Σεμινάριο Web Design & Development

Προσφορά εγγραφής για παρακολούθηση διαδικτυακού σεμιναρίου σε ανέργους, φοιτητές, σπουδαστές στο Web Design & Development (συνολικό πρόγραμμα από 174 μέχρι 408 ώρες)

HTML5, CSS – CSS3                                           : 84 ώρες – κόστος : 100,00 €

Object-Oriented Javascript, BOM, DOM : 90 ώρες – κόστος : 180,00 €

jQuery  2.0                                                           : 33 ώρες – κόστος : 099,00 €

Bootstrap                                                             : 21 ώρες – κόστος : 060,00 €

PHP , MySQL , SQL                                          : 90 ώρες – κόστος : 270,00 €

Advanced: HTML5 , CSS3 ,   Javascript   : 90 ώρες – κόστος : 360,00 €

ΤΑΧΥΡΥΘΜΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ 

HTML5, CSS3, Javascript                              : 117 ώρες – κόστος : 325,00 €

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ C++ ΜΕ ΑΠΛΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ (περισσότερα)

Προετοιμασία για την ραγδαίως εξελισσόμενη τεχνολογία WebAssembly
για 6 ΜΗΝΕΣ (Α’ ΜΕΡΟΣ) !                          : κόστος 70,00 €

Η διάρκεια είναι τέτοια ώστε :
1.  να υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος για πρακτική εξάσκηση
2. για δυνατότητα ολοκληρωμένης εφαρμογής στο τέλος,
με αποτέλεσμα την απαραίτητη εμπέδωση της ύλης.     (πληροφορίες εδώ)

.

Λογαριασμοί email και τεχνικές ελέγχου ασφάλειας και προστασίας από εισερχόμενα

SOFTWARE

1)CryptoMirr-P

encryption –
decryption
of Credentials
AND
automation
of access
of internet
services

2) e-Mirr

Send
mass e-mail
with
Automatically
Personalized
Attachments

OR with

3) e-Dt

High Speed &
High Quality

Posted in I T, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ | Leave a comment

Κορονοϊός- Το γράμμα Βέλγου βιολόγου στα παιδιά του: “Έτσι θα προστατέψετε τις οικογένειες σας”

Κορονοϊός- Το γράμμα Βέλγου βιολόγου στα παιδιά του: &quot?Έτσι θα προστατέψετε τις οικογένειες σας&quot?

Ο Βέλγος βιολόγος και μικροβιολόγος Guido Vanham ο οποίος μελετά την εξάπλωση των ιών, έστειλε ένα γράμμα στα τρία του παιδιά Νέλε, Γιόχαν και Πίτερ στο οποίο τους παρουσιάζει τα στοιχεία που έχει συλλέξει για τον κορονοϊό, την κατάσταση που επικρατεί σε παγκόσμια κλίμακα στον τομέα της υγείας και σημειώνει τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνουν τα παιδιά του για να προστατεύσουν τις οικογένειές τους.

Τη δημοσιοποίηση του γράμματος έκανε ο γιος του Πίτερ αναφέροντας ότι ο πατέρας του μέχρι και πριν από έναν χρόνο ήταν επικεφαλής ιολογίας σε Φαρμακευτικό Ινστιτούτο της πόλης Αντβέρπο, στο Βέλγιο. Το Business Insider δημοσίευσε το γράμμα που έστειλε ο κορυφαίος Βέλγος βιολόγος στα τρία του παιδιά.

“Αγαπητοί μου Νέλε, Γιόχαν και Πίτερ,
Όπως υποσχέθηκα όταν μίλησα μαζί σας προηγουμένως στο τηλέφωνο, ήθελα να μοιραστώ μερικά από τα πιο σημαντικά στοιχεία του COVID-19 και να σας προσφέρω μερικές από τις γνώσεις μου και κάποιες συμβουλές. Ελπίζω να σας βοηθήσει καθώς προσαρμόζεστε σε αυτή τη νέα κατάσταση. Ρίξτε μια ματιά στην ιστοσελίδα του Worldometer για τον κορονοϊό.
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να δούμε τους αριθμούς εκεί, αλλά όπως μπορείτε να διαπιστώσετε, η Ευρώπη (και οι ΗΠΑ) είναι αυτή τη στιγμή στο αυξανόμενο τμήμα της καμπύλης των ανιχνευόμενων κρουσμάτων. Επίσης, είμαστε σίγουροι ότι θα παραμείνουμε εκεί τις επόμενες δύο εβδομάδες, διότι τα μέτρα περιορισμού που ανακοινώθηκαν τις τελευταίες ημέρες σε όλη την Ευρώπη χρειάζονται κάποιο χρόνο για να έχουν αποτέλεσμα: Ο ιός έχει χρόνο επώασης περίπου δύο εβδομάδες, έτσι θα βλέπετε τους αριθμούς να μειώνονται σημαντικά μόνο μετά από αυτό.
Δεν υπάρχει αμφιβολία για τη σοβαρότητα της κατάστασης σε χώρες όπως  ………..

πηγή : enikonomia.gr   (άρθρο)

Διαβάστε επίσης :  1) Κορωνοϊός: Δείτε πώς η Ταϊβάν κατάφερε να ανακόψει τον ιό   (άρθρο)

2)  Ο Δασκαλάκης εξηγεί με ένα μύθο πόσο επικίνδυνος είναι ο κοροναϊός

Έκκληση για την παραμονή των πολιτών στο σπίτι εξαιτίας του κοροναϊού κάνει ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, Καθηγητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης Υπολογιστών του ΜΙΤ  (άρθρο)

3) Η δραματική έκκληση πνευμονολόγου του «Σωτηρία» για παραμονή όλων στο σπίτι    πηγή :  η Καθημερινή   (άρθρο)

4) Κορονοϊός: Πώς η Νότια Κορέα τα κατάφερε χωρίς lockdown – Τα 4 μαθήματα     πηγή :  Έθνος  (άρθρο)

5) Σύψας: Πρέπει να κρυφτούμε στα σπίτια μας – τις επόμενες μέρες ο κορωνοϊός θα «δείξει τα δόντια του»   πηγή : το Βήμα  (άρθρο)

6)  Κων. Δασκαλάκης: Πώς μεταδίδεται εκθετικά ο κορωνοϊός – Αγώνας αντοχής και όχι ταχύτητας  πηγή :  το Βήμα   (άρθρο)

7)  Ένας 18χρονος μαθητής για τη μάχη με τον… εαυτό μας
πηγή :  Ναυτεμπορική  (άρθρο)

_________________________________

Σχόλιο Μιρτζάνη Εμ. :  Εθελούσια  ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ !

Συστρατεύομαι στον ΠΟΛΕΜΟ κατά του ιού Covid-19 !
Όσο πιο γρήγορα τον σκοτώσουμε τόσο πιο εύκολη θα είναι η 2η ΜΑΧΗ που θα πρέπει να δώσουμε για την ανόρθωση της οικονομίας μας (ΠΑΛΙ !), και την αποκατάσταση των ερειπίων που θα αφήσει πίσω του!

Η Παναγία και ο Χριστός μας προστατεύει ! Άς προστατέψουμε κι εμείς τον εαυτό μας και τους συνανθρώπους μας, ΣΚΟΤΩΣΤΕ τον ιό Covid -19, όσο πιο γρήγορα γίνεται !!!

«Συν Αθηνά και χείρα κίνει»

Τον ΠΟΛΕΜΩ αποτελεσματικά παραμένοντας εθελοντικά στο σπίτι μου !
Επιτεθείτε στην ΑΦΕΛΕΙΑ, την ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ και την ΠΡΟΔΟΣΙΑ που κυκλοφορεί ελεύθερα στους δρόμους, όπου και αν οδηγούν αυτοί !

ΝΑΙ στην ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ , ΟΧΙ στην ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ και την ΒΛΑΚΕΙΑ !

__________________


η Καθημερινή    Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου (21.03.20)

Posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ, ΟΙΚΟΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ | Comments Off on Κορονοϊός- Το γράμμα Βέλγου βιολόγου στα παιδιά του: “Έτσι θα προστατέψετε τις οικογένειες σας”

Εργαστήρια Δεξιοτήτων από τον Σεπτέμβριο σε νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια

Από τον Σεπτέμβριο του 2020 θα ενταχθούν πιλοτικά στο υποχρεωτικό εβδομαδιαίο πρόγραμμα των νηπιαγωγείων, των δημοτικών και των γυμνασίων τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων, που έρχονται να αντικαταστήσουν τη Θεματική Εβδομάδα, που αφορούσε μόνο τα γυμνάσια.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, κεντρικός στόχος του είναι «οι μαθητές να εφοδιαστούν με δεξιότητες ζωής, ήπιες δεξιότητες και δεξιότητες ψηφιακού γραμματισμού (δεξιότητες του 21ου αιώνα)».

Τέσσερις θα είναι οι βασικοί θεματικοί κύκλοι των Εργαστηρίων: «Ζω καλύτερα», «Φροντίζω το περιβάλλον», «Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ» και «Δημιουργώ και Καινοτομώ».

Αναλυτικότερα, οι θεματικοί κύκλοι και οι επιμέρους θεματικές τους, όπως τις ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, θα είναι:   ………

πηγή :  Ναυτεμπορική  (άρθρο)

Posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ, ΟΙΚΟΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ | Comments Off on Εργαστήρια Δεξιοτήτων από τον Σεπτέμβριο σε νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια

Αυξανόμενες απειλές για τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών smartphone

Τα Mobile Advertising Trojans και το stalkerware σημείωσαν σταθερή άνοδο το 2019, με αποτέλεσμα να τίθενται σε κίνδυνο ολοένα και περισσότερο τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών smartphone.

Τα πρώτα παρουσίασαν διψήφια αύξηση σε σχέση με τον αριθμό των πακέτων εγκατάστασης που εντοπίστηκαν, ενώ το δεύτερο στόχευσε χρήστες smartphone τουλάχιστον δύο φορές πιο συχνά σε σύγκριση με το 2018. Αυτά είναι κάποια από τα βασικότερα ευρήματα της ετήσιας έκθεσης “Mobile Malware Evolution”.

Εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών σχετικά με την ψηφιακή προστασία της ιδιωτικής ζωής τα τελευταία χρόνια – η οποία έχει οδηγήσει και σε ενισχυμένο ρυθμιστικό πλαίσιο – συχνά έχουμε την τάση να ξεχνάμε τις πτυχές του ζητήματος που αφορούν στις mobile συσκευές. Ωστόσο, στον υπερσυνδεδεμένο κόσμο του σήμερα, οι χρήστες είναι πάντα σε επαφή και online, είτε σε mobile email εφαρμογές,  είτε σε κοινωνικά δίκτυα είτε σε διάφορους messengers. Οι mobile συσκευές έχουν μετατραπεί σε «περιέκτες και μεταφορείς» προσωπικών δεδομένων. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι κακόβουλοι κυνηγοί ιδιωτικών πληροφοριών αποφάσισαν να το εκμεταλλευτούν. Όπως απέδειξαν τα στατιστικά στοιχεία της Kaspersky, δύο από τις πιο ενεργά εξελισσόμενες mobile απειλές του 2019 σχετίζονται άμεσα με απειλές ενάντια στην ιδιωτικότητα – συγκεκριμένα τα mobile adware και το stalkerware.     ……………

πηγή : Ναυτεμπορική  (άρθρο)

Posted in ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ | Comments Off on Αυξανόμενες απειλές για τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών smartphone

Νέα διεθνής διάκριση για τη Νομική Σχολή του ΑΠΘ

INTIME NEWS/ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

 Η Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κέρδισε τον εθνικό γύρο του Διεθνούς Διαγωνισμού Εικονικής Δίκης στο Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο «Philip C. Jessup International Law Moot Court», που έλαβε χώρα στην Αθήνα στις 22 Φεβρουαρίου 2020, και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη διεθνή τελική φάση του, που θα διεξαχθεί στην Ουάσιγκτον από τις 12 ως τις 18 Απριλίου 2020.

Η ομάδα της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ αποτελείται από τις φοιτήτριες Ελένη Μπιτζίκα (4ο έτος), Αγγελική Τοσούνογλου (3ο έτος) και τον φοιτητή Χρήστο Ζώη (6ο έτος) και κατέκτησε και το βραβείο για το καλύτερο δικόγραφο στον εθνικό γύρο.

Την ομάδα προπονούν ο Δρ. Ιωάννης Ναζίρης, Διδάσκων στο Τμήμα Νομικής του ΑΠΘ, και ο Βασίλης Περγαντής, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Νομικής του ΑΠΘ. Ακαδημαϊκοί υπεύθυνοι είναι οι Επίκουροι Καθηγητές του Τμήματος Νομικής του ΑΠΘ Μιλτιάδης Σαρηγιαννίδης και Βασίλης Περγαντής.   ………..

πηγή : Ναυτεμπορική  (άρθρο)

Posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ | Comments Off on Νέα διεθνής διάκριση για τη Νομική Σχολή του ΑΠΘ

ΕΥ: Διαφθορά και προστασία προσωπικών δεδομένων στο επίκεντρο του φαρμακευτικού κλάδου

 

REUTERS/MOHAMED ABD EL GHANY

H αυξημένη ​σημασία της ακέραιης επιχειρηματικής συμπεριφοράς και των κινδύνων που απορρέουν από τα θέματα προστασίας προσωπικών δεδομένων στο φαρμακευτικό κλάδο βρέθηκαν στο επίκεντρο ημερίδας ενημέρωσης γύρω από τα κρισιμότερα ζητήματα κανονιστικής συμμόρφωσης στον φαρμακευτικό κλάδο. Στην ημερίδα «ΕΥ Pharma Compliance Breakfast» που διοργάνωσε η ΕΥ Eλλάδος, η αντιμετώπιση της διαφθοράς και οι αυξημένες απαιτήσεις διαφάνειας κυριάρχησαν στα ζητήματα που απασχόλησαν τους συμμετέχοντες.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου στα γραφεία της ΕΥ Ελλάδος στο Μαρούσι. Στην εκδήλωση συμμετείχαν στελέχη σημαντικών ελληνικών και πολυεθνικών εταιρειών από τον φαρμακευτικό κλάδο. Εξειδικευμένοι σύμβουλοι της ΕΥ ανέλυσαν μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα συμμόρφωσης και τις συνεπακόλουθες επιπτώσεις τους, καθώς και βέλτιστες πρακτικές που μπορούν να ακολουθήσουν οι εταιρείες του κλάδου για να επιτύχουν την κανονιστική τους συμμόρφωση. 

Τους συμμετέχοντες απασχόλησαν ζητήματα, όπως η αντίληψη του επιπέδου διαφθοράς παγκοσμίως, αλλά και στη χώρα μας, οι αυξημένες απαιτήσεις διαφάνειας του ρυθμιστικού περιβάλλοντος και της κοινωνίας, οι αναδυόμενοι κίνδυνοι ακεραιότητας για τον κλάδο και τις επιχειρήσεις του, καθώς και ζητήματα προστασίας προσωπικών δεδομένων και ηθικής στην ψηφιακή εποχή. …………

πηγή :  Ναυτεμπορική  (άρθρο)

Posted in ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ | Comments Off on ΕΥ: Διαφθορά και προστασία προσωπικών δεδομένων στο επίκεντρο του φαρμακευτικού κλάδου

Περισσότερο ρυθμιστικό πλαίσιο για τους κολοσσούς της τεχνολογίας

ΜΑΡΚ ΖΟΥΚΕΡΜΠΕΡΓΚ

Κάθε μέρα, πλατφόρμες όπως το Facebook χρειάζεται να κάνουν συμβιβασμούς ανάμεσα στις κοινωνικές αξίες: μεταξύ ελεύθερης έκφρασης και ασφάλειας, ιδιωτικότητας και επιβολής του νόμου, καθώς και μεταξύ δημιουργίας ανοικτών συστημάτων και δέσμευσης δεδομένων. Σπάνια υπάρχει μια σαφής «ορθή» απάντηση. Συχνά, είναι εξίσου σημαντικό οι αποφάσεις να λαμβάνονται με τρόπο τον οποίο οι άνθρωποι να εκλαμβάνουν ως έννομο. Δεν πιστεύω ότι οι ιδιωτικές εταιρείες θα πρέπει να λαμβάνουν τόσες πολλές αποφάσεις μόνες τους, όταν επηρεάζουν θεμελιώδεις δημοκρατικές αξίες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πέρυσι ζήτησα ρυθμιστικό πλαίσιο σε τέσσερις τομείς: εκλογές, επιβλαβές περιεχόμενο, ιδιωτική ζωή και φορητότητα δεδομένων.   …………..

πηγή :  η Καθημερινή  (άρθρο)

Posted in ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ, ΟΙΚΟΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ | Comments Off on Περισσότερο ρυθμιστικό πλαίσιο για τους κολοσσούς της τεχνολογίας

«Κινδυνεύουμε» από τη ρομποτική ή από την έλλειψή της;

ETH Zürich /Stefan Weiss

Του Χρήστου Α. Ιωάννου, οικονομολόγος, διευθυντής Τομέα Απασχόλησης και Αγοράς Εργασίας ΣΕΒ

Το Παρατηρητήριο Ψηφιακού Μετασχηματισμού του ΣΕΒ μας δείχνει ότι τη στιγμή που ο διεθνής ανταγωνισμός απολαμβάνει σημαντικά οφέλη από σύγχρονες τεχνολογίες, η Ελλάδα έχει πολύ δρόμο να καλύψει σε όρους ψηφιακής σύγκλισης, ετοιμότητας και δεξιοτήτων.

Αναλόγως υπάρχει υστέρηση στην υιοθέτηση ρομποτικής τεχνολογίας και είναι εξαιρετικά περιορισμένη η χρήση και εξελιγμένων ρομπότ, που ως συστατικό στοιχείο του industry 4.0 διαθέτουν αυξημένη αυτονομία και δυνατότητα συνεργασίας με τον άνθρωπο (cobots).

Η υστέρηση είναι σύμπτωμα και της διαρθρωτικής παραγωγικής αδυναμίας της ελληνικής οικονομίας, που οφείλεται από τη μία μεριά στο μικρό μέγεθος των επιχειρήσεων και της εγχώριας αγοράς, καθώς την τελευταία τριετία μία στις δύο μμε (53,5%) με κύκλο εργασιών μέχρι 30 εκατ. ευρώ είτε δεν επένδυσε καθόλου σε ψηφιακές λύσεις είτε επένδυσε κάτω από 100.000 ευρώ, και από την άλλη στη χαμηλή συμμετοχή στις διεθνείς αλυσίδες αξίας. Αυτοί οι δύο παράγοντες δυσχεραίνουν την εγκατάσταση ρομποτικών συστημάτων, που ενδείκνυνται για μεγάλους όγκους ευέλικτης παραγωγής. Τέλος, η καθηλωμένη κλαδική διάρθρωση (έλλειψη ανεπτυγμένης αυτοκινητοβιομηχανίας και ηλεκτρονικών, όπου είναι η πλειονότητα των βιομηχανικών ρομπότ παγκοσμίως) εξηγεί εν μέρει την υστέρησή μας.   ………

πηγή :  Ναυτεμπορική  (άρθρο)

Posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΟΙΚΟΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ | Comments Off on «Κινδυνεύουμε» από τη ρομποτική ή από την έλλειψή της;

Η κλιματική αλλαγή μειώνει το ΑΕΠ διεθνώς κατά 438 δισ.

Posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΟΙΚΟΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ | Comments Off on Η κλιματική αλλαγή μειώνει το ΑΕΠ διεθνώς κατά 438 δισ.

Για τους κυβερνοεγκληματίες όλες οι ημέρες της εβδομάδας είναι εργάσιμες

Έρευνα σε botnet δραστηριότητες φανερώνει πως περίπου το 28% των επιθέσεων πραγματοποιούνται τα Σαββατοκύριακα, με το μερίδιο των επιθέσεων που αναλογεί στις Κυριακές να αυξάνεται κατά 2,5 μονάδες, φτάνοντας το 13%.

Τα παραπάνω ευρήματα προέρχονται από την έρευνα της Kaspersky για τις DDoS επιθέσεις το τέταρτο τρίμηνο του 2019. Η ανάλυση αποκάλυψε επίσης πως ο αριθμός επιθέσεων που απέτρεψε το Kaspersky DDoS Protection το τέταρτο τρίμηνο του 2018 ανέρχεται μόλις στο 56% των επιθέσεων που εντοπίστηκαν το τέταρτο τρίμηνο του 2019.

Πιο αναλυτικά, στο τέταρτο τρίμηνο του 2019, πραγματοποιήθηκαν αρκετές DDoS επιθέσεις μεγάλης κλίμακας, στις οποίες περιλαμβάνεται μία εναντίον οικονομικών ιδρυμάτων της Νότιας Αφρικής, της Σιγκαπούρης και Σκανδιναβικών χωρών. Αυτές οι κυβερνοεπιθέσεις είχαν επίσης ως στόχο το Εργατικό Κόμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο ως μία προσπάθεια να διαταράξουν τα ψηφιακά του συστήματα, όπως επίσης και τους Minecraft servers στο Βατικανό. Αυτό μαρτυρά πως η DDoS παραμένει μία συνήθης τακτική επίθεσης ανάμεσα στους κυβερνοεγκληματίες που επιδιώκουν το οικονομικό όφελος ή κινούνται από ιδεολογικά κίνητρα, οπότε οι οργανισμοί πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για τέτοιες επιθέσεις και να αντιλαμβάνονται πως αυτές εξελίσσονται.   ………..

πηγή :  Ναυτεμπορική  (άρθρο)

Posted in ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ | Comments Off on Για τους κυβερνοεγκληματίες όλες οι ημέρες της εβδομάδας είναι εργάσιμες

Πότε θα εφαρμοστεί ο συνυπολογισμός των βαθμών του Λυκείου για την εισαγωγή στα ΑΕΙ

Εισαγωγή της Πληροφορικής και των Αγγλικών στα νηπιαγωγεία προαναγγέλλει η υπ. Παιδείας

SOOC/George Vitsaras

Από τους μαθητές που θα φοιτήσουν στην Α’ Λυκείου την επόμενη σχολική χρονιά (2020-2021) θα ξεκινήσει να συνυπολογίζεται για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ο βαθμός και των τριών τάξεων του Λυκείου με διαβάθμιση του ποσοστού από την Α’ στη Γ΄ τάξη, όπως δηλώνει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» η υπουργός προαναγγέλει ακόμη την επαναφορά της τράπεζας θεμάτων στην Α’ Λυκείου από το έτος 2020-2021. Αναφέρει επίσης ότι ο εμπλουτισμός των προγραμμάτων σπουδών του νηπιαγωγείου αφορά στην εισαγωγή της Πληροφορικής και των Αγγλικών, ενώ θα εφαρμοσθεί πιλοτικά σε ένα δείγμα σχολείων της χώρας η εισαγωγή θεματικών για τον εθελοντισμό και την επιχειρηματικότητα, την σεξουαλική αγωγή, την καταπολέμηση των εξαρτήσεων και τον σεβασμό του άλλου.

Σε ό,τι αφορά στο μάθημα των Θρησκευτικών διευκρινίζει ότι τα προγράμματα σπουδών και τα βιβλία θα συμμορφωθούν με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.   ………..

πηγή :  Ναυτεμπορική  (άρθρο)

Posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ, ΟΙΚΟΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ | Comments Off on Πότε θα εφαρμοστεί ο συνυπολογισμός των βαθμών του Λυκείου για την εισαγωγή στα ΑΕΙ

Σε ανηφόρα ο καπιταλισμός

Του Αθ. Χ. Παπανδρόπουλου

Οι αυστηροί κριτές του καπιταλισμού αδυνατούν να προτείνουν λύσεις στις αδυναμίες ενός συστήματος που σήμερα υποφέρει από… επιτυχία!

Ακόμα και οι πιο αυστηροί κριτές του καπιταλισμού αναγνωρίζουν ότι αυτό το σύστημα παραγωγής είναι μοναδικό, δυναμικό και επιτυχημένο. Ο (κατα δήλωσή του) σοσιαλδημοκράτης καθηγητής Μπράνκο Μιλάνοβιτς, σε τελευταίο άρθρο του, αναφέρει ότι «ο θρίαμβος της αγοράς είναι μοναδικός στην ανθρώπινη ιστορία». «Ακόμα περισσότερο», προσθέτει, «ποτέ ένας τρόπος παραγωγής δεν έγινε οικουμενικός, αλλά και ικανός να συμβάλλει ώστε πάρα πολλοί άνθρωποι, σχετικά γρήγορα, να αφήνουν πίσω τους τη φτώχεια». Εν τούτοις σήμερα, το σύστημα ναι μεν πέτυχε να μειώσει τις διαφορές μεταξύ κρατών, πλην όμως δημιουργεί ανισότητες στο εσωτερικό των χωρών που το έχουν υιοθετήσει. Πρόκειται για ένα νέο πρόβλημα, που δεν αντιμετωπίζεται βέβαια με υπεραπλουστεύσεις και συνθήματα. Επωφελούνται όμως από την ύπαρξή του οι δυνάμεις του λαϊκισμού, που περιμένουν τέτοιες ευκαιρίες για να εκδηλωθούν.   ………

πηγή :  Ναυτεμπορική  (άρθρο)

Posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΟΙΚΟΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ | Comments Off on Σε ανηφόρα ο καπιταλισμός

Junior Achievement Greece: Ρεκόρ συμμετοχών με 120 έξυπνες μαθητικές «επιχειρήσεις»

Τρείς χιλιάδες παιδιά, από 15 έως και 18 ετών, που συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση 2020»κατάφεραν, μέσα σε λίγους μήνες, κάνουν την ιδέα τους «επιχείρηση» και είναι ενθουσιασμένα που στις Εμπορικές Εκθέσεις θα αποκτήσουν το δικό τους «κατάστημα» για μια ημέρα, θα πουλήσουν τα προϊόντα τους και θα διαγωνισθούν.    …………..

πηγή :  η Καθημερινή  (άρθρο)

Posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΟΙΚΟΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ | Comments Off on Junior Achievement Greece: Ρεκόρ συμμετοχών με 120 έξυπνες μαθητικές «επιχειρήσεις»

Πόσα «μυαλά» έχουν φύγει στο εξωτερικό και πώς θα τα επαναφέρουμε

Οι προτάσεις του ΣΕΒ για να περάσουμε από το brain drain στο brain gain

SOOC/Konstantinos Tsakalidis

 Η μαζική φυγή Ελλήνων υψηλού επιπέδου προσόντα και δεξιότητες στο εξωτερικό, σε αναζήτηση καλύτερης εργασιακής προοπτικής, είναι μια από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και ένας από τους παράγοντες, που στέκονται εμπόδιο στην προσπάθεια για πιο δυναμική σε μακροπρόθεσμη βάση ανάπτυξη. Αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία είναι το γεγονός ότι το μαζικού χαρακτήρα αυτό φαινόμενο συνεχίζεται παρά τη βελτίωση του οικονομικού κλίματος. Και τούτο γιατί αντανακλά και τις ευρύτερες παραγωγικές και διαρθρωτικές αδυναμίες της οικονομίας, όπως επισημαίνει ο ΣΕΒ, ο οποίος και προτείνει σειρά λύσεων για την ανάσχεση και την αντιστροφή της τάσης.
Σύμφωνα με στοιχεία που παραθέτει ο ΣΕΒ την περίοδο 2008-2017 έφυγαν από τη χώρα περίπου 500.000 Έλληνες νέοι και ικανοί άνθρωποι, δηλαδή το 4,6% του συνολικού της πληθυσμού. Προέρχονται από το πιο παραγωγικό κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας με το 51,4% να είναι στην «κρίσιμη» ηλικιακή κατηγορία 25-44, και σχεδόν στο 70%, απόφοιτοι ανώτατης εκπαίδευσης. Σύμφωνα με τις διαθέσιμες έρευνες, μεγάλος αριθμός αυτών που έφυγαν, είτε δεν σκοπεύουν να γυρίσουν καθόλου, είτε προσδιορίζουν τον επαναπατρισμό τους στο απώτερο μέλλον και υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.   ……………

Το brain drain, όπως εξηγούν οι ειδικοί, δεν είναι αποκλειστικά αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης. Αδυναμίες που δυσκολεύουν τη δημιουργία ποιοτικών και καλά αμειβομένων θέσεων εργασίας υψηλής εξειδίκευσης παίζουν το ρόλο τους. Σε αυτές, προστίθενται παράγοντες όπως η έλλειψη αξιοκρατίας, η διαφθορά, οι χαμηλής ποιότητας κοινωνικές παροχές και το κακό εργασιακό περιβάλλον  σε αρκετές ελληνικές επιχειρήσεις.

Τι πρέπει να γίνει;   ………….

πηγή :  Ναυτεμπορική  (άρθρο)

Posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΟΙΚΟΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ | Comments Off on Πόσα «μυαλά» έχουν φύγει στο εξωτερικό και πώς θα τα επαναφέρουμε

Ρομποτική υπερμικροχειρουργική: Με επιτυχία η πρώτη δοκιμή σε ανθρώπους

Ολλανδοί γιατροί κατάφεραν να μετακινήσουν λεμφικά αγγεία του στήθους του ασθενούς και να τα ξανασυνδέσουν με αιμοφόρα αγγεία χάρη στο νέο ρομπότ MUSA
Ρομποτική υπερμικροχειρουργική: Με επιτυχία η πρώτη δοκιμή σε ανθρώπους | tovima.grΟλλανδοί γιατροί πραγματοποίησαν επιτυχώς την πρώτη κλινική δοκιμή της ρομποτικά υποβοηθούμενης υπερμικροχειρουργικής σε ανθρώπους. Οι πρόοδοι στην τεχνολογία έχουν επιτρέψει να γίνονται από χειρουργούς επεμβάσεις σε αγγεία μέσα στο σώμα με διάμετρο μόλις 0,3 χιλιοστών.

Όμως η επιτυχία της επέμβασης εξαρτάται καθοριστικά από την ακρίβεια και τη σταθερότητα των χεριών του γιατρού.

Η υπερμικροχειρουργική με τη βοήθεια μιας ρομποτικής πλατφόρμας μπορεί να λύσει αυτό το πρόβλημα, καθώς επιτρέπει την εκτέλεση πιο λεπτών και σταθερών κινήσεων. Το νέο ρομπότ MUSA της εταιρείας MicroSure δοκιμάστηκε για πρώτη φορά σε 20 ασθενείς με καρκίνο του μαστού και λεμφοίδημα, που χωρίστηκαν τυχαία σε δύο ομάδες και υποβλήθηκαν σε επέμβαση είτε από ανθρώπους χειρουργούς είτε με τη βοήθεια του ρομποτικού συστήματος.

Το ρομποτικό σύστημα βοήθησε τους γιατρούς να μετακινήσουν λεμφικά αγγεία του στήθους και να τα ξανασυνδέσουν με αιμοφόρα αγγεία.   ……….

πηγή :  το Βήμα  (άρθρο)

Posted in I T, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ | Comments Off on Ρομποτική υπερμικροχειρουργική: Με επιτυχία η πρώτη δοκιμή σε ανθρώπους

Ανταρκτική: Το θερμόμετρο έδειξε πάνω από 20 βαθμούς Κελσίου για πρώτη φορά στα χρονικά

REUTERS/UESLEI MARCELINO

 Για πρώτη φορά στα χρονικά η θερμοκρασία στην Ανταρκτική έσπασε το φράγμα των 20 βσθμών Κελσίου. Πρόκειται για μία εξέλιξη, η οποία γεννά φόβους για κλιματική αστάθεια στην περιοχή που φιλοξενεί τις μεγαλύτερες εκτάσεις πάγου στον πλανήτη.

Το θερμόμετρο έδειξε έως και 20,75 βαθμούς Κελσίου στις 9 Φεβρουαρίου στο νησί Σέιμουρ, όπως ανακοίνωσε ομάδα επιστημόνων. Καταρρίφθηκε έτσι το προηγούμενο ρεκόρ των 19,8 βαθμών, που είχε καταγραφεί το 1982.

Το ρεκόρ θα πρέπει να επιβεβαιωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Μετεωρολογίας, αλλά δεν υπάρχουν πολλές αμφιβολίες για το τι συμβαίνει. Η περιοχή έχει τη θερμοκρασία να ανεβαίνει κατά 3 βαθμούς Κελσίου σε σχέση με την προβιομηχανική εποχή. Οι επιστήμονες, που συλλέγουν στοιχεία από σταθμούς παρακολούθησης κάθε τρεις ημέρες περιέγραψαν το νέο ρεκόρ ως «αφύσικο» και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις συνέπειές του ευρύτερα στον πλανήτη.    …………

πηγή : Ναυτεμπορική  (άρθρο)

Posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΟΙΚΟΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ | Comments Off on Ανταρκτική: Το θερμόμετρο έδειξε πάνω από 20 βαθμούς Κελσίου για πρώτη φορά στα χρονικά

Πού βρίσκονται οι νέοι 15-29 ετών;

Του Στράτου Στρατηγάκη
Μαθηματικού – Ερευνητή

NEETs είναι οι νέοι που δεν βρίσκονται στην εκπαίδευση ή την κατάρτιση και δεν εργάζονται (Not in employment, education or training). Είναι, δηλαδή, οι νέοι ηλικίας 15-29 ετών χωρίς προοπτική και ελπίδα. Είναι οι νέοι που, δυστυχώς, έχουν βρεθεί από πολύ νωρίς στο περιθώριο της κοινωνίας. Στην Ελλάδα οι νέοι μας που βρίσκονται σ’ αυτή τη δύσκολη θέση είναι περισσότεροι από ένας στους πέντε. Για την ακρίβεια αποτελούν το 21,5% των νέων μας το έτος 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ. Δυστυχώς πρόκειται για αρνητικό ρεκόρ.

Δεν είναι αποτέλεσμα μόνο της κρίσης το φαινόμενο. Και πριν την κρίση το 2008 το ποσοστό των NEETs στην Ελλάδα ήταν 16%, δηλαδή ένα στα έξι παιδιά. Το ποσοστό αυτό αυξήθηκε κατά 30%, στη διάρκεια της κρίσης και φθάσαμε στο 21,5%, την τρίτη χειρότερη επίδοση στις χώρες του ΟΟΣΑ. Στην προ κρίσης εποχή, το 2008, οι νέοι μας που εργάζονταν ήταν το 39% του πληθυσμού μεταξύ 15 και 29 ετών. Το 2018, με το τέλος της κρίσης θέλουμε να ελπίζουμε, το ποσοστό των νέων μας που εργάζονται είναι 25%, παρουσιάζοντας μείωση κατά 14 ποσοστιαίες μονάδες. Αυτό το 14% των νέων μας μοιράστηκε στην εκπαίδευση όπου βρήκε ασφαλές καταφύγιο από την ανεργία το 53% το 2018, έναντι 45% το 2008. Δηλαδή ένα σημαντικό μέρος των νέων μας συνεχίζει την εκπαίδευσή του, προκειμένου να αποκτήσει περισσότερα προσόντα, μέσω μεταπτυχιακών ή και διδακτορικών σπουδών. Πρόκειται για την έκρηξη των μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών που σημειώθηκε τα τελευταία χρόνια, με τα Πανεπιστήμιά μας να διαθέτουν περισσότερα από 1.000 μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών.   …………..

πηγή : Ναυτεμπορική  (άρθρο)

Posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΟΙΚΟΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ | Comments Off on Πού βρίσκονται οι νέοι 15-29 ετών;

Οι νέες τάσεις και το μέλλον της ρομποτικής

29s9rob
ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

ο 1818, η Βρετανίδα Μαίρη Σέλεϊ έγραψε το «Φρανκενστάιν», μια ιστορία για μια φρικιαστική τεχνητή μορφή ζωής, η οποία ήρθε εν ζωή χάρη στον ομώνυμο, τρελό και συνάμα λαμπρό επιστήμονα. Εναν αιώνα αργότερα, ο Τσέχος συγγραφέας Κάρελ Τσάπεκ υιοθέτησε για πρώτη φορά τον όρο ρομπότ στο θεατρικό έργο του «R.U.R.» ή αλλιώς «Διεθνικά Ρομπότ του Ρόσουμ». Η πλοκή ήταν απλή μα εξίσου τρομακτική· ξεκινά με τη δημιουργία ενός ανθρωπόμορφου ρομπότ, και καταλήγει με τη μηχανή να σκοτώνει τον δημιουργό της. Το 1927, το «Μετρόπολις» του Φριτς Λανγκ χάρισε την πρώτη κινηματογραφική απεικόνιση μιας έξυπνης μηχανής, ενώ το 1941, ο φουτουριστικός συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας Ισαάκ Ασίμοφ χρησιμοποίησε για πρώτη φορά την έννοια της επιστήμης της «ρομποτικής», προβλέποντας την άνοδο μιας ισχυρής βιομηχανίας έξυπνων μηχανών. Και οι δύο προσεγγίσεις είχαν έναν σαφή δυστοπικό χαρακτήρα.

Επειτα από δεκάδες αναπαραστάσεις στη λογοτεχνία και στο σινεμά, το πρώτο πραγματικό ρομπότ κυκλοφόρησε τελικά το 1954, με την επινόηση του χαϊδευτικά αποκαλούμενου «Unimate» από τον Τζορτζ Ντέβιλ. Η πραγματικότητα είχε ελάχιστη σχέση με την έντρομη ανθρώπινη φαντασία. Το «Unimate» αποτελείτο από έναν αυτόματο βραχίονα ο οποίος έκανε 6 χρόνια συνολικά για να πωληθεί, προτού καταλήξει τελικά σε ένα εργοστάσιο της General Motors στο Νιου Τζέρσεϊ για να στοιβάζει αιωνίως ζεστά κομμάτια μετάλλου.   ……….

πηγή : η Καθημερινή  (άρθρο)

Posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ | Comments Off on Οι νέες τάσεις και το μέλλον της ρομποτικής

Βάσω Παυλίδου: Η αναμέτρηση με συμπαντικά προβλήματα

Η ελληνίδα αστροφυσικός Υψηλών Ενεργειών ερευνά το τεράστιο θέμα της «σκοτεινής ενέργειας» στο Σύμπαν αλλά αρνείται να μείνει μακριά από την αίθουσα διδασκαλίας, το καμίνι όπου δοκιμάζεται το μέταλλο των γνώσεών της
Γαλδαδάς Αλκης
Βάσω Παυλίδου: Η αναμέτρηση με συμπαντικά προβλήματα | tovima.gr «Εμείς που έχουμε το προνόμιο να ασχολούμαστε με την έρευνα είμαστε σαν εκείνους τους αξιωματικούς στη σειρά «Σταρ Τρεκ». Βρισκόμαστε στη γέφυρα του διαστημοπλοίου «Εντερπράιζ» και μπορούμε να βλέπουμε όσα συμβαίνουν έως βαθιά μέσα στο Σύμπαν ενώ οι υπόλοιποι που εργάζονται στα διάφορα καταστρώματα πιο κάτω δεν έχουν την ίδια δυνατότητα – γι’ αυτό και η επικοινωνία των ανακαλύψεών μας στο ευρύ κοινό δεν είναι προαιρετική, είναι υποχρέωσή μας» λέει η κυρία Βάσω Παυλίδου στο ΒΗΜΑ-Science. Από το 2012 που επέστρεψε στην Ελλάδα διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και κάνει έρευνα σε τομείς όπως η αστροφυσική υψηλών ενεργειών, η κοσμολογία, η πολωσιμετρία πηγών υψηλής ενέργειας, τα μαγνητικά πεδία στον γαλαξία μας και σε εξωγαλαξιακά περιβάλλοντα, η ραδιοαστρονομία, η σκοτεινή ύλη, η σκοτεινή ενέργεια, η διερεύνηση σωματιδιακής φυσικής μέσω αστροφυσικής και κοσμικών ακτίνων.    ………….
πηγή :  το Βήμα  (άρθρο)

Posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ | Comments Off on Βάσω Παυλίδου: Η αναμέτρηση με συμπαντικά προβλήματα

Πώς θα προστατέψετε τα παιδά από την πορνογραφία και τον εκφοβισμό μέσω διαδικτύου – Ετσι δρουν οι παιδόφιλοι

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προειδοποιεί για την πορνογραφία και των εκβιασμό ανηλίκων μέσω διαδικτύου
Πώς θα προστατέψετε τα παιδά από την πορνογραφία και τον εκφοβισμό μέσω διαδικτύου – Ετσι δρουν οι παιδόφιλοι | tovima.grΗ πορνογραφία ανηλίκων, ο διαδικτυακός εκβιασμός και εξαναγκασμός παιδιών (sextortion), καθώς και η προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας, αποτελούν τα συνηθέστερα αδικήματα που απασχολούν το Τμήμα Διαδικτυακής Προστασίας Ανηλίκων και Ψηφιακής Διερεύνησης που λειτουργεί στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (Δ.Δ.Η.Ε), ενώ σημειώνεται πως είναι συνεχείς οι συλλήψεις παιδόφιλων.

“Από την εμπειρία μας συμπεραίνεται ότι κυρίως τα παιδιά, τα οποία αποτελούν ευαίσθητη ηλικιακά ομάδα, πολλές φορές συνομιλούν διαδικτυακά με άτομα που δεν γνωρίζουν νομίζοντας ότι μιλάνε με κάποιο γνωστό. Στη συνέχεια, κάποια από αυτά αποστέλλουν τα προσωπικά τους στοιχεία, όπως ονοματεπώνυμο, διευθύνσεις, τηλεφωνικούς αριθμούς, ανεβάζουν ή αποστέλλουν φωτογραφίες τους, κάποιες φορές με προκλητικό ή σεξουαλικό περιεχόμενο ή ακόμα συναντώνται με τα άτομα που συνομιλούν διαδικτυακά”, τονίζει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Βασίλης Παπακώστας, ενώ επισημαίνει:  ………….

πηγή :  το Βήμα  (άρθρο)

Posted in ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ | Comments Off on Πώς θα προστατέψετε τα παιδά από την πορνογραφία και τον εκφοβισμό μέσω διαδικτύου – Ετσι δρουν οι παιδόφιλοι

Κλιματική αλλαγή, βιώσιμη ανάπτυξη και μεσογειακή διατροφή

ΑΝΤΩΝΙΑ ΤΡΙΧΟΠΟΥΛΟΥ *
* Η καθηγήτρια Αντωνία Τριχοπούλου είναι πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Υγείας

πηγή :  η Καθημερινή  (άρθρο)

Posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΟΙΚΟΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ | Comments Off on Κλιματική αλλαγή, βιώσιμη ανάπτυξη και μεσογειακή διατροφή

Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία: Το επενδυτικό σχέδιο κι ο Μηχανισμός Δίκαιης Μετάβασης

REUTERS/YVES HERMAN

Το επενδυτικό σχέδιο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας – το επενδυτικό σχέδιο «Βιώσιμη Ευρώπη» – που παρουσιάστηκε σήμερα θα κινητοποιήσει δημόσιες επενδύσεις και θα βοηθήσει να αποδεσμευτούν ιδιωτικά κεφάλαια μέσω των χρηματοδοτικών μέσων της ΕΕ, ιδίως του InvestEU, που θα οδηγήσουν σε επενδύσεις ύψους τουλάχιστον 1 τρισ. ευρώ, αναφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.Όπως σημειώνει, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δεσμευτεί να καταστεί η πρώτη κλιματικά ουδέτερη περιοχή σε παγκόσμιο επίπεδο έως το 2050. Για τον σκοπό αυτό, απαιτούνται σημαντικές επενδύσεις, τόσο από την ΕΕ, όσο και από τον εθνικό δημόσιο τομέα, καθώς και από τον ιδιωτικό τομέα.

Αν και για τη μετάβαση θα χρειαστεί η συμβολή όλων των κρατών μελών, περιφερειών και τομέων, η κλίμακα της πρόκλησης δεν είναι η ίδια. Ορισμένες περιφέρειες θα επηρεαστούν ιδιαίτερα και θα υποστούν βαθύ οικονομικό και κοινωνικό μετασχηματισμό. Ο Μηχανισμός Δίκαιης Μετάβασης θα παράσχει προσαρμοσμένη χρηματοδοτική και πρακτική στήριξη για να βοηθηθούν οι εργαζόμενοι και να πραγματοποιηθούν οι αναγκαίες επενδύσεις στις εν λόγω περιοχές.   ………..

πηγή :  Ναυτεμπορική  (άρθρο)

Posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΟΙΚΟΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ | Comments Off on Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία: Το επενδυτικό σχέδιο κι ο Μηχανισμός Δίκαιης Μετάβασης