Σεμινάριο Web Design & Development

Προσφορά εγγραφής για παρακολούθηση διαδικτυακού σεμιναρίου σε ανέργους, φοιτητές, σπουδαστές στο Web Design & Development (συνολικό πρόγραμμα από 174 μέχρι 408 ώρες)

HTML5, CSS – CSS3                                           : 84 ώρες – κόστος : 100,00 €

Object-Oriented Javascript, BOM, DOM : 90 ώρες – κόστος : 180,00 €

jQuery  2.0                                                           : 33 ώρες – κόστος : 099,00 €

Bootstrap                                                             : 21 ώρες – κόστος : 060,00 €

PHP , MySQL , SQL                                          : 90 ώρες – κόστος : 270,00 €

Advanced: HTML5 , CSS3 ,   Javascript   : 90 ώρες – κόστος : 360,00 €

ΤΑΧΥΡΥΘΜΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ 

HTML5, CSS3, Javascript                              : 117 ώρες – κόστος : 325,00 €

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ C++ ΜΕ ΑΠΛΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ (12 ΘΕΣΕΙΣ ΔΩΡΕΑΝ)

Προετοιμασία για την ραγδαίως εξελισσόμενη τεχνολογία WebAssembly
για 6 ΜΗΝΕΣ (Α’ ΜΕΡΟΣ) !                          : κόστος 70,00 €

Η διάρκεια είναι τέτοια ώστε :
1.  να υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος για πρακτική εξάσκηση
2. για δυνατότητα ολοκληρωμένης εφαρμογής στο τέλος,
με αποτέλεσμα την απαραίτητη εμπέδωση της ύλης.     (πληροφορίες εδώ)

.

Λογαριασμοί email και τεχνικές ελέγχου ασφάλειας και προστασίας από εισερχόμενα

SOFTWARE

1)CryptoMirr-P

encryption –
decryption
of Credentials
AND
automation
of access
of internet
services

2) e-Mirr

Send
mass e-mail
with
Automatically
Personalized
Attachments

OR with

3) e-Dt

High Speed &
High Quality

Posted in I T, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ | Leave a comment

Πρώτη στην Ιατρική Θεσσαλίας 47χρονη από τον Βόλο – μητέρα δύο παιδιών

capture33--2

Πηγή φωτογραφίας: Ταχυδρόμος Μαγνησίας

Eνας πραγματικός θρίαμβος επιβράβευσης για την προσπάθεια και το «θέλω» είναι η πρωτιά που κατέκτησε η 47χρονη Σμαράγδα Λιάτσικου, από τον Βόλο, η οποία πέρασε πρώτη στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με 19.435 μόρια, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ για τη σχολή.Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν η μοναδική σχολή που είχε δηλώσει η Σμαράγδα Λιάτσικου στο μηχανογραφικό της, αφού επιθυμία της ήταν να περάσει στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο και να είναι δίπλα στο σπίτι της.  ………..

«Όταν έμαθα για την επιτυχία μου πριν από δύο μήνες περίπου, τότε που βγήκαν τα μόρια ήταν τεράστια και όλοι με συνέχαιραν γνωστοί και φίλοι, ειδικά για το γεγονός ότι τα κατάφερα χωρίς φροντιστήριο. Και οφείλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους και στην καθηγήτρια Ελένη Νταβέλη που ήταν δίπλα μου».

πηγή: η Καθημερινή (ΑΠΕ – ΜΠΕ)  (άρθρο)

Posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ | Comments Off on Πρώτη στην Ιατρική Θεσσαλίας 47χρονη από τον Βόλο – μητέρα δύο παιδιών

Πανελλαδικές: Οι δημοφιλείς σχολές, οι υψηλότερες και χαμηλότερες βάσεις

INTIME NEWS/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στο 86,07% κυμάνθηκε το ποσοστό επιτυχίας των υποψηφίων των ΓΕΛ στις πανελλαδικές εξετάσεις, ενώ στο 53,80% ανήλθε το αντίστοιχο ποσοστό επιτυχίας των υποψηφίων των ΕΠΑΛ.

Αναλυτικότερα, ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων φέτος ανήλθε σε 103.963, εκ των οποίων 91.763 με τις διαδικασίες των ΓΕΛ και 12.200 με τις διαδικασίες των ΕΠΑΛ – ο αντίστοιχος συνολικός αριθμός υποψηφίων πέρυσι ήταν 104.780.

Συνολικά, εισήχθησαν στα Πανεπιστήμια, στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, στην ΑΣΠΑΙΤΕ, στην ΑΣΤΕ, στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και στις Ακαδημίες της Πυροσβεστικής, του Εμπορικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος 80.696 υποψήφιοι, έναντι 77.510 το 2018.

Έτσι, το συνολικό ποσοστό επιτυχίας στις φετινές πανελλαδικές ανέρχεται στο 77,62%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, το 23% των υποψηφίων εισάγεται στη σχολή της πρώτης προτίμησής τους, με τις γυναίκες να σημειώνουν επιτυχία κατά 53,48% και τους άνδρες κατά 46%. Επίσης, οι μαθητές που είναι κάτω από τη βάση στα γενικά λύκεια ξεπερνούν το 25% και στα επαγγελματικά λύκεια το 40%.

Τα δικαιολογητικά και η διαδικασία της ηλεκτρονικής εγγραφής στις σχολές και τα τμήματα θα ανακοινωθούν κατά τις προσεχείς ημέρες.  ……..

πηγή :  Ναυτεμπορική  (άρθρο)

Posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ, ΟΙΚΟΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ | Comments Off on Πανελλαδικές: Οι δημοφιλείς σχολές, οι υψηλότερες και χαμηλότερες βάσεις

Η σκοτεινή πλευρά της τεχνολογικής ουτοπίας

capture--35

Οι οργανωτές του τριήμερου Singularity Global Summit θεωρούν ότι, χάρη στην τεχνολογία, ζούμε στην καλύτερη εποχή της ιστορίας της ανθρωπότητας.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ

Ποιος θα μας σώσει από αυτούς που θα σώσουν τον κόσμο; Αυτή ήταν η σκέψη που στροβίλιζε στο μυαλό μου (ακόμα ευτυχώς offline) στις πιο κυνικές μου στιγμές κατά τη διάρκεια του τριήμερου Singularity Global Summit, που παρακολούθησα την περασμένη εβδομάδα στο Σαν Φρανσίσκο.

Η ιδιωτικότητα είναι κλοπή: αυτό είναι το μάντρα της ομώνυμης εταιρείας που βρίσκεται στο επίκεντρο του μυθιστορήματος «The Circle» του Ντέιβ Eγκερς. Oλη η ανθρώπινη εμπειρία πρέπει να καταγράφεται οπτικοακουστικά και να αναρτάται στο Διαδίκτυο, στο όνομα της διαφάνειας, της αποτελεσματικότητας και της επικοινωνίας – μέσω φυσικά των υπηρεσιών της συγκεκριμένης εταιρείας.

Το Singularity University (SU) είναι κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε για να διαφωτίσει τον κόσμο –ή τουλάχιστον όσους είχαν τα μέσα να πληρώσουν για τα υψηλού κόστους εκπαιδευτικά του προγράμματα και εκδηλώσεις– για τις λεγόμενες «εκθετικές τεχνολογίες» και το πώς θα αλλάξουν τον κόσμο. Στο μεγάλο ετήσιο συνέδριό του, που έως φέτος γινόταν κάθε χρόνο στο Σαν Φρανσίσκο, τη Μέκκα της ψηφιακής επανάστασης, είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω τις συναρπαστικές τελευταίες εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη, στη ρομποτική, στο 3D-printing, στη συνθετική βιολογία, στην «επαυξημένη πραγματικότητα» (AR) και στις λοιπές τεχνολογίες που διαμορφώνουν τη νέα πραγματικότητα.  ………..

πηγή : η Καθημερινή  (άρθρο)

Posted in I T, ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ | Comments Off on Η σκοτεινή πλευρά της τεχνολογικής ουτοπίας

Διασύνδεση ανθρώπου και μηχανής

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ

gkat_02_2308_page_1_image_0006

Την ερχόμενη δεκαετία, «θα ενοποιηθούν σταδιακά οι διαφορετικές δεξιότητες της τεχνητής νοημοσύνης… Το 2029 οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές θα μπορούν να κάνουν όλα όσα κάνουν οι άνθρωποι», αναφέρει ο Ρέι Κέρτζγουαϊλ, επικεφαλής μηχανολόγος της Google, συγγραφέας πολλαπλών best sellers και εφευρέτης.

ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ. «Τα ορόσημα πλέον συμβαίνουν κάθε εβδομάδα». Ο Ρέι Κέρτζγουαϊλ, συνιδρυτής του Singularity University και ζωντανός θρύλος, μιλάει στην κεντρική αίθουσα του Singularity Global Summit. Το θέμα του είναι η τεχνητή νοημοσύνη, με την οποία ασχολείται, όπως λέει, «εδώ και 55 χρόνια». Επικεφαλής μηχανολόγος της Google, συγγραφέας πολλαπλών best sellers, εφευρέτης που έχει τιμηθεί με το Εθνικό Μετάλλιο Τεχνολογίας και Καινοτομίας από τον πρόεδρο Κλίντον, ο Κέρτζγουαϊλ αποκαλύπτει τις νεότερες προβλέψεις του για το πότε θα συγχωνευθούν οι άνθρωποι με τις μηχανές και τι θα σημάνει αυτό για την ανθρωπότητα.   ……….

