Σεμινάριο Web Design & Development

Προσφορά εγγραφής για παρακολούθηση διαδικτυακού σεμιναρίου σε ανέργους, φοιτητές, σπουδαστές στο Web Design & Development (συνολικό πρόγραμμα από 174 μέχρι 408 ώρες)

HTML5, CSS – CSS3                                           : 84 ώρες – κόστος : 100,00 €

Object-Oriented Javascript, BOM, DOM : 90 ώρες – κόστος : 180,00 €

jQuery  2.0                                                           : 33 ώρες – κόστος : 099,00 €

Bootstrap                                                             : 21 ώρες – κόστος : 060,00 €

PHP , MySQL , SQL                                          : 90 ώρες – κόστος : 270,00 €

Advanced: HTML5 , CSS3 ,   Javascript   : 90 ώρες – κόστος : 360,00 €

ΤΑΧΥΡΥΘΜΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ 

HTML5, CSS3, Javascript                             : 117 ώρες – κόστος : 325,00 €

Η διάρκεια είναι τέτοια ώστε :
1.  να υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος για πρακτική εξάσκηση
2. για δυνατότητα ολοκληρωμένης εφαρμογής στο τέλος,
με αποτέλεσμα την απαραίτητη εμπέδωση της ύλης.     (πληροφορίες εδώ)

NEW
PROGRAMS

1)CryptoMirr-P

encryption –
decryption
of Credentials
AND
automation
of access
of internet
services

2) e-Mirr

Send
mass e-mail
with e-Mirr
Automatically
Personalized
Attachments
OR with

3) e-Dt

High Speed &
High Quality

 

Posted in I T, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ | Leave a comment

Παυλόπουλος: Η αρχή της αριστείας δεν είναι μόνο αρχή προόδου αλλά είναι και μια βαθιά δημοκρατική αρχή

paylopoylos--3

Ιδιαίτερες αναφορές στην αρχή της αριστείας, καθώς και στο επιστημονικό έργο και στην προσφορά του καθηγητή Ιατρικής στο Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέρης, Harald zur Hausen, έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κηρύσσοντας απόψε την έναρξη του 19ου συνεδρίου Ιατρικής Χημείας που πραγματοποιείται στο συνεδριακό και πολιτιστικό κέντρο του δήμου Ηλιδας, στην Αμαλιάδα.  ………

πηγή  :  η Καθημερινή  (άρθρο)

Σχόλιο Μιρτζάνη Εμ.:  Προτιμώ μια διαφορετική διατύπωση της αρχής της αριστείας.
Θα την ονόμαζα αρχή της συνεχούς προσπάθειας, η οποία, π.χ. στην εκπαίδευση, επιβραβεύει τον μαθητή που μετά από προσπάθεια μετατρέπει το 3  σε 13, το 8 σε 15, το 12 σε 16, το 14 σε 17  κ.ο.κ. και όχι μόνο επιβράβευση του 17,18,19,20. Η κουλτούρα μας θα πρέπει να ενσωματώσει ακριβώς αυτά τα χακτηριστικά, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και η αριστεία.  Η έντονη υπογράμμιση μόνο της αριστείας  δεν ενθαρρύνει την προσπάθεια των  υπολοίπων, αντίθετα τους απογοητεύει. “Θέλω να κάνω αυτό που κάνω σήμερα, πολύ καλύτερα αύριο”,  “Μπορώ να γίνω καλύτερος”.

Επιβράβευση της συνεχούς προσπάθειας  και όχι μόνο της αριστείας. Η συνεχής προσπάθεια προς το καλύτερο οδηγεί και στην αριστεία !

Posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ | Comments Off on Παυλόπουλος: Η αρχή της αριστείας δεν είναι μόνο αρχή προόδου αλλά είναι και μια βαθιά δημοκρατική αρχή

«Κάτω από τη βάση» η ανώτατη εκπαίδευση

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΑΚΑΣΑΣ

s5_220918_paideia
Δέσμια του κράτους και των αλλεπάλληλων εμπνεύσεων των κατά σειράν υπουργών Παιδείας είναι η ελληνική παιδεία, με πιο εμφατικό παράδειγμα την κατάσταση στα ΑΕΙ. Αυτό αποδεικνύει η Εκθεση Ποιότητας της Ανώτατης Εκπαίδευσης για το 2017, που παρουσιάζει η «Κ» και κατέθεσε χθες η ηγεσία της ανεξάρτητης αρχής ΑΔΙΠ στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.   ………..

πηγή :  η Καθημερινή  (άρθρο)

Posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ | Comments Off on «Κάτω από τη βάση» η ανώτατη εκπαίδευση

Αποψη: Πανεπιστήμιο δημιουργίας και όχι «γκέτο» ανομίας

edrana-panepistimio-arxeio

Βασίλης Διγαλάκης, καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης, πρώην πρύτανης του Ιδρύματος

Το πόρισμα της επιτροπής Παρασκευόπουλου για τη «μελέτη ζητημάτων της ακαδημαϊκής ελευθερίας και ειρήνης», δηλαδή για το άσυλο και την παραβατικότητα στα πανεπιστήμια, είναι ένα αμάλγαμα ιδεοληψιών και διακατέχεται από μια φιλοσοφία συγκάλυψης της παραβατικότητας.

Το πόρισμα βασίζεται σε δύο λανθασμένες παραδοχές: πρώτον, ότι η παραβατικότητα πρέπει να αντιμετωπιστεί διαφορετικά στα πανεπιστήμια σε σχέση με την υπόλοιπη κοινωνία και δεύτερον, ότι η κατάργηση του θεσμού του ασύλου με το νόμο 4009/2011 και η επαναφορά του με το νόμο 4485/2017 δεν επηρέασαν την παραβατικότητα στα πανεπιστήμια.   ………….

πηγή  :   η Καθημερινή  (άρθρο)

Posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ | Comments Off on Αποψη: Πανεπιστήμιο δημιουργίας και όχι «γκέτο» ανομίας

Πότε θα κλείσουν οι «τρύπες»;

EC

Της Έφης Τριήρη

Λετονία, Μάλτα, Εσθονία, τρεις χώρες που ανήκουν στην Ευρωζώνη αλλά δεν έχουν και μεγάλη σχέση με τους τραπεζικούς κανονισμούς για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και κατ’ επέκταση για την εύρυθμη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος.

Χθες έγινε γνωστή η παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου της δανέζικης τράπεζας Danske Bank, Τόμας Μπόργκεν, έπειτα από έρευνα για σκάνδαλο μεγατόνων. Η εν λόγω τράπεζα έκανε πληρωμές ύψους 200 δισ. ευρώ μέσω θυγατρικής της στην Εσθονία, πολλές εκ των οποίων ήταν ύποπτες. Πέρα από την έρευνα των αρμόδιων ρυθμιστικών αρχών, η τράπεζα δημοσίευσε και τη δική της έρευνα, στην οποία αναφέρονται αστοχίες στη συμμόρφωση, στην επικοινωνία και στους ελέγχους. Το 2007, όταν έγιναν φανερές οι πρώτες αλλά ξεκάθαρες ενδείξεις για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, η Danske δεν έλαβε τα απαραίτητα μέτρα, όπως ισχυρίζεται στην έκθεσή της, επειδή τα προβλήματα δεν κοινοποιήθηκαν στο διοικητικό συμβούλιο. Και ενώ έλαβε κάποια μέτρα το 2014 για να θέσει υπό έλεγχο τις δραστηριότητές της στην Εσθονία, αυτά αποδείχθηκαν ανεπαρκή.   …………

πηγή :  Ναυτεμπορική  (άρθρο)

Posted in ΟΙΚΟΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ | Comments Off on Πότε θα κλείσουν οι «τρύπες»;

Η κλιματική αλλαγή επιδεινώνει την παγκόσμια πείνα

REUTERS/MIKE HUTCHINGS

Από τις 51 χώρες που αντιμετώπισαν κρίσεις στον τομέα των τροφίμων το 2017, 34 είχαν κλιματολογικές διαταραχές, σύμφωνα με την έκθεση του ΟΗΕ. Η απειλή για την επισιτιστική ασφάλεια εντάθηκε στις 14 χώρες που αντιμετώπιζαν ταυτόχρονα συγκρούσεις και περιφερειακή αστάθεια, εκτός από τις κλιματικές κρίσεις.

Ο αριθμός των υποσιτισμένων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο αυξήθηκε σε σχεδόν 821 εκατομμύρια το 2017, σηματοδοτώντας το τρίτο συνεχόμενο έτος αύξησης και αποτελώντας τον υψηλότερο αριθμό από το 2009, σύμφωνα με νέα έκθεση του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ.    ………..

πηγή :  Ναυτεμπορική  (άρθρο)

Posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ, ΟΙΚΟΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ | Comments Off on Η κλιματική αλλαγή επιδεινώνει την παγκόσμια πείνα

ΣΕΒ: oκτώ προτάσεις για την ανάκαμψη της βιομηχανίας

ΧΡΥΣΑ ΛΙΑΓΓΟΥ
22s1metap

Οι εκπρόσωποι του κλάδου ζήτησαν από τον υπουργό στοχευμένες παρεμβάσεις μέχρι το τέλος του έτους για την απλοποίηση του επενδυτικού και επιχειρηματικού περιβάλλοντος των μεταποιητικών επιχειρήσεων.

Στοχευμένες παρεμβάσεις για την απλοποίηση του επενδυτικού και επιχειρηματικού περιβάλλοντος των μεταποιητικών επιχειρήσεων ζήτησε σύσσωμος ο κλάδος από τον αναπληρωτή υπουργό Βιομηχανίας Στέργιο Πιτσιόρλα. Σε συνάντηση που κράτησε πάνω από δύο ώρες στα γραφεία του ΣΕΒ, ο κ. Πιτσιόρλας, ο οποίος ανέλαβε στον τελευταίο ανασχηματισμό το κρίσιμο για την ανασυγκρότηση της χώρας χαρτοφυλάκιο της βιομηχανίας, είχε την ευκαιρία να ακούσει από πρώτο χέρι τα προβλήματα που ταλανίζουν την καθημερινότητα των μεταποιητικών επιχειρήσεων, αφού σε αυτήν πλην του ΣΕΒ και της Βιομηχανικής Παραγωγής συμμετείχαν και οι 19 περιφερειακοί και κλαδικοί σύνδεσμοι.   ………….

πηγή :  η Καθημερινή (άρθρο)

Posted in ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΟΙΚΟΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ | Comments Off on ΣΕΒ: oκτώ προτάσεις για την ανάκαμψη της βιομηχανίας

Ντόμινο από την αύξηση του κατώτατου μισθού

EUROKINISSI/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Επηρεάζει 2,2 εκατομμύρια ασφαλισμένους, άνεργους και συνταξιούχους

Του Στέλιου Παπαπέτρου

Πολλαπλές επιπτώσεις σε τουλάχιστον 2,2 εκατ. εργαζόμενους, ασφαλισμένους, άνεργους, αλλά και συνταξιούχους εκτιμάται ότι θα έχει η αύξηση του κατώτατου μισθού και των κατώτατων ημερομισθίων, όταν ολοκληρωθεί στα τέλη του Ιανουαρίου του 2019 η διαδικασία της διαβούλευσης και εκδοθεί η σχετική υπουργική απόφαση για τα νέα κατώτατα όρια μισθών. Ο λόγος είναι απλός.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία ο σημερινός κατώτατος μισθός των 586,08 ευρώ και το κατώτατο ημερομίσθιο των 26,18 ευρώ που παραμένουν «παγωμένα» από το 2012, είναι άρρηκτα συνδεδεμένα και επηρεάζουν: α) τον μισθό περίπου 610.000 μισθωτών που αμείβονται με αποδοχές κάτω των 600 ευρώ, ή με καθεστώς μερικής απασχόλησης των 350 ευρώ, β) τον υπολογισμό των τακτικών επιδομάτων ανεργίας του ΟΑΕΔ που κατά μέσο όρο λαμβάνουν περίπου 90.000 με 120.000 άτομα, και των προγραμμάτων απασχόλησης, γ) τον υπολογισμό σχεδόν όλων των βοηθημάτων του ΟΑΕΔ, δ) τον υπολογισμό της κατώτατης και ανώτατης βάσης υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών για περίπου 1,5 εκατ. εμπόρους – γιατρούς – δικηγόρους – μηχανικούς – αγρότες, επειδή υπολογίζονται με βάση τον σημερινό κατώτατο μισθό, δ) τον υπολογισμό εξαγοράς πλασματικών ετών ασφάλισης, καθώς και τον υπολογισμό των επικουρικών συντάξεων του τέως ΕΤΕΑΜ.

Οι 7 κατηγορίες ασφαλισμένων – συνταξιούχων – ανέργων που θα επηρεαστούν:   …….

πηγή :  Ναυτεμπορική  (άρθρο)

Posted in ΟΙΚΟΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ | Comments Off on Ντόμινο από την αύξηση του κατώτατου μισθού

Κούλογλου προς Ντράγκι: Πώς θα επανορθώσετε για το λάθος με τον πολλαπλασιαστή;

INTIME NEWS/European Union

Ερώτηση προς τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, ρωτώντας γιατί ενώ η ΕΚΤ γνώριζε από το 2014 για το λάθος στον πολλαπλασιαστή επέμεινε στην εφαρμογή του προγράμματος. Επίσης, ο ευρωβουλευτής ρωτά τον πρόεδρο της ΕΚΤ τι προτίθεται τώρα να κάνει για να επανορθώσει το λάθος.

«Είναι θετικό το γεγονός ότι η ΕΚΤ παραδέχεται ότι τα προγράμματα που εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα και τις υπόλοιπες χώρες του Νότου ήταν λάθος» αναφέρει ο κ. Κούλογλου.

Όπως επισημαίνει Ομάδα οικονομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας καταδεικνύει με πρόσφατη έρευνά τους -που δημοσιεύτηκε στο Ερευνητικό Δελτίο της ΕΚΤ με τίτλο «Μαθαίνοντας για τους δημοσιονομικούς πολλαπλασιαστές κατά τη διάρκεια της κρίσης του ευρωπαϊκού χρέους»- πως η απαίτηση από τις πληγείσες από τη χρηματοπιστωτική κρίση χώρες της ΕΕ να μειώσουν δραστικά τις δαπάνες για να λάβουν βοήθειας από την τρόικα (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ)  ήταν ένας «ολέθρια» λανθασμένος υπολογισμός [2].   ………….

πηγή :  Ναυτεμπορική  (άρθρο)

Posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ, ΟΙΚΟΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ | Comments Off on Κούλογλου προς Ντράγκι: Πώς θα επανορθώσετε για το λάθος με τον πολλαπλασιαστή;

Το πρώτο αυτοκίνητο της Αθήνας

Μια μεγάλη παρέα από μικρούς και μεγάλους, βρισκόταν σήμερα το πρωί στο προαύλιο χώρο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, θαυμάζοντας ένα HUMBER του 1919 από το γειτονικό Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου – Ίδρυμα Θεοδώρου και Γιάννας Χαραγκιώνη. Ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση των δύο Μουσείων, σήμερα «Ευρωπαϊκή Ημέρα Μετακινήσεων – Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο» και ήρθαν περπατώντας από το κέντρο. Οι μικροί της παρέας θα έχουν μεταξύ άλλων τη δυνατότητα σήμερα να ζωγραφίσουν το αγαπημένο τους εναλλακτικό μέσο μεταφοράς, να ακούσουν την ιστορία της μετάβασης από τις άμαξες στις αυτοκινούμενες άμαξες και να κερδίσουν προσκλήσεις για επίσκεψη στο Eλληνικό Mουσείο Aυτοκινήτου, στο πλαίσιο της συνεργασίας που ξεκίνησαν τα δύο Μουσεία.   ………….

πηγή :  Ναυτεμπορική  (ΑΜΠΕ) (άρθρο)

Posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ | Comments Off on Το πρώτο αυτοκίνητο της Αθήνας

Αγχωμένοι μαθητές, πελαγωμένοι γονείς απέναντι στο λύκειο

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΙΔΟΥ
21s1sxol

«Πρέπει να γίνει αντιληπτό στα παιδιά ότι δεν διαβάζουν παρά μόνον για τους ίδιους. Επειδή θέλουν να φτιάξουν τη ζωή τους», λέει στην «Κ» ο κ. Στράτος Στρατηγάκης, μαθηματικός – εκπαιδευτικός ερευνητής.

Με την εισαγωγή στο λύκειο, δεν χωράει αμφιβολία ότι τα δεδομένα στην καθημερινή ζωή των μαθητών αλλάζουν άρδην. Οι σχολικές απαιτήσεις αυξάνονται, ο χρόνος μοιάζει να κυλάει ταχύτερα, ο «όγκος» των Πανελλαδικών Εξετάσεων εμφανέστερος στον ορίζοντα όσο ποτέ. «Δεν ξέρω από πού να πρωτοξεκινήσω…», αναφωνεί ο 15χρονος Κωνσταντίνος, κοιτάζοντας με απελπισία τα βιβλία στο γραφείο του. «Είναι δυνατόν να τα θυμηθώ όλα αυτά;», η απορία της Εύας, μαθήτριας Β΄ Λυκείου, μπροστά στα αναρίθμητα χαρτάκια με τους συνδέσμους της αρχαίας ελληνικής αραδιασμένα μπροστά της. Και οι γονείς; Εξίσου… πελαγωμένοι. Συχνά, ανήμποροι να βοηθήσουν, καταφεύγουν στην παρότρυνση. Και στους περιορισμούς, ασφαλώς: «Αν πέσεις κάτω από 18, ξέχνα τη σαββατιάτικη έξοδο!».   …………

πηγή :  η Καθημερινή  (άρθρο)

Posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ, ΟΙΚΟΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ | Comments Off on Αγχωμένοι μαθητές, πελαγωμένοι γονείς απέναντι στο λύκειο

Εργαλεία «ελέγχου προκαταλήψεων» για αλγορίθμους τεχνητής νοημοσύνης

shutterstock

Ένα εργαλείο το οποίο θα αναλύει πώς και γιατί οι αλγόριθμοι τεχνητής νοημοσύνης καταλήγουν σε αποφάσεις σε πραγματικό χρόνο αναπτύσσει η ΙΒΜ.

Όπως αναφέρει το BBC, μεταξύ άλλων, το Fairness 360 Kit θα αναζητά επίσης ίχνη «προκαταλήψεων» στις τεχνητές νοημοσύνες και θα προτείνει σχετικές ρυθμίσεις και αλλαγές.

Το εργαλείο αυτό έχει προκύψει εξαιτίας των προβληματισμών πως οι προηγμένοι αλγόριθμοι που χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο από κολοσσούς του χώρου της τεχνολογίας δεν είναι πάντα «δίκαιοι» όσον αφορά στον τρόπο που καταλήγουν σε αποφάσεις:   …………

πηγή :  Ναυτεμπορική  (άρθρο)

Posted in I T, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ | Comments Off on Εργαλεία «ελέγχου προκαταλήψεων» για αλγορίθμους τεχνητής νοημοσύνης

«Τελεσίγραφο» Κομισιόν προς Facebook, με απειλή κυρώσεων, για τα δεδομένα των χρηστών

REUTERS/STOYAN NENOV

Το Facebook, που έχει περιθώριο συμμόρφωσης μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, απάντησε πως έχει κάνει κάποιες αλλαγές και θα συνεχίσει να συνεργάζεται.

Προθεσμία ως το τέλος του Δεκεμβρίου έλαβε από την Ευρωπαία Επίτροπο Δικαιοσύνης, Βέρα Τζούροβα, το Facebook, προκειμένου να παρέχει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς μεταχειρίζεται τα δεδομένα των χρηστών- με απειλή επιβολής κυρώσεων εάν δεν το πράξει.     …………

πηγή :  Ναυτεμπορική  (άρθρο)

Posted in ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ | Comments Off on «Τελεσίγραφο» Κομισιόν προς Facebook, με απειλή κυρώσεων, για τα δεδομένα των χρηστών

Αποψη: Από τους αρχαίους Μακεδόνες στο «Μακεδονικό» – μια αναδρομή στην ιστορία

ΣΑΒΒΑΣ ΚΟΝΤΑΡΑΤΟΣ,  ομότιμος καθηγητής της ΑΣΚΤ

gre1970024_33023394Στην «Καθημερινή» της Κυριακής, 12 Αυγούστου 2018, δημοσιεύτηκε με τίτλο «Η αλήθεια για τη Μακεδονία μας» ένα άρθρο του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμου. Σε αυτό καλούσε τα αδέλφια του, τους Έλληνες Μακεδόνες, να διαδηλώσουν «της Ιστορίας το αληθέστατο μήνυμα, ότι δηλαδή η Μακεδονία ήταν και είναι πατρίδα και λίκνο των Ελλήνων, ότι όπου Μακεδονία = Ελλάδα, και όπου Ελλάδα = Μακεδονία». Επίσης, απευθυνόμενος ρητορικά στους Σκοπιανούς, προσπαθούσε να εξηγήσει για ποιους λόγους δεν έχουν κανένα δικαίωμα στο όνομα «Μακεδονία». Σκοπός του δικού μου άρθρου είναι να επισημάνω ορισμένες αστοχίες στην επιχειρηματολογία του σεβαστού ιεράρχη και, κυρίως, να υπενθυμίσω ιστορικά γεγονότα τα οποία αποσιώπησε, επειδή δεν συνάδουν με τον ένθερμο εθνομακεδονισμό του.   …………

πηγή :  η Καθημερινή  (άρθρο)

Posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ | Comments Off on Αποψη: Από τους αρχαίους Μακεδόνες στο «Μακεδονικό» – μια αναδρομή στην ιστορία

ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα για την ενίσχυση της απασχόλησης

REUTERS/YORGOS KARAHALIS

Την έναρξη υποβολής αιτήσεων για το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που αφορά στην επιχορήγηση επιχειρήσεων για τη διατήρηση νέων θέσεων εργασίας με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητας και της απασχόλησης ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλες τις επιχειρήσεις, εφόσον:

  • Έχουν δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, σε σχέση με τον ανώτατο αριθμό των θέσεων που είχαν τον Μάιο του 2017,
  • Δεν έχουν προβεί σε μείωση του προϋπάρχοντος προσωπικού και
  • Μετατρέψουν όλες τις συμβάσεις σε συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου πλήρους απασχόλησης.

Επιδοτούνται οι θέσεις εργασίας πρώην ανέργων ηλικίας 18-66 ετών, οι οποίοι:   ……..

πηγή : Ναυτεμπορική  (άρθρο)

Posted in ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΟΙΚΟΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ | Comments Off on ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα για την ενίσχυση της απασχόλησης

Γαλλία: Η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που απαγορεύει και τα πέντε φυτοφάρμακα που σκοτώνουν τις μέλισσες

REUTERS/ARND WIEGMANN

Η Γαλλία πραγματοποίησε ένα δραστικό βήμα για την προστασία των μελισσών, αποτελώντας την πρώτη χώρα στην Ευρώπη που απαγορεύει και τα πέντε φυτοφάρμακα που οι ερευνητές πιστεύουν ότι σκοτώνουν τα απαραίτητα για τη φύση έντομα-επικονιαστές.

Η κίνηση για την απαγόρευση των πέντε νεονικοτινοειδών έγινε δεκτή με ικανοποίηση από μελισσοκόμους και περιβαλλοντολόγους, αλλά οι αγρότες δημητριακών και ζαχαρότευτλων προειδοποιούν ότι θα ζημιωθεί η προστασία πολύτιμων καλλιεργειών από άλλα επιβλαβή έντομα, σύμφωνα με το Reuters και το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.    …………

πηγή : Ναυτεμπορική  (άρθρο)

Posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ, ΟΙΚΟΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ | Comments Off on Γαλλία: Η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που απαγορεύει και τα πέντε φυτοφάρμακα που σκοτώνουν τις μέλισσες

ΕΛΙΔΕΚ: Το αντίδοτο στο brain drain

Δελτίο Τύπου

«Πρωταρχικός στόχος του ΕΛΙΔΕΚ είναι να αποτελέσει το αντίδοτο στο brain drain, αλλά και να βοηθήσει να παραμείνουν στην Ελλάδα όσοι επιστήμονες το επιθυμούν. Εμείς εξασφαλίζουμε από την πλευρά μας την αξιολόγησή τους με κριτήρια επιστημονικής ποιότητας και πλήρους διαφάνειας καθώς και την μεγαλύτερη δυνατή χρηματοδότηση» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Κώστας Φωτάκης, ο οποίος συναντήθηκε με μεταδιδακτορικούς ερευνητές.

Να ανακόψει το brain drain, δηλαδή στη φυγή ικανών νέων ανθρώπων από τη χώρα, επιδιώκει να λειτουργήσει το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛΙΔΕΚ), το οποίο χρηματοδοτεί για πρώτη φορά μεταδιδακτορικούς ερευνητές.    ………..

πηγή :  Ναυτεμπορική  (άρθρο)

Posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΟΙΚΟΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ | Comments Off on ΕΛΙΔΕΚ: Το αντίδοτο στο brain drain

Η κλιματική αλλαγή αυξάνει τη διάβρωση του εδάφους και φέρνει πλημμύρες

EPA/NUNO VEIG

Μια μελέτη από ομάδα ερευνητών υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου ΡίβερσαΪντ στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ προβλέπει μείωση των μεγάλων πόρων του εδάφους από την κλιματική αλλαγή, κάτι που θα συμβάλει στην αύξηση των πλημμυρών και της διάβρωσης του εδάφους μέχρι τα τέλη του 21ου αιώνα.

Οι επιστήμονες μελέτησαν τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην ποσότητα των μεγάλων πόρων στο έδαφος. Οι μακροπόροι, οι οποίοι έχουν διάμετρο μεγαλύτερη από 0,08 χιλιοστά, επιτρέπουν στο νερό να απορροφάται εύκολα στο περιβάλλον έδαφος, όπου μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τα φυτά, να μεταφέρει θρεπτικά συστατικά και τελικά να επιστρέψει στους υπόγειους υδροφορείς.   …………..

πηγή :  Ναυτεμπορική  (άρθρο)

Posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ, ΟΙΚΟΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ | Comments Off on Η κλιματική αλλαγή αυξάνει τη διάβρωση του εδάφους και φέρνει πλημμύρες

Στοιχεία-έκπληξη για τον τουρισμό -Από ποιες χώρες απογειώθηκε η ταξιδιωτική κίνηση

santoriniexw

Το ταξιδιωτικό ισοζύγιο τον Ιούλιο του 2018 εμφάνισε πλεόνασμα 3,218 δισ. ευρώ, έναντι πλεονάσματος 2,776 δισ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του 2017, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.
Ειδικότερα, αύξηση κατά 14,4% κατέγραψαν τον Ιούλιο του 2018 οι ταξιδιωτικές εισπράξεις, φθάνοντας τα 3.384 εκατ. ευρώ, έναντι 2.957 εκατ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του 2017, ενώ μείωση κατά 8,0% παρατηρήθηκε στις ταξιδιωτικές πληρωμές (Ιούλιος 2018: 166 εκατ. ευρώ, Ιούλιος 2017: 181 εκατ. ευρώ).   …………

πηγή :  η Καθημερινή  (άρθρο)

Posted in ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΟΙΚΟΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ | Comments Off on Στοιχεία-έκπληξη για τον τουρισμό -Από ποιες χώρες απογειώθηκε η ταξιδιωτική κίνηση

Μόναχο: Συνέδριο για την αποτροπή κυβερνοεπιθέσεων

cmdctrl.media.messe-muenchen.de

Στο Μόναχο ξεκινά σήμερα και ολοκληρώνεται το Σάββατο ένα νέο συνέδριο αφιερωμένο αποκλειστικά στην ασφάλεια πληροφοριακών συστημάτων με την επωνυμία «Command Control». Οι συμμετέχοντες μπορούν να λάβουν μέρος σε ειδικά προγράμματα τα οποία είναι «κομμένα και ραμμένα» στις ανάγκες τους.

Ο Καταρίνα Κόιπ από τον εκθεσιακό χώρο του Μονάχου, όπου πραγματοποιείται το συνέδριο, αναφέρει ότι «με τις επιλογές και τη συμπεριφορά τους στο διαδίκτυο, πολλοί εργαζόμενοι ανοίγουν, χωρίς να το θέλουν, το δρόμο σε επιτυχείς κυβερνοεπιθέσεις. Οι εργαζόμενοι πρέπει να ενημερώνονται για κάθε νέα απειλή στο διαδίκτυο».   ……………

πηγή :  Ναυτεμπορική  (άρθρο)

Posted in ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ | Comments Off on Μόναχο: Συνέδριο για την αποτροπή κυβερνοεπιθέσεων

World Economic Forum: Τα ρομπότ θα δημιουργήσουν περισσότερες δουλειές από αυτές που θα εξαφανίσουν

REUTERS/DENIS BALIBOUSE

Φωτογραφία αρχείου.

Εκατομμύρια εκτιμάται πως θα είναι οι θέσεις εργασίας που θα χαθούν λόγω των εξάπλωσης της χρήσης των ρομπότ και της αυτοματοποίησης, ωστόσο, σύμφωνα με report του World Economic Forum, οι άνθρωποι εργαζόμενοι δεν θα έπρεπε να τα φοβούνται τόσο πολύ, καθώς αυτές που θα δημιουργηθούν θα είναι περισσότερες από αυτές που θα εξαφανιστούν.

Όπως αναφέρει το BBC, το WEF προβλέπει ότι τα ρομπότ θα εξαφανίσουν 75 εκατομμύρια θέσεις εργασίας παγκοσμίως ως το 2022, αλλά θα δημιουργήσουν 133 εκατομμύρια καινούριες- δημιουργώντας «θετικό πρόσημο». Ακόμη, εκτιμάται πως η πρόοδος στον χώρο των ηλεκτρονικών υπολογιστών θα αποδεσμεύσει εργαζομένους για νέες εργασίες- ωστόσο σημειώνεται πως είναι πολλοί αυτοί που εκφράζουν ανησυχίες σχετικά με το κατά πόσον οι θέσεις εργασίας που χάνονται θα αντκατασταθούν.  ………..

πηγή : Ναυτεμπορική  (άρθρο)

Posted in I T, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ | Comments Off on World Economic Forum: Τα ρομπότ θα δημιουργήσουν περισσότερες δουλειές από αυτές που θα εξαφανίσουν

H Ιατρική Αθηνών ανάμεσα στις καλύτερες σχολές διεθνώς

Η Ιατρική του ΕΚΠΑ βρίσκεται στην 140η θέση παγκοσμίως στον πίνακα που δημοσιεύει το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Ταϊβάν

H Ιατρική Αθηνών ανάμεσα στις καλύτερες σχολές διεθνώς | in.gr…………

Αναλυτικότερα, η Ιατρική του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών βρίσκεται στην 140η θέση παγκοσμίως στον πίνακα που δημοσιεύει το National Taiwan University (Performance ranking of Scientific Papers).  Η συγκεκριμένη κατάταξη είναι ιδιαίτερα σημαντική, όπως σημειώνει το ΕΚΠΑ, διότι δεν επηρεάζεται από τους πόρους που διατίθενται σε ερευνητικούς σκοπούς, από τις υποδομές εκπαίδευσης και τα μεμονωμένα επιτεύγματα μελών ΔΕΠ αλλά από τη διαχρονική και υψηλού επιπέδου και συνέπειας επιστημονική έρευνα που λαμβάνει χώρα σε Πανεπιστήμια όπως το Πανεπιστήμιο Αθηνών.   ………….

πηγή :  in.gr   (άρθρο)

Posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ | Comments Off on H Ιατρική Αθηνών ανάμεσα στις καλύτερες σχολές διεθνώς