Κέρδη 8 δισ. για το Βέλγιο λόγω της οικονομικής κρίσης

Κέρδη 8 δισ. ευρώ απέφερε η οικονομική κρίση στη χώρα, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Κέρδη της τάξεως των 8 δισ. ευρώ απέφερε η οικονομική κρίση στο Βέλγιο, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα στο βελγικό Τύπο.

Άρθρο που δημοσιεύει η φλαμανδική εφημερίδα De Morgen, αναφέρεται στις θετικές πλευρές της οικονομικής κρίσης για το Βέλγιο, επισημαίνοντας ότι τα χαμηλά επιτόκια δανεισμού που διαμορφώθηκαν τα τελευταία χρόνια για τη χώρα αυτή έχουν αποφέρει μεγάλα κέρδη στα κρατικά ταμεία. Και αυτό διότι, όπως αναφέρει, το Βέλγιο αντιμετωπίζεται από τους ξένους επενδυτές ως ένα «ασφαλές λιμάνι», μεσούσης της κρίσης, με αποτέλεσμα τα επιτόκια δανεισμού να συμπιέζονται προς τα κάτω και να εξοικονομούνται ?κατά τον τρόπο αυτό? πολλά χρήματα.

Σύμφωνα με υπολογισμούς του βελγικού Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους, τα κέρδη για τον κρατικό κορβανά ανέρχονται σε 8 δισεκ. ευρώ, καθώς τα επιτόκια μακροπρόθεσμου δανεισμού (δεκαετή κρατικά ομόλογα) έχουν υποχωρήσει στο 2,5% έναντι 4%-4,7% που ήταν οι αρχικές προβλέψεις. Σε ό,τι δε αφορά τον βραχυπρόθεσμο δανεισμό, τα επιτόκια δεν ξεπερνούν αυτή τη στιγμή το 0,05% έναντι 3% που ήταν η αρχική πρόβλεψη.   ……………….

ΠΗΓΗ :  Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (AΠE-MΠΕ) (άρθρο)

This entry was posted in ΟΙΚΟΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply