Ζακ Εμπραχίμ: «Η βία δίνει στους ανθρώπους συναισθηματική ικανοποίηση»

ΑΘΩΣ ΔΗΜΟΥΛΑΣ

Αυτό που απασχολεί πιο έντονα το 39% των Ευρωπαίων πολιτών, σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, είναι η τρομοκρατία. Δύο χρόνια νωρίτερα, μόλις το 6% είχε απαντήσει το ίδιο.

Η κατακόρυφη αυτή άνοδος δεν είναι, φυσικά, παράλογη. Το 2016 κύλησε όπως το 2015, με τα ματωμένα ίχνη της τρομοκρατίας να απλώνονται από τη Νίκαια μέχρι το Μόναχο και από τις Βρυξέλλες μέχρι την Κωνσταντινούπολη και πιο πρόσφατα στο Βερολίνο – εκτός Ευρώπης, σε χώρες όπως το Ιράκ και η Συρία, πολύνεκρα περιστατικά σημειώνονταν καθημερινά, ενώ το μακελειό στο Ορλάντο ήταν το ισχυρότερο πλήγμα επί αμερικανικού εδάφους μετά την 11η Σεπτεμβρίου.

Σε αυτή τη νέα φάση έξαρσης του φαινομένου της τρομοκρατίας τα χτυπήματα είναι τυφλά, συμβαίνουν οπουδήποτε, οποτεδήποτε και αποσκοπούν στο «να σκορπίσουν τον φόβο στο σύνολο του πληθυσμού», όπως εξηγεί στο «Κ» ο Ζακ Εμπραχίμ, ένας άνθρωπος που έχει αφιερώσει τη ζωή του διακηρύσσοντας το μήνυμα της ειρήνης, αφού πρώτα γνώρισε το πρόσωπο της τρομοκρατίας μέσα στο ίδιο του το σπίτι. Πρόκειται για τον γιο του Ελ-Σέιντ Νοσέρ. ………..

πηγή :  η Καθημερινή  (άρθρο)

This entry was posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ, ΟΙΚΟΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply