Εξερεύνηση στα μονοπάτια της Φυσικής για αριστούχους μαθητές

Εκδήλωση της Ενωση Ελλήνων Φυσικών στις 13-14-15 Δεκεμβρίου

Αθήνα

Εξερεύνηση στα μονοπάτια της Φυσικής για αριστούχους μαθητές

«Στα άδυτα μονοπάτια της γνώσης» θα οδηγήσει για 5η συνεχόμενη χρονιά η Ένωση Ελλήνων Φυσικών τους αριστούχους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε μια εκδήλωση όπου οι μαθητές θα συναντήσουν τη φυσική και η φυσική θα τους μαγεύσει.

Κατά την διάρκεια της τριήμερης αυτής ξεχωριστής συνάντησης οι μαθητές γυμνασίου (Β’ και Γ’ τάξη) και λυκείου οι οποίοι έχουν λάβει βαθμό πρόσβασης άνω του 16 ή έχουν μια καλή κατάταξη στον πανελλήνιο διαγωνισμό φυσικής του 2013 θα έχουν την δυνατότητα να εντρυφήσουν σε θέματα σύγχρονης φυσικής μέσω εισηγήσεων και πειραμάτων.

«Σκοπός της πρωτότυπης και δημιουργικής αυτής συνάντησης είναι ότι δίνεται η ευκαιρία στους μαθητές μέσα από την άμεση επαφή τους με διακεκριμένους πανεπιστημιακούς δασκάλους να κατανοήσουν σε βάθος θέματα σύγχρονης φυσικής, να πειραματιστούν και να αλληλεπιδράσουν με άλλους μαθητές, να εισαχθούν στη σύγχρονη επιστημονική γνώση και μέθοδο, καθώς και στις έννοιες που την συγκροτούν αποκτώντας κριτική και συνδυαστική σκέψη» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ενωση Ελλήνων Φυσικών.

Η συνάντηση αυτή, η οποία διοργανώνεται από κοινού με το ΤΕΙ Αθηνών και το δήμο Αιγάλεω, θα πραγματοποιηθεί στις 13, 14 και 15 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο Τιτάνια και στα εργαστήρια του ΤΕΙ στο Αιγάλεω.   ……………

ΠΗΓΗ : ΤΟ ΒΗΜΑ  (άρθρο)

This entry was posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply