Η καινοτομία βραβεύει την Επιστήμη

Βραβείο με έπαθλο 15 εκατομμύρια δολάρια θέσπισαν ορισμένοι από τους πρωτοπόρους της τεχνολογίας όπως ο συνιδρυτής της Google και ο ιδρυτής του Facebook. Θα απονέμεται κάθε χρόνο σε επιστήμονες τα επιτεύγματα των οποίων κρίνεται ότι ανοίγουν νέους δρόμους.

Φέτος, πρώτη χρονιά για το Βραβείο Καινοτομίας στις Επιστήμες της Ζωής, απονεμήθηκε σε 11 ερευνητές που εστίασαν τη δουλειά τους στον καρκίνο και το DNA. Εννέα από τους βραβευθέντες βρίσκονται σε αμερικανικά πανεπιστήμια, δύο στην Ολλανδία και ένας στην Ιαπωνία. Ο καθένας τους έλαβε 3 εκατομμύρια δολάρια.

Από το 2014, το ίδρυμα θα βραβεύει πέντε επιστήμονες-με 3 εκατομμύρια δολάρια τον κάθε ένα- ετησίως. Η ιδέα πίσω από το είναι να δημιουργήσει ενθουσιασμό και οικονομικές ανταμοιβές για εξαιρετικά επιστημονικά επιτεύγματα ανάλογους του ενθουσιασμού που δημιουργούν οι αθλητές και των οικονομικών ανταμοιβών τους.

 Εκτός του Μαρκ Ζούκερμπεργκ (Facebook) και του Σέρτζι Μπριν (Google), το Βραβείο στηρίζουν η Αν Βοϊτσίτσκι (σύζυγος του Μπριν και ιδρυτής της εταιρείας 23andMe που φτιάχνει γονιδιακούς χάρτες), η Πρισίνα Χαν (σύζυγος του Ζούκερμπεργκ, παιδίατρος) και ο ρώσος επιχειρηματίας Γιούρι Μίλνερ.  Μία εκ των νικητών η Κορνέλια Μπάργκμαν από το Πανεπιστήμιο Ροκφέλερ δήλωσε ότι αρχικά νόμιζε πως επρόκειτο για αστείο και σημείωσε ότι η επίδραση του Βραβείου στις επιστήμες θα είναι τεράστια. …………..

ΠΗΓΗ :  ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ  κλικ εδώ για το άρθρο

This entry was posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply