Ασυνάρτητη «συζήτηση» για την απασχόληση

Γράφει ο Χρήστος Α. Ιωάννου, christoaioannou.blogspot.com

Μετά από 7-8 χρόνια οικονομικής κατάρρευσης και συνακόλουθης κρίσης απασχόλησης μια κοινωνία και ένα έθνος με στοιχειώδες αίσθημα αυτοσυντήρησης θα όριζε την ανεργία ως το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας και θα συζητούσε, θα μελετούσε, θα σχεδίαζε το πώς θα υπαχθούν όλα τα άλλα θέματα ως εργαλεία οικονομικής πολιτικής στην προσπάθεια καταπολέμησής της. Αντί αυτού απλά «τσαλαβουτάει» επιλεκτικά στα στατιστικά της απασχόλησης, όταν αυτά δημοσιεύονται περιοδικά.

Τέτοιο παράδειγμα είναι η δημόσια συζήτηση (ο Θεός να την κάνει!) και η αντιπαράθεση για τα στοιχεία του Σεπτεμβρίου 2016 για τις ροές της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα απασχόλησης από το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ. Οι απόψεις και η αντιπαράθεση, ως συνήθως, έμειναν στα ρηχά και ανεπεξέργαστα.

Η άποψη Α διαπιστώνει ότι «το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης του πρώτου εννιαμήνου του έτους 2016 είναι θετικό και διαμορφώνεται στις 245.605 νέες θέσεις εργασίας, αποτελώντας την υψηλότερη επίδοση πρώτου εννιαμήνου έτους από το 2001 μέχρι σήμερα. Οι προσπάθειες της κυβέρνησης, για την αύξηση της απασχόλησης και τη μείωση της ανεργίας συνεχίζονται και εντείνονται».

Η άποψη Β διαπιστώνει ότι  ………..

πηγή :  Ημερησία  (άρθρο)

This entry was posted in ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΟΙΚΟΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply