Αμερικανικό αεροπλανοφόρο «στόχος» Κινέζων χάκερ

REUTERS/KIM HONG-JI

Ομάδα που εδρεύει στην Κίνα δημιούργησε ένα μολυσμένο έγγραφο απευθυνόμενο σε αξιωματούχους που επισκέπτονταν το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο USS Ronald Reagan, το οποίο πραγματοποιούσε περιπολίες στη Θάλασσα Νότιας Κίνας τον Ιούλιο.

Κινέζοι χάκερ «στόχευσαν» ξένο κυβερνητικό προσωπικό που επισκέφτηκε αμερικανικό αεροπλανοφόρο την ημέρα πριν απόφαση διεθνούς δικαστηρίου σε βάρος της Λαϊκής Δημοκρατίας για τη Θάλασσα Νότιας Κίνας, σύμφωνα με αμερικανική εταιρεία κυβερνοασφαλείας.

Όπως αναφέρουν οι Financial Times, ομάδα που εδρεύει στην Κίνα δημιούργησε ένα μολυσμένο έγγραφο το οποίο υποτίθεται πως ήταν επίσημο μήνυμα απευθυνόμενο σε αξιωματούχους που επισκέπτονταν το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο USS Ronald Reagan, το οποίο πραγματοποιούσε περιπολίες στη Θάλασσα Νότιας Κίνας τον Ιούλιο. Η ημερομηνία του εγγράφου είναι 11 Ιουλίου, την ημέρα πριν το δικαστήριο της Χάγης αποφάσισε κατά των βλέψεων της Κίνας στην περιοχή. Οι στόχοι των χάκερ ήταν απεσταλμένοι μιας ξένης κυβέρνησης που επρόκειτο να επισκεφθούν το αεροπλανοφόρο εκείνη την ημέρα.   …………….

πηγή : Ναυτεμπορική (άρθρο)

This entry was posted in ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply