Λιγότερα «λουκέτα» και ζημίες στην Ελλάδα

ΟΡΙΑΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ «ΒΛΕΠΟΥΝ» ΦΕΤΟΣ ΟΙ ΑΝΑΛΥΤΕΣ

Λιγότερα «λουκέτα» και ζημίες στην ΕλλάδαΥστερα από ένα μεγάλο διάστημα αβεβαιότητας και ανησυχίας για το μέλλον, η ελληνική οικονομία έχει εισέλθει για τα καλά σε τροχιά ανάκαμψης, με αρκετούς μακροοικονομικούς δείκτες να παρουσιάζουν αισθητή πρόοδο. Αρκετοί αναλυτές συμπεριλαμβανομένου του ΙΟΒΕ προβλέπουν ότι φέτος θα είναι η τελευταία χρονιά συρρίκνωσης του ελληνικού ΑΕΠ, κάτι που θα σηματοδοτήσει το τέλος της μακροχρόνιας ύφεσης. Την ίδια στιγμή, αρκετές επιχειρήσεις καταφέραν να βάλουν φρένο στη διόγκωση των ζημιών και να αναστρέψουν σε ένα βαθμό την πτωτική πορεία των πωλήσεών τους, χάρη στα μέτρα περιστολής των δαπάνων και τη στροφή στις διεθνείς αγορές.

Μάλιστα, όπως δείχνουν στοιχεία της ICAP, την περσινή χρονιά οι συνολικές ζημιές σε δείγμα 7.300 ισολογισμών μειώθηκαν κατά 52% και περιορίστηκαν κάτω από το 1 δισεκατομμύριο ευρώ από κοντά 2 δισ. ευρώ που ήταν το 2012.

Εξίσου ενθαρρυντική, παρότι δεν αντικατοπτρίζει 100% την πραγματικότητα, είναι η μείωση του αριθμού των πτωχεύσων στην Ελλάδα το 2013, σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ευρώπη και ειδικότερα στις χώρες του Ευρωπαϊκου Νότου που είδαν τις πτωχεύσεις να αυξάνεται ανησυχητικά.  …………………

πηγή : Ημερησία   (άρθρο)

This entry was posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΟΙΚΟΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply