Κυβερνοπόλεμοι: Ο νέος παγκόσμιος εφιάλτης

 «ΔΥΝΑΜΗ ΠΥΡΟΣ» Η ΓΝΩΣΗ

Κυβερνοπόλεμοι: Ο νέος παγκόσμιος εφιάλτηςΤα μέσα πραγματοποίησης ενός πολέμου αλλάζουν όσο προοδεύουν οι επιστήμες, αλλά οι στόχοι παραμένουν ίδιοι. Καταστροφή του αντιπάλου. Η διαφορά σήμερα είναι ότι σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, σε λίγες ώρες, είναι δυνατό να συντελεστούν καταστροφές, που να οδηγήσουν σε κατάρρευση μια ολόκληρη χώρα, ενώ άλλοτε θα απαιτούνταν χρόνια πολέμων.

Ο κυβερνοπόλεμος αναπτύσσεται με ραγδαία ταχύτητα και προκαλεί τρόμο, όχι μόνο σε κράτη που υστερούν τεχνολογικά, αλλά ακόμη και σε υπερδυνάμεις, ενώ παράλληλα αναπτύσσονται και νέες μορφές εγκληματικότητας.

Ταυτόχρονα, οι πολίτες νιώθουν όλο και πιο ανοχύρωτοι, μεγάλοι οργανισμοί κινητοποιούνται για να αμυνθούν. Είναι προφανές ότι ανατέλλει μια νέα εποχή για την πρόκληση και τη διαχείριση κρίσεων. Κυβερνοπόλεμος, κυβερνοασφάλεια, εγκληματικές οργανώσεις, κράτη, πανεπιστήμια, κοινωνικοί, πολιτικοί και στρατιωτικοί φορείς βρίσκονται εν βρασμώ για να κατανοήσουν τον αντίπαλο, να τον εντοπίσουν, γιατί συχνά είναι αόρατος και να τον αντιμετωπίσουν.

Προφανώς δεν εξαιρείται η Ελλάδα και ήδη σύμφωνα με πληροφορίες, διάφοροι φορείς, από το υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας, μέχρι δημόσιους οργανισμούς και πανεπιστημιακές σχολές εργάζονται προκειμένου να οχυρωθεί η χώρα έναντι των σύγχρονων απειλών.   …………

πηγή :  Ημερησία  (άρθρο)

This entry was posted in ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply