Άγνοια κινδύνου στη χρήση συσκευών με πρόσβαση στο Ίντερνετ

SHUTTERSTOCK

Μπορεί η ψηφιακή τεχνολογία να έχει διεισδύσει σε κάθε πτυχή της καθημερινής μας ζωής, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι είναι ενήμεροι για τους κινδύνους που συνεπάγεται η ευρεία χρήση συσκευών με πρόσβαση στο Ίντερνετ, όσον αφορά στο ενδεχόμενο απώλειας ή κλοπής δεδομένων.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΕ, έρευνα της B2B International και της Kaspersky Lab δείχνει ότι το 33% των Ευρωπαίων, που μοιράζεται με άλλους συσκευές με σύνδεση στο Internet, δεν λαμβάνει προληπτικά μέτρα προστασίας.

Βάσει των απαντήσεων τους, οι χρήστες αυτοί δεν δείχνουν να αντιλαμβάνονται ότι, η κοινή χρήση συσκευών με συγγενείς, φίλους ή συναδέλφους, μπορεί να αυξήσει σημαντικά τις πιθανότητες απώλειας ή κλοπής των δεδομένων, που βρίσκονται αποθηκευμένα σε αυτές. Ωστόσο, όπως προκύπτει από την έρευνα, όσο περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν μια συσκευή, τόσο αυξάνονται και οι πιθανότητες ένας από αυτούς να κάνει κάποιο λάθος και να πέσει θύμα εξαπάτησης από έναν ψηφιακό εγκληματία.   ……………

πηγή : Ναυτεμπορική  (άρθρο)

This entry was posted in ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply