Επικοινωνιακά τερτίπια

ΑΛΕΞΗΣ ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ

Αλέξης Παπαχελάς Καλό είναι η κυβέρνηση να προετοιμασθεί για απότομη προσγείωση τους επόμενους μήνες. Ο πρωθυπουργός και μία μικρή ομάδα υπουργών και επιτελών χειρίσθηκαν με επιτυχία δύο μεγάλες κρίσεις, την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από την Αγκυρα και την αποτροπή μιας καταστροφής λόγω του κορωνοϊού.

Αυτές τις δύο επιτυχίες κανείς δεν μπορεί να τις αρνηθεί, όσο και αν προσπαθήσει. Δεν μπορεί να είναι αγορασμένα… και τα ξένα μέσα ενημέρωσης που παρουσιάζουν αυτή την εικόνα σε σχέση με τον ιό. Και επειδή ο κόσμος καταλαβαίνει, δεν βγάζει πουθενά η κακόπιστη κριτική που τη μία λέει ότι η κυβέρνηση βιάστηκε να προχωρήσει στο lockdown και την άλλη ότι βιάστηκε να το άρει.

Η αδρεναλίνη από τον χειρισμό δύο αλλεπάλληλων κρίσεων θα τελειώσει όμως κάποια στιγμή. Και θα έλθει η επόμενη κρίση που δεν έχει εύκολες λύσεις, ούτε προφανή ευτυχή έκβαση. Ορισμένα κυβερνητικά στελέχη έχουν κολλήσει και προσπαθούν να δημιουργήσουν μία εξωραϊσμένη εικόνα τού τι θα ακολουθήσει. Αλλοι συνεχίζουν να πιστεύουν ότι ο τουρισμός δεν θα εξαλειφθεί εντελώς φέτος ή ότι ο ιός ο ίδιος θα εξανεμισθεί τον Ιούλιο. Αλλοι επιμένουν ότι η ύφεση θα είναι πολύ μικρή. Ή ζουν σε κάποιο παράλληλο σύμπαν ή επαναλαμβάνουν επικοινωνιακά λάθη που αποδείχθηκαν μοιραία στο παρελθόν. Ο τουρισμός δεν θα επανακάμψει, η ύφεση θα είναι μεγάλη. …….

πηγή :  η Καθημερινή  (άρθρο)

This entry was posted in ΟΙΚΟΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ. Bookmark the permalink.