Εθνική μελαγχολία

EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Όσα συμβαίνουν δεν είναι απόρροια μιας αναπόφευκτης τελεολογίας ερήμην των πρωταγωνιστών της εποχής και πολύ περισσότερο δεν είναι απότοκα μιας απρόβλεπτης φυσικής καταστροφής.

Του Δ. Η. Χατζηδημητρίου

Όποιος αρνείται να εκχωρήσει τη σκέψη του στην προπαγανδιστική ευκολία των ημερών, δεν μπορεί παρά να αισθάνεται βαρύ το πέπλο της εθνικής μελαγχολίας που σκεπάζει τη χώρα.

Δεν μπορεί παρά να συναισθάνεται την οδύνη της εθνικής συντριβής, όχι με όρους εθνικιστικής πατριδοκαπηλίας, αλλά ως συνειδητός πολίτης, που έμαθε να βιώνει την κληρονομιά του πολιτισμού του και του γένους του, μετασχηματίζοντάς την σε πηγή έμπνευσης και διαρκούς αγώνα για τη συνάντηση και συνύπαρξη με άλλους, εξίσου σπουδαίους πολιτισμούς, κι όχι ως βολικό άλλοθι πνευματικής οκνηρίας.

Γι’ αυτόν τον πολίτη που δεν αρκείται σε βολικά σχήματα, τα οποία ο ανορθολογισμός έχει αναγάγει σε κυρίαρχα ερμηνευτικά εργαλεία για όσα αδιανόητα συμβαίνουν στην πατρίδα, είναι ημέρες που η εθνική και προσωπική αυτογνωσία γίνονται δυνάστες αδυσώπητοι, που δεν του επιτρέπουν να παραμένει απαθής παρατηρητής της βάναυσης, στα όρια της απελπισίας, υποβάθμισης της Ελλάδας.    ……………..

πηγή :  Ναυτεμπορική  (άρθρο)

This entry was posted in ΟΙΚΟΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply