Σεμινάριο Web Design & Development

Προσφορά εγγραφής για παρακολούθηση διαδικτυακού σεμιναρίου σε ανέργους, φοιτητές, σπουδαστές στο Web Design & Development (συνολικό πρόγραμμα από 174 μέχρι 408 ώρες)

HTML5, CSS – CSS3                                           : 84 ώρες – κόστος : 100,00 €

Object-Oriented Javascript, BOM, DOM : 90 ώρες – κόστος : 180,00 €

jQuery  2.0                                                           : 33 ώρες – κόστος : 099,00 €

Bootstrap                                                             : 21 ώρες – κόστος : 060,00 €

PHP , MySQL , SQL                                          : 90 ώρες – κόστος : 270,00 €

Advanced: HTML5 , CSS3 ,   Javascript   : 90 ώρες – κόστος : 360,00 €

ΤΑΧΥΡΥΘΜΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ 

HTML5, CSS3, Javascript                             : 117 ώρες – κόστος : 325,00 €

Η διάρκεια είναι τέτοια ώστε :
1.  να υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος για πρακτική εξάσκηση
2. για δυνατότητα ολοκληρωμένης εφαρμογής στο τέλος,
με αποτέλεσμα την απαραίτητη εμπέδωση της ύλης.     (πληροφορίες εδώ)

SOFTWARE

1)CryptoMirr-P

encryption –
decryption
of Credentials
AND
automation
of access
of internet
services

2) e-Mirr

Send
mass e-mail
with
Automatically
Personalized
Attachments

OR with

3) e-Dt

High Speed &
High Quality

 

Posted in I T, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ | Leave a comment

Ο πάγος της Γροιλανδίας λιώνει με τον υψηλότερο ρυθμό εδώ και 350 χρόνια

Ωκεανογραφικό Ινστιτούτο Woods Hole (WHOI)/Laura A. Stevens

Όπως είναι γνωστό, όσο αυξάνεται η μέση θερμοκρασία του αέρα, προκαλείται τήξη του πάγου. Το νερό από το λιωμένο πάγο κυλάει πάνω στον εναπομείναντα πάγο και τελικά ρέει στον ωκεανό, όπου προστίθεται στο επίπεδο της θάλασσας, ανεβάζοντας την στάθμη. Ταυτόχρονα, οι παγετώνες επιταχύνουν τη ροή τους στη θάλασσα, καθώς οι ανεβασμένες θερμοκρασίες των ωκεανών τους λιώνουν από κάτω.

Ο πρόσφατος ρυθμός τήξης του φύλλου πάγου της Γροιλανδίας είναι πρωτοφανής σε σύγκριση με τα ιστορικά αρχεία των τελευταίων 350 χρόνων, σύμφωνα με νέα μελέτη από ομάδα ερευνητών από τις ΗΠΑ και την Ολλανδία.    …………..

πηγή  :  Ναυτεμπορική  (άρθρο)

Posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΟΙΚΟΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ | Comments Off on Ο πάγος της Γροιλανδίας λιώνει με τον υψηλότερο ρυθμό εδώ και 350 χρόνια

PwC: Τι μπορεί να προσφέρει η νέα τεχνολογία στις φορολογικές αρχές

Οι φορολογικές αρχές θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν πολύ περισσότερο τις δυνατότητες των νέων τεχνολογιών με στόχο τη μείωση του κόστους, που προκύπτει από τη φορολογική συμμόρφωση των φορολογούμενων. Αυτό αποκαλύπτει έκθεση της PwC και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Η έκθεση Paying Taxes 2019 βασίζεται στη σύγκριση της φορολόγησης των επιχειρήσεων σε 190 οικονομίες, εξετάζει το σύστημα φορολόγησης επιχειρήσεων σε κάθε μια από αυτές και μελετά μια περίπτωση μεσαίας εγχώριας επιχείρησης.    …………

πηγή  :  Ναυτεμπορική  (άρθρο)

Posted in I T, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΟΙΚΟΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ | Comments Off on PwC: Τι μπορεί να προσφέρει η νέα τεχνολογία στις φορολογικές αρχές

Αποπλήρωσε τα δάνεια στο ΔΝΤ η Πορτογαλία

EPA/PAULO CARRICO

Τα δάνεια που είχε λάβει από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αποπλήρωσε η Πορτογαλία, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών της χώρας.Η αποπληρωμή αφορά τα υπόλοιπα 4,7 δισ. ευρώ από τα 26 δισ. που είχε λάβει η χώρα από το ΔΝΤ, ενώ χάρη στην πρόωρη εξόφληση, η χώρα γλίτωσε 1,16 δισ. σε τόκους.

Η Λισαβόνα είχε λάβει την περασμένη εβδομάδα από το δ.σ. του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) το «πράσινο φως» για την πρόωρη αποπληρωμή των δανείων της προς το ΔΝΤ.    ……….

πηγή :  Ναυτεμπορική  (άρθρο)

Posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ, ΟΙΚΟΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ | Comments Off on Αποπλήρωσε τα δάνεια στο ΔΝΤ η Πορτογαλία

Νέα τεχνολογία μπαταριών αμφισβητεί την κυριαρχία των ιόντων λιθίου

SHUTTERSTOCK

Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου κυριαρχούν σήμερα στον κόσμο της τεχνολογίας. Ωστόσο, αυτό ίσως να αλλάξει, χάρη σε δουλειά ερευνητών του Caltech, του Jet Propulsion Laboratory (JPL) της NASA, του Honda Research Laboratory, του Lawrence Berkeley Laboratory και άλλων ιδρυμάτων, που ανέπτυξαν έναν τρόπο δημιουργίας επαναφορτιζόμενων μπαταριών με βάση την αρνητικά φορτισμένη μορφή (ανιόν) του φθορίου (fluoride).

«Οι μπαταρίες fluoride μπορούν να έχουν μεγαλύτερη ενεργειακή πυκνότητα, που σημαίνει πως μπορούν να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, μέχρι και οκτώ φορές πιο πολύ από τις μπαταρίες που χρησιμοποιούμε σήμερα» είπε ο Ρόμπερτ Γκραμπς, ένας από τους συντελεστές της έρευνας, που δημοσιεύτηκε στο Science. «Ωστόσο, μπορεί να αποτελέσει πρόκληση το να δουλεύεις με fluoride, ειδικά επειδή είναι πολύ διαβρωτικό και αντιδρά πολύ» ανέφερε.    ………..

πηγή :  Ναυτεμπορική  (άρθρο)

Posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ | Comments Off on Νέα τεχνολογία μπαταριών αμφισβητεί την κυριαρχία των ιόντων λιθίου

Οι εφαρμογές του κινητού που «ξέρουν που ήσουν χθες βράδυ»

ΤΗΕ ΝΕW YORK TIMES

apps_location_data_2

Οι εφαρμογές στο κινητό σου καταγράφουν τις δραστηριότητές σου, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύουν οι New York Times.

Χιλιάδες είναι τα στίγματα που αφήνουμε στο χάρτη, σε αυτοκινητόδρομους, πεζοδρόμια, ποδηλατοδρόμους, με ανιχνευτή το ίδιο μας το κινητό τηλεφώνο. Μοναδικές είναι οι διαδρομές που καταγράφιε ο καθένας μας εντός της ημέρας, από το σπίτι στο γραφείο, σε μια εκδήλωση. Πάντα όμως έχοντας μαζί μας το «έξυπνο κινητό». Στο δημοσίευμά τους οι NYT φέρνουν ως παράδειγμα την περίπτωση της Lisa Magrin, 46 ετών, καθηγήτριας μαθηματικών. Κάθε πρωί στις 7 η Lisa φεύγει από το σπίτι της στη Νέα Υόρκη με προορισμό το σχολείο που διδάσκει 14 μιλία μακριά. Πρόκειται για μια μοναδική διαδρομή.  ……….

πηγή :  η Καθημερινή  (άρθρο)

Posted in ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ | Comments Off on Οι εφαρμογές του κινητού που «ξέρουν που ήσουν χθες βράδυ»

Στο έλεος ψηφιακών απαγωγέων

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

ransom

Ο υπολογιστής του ήταν καινούργιος, αγορασμένος πριν από δύο εβδομάδες. Σύντομα, όμως, ο φωτογράφος Χρήστος Δημητρίου διαπίστωσε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Θυμάται ένα παράθυρο να ανοιγοκλείνει αστραπιαία στην οθόνη –προτού προλάβει να δει το περιεχόμενό του– και το μηχάνημα να συμπεριφέρεται πιο αργά από τις δυνατότητές του. Θεώρησε ότι ίσως ήταν κάτι το αντιμετωπίσιμο. Ωσπου στις 10 Οκτωβρίου, μόλις έφτασε στο στούντιο, βρήκε όλα τα αρχεία τού υπολογιστή του κρυπτογραφημένα. Κυβερνοεκβιαστές ζητούσαν ψηφιακά λύτρα για να τα απελευθερώσουν. Επεσε θύμα ψηφιακής ομηρίας.   ………….

πηγή :  η Καθημερινή  (άρθρο)

Posted in ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ | Comments Off on Στο έλεος ψηφιακών απαγωγέων

Μέσα σε 12 χρόνια το κλίμα της Γης θα μοιάζει με εκείνο πριν από 3 εκατομμύρια χρόνια

ΚΛΙΜΑ

Μέχρι το 2030 το κλίμα της Γης θα μοιάζει με εκείνο που επικρατούσε στον πλανήτη πριν από τρία εκατομμύρια χρόνια, σύμφωνα με τους υπολογισμούς που έκαναν επιστήμονες στο πλαίσιο μιας μελέτης που δημοσιεύεται σήμερα στην επιστημονική επιθεώρηση της Αμερικανικής Ακαδημίας Επιστημών (PNAS).

Η «μαγευτική» περίοδος στην οποία θα παραπέμπει το κλίμα, είναι εκείνη του Πλειόκαινου, όταν επικρατούσε ξηρασία, η Βόρεια και η Νότια Αμερική δεν είχαν ακόμη ενωθεί, η Γροιλανδία δεν είχε παγώσει και η στάθμη των ωκεανών ήταν 18 μέτρα υψηλότερη.

Η θερμοκρασία τότε ήταν κατά 1,8-3,6 βαθμούς Κελσίου υψηλότερη από τη σημερινή.    ………..

πηγή :  η Καθημερινή  (άρθρο)

Posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ, ΟΙΚΟΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ | Comments Off on Μέσα σε 12 χρόνια το κλίμα της Γης θα μοιάζει με εκείνο πριν από 3 εκατομμύρια χρόνια

Ποια σπασμένα πληρώνει σήμερα η Ευρώπη…

REUTERS/ALESSANDRO BIANCHI
Του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου

Θυμάται κανείς την περίφημη έκθεση ΜακΝτούγκαλ του 1977 σχετικά με τη δημοσιονομική οργάνωση της τότε Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας; Η απάντηση είναι μάλλον αρνητική. Κι όμως, η περίφημη αυτή έκθεση στην ουσία υπήρξε η αφορμή για τη μετέπειτα πορεία του ευρωπαϊκού μορφώματος προς την οικονομική και νομισματική του ένωση. Τι έλεγε, όμως, αυτή η έκθεση, η οποία εκπονήθηκε ύστερα από εντολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς μία ομάδα ειδικών υπό την προεδρία του Ντ. ΜακΝτούγκαλ; Επιφορτισμένη να μελετήσει τον ρόλο των δημόσιων οικονομικών στη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, η έκθεση αυτή προέβλεπε τη σημερινή κρίση της Ευρωζώνης! Χαρακτηριστικά τόνιζε ότι η οποιαδήποτε προσπάθεια δημιουργίας κοινού νομίσματος και άρα νομισματικής ένωσης θα ήταν μάταιη αν ο κοινοτικός προϋπολογισμός -που τότε αντιπροσώπευε το 0,7% του συνολικού κοινοτικού ΑΕΠ- δεν ανέβαινε σταδιακά σε ποσοστό 5%-7%. Επίσης η έκθεση θεωρούσε απαραίτητη, σε κοινοτικό επίπεδο, τη δημιουργία ενός σταθεροποιητικού μηχανισμού, που θα βοηθούσε τις χώρες-μέλη να αντιμετωπίζουν και να καταπολεμούν ασύμμετρα σοκ.  …………..

πηγή :  Ναυτεμπορική  (άρθρο)

Posted in ΔΙΑΦΟΡΑ | Comments Off on Ποια σπασμένα πληρώνει σήμερα η Ευρώπη…

Αποψη: Πέντε τάσεις στην εφαρμογή της βιώσιμης ανάπτυξης στις επιχειρήσεις

ΝΙΚΟΣ ΑΥΛΩΝΑΣ, πρόεδρος Κέντρου Αειφορίας (CSE)

26s10greek-thumb-large-thumb-large

Η ​​σημασία της εφαρμογής δράσεων για τη βιώσιμη ανάπτυξη και εταιρική ευθύνη είναι κάτι που έχουν αγκαλιάσει πολλές επιχειρήσεις στην Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα. Η εικόνα της επιχείρησης βελτιώνεται σημαντικά, ενώ η συμπεριφορά των καταναλωτών και συνεργατών επηρεάζεται θετικά. Επιπλέον, αυξάνεται η αφοσίωση των εργαζομένων καθώς και η εμπιστοσύνη των επενδυτών. Οι δράσεις για τη βιώσιμη ανάπτυξη είναι, λοιπόν, ένα είδος επένδυσης που φέρνει αποτελέσματα όταν γίνεται με στρατηγική τρόπο. Η επιχείρηση που κάνει καλό σε άλλους κάνει και στην ίδια καλό!   …….

πηγή :  η Καθημερινή  (άρθρο)

Posted in ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ | Comments Off on Αποψη: Πέντε τάσεις στην εφαρμογή της βιώσιμης ανάπτυξης στις επιχειρήσεις

Ουραγός στην ανακύκλωση η Ελλάδα των χωματερών

s18_091218_anakyklosh

ΕΥΑ ΚΑΡΑΜΑΝΩΛΗ

Σταθερά στις τελευταίες θέσεις μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. παραμένει η Ελλάδα στην ανακύκλωση, ενώ την ίδια ώρα, παρά τα ογκώδη πρόστιμα που καλείται να καταβάλει, διατηρεί ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ως προς τα απόβλητα που καταλήγουν σε ΧΑΔΑ (Χώροι Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων). Παρότι στη Γερμανία έχει διακοπεί εντελώς η λειτουργία των ΧΑΔΑ και σε χώρες όπως το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Σουηδία και η Δανία μόνο το 1% καταλήγει σε χωματερές, η Ελλάδα εξακολουθεί να στέλνει το 85% των αποβλήτων της (στα ίδια επίπεδα κινούνται και η Βουλγαρία και η Ρουμανία) σε ΧΑΔΑ. ……….

πηγή : η Καθημερινή (άρθρο)

Posted in ΟΙΚΟΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ | Comments Off on Ουραγός στην ανακύκλωση η Ελλάδα των χωματερών

Ολυμπιάδα Ρομποτικής: Οι ελληνικές συμμετοχές νίκησαν τα μεγαθήρια του διαγωνισμού

rest-in-pc_s-open-senior--3

Οι μικρότεροι ξεκίνησαν από το Πανόραμα Γαλατσίου, οι πιο μεγάλοι από το σχολείο Pierce της Αγίας Παρασκευής. Και πέτυχαν, η κάθε ομάδα για λογαριασμό της, έναν άθλο κατακτώντας την τέταρτη θέση στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής που φέτος φιλοξενήθηκε στην Ταϊλάνδη. Εναν τεράστιο άθλο εάν αναλογιστεί κανείς ότι στην Ολυμπιάδα συμμετείχαν 63 χώρες και ότι η Ελλάδα υπολείπεται εκπαιδευτικά των μεγαθήριων της ρομποτικής μεταξύ των οποίων είναι η Ρωσία, η Κίνα και η Ιαπωνία.    ………..

πηγή :  η Καθημερινή   (άρθρο)

Posted in I T, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ | Comments Off on Ολυμπιάδα Ρομποτικής: Οι ελληνικές συμμετοχές νίκησαν τα μεγαθήρια του διαγωνισμού

Θα αυξηθούν 2,7% οι εκπομπές άνθρακα το 2018

KENDRA PIERRE -LOUIS / THE NEW YORK TIMES

07climate_sust

Υπάρχουν πολλοί τρόποι προκειμένου να μειωθούν οι ρύποι των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου και να αποφευχθούν οι χειρότερες συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. Εδώ η εταιρεία Norsepower εγκαθιστά τον ρότορα ιστίου στο τάνκερ «Maersk Pelican».

Η απελευθέρωση αερίων που ευθύνονται για το φαινόμενο του θερμοκηπίου αυξάνεται με επιταχυνόμενους ρυθμούς φέτος, προειδοποιούν οι επιστήμονες, φέρνοντας τον κόσμο αντιμέτωπο με τις πιο ακραίες συνέπειες της κλιματικής αλλαγής νωρίτερα από ό,τι πιστεύαμε.

Οι επιστήμονες περιέγραψαν τους αυξανόμενους ρυθμούς των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα συγκρίνοντας τους με ένα «φορτηγό τρένο που τρέχει με μεγάλη ταχύτητα» και επιρρίπτοντας μέρος των ευθυνών στην ακόρεστη όρεξη για πετρέλαιο, καθώς οι λαοί όλου του κόσμου, όχι μόνο αγοράζουν περισσότερα αυτοκίνητα, αλλά και τα οδηγούν σε μακρύτερες αποστάσεις από ό,τι στο παρελθόν, ακυρώνοντας έτσι τα οποιαδήποτε κέρδη από τη διάδοση των ηλεκτρικών οχημάτων.    ………..

πηγή :  η Καθημερινή  (άρθρο)

Posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΟΙΚΟΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ | Comments Off on Θα αυξηθούν 2,7% οι εκπομπές άνθρακα το 2018

Wall Street Journal: Η Ελλάδα διπλασίασε το ρυθμό ανάπτυξης

akropoliΤο μόνο αισιόδοξο σημείο των προβλέψεων για το τελευταίο τρίμηνο στην Ευρωζώνη είναι η Ελλάδα, που αν και κατά πολύ το πιο αδύναμο μέλος της ευρωζώνης, εντούτοις διπλασίασε το ρυθμό ανάπτυξης κατά την ίδια χρονική περίοδο, γράφει η Wall Street Journal, τονίζοντας ότι η επιβράδυνση της ευρωζώνης έλαβε ευρύτερες διαστάσεις από το αναμενόμενο το τελευταίο τρίμηνο.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που επικαλείται η αμερικανική εφημερίδα, καταγράφονται στο σύνολο της Ευρωζώνης καθοδικές τάσεις σε τομείς όπως η γεωργία, οι κατασκευές αλλά και μία σειρά υπηρεσιών.   ……..

πηγή :  η Καθημερινή (ΑΠΕ-ΜΠΕ) (άρθρο)

Posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΟΙΚΟΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ | Comments Off on Wall Street Journal: Η Ελλάδα διπλασίασε το ρυθμό ανάπτυξης

Εντυπωσιακές επιδόσεις το 2017 από τις 500 πιο κερδοφόρες εταιρείες

s26_0812etair-500-kerdofor

Εντυπωσιακή βελτίωση του κύκλου εργασιών και της κερδοφορίας τους σημείωσαν το 2017 οι 500 πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, με βάση την ανάλυση των ισολογισμών που διενήργησε και φέτος η ICAP στο πλαίσιο της ειδικής έκδοσης «Business Leaders in Greece 2018». Αν μη τι άλλο, το στοιχείο αυτό δείχνει ότι, μέσα στο γενικότερο οικονομικό περιβάλλον, πολλές από τις κορυφαίες ελληνικές επιχειρήσεις, αξιοποιώντας τις μακροχρόνιες προσπάθειες προσαρμογής τους στις εκάστοτε συνθήκες της αγοράς, επέδειξαν θαυμαστή ανθεκτικότητα και το τελευταίο έτος, και ξεχώρισαν με τις επιδόσεις τους.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα στοιχεία της ICAP, ο συνολικός κύκλος εργασιών των 500 πιο κερδοφόρων εταιρειών αυξήθηκε κατά 9,5% το 2017 φτάνοντας στα 91,02 δισ. ευρώ.   …….

πηγή  :  η Καθημερινή  (άρθρο)

Posted in ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ | Comments Off on Εντυπωσιακές επιδόσεις το 2017 από τις 500 πιο κερδοφόρες εταιρείες

Πόσο κοστίζει το μέλλον του κόσμου;

EPA/JERRY LAMPEN

Οι μετακινήσεις, η θέρμανση, η παραγωγή ενέργειας έχουν οικολογικό αποτύπωμα και κόστος για το περιβάλλον. Μόνο όταν η ζημιά κοστολογηθεί, συνειδητοποιούμε ευκολότερα τις επιπτώσεις της οικολογικής καταστροφής.

Οι ρύποι που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου βλάπτουν την υγεία, καταστρέφουν οικοσυστήματα και ενισχύουν τη θερμοκρασία του πλανήτη. Τα τελευταία χρόνια τα ακραία καιρικά φαινόμενα αυξήθηκαν προκαλώντας πλημμύρες, ξηρασίες και πολύ ανθρώπινο πόνο. Υπολογίζεται ότι περίπου 11.500 άνθρωποι έχασαν πέρυσι τη ζωή τους από ακραία καιρικά φαινόμενα, ενώ οι υλικές ζημιές ξεπέρασαν κατά πολύ τα 375 εκατομμύρια δολάρια.     …………

πηγή :  Ναυτεμπορική  (άρθρο)

Posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ | Comments Off on Πόσο κοστίζει το μέλλον του κόσμου;

Προς νέο ρεκόρ οι ελληνικές εξαγωγές

Κυριακή, 09 Δεκεμβρίου 2018 08:16

Στα 27,78 δισ. ευρώ η αξία τους στο φετινό δεκάμηνο, αυξημένη κατά 17,6% σε σχέση με πέρυσι

Του Γιάννη Κανουπάκη
 
Κατά 4,17 δισ. ευρώ ή κατά 17,6% αυξήθηκαν οι ελληνικές εξαγωγές στο διάστημα Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2018 και όπως όλα δείχνουν από την εκκίνηση του τρίτου τετραμήνου πάμε για μια ακόμη χρονιά ρεκόρ. Συγκεκριμένα, η αξία των εξαγωγών ανήλθε σε 27,78 δισ. ευρώ από 23,61 δισ. ευρώ το περσινό 10μηνο, ενώ χωρίς τα πετρελαιοειδή αυξήθηκαν στα 18,34 δισ. ευρώ από 16,40 δισ. ευρώ, δηλαδή κατά 1,94 δισ. ευρώ ή κατά 11,8%. Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι όλοι οι κλάδοι εμφανίζονται με ανοδικές τάσεις, πλην αυτού των ποτών και καπνού που καταγράφει μικρή μείωση (-1,1%). Τη μεγαλύτερη αύξηση για το εξεταζόμενο διάστημα παρουσίασαν οι κλάδοι των λαδιών (+40,3%), των πετρελαιοειδών (+31,6%), των βιομηχανικών (+14,6%), των μηχανημάτων (+13,9%) και των χημικών (+13,2%).    …………..

πηγή :  Ναυτεμπορική  (άρθρο)

Posted in ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΟΙΚΟΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ | Comments Off on Προς νέο ρεκόρ οι ελληνικές εξαγωγές

Τόκιο: Σερβιτόροι-ρομπότ ελέγχονται από ανθρώπους με σωματική αναπηρία

Συνολικά δέκα άνθρωποι με παράλυση ελέγχουν την κίνηση των ρομποτικών σερβιτόρων στο καφέ Dawn Ver και κερδίζουν γι’ αυτήν την απασχόλησή τους 1.000 γεν την ώρα (περίπου οκτώ ευρώ), δηλαδή όσο είναι το τυπικό ωρομίσθιο ενός Ιάπωνα σερβιτόρου.
Τόκιο: Σερβιτόροι-ρομπότ ελέγχονται από ανθρώπους με σωματική αναπηρία | in.gr

Μία καφετέρια στο Τόκιο της Ιαπωνίας είναι η πρώτη στον κόσμο που απασχολεί ως σερβιτόρους μόνο ρομπότ, τα οποία ελέγχονται εξ αποστάσεως από παράλυτους ανθρώπους που βρίσκονται στο σπίτι τους.

Συνολικά δέκα άνθρωποι με παράλυση ελέγχουν την κίνηση των ρομποτικών σερβιτόρων στο καφέ Dawn Ver και κερδίζουν γι» αυτήν την απασχόλησή τους 1.000 γεν την ώρα (περίπου οκτώ ευρώ), δηλαδή όσο είναι το τυπικό ωρομίσθιο ενός Ιάπωνα σερβιτόρου.

Τα ύψους 1,20 μέτρου και εφοδιασμένα με κάμερες και ηχεία ρομπότ OriHime-D είναι κατασκευασμένα από τη νεοσύστατη ιαπωνική εταιρεία Ory και αρχικά είχαν δημιουργηθεί για να χρησιμοποιηθούν σε σπίτια ανθρώπων με κινητικές δυσκολίες. Στη συνέχεια προσαρμόστηκαν για να χρησιμοποιηθούν σε καφέ, με στόχο οι άνθρωποι με αναπηρία να αποκτήσουν μεγαλύτερη οικονομική ανεξαρτησία και δυνατότητα επικοινωνίας με άλλους ανθρώπους.   ……….

πηγή : in.gr  (άρθρο)

Posted in I T, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ | Comments Off on Τόκιο: Σερβιτόροι-ρομπότ ελέγχονται από ανθρώπους με σωματική αναπηρία

100 αποχρώσεις της φινλανδικής κουλτούρας

08vivl100ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΑΝΟΥΔΟΥ

Στα μάτια ενός ανυποψίαστου παρατηρητή, ο Ιλκε και η Βάπου Τάιπαλε θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι θεωρητικοί που απαριθμούν τα χαρακτηριστικά μιας ουτοπικής κοινωνίας – μόνο που η δική τους «ουτοπία» υπάρχει στον παγκόσμιο χάρτη. Εδώ και πάνω από μία δεκαετία, το ζεύγος Tάιπαλε (και οι δύο είναι ψυχίατροι, πολιτικοί και ακτιβιστές) έχει αναλάβει εθελοντικά την αποστολή να μεταδώσει σε όλον τον κόσμο τις αξίες και τα επιτεύγματα των Φινλανδών μέσα από τον συλλογικό τόμο «100 Φινλανδικές Καινοτομίες», που έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 50 γλώσσες. Εξίσου αποτελεσματικό «όπλο» στην προσπάθειά τους να «εκφινλανδίσουν» την ανθρωπότητα είναι η συμπάθεια που εμπνέουν στους συνομιλητές τους, χάρη σε έναν συνδυασμό ενθουσιασμού, ειλικρίνειας και συχνά αυτοσαρκαστικού χιούμορ.

«Στη Φινλανδία όλοι πίστευαν ότι στη βάση της κοινωνίας μας είναι οι τεχνολογικές καινοτομίες», με πληροφορεί ο Ιλκε Τάιπαλε, επιμελητής της έκδοσης, καθηγητής ιατρικής με ειδίκευση στην κοινωνική ψυχιατρική και τέως βουλευτής. Στα τέλη της δεκαετίας του ’90, όταν «η Βάπου ήταν επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου Ερευνας και Ανάπτυξης, σκεφτήκαμε ότι έπρεπε να συμβάλουμε στην αναθεώρηση αυτής της άποψης».  ………..

πηγή :  η Καθημερινή  (άρθρο)

Posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ | Comments Off on 100 αποχρώσεις της φινλανδικής κουλτούρας

Ραγδαία η αύξηση χρήσης ρομπότ στη βιομηχανία

Το 2017 οι πωλήσεις ρομπότ αυξήθηκαν κατά 30%, στις 381.335 μονάδες, νέο ρεκόρ για πέμπτη συνεχή χρονιά. Η Ασία εξακολουθεί να είναι η ισχυρότερη αγορά παγκοσμίως
Ραγδαία η αύξηση χρήσης ρομπότ στη βιομηχανία | in.gr

Η συνεχιζόμενη τάση προς αυτοματοποίηση, καθώς και οι διαρκείς καινοτόμες τεχνικές βελτιώσεις, έχουν επιταχύνει τα τελευταία χρόνια τη χρήση βιομηχανικών ρομπότ παγκοσμίως. Το 2017 οι πωλήσεις ρομπότ αυξήθηκαν κατά 30% στις 381.335 μονάδες, νέο ρεκόρ για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά. Μεταξύ 2012 και 2017, η μέση αύξηση των πωλήσεων ρομπότ ήταν 19% ετησίως.   ………..

πηγή :  in.gr   (άρθρο)

Posted in I T, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ | Comments Off on Ραγδαία η αύξηση χρήσης ρομπότ στη βιομηχανία

ΕΛΣΤΑΤ: Ανοδικά κινήθηκαν οι εξαγωγές τον Οκτώβριο

Στα 3,1 δισ. ευρώ ανήλθε η συνολική αξία των εξαγωγών τον Οκτώβριο έναντι 2,5 δισ. ευρώ κατά τον ίδιο μήνα του έτους 2017 παρουσιάζοντας αύξηση, σε ευρώ, 24%

ΕΛΣΤΑΤ: Ανοδικά κινήθηκαν οι εξαγωγές τον Οκτώβριο | in.grΣτα 3,1 δισ. ευρώ ανήλθε η συνολική αξία των εξαγωγών τον Οκτώβριο έναντι 2,5 δισ. ευρώ κατά τον ίδιο μήνα του έτους 2017 παρουσιάζοντας αύξηση, σε ευρώ, 24%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ η αντίστοιχη μεταβολή χωρίς τα πετρελαιοειδή παρουσίασε άνοδο κατά 210,4 εκατ. ευρώ δηλαδή 11,7% και αυτή χωρίς τα πετρελαιοειδή και τα πλοία κατά το μήνα Οκτώβριο 2018 παρουσίασε αύξηση κατά 209,1 εκατ. ευρώ, δηλαδή 11,6%.   …….

πηγή :  in.gr  (άρθρο)

Posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ | Comments Off on ΕΛΣΤΑΤ: Ανοδικά κινήθηκαν οι εξαγωγές τον Οκτώβριο

Αυστραλία: Αμφιλεγόμενοι νόμοι σχετικά με κρυπτογράφηση δεδομένων

REUTERS/PAWEL KOPCZYNSKI

Μια σειρά αμφιλεγόμενων νόμων, που έχουν σχεδιαστεί για να αναγκάζουν τις εταιρείες τεχνολογίας να παρέχουν στην αστυνομία και τις υπηρεσίες ασφαλείας πρόσβαση σε κρυπτογραφημένα μηνύματα, περάστηκαν στην Αυστραλία.Όπως αναφέρει το BBC, η κυβέρνηση της χώρας υποστηρίζει πως οι νόμοι – πρώτοι του είδους τους στον κόσμο – είναι απαραίτητοι για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και του εγκλήματος. Ωστόσο, οι επικριτές τους εκφράζουν ευρείς προβληματισμούς, εκτιμώντας πως οι νόμοι αυτοί θα μπορούσαν να υπονομεύσουν την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα των χρηστών. ………..

πηγή : Ναυτεμπορική (άρθρο)

Posted in ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ | Comments Off on Αυστραλία: Αμφιλεγόμενοι νόμοι σχετικά με κρυπτογράφηση δεδομένων