πηγή : η Καθημερινή  (άρθρο)

Posted in I T, ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ | Comments Off on Διασύνδεση ανθρώπου και μηχανής

Τι αλλάζει στα προσωπικά δεδομένα – Ολες οι ρυθμίσεις του νέου νόμου

Τι αλλάζει στα προσωπικά δεδομένα – Ολες οι ρυθμίσεις του νέου νόμου | in.gr

Ψηφίστηκε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος το νομοσχέδιο για την προστασία προσωπικών δεδομένων, ωστόσο η αποκατάσταση μερικών διατάξεων δεν ικανοποιεί πλήρως τα ευρωπαϊκά και συνταγματικά πρότυπα


Του Βασίλη Σωτηρόπουλου

Ψηφίστηκε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος το νομοσχέδιο για την προστασία προσωπικών δεδομένων, όπως διαμορφώθηκε ύστερα από διορθώσεις που έγιναν στο στάδιο της διαβούλευσης.

Ωστόσο, η αποκατάσταση μερικών διατάξεων δεν ικανοποιεί πλήρως τα ευρωπαϊκά και συνταγματικά πρότυπα.

Η μερική κατάργηση του «ιδρυτικού» Ν. 2472/1997

Ψηφισμένος κατά την πρώτη τετραετία της κυβέρνησης Σημίτη, ο Ν. 2472 ήταν μέχρι σήμερα το κεντρικό νομοθέτημα για την προστασία δεδομένων στη χώρα μας. Οι διατάξεις του Ν. 2472 που θα παραμένουν σε ισχύ είναι οι διατάξεις της ορολογίας των προσωπικών δεδομένων (άρθρο 2), η εξουσία του εισαγγελέα να δημοσιοποιεί προσωπικά δεδομένα υπόπτων και κατηγορούμενων για σοβαρά αδικήματα, οι διατάξεις για τις κάμερες του Δημοσίου για σκοπούς ασφάλειας (άρθρο 3), οι διατάξεις για το Μητρώο Προσώπων που δεν επιθυμούν τα δεδομένα τους να υποβάλλονται σε επεξεργασία για σκοπούς άμεσης προώθησης αγαθών και υπηρεσιών (άρθρο 13 παρ. 3), για την αντιμισθία και την πειθαρχική ευθύνη των μελών της Αρχής Προστασίας Δεδομένων και για τις διοικητικές κυρώσεις που αφορούν παραβίαση του νόμου στις ηλεκτρονικές επικοινωνίες (Ν. 3471/2006).

Νέοι κανόνες για την Ελληνική Αστυνομία και τις διωκτικές Αρχές    ………….

πηγή :  in.gr  (άρθρο)

Posted in ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ, ΝΟΜΙΚΑ | Comments Off on Τι αλλάζει στα προσωπικά δεδομένα – Ολες οι ρυθμίσεις του νέου νόμου

Βουλή: «Ναι» επί της αρχής από όλα τα κόμματα πλην ΚΚΕ στο νομοσχέδιο για τα προσωπικά δεδομένα

15voylikamera10-thumb-large-thumb-large-thumb-large Με όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης – πλην του ΚΚΕ που καταψηφίζει- να ξεκαθαρίζουν ότι υπερψηφίζουν επί της αρχής και να επιφυλάσσονται για «ορισμένα προβληματικά άρθρα», συνεχίζεται στην Ολομέλεια η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για την ενσωμάτωση στο εθνικό δίκαιο της κοινοτικής οδηγίας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

«Άκρως σημαντικό για την εθνική αξιοπιστία της χώρας, αλλά και για την προστασία των προσωπικών δεδομένων», χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ο εισηγητής της ΝΔ, Γιώργος Κότσηρας.

Από την πλευρά του, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος, ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του θα υπερψηφίσει υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου, ωστόσο, διατηρεί σοβαρές επιφυλάξεις και θα δηλώσει «παρών» σε ορισμένες προβληματικές διατάξεις μεταξύ των οποίων τα άρθρα, 12, 17, 22,24, 31-34, 46 και 49.   ………….

πηγή :  η Καθημερινή  (άρθρο)

Posted in ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ, ΟΙΚΟΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ | Comments Off on Βουλή: «Ναι» επί της αρχής από όλα τα κόμματα πλην ΚΚΕ στο νομοσχέδιο για τα προσωπικά δεδομένα

Η κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία

Shutterstock

Των Καθηγητή Κωνσταντίνου Ζοπουνίδη,
Πολυτεχνείο Κρήτης, Επίτιμος Διδάκτορας, ΑΠΘ, Ακαδημαϊκός, Βασιλική Ακαδημία Οικονομικών και Χρηματοοικονομικών της Ισπανίας, Distinguished Research Professor, Audencia Business School, France

Καθηγητή Μιχάλη Δούμπου,
Μέλος του Εργαστηρίου Financial Engineering του Πολυτεχνείου Κρήτης

Επίκουρου Καθηγητή Γιώργου Ατσαλάκη,
Πολυτεχνείο Κρήτης, Μέλος του Εργαστηρίου Ανάλυσης Δεδομένων και Πρόβλεψης

Μαριάννα Εσκαντάρ, MBA
Μέλος του Εργαστηρίου Financial Engineering του Πολυτεχνείου Κρήτης

Η οικονομία μπορεί να είναι κοινωνική και αλληλέγγυα; Ναι, εάν παράγει, όχι τον ατομικό πλούτο, αλλά προϊόντα και υπηρεσίες χρήσιμα για όλους.

Συγκεντρώνοντας δομές που ψάχνουν να φέρουν όσο πιο κοντά γίνεται επιδόσεις, δημοκρατική διακυβέρνηση και συλλογική χρησιμότητα, η κοινωνική αλληλέγγυα οικονομία (ΚΑΟ) αντιπροσωπεύει στη Γαλλία ένα σπουδαίο κλάδο με ισχυρή ανάπτυξη: 10% του ΑΕΠ, 12% της απασχόλησης.

Από το δίκαιο εμπόριο στην αλληλέγγυα αποταμίευση, περνώντας από το πεδίο προστασίας του περιβάλλοντος, της καταπολέμησης του αποκλεισμού, της υγείας ή της ισότητας των ευκαιριών, η ΚΑΟ μπορεί σωστά να μας βοηθήσει στην αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων της εποχής μας.   ………..

πηγή :  Ναυτεμπορική  (άρθρο)

Posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΟΙΚΟΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ | Comments Off on Η κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία

Σε λάθη εργαζομένων οφείλονται τα μισά ψηφιακά περιστατικά σε βιομηχανικά δίκτυα

REUTERS/SHANNON STAPLETON

A computer screen shows features of the Windows 10 operating system at the Microsoft store at Roosevelt Field in Garden City, New York in this July 29, 2015, file photo. Microsoft Corp’s latest operating system, Windows 10, is running on 200 million devices in what the company said was the fastest adoption rate of any of its operating systems, January 4, 2016. REUTERS/Shannon Stapleton/Files

Παρά την αυτοματοποίηση, ο ανθρώπινος παράγοντας μπορεί ακόμη να θέσει σε κίνδυνο τις βιομηχανικές διαδικασίες: τα λάθη των εργαζομένων ή οι ενέργειες χωρίς πρόθεση βρίσκονταν πίσω από το 52% των περιστατικών που επηρέασαν τα δίκτυα λειτουργικής τεχνολογίας και βιομηχανικών συστημάτων ελέγχου (OT/ICS) κατά το περασμένο έτος. 
 
Σύμφωνα με τη νέα έρευνα της Kaspersky “State of Industrial Cybersecurity 2019”, αυτό το ζήτημα είναι μέρος ενός ευρύτερου και πιο περίπλοκου πλαισίου. Η αυξανόμενη πολυπλοκότητα των βιομηχανικών υποδομών απαιτεί περισσότερο εξελιγμένη προστασία και δεξιότητες. Όμως, οι οργανισμοί έρχονται αντιμέτωποι με την έλλειψη επαγγελματιών που θα μπορούν να χειρίζονται τις νέες απειλές, όπως επίσης και με το χαμηλό επίπεδο ενημέρωσης των υπαλλήλων σε θέματα ασφαλείας. 
 
Η ψηφιοποίηση των βιομηχανικών δικτύων και η υιοθέτηση του προτύπου Industry 4.0 βρίσκονται υπό εκτέλεση για πολλές βιομηχανικές εταιρείες. Τέσσερις στους πέντε οργανισμούς (81%) θεωρούν την ψηφιοποίηση των λειτουργικών δικτύων ως μία σημαντική ή πολύ σημαντική εργασία γι’ αυτό το έτος. Ωστόσο, για όλα τα οφέλη που συνδέονται με τις υποδομές, υπάρχουν σχετιζόμενοι κίνδυνοι ψηφιακής ασφάλειας.    ……….

πηγή : Ναυτεμπορική  (άρθρο)

Posted in ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ | Comments Off on Σε λάθη εργαζομένων οφείλονται τα μισά ψηφιακά περιστατικά σε βιομηχανικά δίκτυα

Ποιοι κλάδοι έχουν εξαγωγικό ατού

Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Συγκριτικά πλεονεκτήματα» διαθέτουν προϊόντα με χαμηλό ή μέσο τεχνολογικό περιεχόμενο

Οι εξαγωγές της χώρας εξειδικεύονται σε κλάδους που χαρακτηρίζονται από χαμηλό ή μέσο τεχνολογικό περιεχόμενο, επισημαίνεται σε ανάλυση της Τράπεζας της Ελλάδος, στην οποία επιχειρείται η ανίχνευση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των ελληνικών αγαθών.

Ο όρος «συγκριτικό πλεονέκτημα» περιγράφει την ικανότητα μιας χώρας να παράγει ένα προϊόν με μικρότερο κόστος σε σχέση με άλλες. Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει μια χώρα καθορίζουν τη διάρθρωση της παραγωγής, τον βαθμό ανταγωνιστικότητας των διαφόρων κλάδων στις διεθνείς αγορές και κατά συνέπεια επηρεάζουν σημαντικά τη διεθνή εξειδίκευσή της. Η χαρτογράφηση των εξαγόμενων προϊόντων μιας χώρας με βάση το συγκριτικό πλεονέκτημα παρέχει τη δυνατότητα σύγκρισης της διάρθρωσης των εξαγωγών της σε σχέση με εκείνη των εμπορικών της εταίρων και εντοπισμού των κλάδων που διαθέτουν καλύτερη ανταγωνιστική θέση στις διεθνείς αγορές (δηλ. μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς) σε σχέση με τις συνολικές εξαγωγές της χώρας.

Αποτελέσματα της ανάλυσης    ………….

πηγή :  Ναυτεμπορική  (άρθρο)

Posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΟΙΚΟΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ | Comments Off on Ποιοι κλάδοι έχουν εξαγωγικό ατού

Στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης οι τράπεζες

ΑΛΕΚΟΣ ΛΙΔΩΡΙΚΗΣ

gkat_25_2408_page_1_image_0002

Με τη χρήση αλγορίθμων τεχνητής νοημοσύνης που επεξεργάζονται τα δεδομένα συναλλαγών του πελάτη, ύστερα από σχετική συγκατάθεσή του, δίνεται η δυνατότητα κατάρτισης ενός οικογενειακού προϋπολογισμού.

Ενα νέο μοντέλο τραπεζικής λειτουργίας βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη διεθνώς αλλά και στην Ελλάδα. Μια τραπεζική που γίνεται πλέον κυρίως ψηφιακή και πραγματοποιείται μέσω των πολλαπλών ψηφιακών καναλιών, με το mobile banking να κυριαρχεί σταδιακά.

Οπως επισημαίνουν στην «Κ» τραπεζικά στελέχη που έχουν επιφορτιστεί με το έργο της ψηφιακής μετάπτωσης των τραπεζών, τα πάντα ήδη βρίσκονται σε αλλαγή, με επίκεντρο την έλευση των νέων τεχνολογιών και επικοινωνιών και τη δημιουργία του «έξυπνου» κόσμου που έχει ως βάση την τεχνητή νοημοσύνη, τα διασυνδεδεμένα δίκτυα και τις συσκευές.   ………..

πηγή :  η Καθημερινή  (άρθρο)

Posted in I T, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ | Comments Off on Στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης οι τράπεζες

Χαλάρωση στις εξαγωγές κυβερνοόπλων από το Ισραήλ

REUTERS
23s11hacker

Ασκήσεις κυβερνοπολέμου πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις του ισραηλινού ινστιτούτου Cybergym, στη Χαντέρα του Ισραήλ.

ΤΕΛ ΑΒΙΒ. Τους κανόνες του για εξαγωγή επιθετικών συστημάτων «κυβερνοεπίθεσης» χαλαρώνει το Ισραήλ, παρά τις επικρίσεις από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων ότι η τεχνολογία αυτή χρησιμοποιείται από κρατικές υπηρεσίες σε όλο τον κόσμο για την κατάπνιξη αντιπολιτευόμενων φωνών. Η αλλαγή των κανόνων από το υπουργείο Αμυνας του Ισραήλ σημαίνει ότι ιδιωτικές εταιρείες μπορούν πλέον να εξασφαλίζουν εξαιρέσεις για την πώληση συγκεκριμένων προϊόντων σε κάποιες χώρες. Το Ισραήλ, όπως και πολλοί άλλοι εξαγωγείς αμυντικών συστημάτων, δεν αποκαλύπτει λεπτομέρειες για τις πωλήσεις όπλων του.    ………….

πηγή : η Καθημερινή  (άρθρο)

Posted in ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ | Comments Off on Χαλάρωση στις εξαγωγές κυβερνοόπλων από το Ισραήλ

Τεχνητή Νοημοσύνη στην Κίνα βρίσκει τον δολοφόνο

Μπορεί η είδηση αυτή να μοιάζει με επιστημονική φαντασία, αλλά είναι γεγονός ότι μία Τεχνητή Νοημοσύνη κατάφερε να εξιχνιάσει ένα έγκλημα.

Ο δολοφόνος είχε σκοτώσει τη σύντροφό του και προσπάθησε να σκανάρει το πρόσωπο του θύματος, προκειμένου να μπορέσει να πάρει στο όνομά της ένα χρηματικό δάνειο. Η δολοφονία που έγινε στην κινεζική επαρχία Φουτζιγιάν, είχε ως κίνητρο τις οικονομικές διαφορών που υπήρχαν ανάμεσα στο ζευγάρι. Ο δολοφόνος, μετά το έγκλημα προσπάθησε να σκανάρει το πρόσωπο της κοπέλας, προκειμένου να πάρει χρηματικό δάνειο στο όνομά της, με τη βοήθεια της εφαρμογής MoneyStation.   ………..

πηγή :  Ναυτεμπορική  (άρθρο)

Posted in I T, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ | Comments Off on Τεχνητή Νοημοσύνη στην Κίνα βρίσκει τον δολοφόνο

Στα Ρεκόρ Γκίνες η 81χρονη σέρφερ από την Κεφαλονιά (βίντεο – φωτογραφίες)

serfe

Στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες μπήκε σήμερα η Αναστασία Γερολυμάτου, η 81 ετών σερφερ από την Κεφαλονιά, που κατόρθωσε να κάνει τον διάπλου Σκάλας Κεφαλονιάς – Κυλλήνης διασχίζοντας μια απόσταση 18 ναυτικών μιλίων πάνω σε ιστιοσανίδα.

Η Αναστασία με την αγαπημένη της σανίδα ξεκίνησε περίπου στις 12 το μεσημέρι από το λιμάνι της Σκάλας, και λίγο πριν τις 6 το απόγευμα, κατάφερε να πραγματοποιήσει τον θαλάσσιο διάπλου μεταξύ της Σκάλας και της Κυλλήνης.

Σκοπός του εγχειρήματός της ήταν – όπως είχε δηλώσει η ίδια – να στείλει μήνυμα αισιοδοξίας και τόλμης, αλλά και να κάνει σαφές  πως τα όνειρα δεν έχουν ηλικία.

πηγή :  η Καθημερινή  (άρθρο)

Posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ | Comments Off on Στα Ρεκόρ Γκίνες η 81χρονη σέρφερ από την Κεφαλονιά (βίντεο – φωτογραφίες)

ΔΕΗ: Ο δεκάλογος διάσωσης της Επιχείρησης

Τσιμπάει η τιμή του ρεύματος από 1η Σεπτεμβρίου

ΔΕΗ: Ο δεκάλογος διάσωσης της Επιχείρησης | tovima.grΚολώνας Χρήστος

Κάθε μέρα που περνάει, η οικονομική κατάσταση της ΔΕΗ επιδεινώνεται δραματικά, με αποτέλεσμα το ταμειακό έλλειμμά της να έχει ξεπεράσει τα 750 εκατ. ευρώ και να πλησιάζει τα 800 με 900 εκατ. ευρώ.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο Γιώργος Στάσσης μιλώντας στους δημοσιογράφους, λίγα λεπτά μετά την εκλογή του από τους μετόχους της εταιρείας στη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου.

«Το ταμειακό έλλειμμα αυξάνεται δραματικά όσο περνάει ο χρόνος» είπε χαρακτηριστικά κι εξήγησε: «Εχει ξεπεράσει τα 750 εκατ. ευρώ». Οταν ρωτήθηκε για το αν έχει φτάσει στα επίπεδα των 800-900 εκατ. ευρώ, απάντησε θετικά.   …………..

πηγή :  το Βήμα  (άρθρο)

Posted in ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΟΙΚΟΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ | Comments Off on ΔΕΗ: Ο δεκάλογος διάσωσης της Επιχείρησης

Ευρωπαϊκή αντεπίθεση στον κλάδο τεχνολογίας

ΖΩΡΖΕΤ ΖΟΛΩΤΑ

20texnologia10--2 Οι Βρυξέλλες εξετάζουν δραστικά μέτρα για να καταπολεμήσουν τον προστατευτισμό των ΗΠΑ και να αντεπεξέλθουν στην οικονομική πρόκληση της Κίνας, δρομολογώντας επενδυτικό ταμείο 100 δισ. ευρώ για την υποστήριξη «ευρωπαϊκών πρωταθλητών» έναντι ανταγωνιστών όπως οι Google, Apple και Alibaba. Στο 173 σελίδων κείμενο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το οποίο δημοσιεύθηκε από την ειδησεογραφική ιστοσελίδα Politico, αναφέρεται πως εταιρείες εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης «με πρωτοφανή οικονομική ισχύ έχουν τη δυνατότητα να εκμηδενίσουν τη δυναμική καινοτομίας και τη θέση που έχει η βιομηχανία της Ε.Ε. σε ορισμένους κλάδους». Σκοπός των αξιωματούχων της Ε.Ε. είναι να ενσωματωθούν οι προτάσεις αυτές στην ατζέντα της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία αναλαμβάνει την προεδρία της Κομισιόν στις αρχές Νοεμβρίου.   ………..

πηγή :  η Καθημερινή  (άρθρο)

Posted in I T, ΟΙΚΟΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ | Comments Off on Ευρωπαϊκή αντεπίθεση στον κλάδο τεχνολογίας

Στον Μόλυβο η μουσική ανθίζει

ΝΙΚΟΣ ΒΑΤΟΠΟΥΛΟΣ

24g_first_a08

Το 5ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ στον Μόλυβο συμπυκνώνει όλη τη φιλοσοφία του πολιτιστικού τουρισμού. Πίστη στο «ανέφικτο», σκληρή δουλειά, ατελείωτη αφοσίωση, η συνταγή της επιτυχίας.

Λίγες μέρες στον Μόλυβο, για το 5ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ, και καταλαβαίνεις κάποια βασικά πράγματα. Πρώτον, ότι αυτό το φεστιβάλ έχει τη συνταγή επιτυχίας που έχουν όλες οι επιτυχημένες πρωτοβουλίες: πίστη στο «ανέφικτο», σκληρή δουλειά χωρίς ωράρια, ατελείωτη αφοσίωση. Δεύτερον, ότι το «μικρό» βοηθάει το «μεγάλο». Η ανέλκυση, δηλαδή, του Μολύβου στον διεθνή μουσικό χάρτη των ευρωπαϊκών φεστιβάλ βοηθάει και τη Λέσβο ως προορισμό και τη χώρα γενικότερα. Και τρίτον, για να μείνουμε στα βασικά, υπάρχει εδώ όλη η φιλοσοφία του πολιτιστικού τουρισμού. Πώς δηλαδή ένας μικρός, αλλά όχι τυχαίος τόπος, μπορεί να συστηθεί εκ νέου μέσα από τις ιδέες της πολιτισμικής ταυτότητας και της δημιουργίας κοινού.     ………….

πηγή :  η Καθημερινή  (άρθρο)

Posted in ΤΕΧΝΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ | Comments Off on Στον Μόλυβο η μουσική ανθίζει

20 προτάσεις για μεγάλα έργα που θα στηρίξουν την οικονομία

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟ

Υπόμνημα του ΕΒΕΑ για τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη

Ένα ισορροπημένο δημόσιο και ιδιωτικό πρόγραμμα επενδύσεων στις υποδομές και τις μεταφορές είναι καθοριστικός παράγοντας για την ανάπτυξη της οικονομίας τα επόμενα χρόνια, όπως διεμήνυσε στην κυβέρνηση ο Κωνσταντίνος Μίχαλος, πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), ο οποίος είχε συνάντηση την Παρασκευή με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή.

Ο κ. Μίχαλος παρέδωσε υπόμνημα στον υπουργό με τις θέσεις και τις προτάσεις του ΕΒΕΑ, προκειμένου να προχωρήσουν μια σειρά από μεγάλα έργα και παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα του πολίτη, θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, θα βοηθήσουν ολόκληρες περιοχές να αναβαθμιστούν, θα συμβάλουν στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, θα δημιουργήσουν συνθήκες για ασφαλείς και φθηνές μεταφορές τόσο για τους πολίτες όσο και για τα προϊόντα.

Ειδικότερα, το υπόμνημα αναφέρεται σε 20 υποδομές και μεγάλα έργα όπως:   ……………

πηγή :  Ναυτεμπορική  (άρθρο)

Posted in ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΟΙΚΟΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ | Comments Off on 20 προτάσεις για μεγάλα έργα που θα στηρίξουν την οικονομία

Αυξημένες οι επενδύσεις σε ελληνικές start ups

shutterstock

Στα 116,5 εκατ. ευρώ τα κεφάλαια για νεοφυείς επιχειρήσεις πέρυσι, σύμφωνα με το Foundation

Συνολικά στα 116,5 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα κεφάλαια που επενδύθηκαν στις ελληνικές νεοσύστατες επιχειρήσεις το 2018, με το 70% αυτού του ποσού να κατευθύνεται σε 3 νεοσύστατες επιχειρήσεις που προσέλκυσαν και τη μεγαλύτερη χρηματοδότηση.

Πρόκειται για ποσά αρκετά πιο πάνω σε σύγκριση με το 2017, οπότε επενδύθηκαν περίπου 100 εκατ. ευρώ. Τα στοιχεία αυτά περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων στην έκθεση του Foundation με τίτλο «Start ups in Greece 2018».

Και όπως τονίζεται από τους ανθρώπους του χώρου, η εμφανής αύξηση των επενδύσεων τα τελευταία δύο χρόνια στις νεοσύστατες επιχειρήσεις αποτελεί θετικό βήμα για την ενίσχυση του συγκεκριμένου οικοσυστήματος στην Ελλάδα.

Ποιες ξεχώρισαν   …………

πηγή :  Ναυτεμπορική  (άρθρο)

Posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ | Comments Off on Αυξημένες οι επενδύσεις σε ελληνικές start ups

Οι κίνδυνοι του κινητού

BRIAN X. CHEN / THE NEW YORK TIMES
24s15tattoo

Την αποκάλυψη του αριθμού του κινητού μας τηλεφώνου μπορεί να την πληρώσουμε πολύ ακριβά – κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Εχουμε συνηθίσει να μοιραζόμαστε προσωπικές πληροφορίες, όπως τον αριθμό του τηλεφώνου μας, χωρίς δεύτερη σκέψη. Αξίζει, όμως, η πρακτική αυτή τους κινδύνους που εγκυμονεί; Ο αριθμός τηλεφώνου μας μάς ταυτοποιεί περισσότερο από το πλήρες ονοματεπώνυμό μας.

Πρόσφατα ζήτησα από την εταιρεία διαδικτυακής ασφάλειας Fyde να χρησιμοποιήσει τον αριθμό μου για να αναδείξει τους πιθανούς κινδύνους που εγκυμονεί η αποκάλυψή του. Ο Εμρέ Τεζίσκι, ερευνητής θεμάτων ασφαλείας στη Fyde, ανέλαβε το καθήκον με χαρά. Εισήγαγε τον αριθμό μου στο αρχείο δημοσίων εγγράφων και εύκολα δημιούργησε έναν πλήρη φάκελο για το πρόσωπό μου, όπου περιλαμβάνονταν στοιχεία όπως το όνομά μου, η ημερομηνία γέννησης, η διεύθυνση, οι φόροι ακίνητης περιουσίας που καταβάλλω, αλλά και τα ονόματα των μελών της οικογενείας μου. Θεωρητικά, αν ήταν κακόβουλος ο ερευνητής, θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα στοιχεία που συγκέντρωσε για να απαντήσει στις ερωτήσεις ασφαλείας και να μπει στους διαδικτυακούς λογαριασμούς μου.   …………..

πηγή :  η Καθημερινή  (άρθρο)

Posted in ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ | Comments Off on Οι κίνδυνοι του κινητού

Η τεχνητή νοημοσύνη «χωράει» στην ενημέρωση

EΥΑ ΤΟΜΑΡΑ

paris_roundtable_4

Συνάντηση της ομάδας του «Journalism AI» με εμπειρογνώμονες στο Παρίσι προς αναζήτηση βέλτιστων εφαρμογών της τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) στη δημοσιογραφία. Μελέτη έδειξε ότι το 59% της ειδησεογραφικής βιομηχανίας χρησιμοποιεί ήδη εργαλεία της ΑΙ για να βελτιώσει το περιεχόμενό της.

«Αν το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό όταν ακούτε τη φράση “τεχνητή νοημοσύνη στη δημοσιογραφία” είναι ένα ρομπότ που γράφει σε ένα πληκτρολόγιο, τότε σίγουρα έχετε καταλάβει κάτι εσφαλμένα», τονίζει ο Ματίας Περέτι, διαχειριστής του προγράμματος έρευνας που εκπονεί από τον περασμένο Απρίλιο το London School of Economics and Political Sciences (LSE) σε συνεργασία με την Google News Initiative για τις εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης (AI) στη δημοσιογραφία. Σκοπός του «Journalism AI», όπως έχει ονομαστεί, είναι να προάγει τη μάθηση εντός των ειδησεογραφικών οργανισμών παγκοσμίως σε θέματα τεχνητής νοημοσύνης και να καταγράψει έναν οδηγό καλών πρακτικών. Τι είναι, όμως, τεχνητή νοημοσύνη; Ειδικοί αναφέρουν ότι πρόκειται για ένα σύνολο ιδεών, τεχνολογιών και τεχνικών που σχετίζονται με την ικανότητα ενός συστήματος ηλεκτρονικού υπολογιστή να εκτελεί εντολές, οι οποίες υπό φυσιολογικές συνθήκες απαιτούν ανθρώπινη νοημοσύνη.    ………….

πηγή :  η Καθημερινή  (άρθρο)

Posted in I T, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ | Comments Off on Η τεχνητή νοημοσύνη «χωράει» στην ενημέρωση

Υψηλή τεχνολογία για την τρίτη ηλικία

ΘΕΛΜΑ ΧΑΤΖΗΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
shutterstock_144153838

Στην Ιαπωνία, εκτιμάται ότι έως το 2025 οι άνθρωποι άνω των 65 θα απαρτίζουν το ένα τρίτο του πληθυσμού.

Το μαγικό φίλτρο της μακροζωίας φαίνεται πως βρήκαν στην Κίνα και στην Ιαπωνία, όπου το ποσοστό της τρίτης ηλικίας αυξάνεται συνεχώς, δημιουργώντας την επιτακτική ανάγκη καλύτερης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, φροντίδας και ψυχαγωγίας των ηλικιωμένων. Ενας μεγάλος αριθμός νεοφυών επιχειρήσεων, κρατικά και ιδιωτικά επιχορηγούμενων, έλαβε την πρωτοβουλία να διευκολύνει τις καθημερινές δραστηριότητες των ανθρώπων που ξεπερνούν τα 65 έτη με τη χρήση προηγμένης τεχνολογίας.

Η Κίνα αριθμεί 250 εκατομμύρια κατοίκους άνω των 60 ετών, ένας αριθμός που θα σκαρφαλώσει στα 500 εκατομμύρια μέχρι το 2050, ήτοι στο 35% του πληθυσμού, όπως προβλέπει η κυβέρνηση. Ανάλογη είναι η κατάσταση στην Ιαπωνία, όπου αναμένεται ότι οι άνθρωποι άνω των 65 θα απαρτίζουν το ένα τρίτο του πληθυσμού μέχρι το 2025. Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα Wall Street Journal, η χώρα θα μετράει περισσότερους από τρία εκατομμύρια Ιάπωνες άνω των 90 ετών μέχρι το 2025. Ο αριθμός αυτός μεταφράζεται σε κρατικά κονδύλια ύψους 298 δισεκατομμυρίων δολαρίων για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στην τρίτη ηλικία.   ………

πηγή :  η Καθημερινή  (άρθρο)

Posted in I T, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ | Comments Off on Υψηλή τεχνολογία για την τρίτη ηλικία