Κον Μπεντίτ προς Ευρωπαίους: «Διορθώστε τα λάθη σας προς την Ελλάδα»

«Τα μέτρα που προτείνει η Ευρώπη αποδείχθηκαν αναποτελεσματικά, άδικα και αθέμιτα», ανέφερε από την Αθήνα ο Ευρωπαίος πολιτικός.

Κραυγή αγανάκτησης και κάλεσμα προς την Ευρώπη ν’ αναλάβει τις ευθύνες της και να διορθώσει τα λάθη της προς την Ελλάδα, ήταν μέσα από το ραδιόφωνο Europe1, η πρωινή παρέμβαση του Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, από την Αθήνα, όπου βρίσκεται αυτές τις μέρες.

«H Eλλάδα υποφέρει, η ελληνική κοινωνία υποφέρει. Οι άνεργοι έχουν φθάσει το 28% και οι φτωχοί τα 3,4 εκατ. σε σύνολο 11 εκατ. κατοίκων. Οι τραγικές συνέπειες της πολιτικής λιτότητας γίνονται καθημερινά όλο και πιο αισθητές, στην υγεία, στη στέγαση την παιδεία. Πίσω από τα νούμερα είναι οι άνθρωποι, οι άρρωστοι που δεν δέχονται περίθαλψη, οι όλο και περισσότεροι άστεγοι, οι εκπαιδευτικοί που δεν πληρώνονται πλέον, οι οικογένειες χωρίς οικονομικούς πόρους, τα παιδιά που δεν τρώνε παρά μόνο μια φορά την ημέρα» υπογράμμισε ο Γαλλο-γερμανός πολιτικός, συμπρόεδρος της Ομάδας των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο.

Επανέλαβε ότι «τα μέτρα που προτείνει η Ευρώπη αποδείχθηκαν αναποτελεσματικά, άδικα και αθέμιτα», «η Ελλάδα έχει μεν τις ευθύνες της για το σύστημα διαφθοράς, για το παρασιτικό κομματικό σύστημα», «τώρα όμως θα πρέπει να αλλάξουμε προσανατολισμό».   ……………..

ΠΗΓΗ : Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (ΑΠΕ-ΜΠΕ)   (άρθρο)

This entry was posted in ΟΙΚΟΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply