Γ. Στουρνάρας: Δεν προκάλεσαν τα μνημόνια την κρίση

INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Όπως ανέφερε,ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας (φωτ. αρχείου), ο δημόσιος διάλογος στη χώρα μας, όταν αναφέρεται στην κρίση, υπονοεί ότι την έφεραν τα μνημόνια. «Αυτή όμως η θέση είναι εντελώς ψευδής και συγκαλύπτει την πραγματικότητα», συμπλήρωσε.

Την κρίση στην Ελλάδα δεν την προκάλεσαν τα μνημόνια, αλλά η αδικαιολόγητα επεκτατική δημοσιονομική πολιτική, υποστήριξε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε η «Κίνηση Πολιτών» την Τετάρτη.

Όπως ανέφερε, ο δημόσιος διάλογος στη χώρα μας, όταν αναφέρεται στην κρίση, υπονοεί ότι την έφεραν τα μνημόνια. «Αυτή όμως η θέση είναι εντελώς ψευδής και συγκαλύπτει την πραγματικότητα», συμπλήρωσε.

«Η κρίση στην Ελλάδα έχει όνομα: Μεγάλος κίνδυνος χρεοκοπίας του ελληνικού κράτους στο τέλος της δεκαετίας του 2000, λόγω, κυρίως, μίας αδικαιολόγητα επεκτατικής δημοσιονομικής πολιτικής, που εκτίναξε το έλλειμμα του προϋπολογισμού σε δυσθεώρητα ύψη, μέσω της μεγάλης αύξησης κρατικών δαπανών, χωρίς συνακόλουθη αύξηση κρατικών εσόδων. Όσα επακολούθησαν και τα μνημόνια, ήταν προσπάθειες να αποτραπεί η χρεοκοπία. Οι προσπάθειες αυτές είχαν ασφαλώς δυσάρεστες επιπτώσεις, οι επιπτώσεις, όμως της χρεοκοπίας, θα ήταν ανυπολόγιστες», συνέχισε ο κ. Στουρνάρας. …………….

πηγή :  Ναυτεμπορική  (άρθρο)

This entry was posted in ΟΙΚΟΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply