αθηνών: Πόσο έτοιμα είναι τα στελέχη για τη νέα ψηφιακή οικονομία

e-υφυΐα στη μετακίνηση

Μέχρι το 2025 θα υπάρχουν δέκα ηλεκτροκίνητα Skoda

Tου Γιάννη Κανουπάκη

Απόλυτα έτοιμη για την αναπτυσσόμενη εποχή της eMobility δηλώνει η Skoda, με το πρώτο ηλεκτρικό της όχημα και το πρώτο υβριδικό plug-in να παρουσιάζονται στην αγορά μέσα στο 2019. Το ηλεκτρικό Citigo παρουσιάζεται ως το ιδανικό αυτοκίνητο πόλης, όπου οι συμπαγείς διαστάσεις και η λειτουργία με μηδενικές εκπομπές θα κληθούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο.

Το Superb PHEV, το πρώτο ευφυές υβριδικό σύστημα της εταιρείας, θα συνδυάζει έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης με έναν ηλεκτροκινητήρα, προσφέροντας επίσης και την επιλογή για οδήγηση αμιγώς ηλεκτρική.

Το έτος 2020 θα είναι πραγματικά επαναστατικό, δεδομένου ότι θα παρουσιαστεί η έκδοση μαζικής παραγωγής του πρωτότυπου Vision Ε.   ……..

πηγή :  Ναυτεμπορική  (άρθρο)

Posted in I T, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ | Comments Off on e-υφυΐα στη μετακίνηση

Εφαρμογή θα «μεταφράζει» το κλάμα των μωρών

Η εφαρμογή ενός Έλληνα επιστήμονα χρησιμοποιεί αλγόριθμους για να αναλύσει το κλάμα του μωρού και να το ερμηνεύσει με κατανοητό τρόπο για τους γονείς

Εφαρμογή θα «μεταφράζει» το κλάμα των μωρών | tovima.gr

Με μία εφαρμογή που χρησιμοποιεί αλγόριθμους για να αναλύσει το κλάμα του μωρού και να το ερμηνεύσει με κατανοητό τρόπο για τους γονείς, ο Ιάσων Χατζηκώστας θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον παγκόσμιο τελικό διαγωνισμό Global Student Entrepreneur Awards (GSEA), που θα διεξαχθεί τον Απρίλιο του 2019 στην Κίνα.

Η εφαρμογή φέρει την ονομασία iCry2Talk και ο Ι. Χατζηκώστας είναι συνδιαμορφωτής της.

Ο διαγωνισμός GSEA αφορά φοιτητές που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα, έχοντας ιδρύσει δική τους επιχείρηση. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο διαγωνισμός δίνει τη μοναδική ευκαιρία σε φοιτητές να παρουσιάσουν τις επιχειρήσεις τους, και να έρθουν σε επαφή με άλλους φοιτητές που έχουν κοινό τρόπο σκέψης, καθώς και με το δίκτυο των επιχειρηματιών του EO Greece – ενός δικτύου που αναπτύσσεται με μεγάλη ταχύτητα παγκοσμίως. Ο GSEA υποστηρίζει 1.700 φοιτητές επιχειρηματίες από 60 χώρες. Περισσότερες πληροφορίες προσφέρονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.gsea.org και στις σελίδες του Entrepreneurs’ Organization στα social media.   ………….

πηγή :  το Βήμα  (άρθρο)

Posted in ΔΙΑΦΟΡΑ | Comments Off on Εφαρμογή θα «μεταφράζει» το κλάμα των μωρών

Η αλτρουιστική προσέγγιση του επιχειρείν

ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

1--9

Οι 9 από τους 17 καλύτερους κοινωνικούς επιχειρηματίες του κόσμου, σύμφωνα με λίστα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, δραστηριοποιούνται στην Αφρική.

Υπάρχουν πολλοί ορισμοί για την έννοια του επιχειρηματία, ο καθένας με τη δική του προκατάληψη και φιλοσοφική στάση απέναντι στον καπιταλισμό. Στην ουσία του, όμως, ο κάθε επιχειρηματίας βλέπει ένα πρόβλημα ή μια έλλειψη σε κάποια κοινότητα, και ταυτόχρονα οραματίζεται μια νέα ιδέα, μέθοδο ή επιχείρηση για να ανταποκριθεί σε αυτά. Πολλές φορές το κίνητρο που υπερισχύει είναι αυτό των κερδών, ωστόσο υπάρχουν και ουκ ολίγες περιπτώσεις που στόχος της επιχείρησης είναι κάτι ανώτερο: η αλλαγή, η φιλανθρωπία και ο κοινωνικός αντίκτυπος.

Οι αποκαλούμενες κοινωνικές επιχειρήσεις, όπως και οι κοινές επιχειρήσεις, βασίζονται στην καινοτομία και στη δημιουργικότητα για να μετατρέψουν τις παγκόσμιες προκλήσεις σε μοναδικές ευκαιρίες, ωστόσο θέτουν πάντα μια ευρύτερη κοινωνική αποστολή ως προτεραιότητα πριν από το οικονομικό κέρδος. Ισορροπώντας στο μεταίχμιο μεταξύ του αλτρουισμού των ΜΚΟ και της αποτελεσματικότητας των επιχειρηματικών δομών, οι κοινωνικές επιχειρήσεις του κόσμου πλαισιώνουν τις προσπάθειες των κυβερνήσεων και των φιλανθρωπικών οργανώσεων για τη βελτίωση των συνθηκών του πλανήτη. Σε αντίθεση με τις περισσότερες πολυεθνικές, που ενστερνίζονται αξίες εταιρικής κοινωνικής ευθύνης για σκοπούς αυτοπροβολής ή για να μειώσουν το κόστος, οι κοινωνικές επιχειρήσεις όχι μόνο υποστηρίζουν την κοινωνική αλλαγή αλλά στοχεύουν στο να οικοδομήσουν νέες και καλύτερες κοινωνικές ισορροπίες. Και σε αντιπαραβολή με τον κόσμο των ΜΚΟ, ο οποίος εξ ορισμού αναγκάζεται να περιορίσει τα λειτουργικά του έξοδα, οι κοινωνικοί επιχειρηματίες μπορούν να δημιουργήσουν βιώσιμες οικονομικές δομές και να υλοποιήσουν ευκολότερα πρότζεκτ μεγάλης κλίμακας και αντικτύπου.   ………….

πηγή : η Καθημερινή  (άρθρο)

Posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ | Comments Off on Η αλτρουιστική προσέγγιση του επιχειρείν

Μπομπ Τράα: Εθνικοί λογαριασμοί (μέρος 5ο) – Η παραγωγικότητα

ΜΠΟΜΠ ΤΡΑΑ, ανεξάρτητος οικονομολόγος
0302traa

Στα προηγούμενα σημειώματα προς συζήτηση, είχαμε παρουσιάσει τους φιλόδοξους ετήσιους στόχους για την παραγωγικότητα της εργασίας. Η Ελλάδα θα πρέπει να θέσει ως στόχο να βελτιώσει τον ετήσιο ρυθμό μεταβολής της παραγωγικότητας στο 1,5%, από ρυθμό 0,4% που έχει καταγράψει κατά μέσον όρο τα τελευταία 20 χρόνια. Οπως είχαμε κάνει με τον υπολογισμό του ρυθμού ανάπτυξης και του πληθωρισμού ανά τρίμηνο, όπως υπολογίζονται με βάση τον αποπληθωριστή ΑΕΠ, μπορούμε επίσης να υπολογίσουμε τη μεταβολή της παραγωγικότητας ανά τρίμηνο με βάση τις υποθέσεις που είχαμε κάνει για τη μεταβολή της παραγωγικότητας σε ετήσια βάση. Το να μπορούμε να υπολογίζουμε τη μεταβολή της παραγωγικότητας ανά τρίμηνο είναι χρήσιμο, διότι μας επιτρέπει να παρακολουθούμε την πρόοδο που επιτυγχάνεται καθώς η ΕΛΣΤΑΤ ενημερώνει ανά τρίμηνο του εθνικούς λογαριασμούς. Στο γράφημα 1 αποτυπώνεται η προκαταρκτική προσέγγιση για τον υπολογισμό των εξελίξεων στην παραγωγικότητα ανά τρίμηνο με βάση της ετήσιες προβλέψεις. Οι προβολές ανά τρίμηνο βασίζονται κυρίως στον ετήσιο ρυθμό μεταβολής ανά τρίμηνο όπως αυτός εφαρμόζεται στο αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Ωστόσο, επειδή το ΑΕΠ και η απασχόληση έχουν συμπεριφερθεί με ασυνήθιστο τρόπο τα τελευταία χρόνια (εξαιτίας της έκρηξης προσλήψεων στον δημόσιο τομέα), οδηγώντας έτσι σε αρνητικό ρυθμό μεταβολής της παραγωγικότητας, αναγκαστήκαμε να μεταβούμε, χρησιμοποιώντας την ευρετική μέθοδο, από τα στοιχεία του παρελθόντος με αρνητική μεταβολή της παραγωγικότητας, η οποία δεν είναι βιώσιμη, σε πιο κανονικό (προβλεπόμενο) ρυθμό μεσοπρόθεσμα. Πράγμα που σημαίνει πως η προβολή,   ………..

πηγή :  η Καθημερινή  (άρθρο)

Posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ, ΟΙΚΟΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ | Comments Off on Μπομπ Τράα: Εθνικοί λογαριασμοί (μέρος 5ο) – Η παραγωγικότητα

ΣΕΣΜΑ: Εδραιώνεται η αισιοδοξία για την πορεία της οικονομίας

Οι δείκτες στο βαρόμετρο του συνδέσμου δείχνουν άνοδο για έβδομο στη σειρά τρίμηνο – Η βελτίωση των προσδοκιών αποδίδεται στους ρυθμούς ανάπτυξης και στις εξαγωγές – Χειροτέρεψαν οι προβλέψεις για την ανεργία – Κάτι κινείται στη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων

ΣΕΣΜΑ: Εδραιώνεται η αισιοδοξία για την πορεία της οικονομίας | tovima.gr

Το τέταρτο τρίμηνο του 2018 αυξήθηκε αισθητά η αισιοδοξία των συμβούλων μάνατζμεντ για τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές των βασικών οικονομικών μεγεθών και των παραγωγικών συντελεστών κατά τους επόμενους 12 μήνες

Το τέταρτο τρίμηνο του 2018 αυξήθηκε αισθητά η αισιοδοξία των συμβούλων μάνατζμεντ για τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές των βασικών οικονομικών μεγεθών και των παραγωγικών συντελεστών κατά τους επόμενους 12 μήνες.    ………..

πηγή : το Βήμα  (άρθρο)

Posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΟΙΚΟΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ | Comments Off on ΣΕΣΜΑ: Εδραιώνεται η αισιοδοξία για την πορεία της οικονομίας

Ρομπότ με αντίληψη του εαυτού του

Robert Kwiatkowski/Columba University

Ρομπότ που έχουν αντίληψη του εαυτού τους συναντώνται εδώ και πάρα πολλά χρόνια στην επιστημονική φαντασία. Ερευνητές του Columbia University in the City of New York έφεραν τη ρομποτική ένα βήμα πιο κοντά σε αυτό, δημιουργώντας ένα ρομπότ το οποίο μπορεί να μαθαίνει τι είναι ξεκινώντας από το μηδέν.

Οι άνθρωποι έχουν τη δυνατότητα να φαντάζονται τους εαυτούς τους-να τοποθετούν τους εαυτούς τους σε μελλοντικά σενάρια, όπως πχ μια βόλτα στην παραλία μια καλοκαιρινή ημέρα. Επίσης, μπορούν να μαθαίνουν ενθυμούμενοι εμπειρίες του παρελθόντος, σκεπτόμενοι τι πήγε σωστά και τι πήγε λάθος. Ενώ οι άνθρωποι και τα ζώα αποκτούν και προσαρμόζουν την εικόνα του εαυτού τους με το πέρασμα του χρόνου, τα περισσότερα ρομπότ εξακολουθούν να μαθαίνουν χρησιμοποιώντας προσομοιώσεις που παρέχονται από ανθρώπους ή μέσω επίπονων διαδικασιών trial and error. Κοινώς, τα ρομπότ δεν έχουν μάθει να «κάνουν εικόνα» τους εαυτούς τους όπως οι άνθρωποι.    ………….

πηγή :  Ναυτεμπορική  (άρθρο)

Posted in I T, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ | Comments Off on Ρομπότ με αντίληψη του εαυτού του

Κωνσταντίνος Φίλης: «Κρίσιμη η επόμενη ημέρα» της συμφωνίας των Πρεσπών

prespes300797«Η επόμενη ημέρα είναι κρίσιμη διότι θα πρέπει να διασφαλίσουμε την ορθή εφαρμογή της συμφωνίας χωρίς παρεκκλίσεις απ’ αυτήν», τόνισε ο διευθυντής ερευνών του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων (ΙΔΙΣ), Κωνσταντίνος Φίλης για την «επόμενη μέρα» της συμφωνίας των Πρεσπών.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Φίλης σημείωσε: «Χωρίς δηλώσεις που να προκαλούν το κοινό αίσθημα και καλή τη πίστει και με καλό πνεύμα να δούμε κατά πόσο συντρέχουν οι προϋποθέσεις πλέον, μετά τη συμφωνία, να πάμε τη σχέση μας με τη γειτονική χώρα ένα βήμα παραπέρα, ώστε να ανακάμψει η Ελλάδα σε μια περιοχή (τα Δυτικά Βαλκάνια), που είναι ιδιαίτερα χρήσιμη και το περιβάλλον εξαιρετικά ρευστό».    ………….

πηγή :  η Καθημερινή  (άρθρο)

Posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ, ΟΙΚΟΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ | Comments Off on Κωνσταντίνος Φίλης: «Κρίσιμη η επόμενη ημέρα» της συμφωνίας των Πρεσπών

Αναπαραγωγή έργων Τέχνης από 3D εκτυπωτή σε χρόνο εξπρές!

Ο «Replicator» είναι ο πρώτος τρισδιάστατος εκτυπωτής που χρησιμοποιεί ακτίνες φωτός για να κάνει εξπρές αναπαραγωγή ακόμη και έργων Τέχνης

Αναπαραγωγή έργων Τέχνης από 3D εκτυπωτή σε χρόνο εξπρές! | tanea.grΈνας πρωτοποριακός τρισδιάστατος εκτυπωτής χρησιμοποιεί ακτίνες φωτός για να μετατρέψει κολλώδη υγρά σε πολύπλοκα στερεά αντικείμενα μέσα σε ένα έως δύο λεπτά το πολύ.

Ο εκτυπωτής με το όνομα «Replicator» (Αντιγραφέας) μπορεί να αναπαράγει σε μινιατούρα ακόμη και διάσημα γλυπτά όπως ο «Σκεπτόμενος» του Ροντέν.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Μπέρκλεϊ, με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητή Χέιντεν Τέιλορ του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Science», δήλωσαν αισιόδοξοι ότι η νέα τεχνολογία μπορεί να μεταμορφώσει τον τρόπο που σχεδιάζονται και παράγονται τα προϊόντα, από παπούτσια μέχρι φακοί επαφής και έργα τέχνης.    …………

πηγή :  τα Νέα  (άρθρο)

Posted in I T, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ | Comments Off on Αναπαραγωγή έργων Τέχνης από 3D εκτυπωτή σε χρόνο εξπρές!

AAΔΕ: Μπλόκο σε φοροδιαφυγή εκατομμυρίων

INTIME NEWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Εκατοντάδες παραβάσεις για φοροδιαφυγή βεβαίωσε  η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, στο πλαίσιο των εκτεταμένων ελέγχων που πραγματοποιεί καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, στόχο αποτελεί η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και η ενίσχυση της φορολογικής συμμόρφωσης.

Στο πλαίσιο αυτό παρουσιάζονται οι σημαντικότερες υποθέσεις στοχευμένης έρευνας, που ολοκληρώθηκαν το δεύτερο εξάμηνο του 2018, από τις Υπηρεσίες Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων:

Ελεύθεροι Επαγγελματίες:   ……………

πηγή :  Ναυτεμπορική  (άρθρο)

Posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ, ΟΙΚΟΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ | Comments Off on AAΔΕ: Μπλόκο σε φοροδιαφυγή εκατομμυρίων