Γιατί έπρεπε να καταδικαστεί ο Ανδρέας Γεωργίου

ΑΝΔΡΕΑΣ ΔΡΥΜΙΩΤΗΣ, σύμβουλος επιχειρήσεων

Ε​​χουν γραφτεί τόσα πολλά για τις δικαστικές περιπέτειες του τέως επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, ώστε θα υπέθετε κάποιος ότι το θέμα έχει αναλυθεί πλήρως και σε όλες τις εκφάνσεις του. Και όμως παρά τα εκτενή δημοσιεύματα στις αρχές του Αυγούστου, όταν το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων της Αθήνας τον καταδίκασε σε διετή φυλάκιση με τριετή αναστολή, εντούτοις ένα στοιχείο της υπόθεσης πέρασε σχεδόν στα ψιλά. Δεν είμαι βέβαιος πόσοι από εσάς διαβάσατε ή ακούσατε τις δηλώσεις του Νικήτα Κακλαμάνη σχετικά με το θέμα. Σας τις παραθέτω σε εισαγωγικά και σε bold για να τις εμπεδώσετε:

«Η χθεσινή απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης για μια από τις κατηγορίες που βαρύνουν τον πρώην πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ κ. Γεωργίου αποτελεί απάντηση-κόλαφο όχι τόσο στον πρωταγωνιστή της υπόθεσης, αλλά κυρίως στη γραφειοκρατία των Βρυξελλών και στους πάσης φύσεως τροϊκανούς υποστηρικτές του.

Παρά τις αφόρητες πιέσεις και τις απαράδεκτες παρεμβάσεις των δανειστών υπέρ του Γεωργίου, οι Ελληνες δικαστές παρέμειναν όρθιοι και πιστοί στον όρκο και στο καθήκον τους. Ο δρόμος ακόμη είναι μακρύς, αλλά η στιγμή που ο ελληνικός λαός θα μάθει “πώς και γιατί μπήκαμε στα μνημόνια” σίγουρα θα έρθει…».

Σε αυτές τις 90 λέξεις υπάρχει η μεγαλύτερη διαστρέβλωση της αλήθειας που μόνο ένας λαϊκιστής πολιτικός μπορούσε να κάνει. Οι δηλώσεις αυτές θα μπορούσαν να είχαν γίνει από τον Αλέξη Τσίπρα, τον Παναγιώτη Λαφαζάνη ή τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, αλλά ποτέ από έναν πολιτικό που διεκδικεί την ψήφο της φιλελεύθερης παράταξης. Παρακαλώ προσέξτε πώς δημιουργεί τις εντυπώσεις χρησιμοποιώντας λαϊκίστικους χαρακτηρισμούς όπως: «γραφειοκρατία των Βρυξελλών», «πάσης φύσεως τροϊκανούς υποστηρικτές του», «απαράδεκτες παρεμβάσεις των δανειστών», για να καταλήξει ότι «ο ελληνικός λαός θα μάθει «πώς και γιατί μπήκαμε στα μνημόνια».  ………..

πηγή :  η Καθημερινή  (άρθρο)

This entry was posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ, ΝΟΜΙΚΑ, ΟΙΚΟΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply