Θέση στο top -10 καινοτομίας της NASA κέρδισε η Nanobionic

Το τεχνολογικό ύφασμα της εταιρείας διακρίνεται στον διαγωνισμό iTech II

Οι ιδρυτές της Nanobionic Ερμής Ψιψίκας (αριστερά) και Γιώργος Ψιψίκας.

Της Σοφίας Εμμανουήλ

H ελληνική εταιρεία Nanobionic επελέγη από τη NASA ως μία από τις 10 πιο καινοτόμες εταιρείες στον κόσμο μέσω της συνεργατικής πρωτοβουλίας NASA iTech II και διεκδικεί μια θέση στους τρεις φιναλίστ του διαγωνισμού, που θα αποτελούν παγκόσμιους ηγέτες της τεχνολογίας.

Ανεξάρτητα με το αν θα βρεθούν στην τελική τριάδα ή όχι, οι Έλληνες επιχειρηματίες της Nanobionic USA, αδελφοί Ψιψίκα, θεωρούνται νικητές. Πρόκειται για μια σημαντική διάκριση για την Ελλάδα, σε συνέχεια μάλιστα της δυσφήμησης που προκάλεσε η πρόσφατη υπόθεση της ερευνήτριας Ελένης Αντωνιάδου – της οποίας η σχέση με τη NASA αμφισβητείται, αφού όμως προηγουμένως είχε γίνει… πρότυπο.

Το επίσημο site της NASA ήταν που μετέδωσε την είδηση για τη Nanobionic, η οποία εγκαινίασε τη δραστηριότητά της στον τομέα των υφασμάτων υψηλής τεχνολογίας το 2011, ως μια καινοτόμα startup και πλέον έχει εξελιχθεί σε πολυεθνική. Μέσω παραχώρησης αδειών εκμετάλλευσης της τεχνολογίας και των πατεντών που έχει αναπτύξει (licensing) η Nanobionic έχει διεισδύσει δυναμικά στην αγορά των ΗΠΑ, καθώς και σε άλλες χώρες, όπως: Καναδάς, ευρωπαϊκές χώρες, Τουρκία, Ρωσία, Κίνα, Αυστραλία και Χονγκ Κονγκ – και σε μια μεγάλη γκάμα προϊόντων, από υποδήματα και καθίσματα αυτοκινήτου μέχρι προϊόντα ύπνου.  ………….

πηγή : Ναυτεμπορική  (άρθρο)

This entry was posted in I T, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. Bookmark the permalink.