Γ. Βαρουφάκης: Η χώρα ζητεί χώρο, χρόνο και ανάσες

Τη διαβεβαίωση ότι «δεν υπάρχει θέμα να σκίσουμε το προηγούμενο πρόγραμμα» παρείχε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης τονίζοντας ότι «η χώρα ζητεί χώρο, χρόνο και ανάσες». Ο ίδιος αναφέρει ότι η 28η Φεβρουαρίου «είναι μία αυθαίρετη προθεσμία, προϊόν πολιτικής συμφωνίας της προηγούμενης κυβέρνησης με τους εταίρους».

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά» ο υπουργός αναφέρει ότι στο πλαίσιο των επαφών με τους εταίρους, θα υπάρξει συνάντηση και με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Επισημαίνει, παράλληλα, ότι οι ελληνικές προτάσεις για το χρέος έχουν μικρότερο κόστος για τους Ευρωπαίους φορολογούμενους, σε σύγκριση με εκείνες των δανειστών και δηλώνει ότι «το κράτος έχει συνέχεια» και θα παραμείνουν ανέπαφες ορισμένες συμφωνίες που έχουν ήδη γίνειμε ιδιώτες επενδυτές.

«δεν υπάρχει θέμα να σκίσουμε το προηγούμενο Πρόγραμμα, δεν υπάρχει θέμα να κάνουμε αίτηση επέκτασης του προηγούμενου Προγράμματος. Η Ευρώπη είναι πάρα πολύ επιδέξια στο να βρίσκει ευφημισμούς, φράσεις που να ικανοποιούν όλους» τονίζει ο κ. Βαρουφάκης και προσθέτει: «Αυτό που χρειάζεται ουσιαστικά είναι μια “γέφυρα” μεταξύ του παλαιού προγράμματος, το οποίο εμείς απορρίπτουμε και της νέας συμφωνίας η οποία θα προκύψει μετά από τη διαπραγμάτευσή μας».   …………

πηγή :  Ναυτεμπορική (ΑΜΠΕ)  (άρθρο)

This entry was posted in ΟΙΚΟΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply