Αντ. Λιάκος: Δεν θα ισχύσουν την ερχόμενη χρονιά οι όποιες αλλαγές στην εκπαίδευση

INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Το τρίπτυχο της πρότασης για την Παιδεία

«Ο μαθητής έτσι θα γλιτώνει δυο χρόνια λυκείου που τώρα καταστρέφονται», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λιάκος (φωτογραφία αρχείου).

Αναμόρφωση του λυκείου, εισαγωγή συντελεστή βαρύτητας σε ό,τι αφορα΄τις προτεραιότητες για την επιλογή σχολών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και κινητικότητα μεταξύ πανεπιστημίων είναι το τρίπτυχο της πρότασης για τις αλλαγές στην Παιδεία, οι οποίες δεν θα ισχύσουν από του χρόνου όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου Αντώνης Λιάκος.

Αναλυτικότερα, για το «αναμορφωμένο λύκειο» ο κ. Λιάκος ανέφερε ότι προβλέπει ένα πρόγραμμα που θα καθορίζεται από κάθε μαθητή με βάση την κλίση του, κάτι που, όπως είπε, θα επιτρέπει πολλές δυνατότητες επιλογών μαθημάτων. Κομβικό σημείο θα είναι οι αξιόπιστες ενδοσχολικές εξετάσεις, οι οποίες θα αντικαταστήσουν τις πανελλαδικές.

Με τις εξετάσεις αυτές, οι μαθητές θα μπορούν να κάνουν αιτήσεις και σε πανεπιστήμια εξωτερικού. Με τον τρόπο αυτό εξετάσεων και αξιολόγησης, τα πανεπιστήμια θα έχουν λογο να συγκροτούν τα κριτήρια τους για τους υποψήφιους.   ………………..

πηγή :  Ναυτεμπορική (άρθρο)

This entry was posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply