Κώστας Γιαννόπουλος: Ο πατέρας χιλιάδων παιδιών

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

Το Χαμόγελο του Παιδιού κλείνει φέτος 20 χρόνια πλάι σε κάθε παιδί που κινδυνεύει. Οι χιλιάδες δράσεις του, σε θέματα υγείας, εγκατάλειψης, κακοποίησης και προβλήματα διαβίωσης, έχουν αγγίζει πάνω από 970.000 παιδιά και τις οικογένειές τους. Εκτός από τα σπίτια φιλοξενίας, λειτουργεί την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή 1056, πρωτοστατεί ως Εθνικό Κέντρο για τα Εξαφανισμένα Παιδιά και, εδώ και λίγες ημέρες, συντονίζει εξειδικευμένη επιστημονική ομάδα για θέματα βίας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Δικτύου για το bullying. Ψυχή του είναι ο Κώστας Γιαννόπουλος, πρώην επιχειρηματίας, ο οποίος κινητοποιήθηκε πραγματοποιώντας μια επιθυμία του γιου του Ανδρέα που πέθανε σε ηλικία 10 ετών από καρκίνο, τον Δεκέμβριο του 1996. Το Χαμόγελο του Παιδιού έλαβε το βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη για το 2014 για την εξαιρετική του συνεισφορά στην προάσπιση των δικαιωμάτων του παιδιού.

Είναι πολλά τα παιδιά που εξαφανίζονται εξαιτίας του σχολικού εκφοβισμού;

E, βέβαια. Tα παιδιά που υφίστανται σχολικό εκφοβισμό αισθάνονται ότι είναι το τέλος του κόσμου. Οπως η 15χρονη που αυτοκτόνησε πέρυσι στον Πειραιά επειδή τη διαπόμπευσαν στο διαδίκτυο.

…………….

Εκμεταλλευτήκατε την τηλεόραση πουλώντας «κλάψα»;

Ποτέ δεν πουλήσαμε οίκτο. Μιλάμε πάντα για το αποτέλεσμα με αισιοδοξία. Αντί να φωνάζουμε για το σύστημα που δεν λειτουργεί, αποφασίσαμε να αναδείξουμε τα καλά πρόσωπα: τον καλό εισαγγελέα, αστυνομικό, κοινωνικό λειτουργό, γιατρό. Δόξα τω Θεώ υπάρχουν πολλοί.

…………….

πηγή : η Καθημερινή  (άρθρο)

This entry was posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply