ΗΠΑ: Τα ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην υπηρεσία της δημόσιας υγείας

Ερευνητές του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς δημιούργησαν μια ειδική εφαρμογή, η οποία συλλέγει στοιχεία από αναρτήσεις που πραγματοποιούν οι χρήστες στο twitter, τα επεξεργάζεται και εμφανίζει αποτελέσματα σχετικά με την εξάπλωση ασθενειών σε διάφορες περιοχές των ΗΠΑ. Με τον ίδιο τρόπο θα μπορούν να χρησιμοποιούνται στοιχεία και από άλλους διαδικτυακούς κοινωνικούς ιστότοπους.

«Είμαι κρυωμένος». «Δεν αισθάνομαι καλά. Μάλλον έχω γρίπη». Καθημερινά, άνθρωποι εκδηλώνουν δημόσια τη δυσαρέσκειά τους εξαιτίας ενός κρυώματος στον κύκλο φίλων τους σε κοινωνικά δίκτυα.

Αυτό το «παράπονο» μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμο «εργαλείο» για την έρευνα σχετικά με την εξάπλωση ασθενειών,
σύμφωνα με το CNN.

Με δεδομένο ότι αυτήν τη στιγμή οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται αντιμέτωπες με μια από τις σοβαρότερες περιόδους εξάπλωσης γρίπης των τελευταίων ετών, η εφαρμογή των αμερικανών ερευνητών μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα σημαντική για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Τα στοιχεία που συγκεντρώνονται από τα κοινωνικά δίκτυα και τις μηχανές αναζήτησης στο διαδίκτυο, σε συνδυασμό με τις επίσημες αναφορές από νοσοκομεία, ιατρικές κλινικές και ιδιώτες γιατρούς δίνουν μια αρκετά σαφή εικόνα για την εξέλιξη της κατάστασης.    ……………………

ΠΗΓΗ :  TA NEA   κλικ εδώ για το άρθρο 

This entry was posted in I T, ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply