Καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες στο 5ο Startup Weekend Athens

Ξεχώρισε η λύση της ομάδας FR8 για την αξιοποίηση του άδειου χώρου των φορτηγών

Μια σειρά από καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες με κεντρικό στοιχείο τους την καινοτομία, την αξιοποίηση της τεχνολογίας και τη δυνατότητα εμπορικής εφαρμογής της ιδέας, παρουσιάστηκαν στο 5ο Startup Weekend Athens, από τις 15 έως και τις 17 Φεβρουαρίου.

Την πρώτη θέση φέτος κατέκτησε η ομάδα FR8, η οποία παρουσίασε μια λύση για την αξιοποίηση του άδειου χώρου των φορτηγών που μεταφέρουν φορτία εντός Ελλάδας. Η υλοποίηση περιλαμβάνει μια διαδικτυακή πλατφόρμα, καθώς και μια εφαρμογή κινητού τηλεφώνου, μέσω των οποίων οι πελάτες που έχουν φορτία προς μεταφορά θα έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν μεταφορείς που καλύπτουν τις ανάγκες τους.

Τη δεύτερη θέση κέρδισε η ομάδα Zombies vs. Robots με το Zombot, ένα παιχνίδι για κινητά τηλέφωνα, το οποίο συνδυάζει στοιχεία πραγματικότητας και εικονικής πραγματικότητας. Οι παίκτες επιλέγουν αν θέλουν να έχουν το ρόλο «ζόμπι» «μολύνοντας» άλλους και εντάσσοντάς τους με αυτόν τον τρόπο στο παιχνίδι ή ρόλο «ρομπότ», τα οποία πολεμούν τα ζόμπι.

Την τρίτη θέση πήρε η ομάδα Matteti ένα διαδικτυακό marketplace δώρων προσαρμοσμένων για παιδιά. Αυτό το marketplace θα συλλέγει υπηρεσίες/προϊόντα από τους κατασκευαστές προτείνοντας στους πελάτες εναλλακτικές επιλογές σε προϊόντα τέτοιου είδους.

Η ιδέα ReAct Project, μια διαδικτυακή πλατφόρμα, όπου οι πολίτες θα έχουν την δυνατότητα να εκφράζουν την άποψή τους σχετικά με συγκεκριμένες αποφάσεις ή ενέργειες πολιτικών, με δυνατότατα υποβολής προτάσεων, τιμήθηκε από την επιτροπή για το κοινωνικό χαρακτήρα της.

Ένας εκπρόσωπος από τις πρώτες δύο νικήτριες ομάδες θα ταξιδέψει δωρεάν στις 24 – 26 Απριλίου στο Άμστερνταμ για να παρακολουθήσει το Ευρωπαϊκό συνέδριο «TheNextWeb».

Τέλος, το Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft θα εντάξει όλες τις ομάδες που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια του Startup Weekend στο πρόγραμμα BizSpark, το οποίο προσφέρει δωρεάν για τρία χρόνια όλα τα προϊόντα της Microsoft σε εταιρείες startup. Καθώς οι ιδέες θα περνάνε σε φάση υλοποίησης, οι ομάδες εργασίας θα μπορούν επίσης να λάβουν δωρεάν υποστήριξη σε επίπεδο τόσο υλικοτεχνικής υποδομής, όσο και συμβουλευτικών υπηρεσιών και επιχειρηματικής δικτύωσης, καθώς και τη δυνατότητα φιλοξενίας τους στο Κέντρο.

ΠΗΓΗ : ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ   κλικ εδώ για το άρθρο

This entry was posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply