Γκάμπριελ: Είναι σαφές γιατί οι Γερμανοί έχουν τόσο κακή φήμη στην Ε.Ε.

REUTERS/AXEL SCHMIDT

«Ο κ. Γκάμπριελ εκτιμά πως η Ελλάδα έχει ήδη υλοποιήσει αρκετές μεταρρυθμίσεις» ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, ερωτηθείς για τις ελληνικές διαπραγματεύσεις (φωτ. αρχείου).

«Εάν δεν μπορείς να επικροτήσεις τις προσπάθειες του ελληνικού λαού, χωρίς να σε μαλώνει ο υπουργός Οικονομικών του CDU (σ.σ.: ο Σόιμπλε), τότε είναι σαφές γιατί οι Γερμανοί έχουν μία τόσο κακή φήμη στην Ε.Ε.», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, δίνοντας συνέχεια στα διασταυρούμενα πυρά που αντήλλαξαν οι δύο άνδρες, με φόντο την Ελλάδα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, ο κ. Γκάμπριελ πρόσθεσε μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Bild ότι «οι δαπάνες ασφαλώς δεν βοηθούν από μόνες τους, αλλά ούτε και η λιτότητα».

Ο κ. Γκάμπριελ είχε αφήσει νωρίτερα αιχμές εναντίον των δηλώσεων του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για την Ελλάδα.

«Ο κ. Γκάμπριελ εκτιμά πως η Ελλάδα έχει ήδη υλοποιήσει αρκετές μεταρρυθμίσεις» ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, ερωτηθείς για τις ελληνικές διαπραγματεύσεις. «Φυσικά, η χώρα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις, αλλά έχει ήδη εφαρμόσει πολλές απ’ αυτές» έσπευσε να προσθέσει.   ……………

πηγή : Ναυτεμπορική  (άρθρο)

This entry was posted in ΟΙΚΟΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply