Ακολουθήστε τις σπουδές των ονείρων σας συστήνει και ο ΟΟΣΑ

Του Στράτου Στρατηγάκη,  Μαθηματικού – Ερευνητή

Δώστε προσοχή στις προτιμήσεις σπουδών των υποψηφίων συστήνει ο ΟΟΣΑ, γιατί αυτοί είναι καλοί κριτές του εαυτού τους. Γνωρίζουν δηλαδή καλύτερα από όλους σε ποιους τομείς είναι καλοί σε ποια εργασία μπορεί να τα καταφέρουν σε σχέση με μία άλλη και ακολουθώντας τις επιθυμίες τους, το δρόμο της καρδιάς τους λέμε εμείς, θα έχουν και αυξημένη παραγωγικότητα, πράγμα που ενδιαφέρει πρωτίστως τον ΟΟΣΑ. Εκτός από την αυξημένη παραγωγικότητα θα είναι και ευτυχισμένοι, πράγμα σημαντικότερο, θα προσθέσουμε εμείς.

Αναφέρει χαρακτηριστικά η τελευταία έκθεση του ΟΟΣΑ για την εκπαίδευση στην Ελλάδα ότι ο κεντρικός καθορισμός του αριθμού των εισακτέων από το Υπουργείο Παιδείας δείχνει ότι δεν λαμβάνονται υπόψη ούτε οι επιθυμίες των υποψηφίων ούτε οι ανάγκες της αγοράς εργασίας.

Δεν είναι μόνο ο κεντρικά οριζόμενος αριθμός των εισακτέων. Το ελληνικό κράτος στο σχεδιασμό της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης έλαβε υπόψη του τις επιθυμίες σπουδών των υποψηφίων; Η αλήθεια είναι ότι έλαβε υπόψη ένα σωρό άλλους παράγοντες, πολλούς από αυτούς άσχετους με την εκπαίδευση, αλλά ποτέ δεν ασχολήθηκε με τη ζήτηση για επαγγέλματα ούτε τις επιθυμίες και τις επιλογές σπουδών των υποψηφίων.   …………..

πηγή :  Ναυτεμπορική  (άρθρο)

This entry was posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply