Γιούνκερ: Δεν έχω smartphone, αλλά ξέρω ότι το μέλλον μας είναι ψηφιακό

REUTERS/INTS KALNINS

Ο Γιούνκερ έκανε το σχόλιο αυτό κατά τη διάρκεια δηλώσεών του με τον πρωθυπουργό της Εσθονίας, η οποία έχει μεταμορφώσει τη μετασοβιετική της οικονομία εν μέρει χάρη στη νέα τεχνολογία.

Δεν έχει ακόμα αποκτήσει smartphone ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ωστόσο δεσμεύθηκε να συμβάλει στην οικοδόμηση ενός «ψηφιακού μέλλοντος» για την Ένωση.Ο Γιούνκερ έκανε το σχόλιο αυτό κατά τη διάρκεια δηλώσεών του με τον πρωθυπουργό της Εσθονίας, η οποία έχει μεταμορφώσει τη μετασοβιετική της οικονομία εν μέρει χάρη στη νέα τεχνολογία. Καθώς η κυβέρνηση της χώρας αναλαμβάνει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης – για πρώτη φορά στην ιστορία της, αντικαθιστώντας το Ηνωμένο Βασίλειο λόγω του Brexit – ο πρωθυπουργός Γιούρι Ράτας ζήτησε να υπάρξει νέα ελεύθερη μεταφορά δεδομένων στην Ε.Ε. προκειμένου να ενισχυθεί η οικονομική ανάπτυξη στην Ένωση.

«Δεν θα έπρεπε να το πω, αλλά οφείλω να το πω: Δεν έχω ακόμα smartphone. Κατά συνέπεια, δεν θα μπορούσα να γίνω πρωθυπουργός της Εσθονίας, αυτό θα ήταν απολύτως αδύνατον», δήλωσε ο Γιούνκερ σε συνέντευξη Τύπου μετά τις δηλώσεις του Ράτας.

«Ο Γιούρι το γνώριζε αυτό και γι’ αυτό μου έστειλε, όπως τον 19ο αιώνα, μια καρτ ποστάλ προσκαλώντας με στο Ταλίν», συνέχισε ο Γιούνκερ. Σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές, ο Γιούνκερ χρησιμοποιεί ένα παλιό μοντέλο φιλανδικής εταιρείας.

«Αλλά ακόμα και χωρίς να έχω τεχνικές γνώσεις, γνωρίζω ότι το μέλλον μας είναι ψηφιακό», επέμεινε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. «Η ψηφιακή (τεχνολογία) είναι το DNA της χώρας σας και χρειάζεται να γίνει μέρος του ευρωπαϊκού DNA», δήλωσε στον Ράτας.   …………..

πηγή : Ναυτεμπορική  (άρθρο)

This entry was posted in I T, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ, ΟΙΚΟΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply