Λογαριασμός χωρίς… εμάς

Γράφει ο Γιώργος Κουτρουμάνης,  πρώην υπουργός Εργασίας

Ο πρώτος κύκλος των μέτρων έκλεισε με την ψήφιση από τη Βουλή των προαπαιτούμενων, όπως η κυβέρνηση τα είχε συμφωνήσει με τους εκπροσώπους των δανειστών. Μέτρα σκληρά που οδηγούν σε μεγάλες αυξήσεις φόρων, σε μειώσεις στις συντάξεις, σε βίαιες ανατροπές στα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης.

Τώρα βρισκόμαστε στην προετοιμασία ενός δεύτερου κύκλου μέτρων, που αναμένεται να ψηφιστούν τον Οκτώβριο και θα έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά.

Με μια πρώτη ανάλυση των μέτρων αυτών, το συμπέρασμα στο οποίο μπορεί εύκολα να καταλήξουμε είναι ότι θα την πληρώσουν για μια ακόμη φορά οι «συνήθεις ύποπτοι».

Ο συνεπής επαγγελματίας που δεν μπορεί ή δεν θέλει να φοροδιαφεύγει θα πληρώσει πολύ περισσότερους φόρους από την αύξηση του φορολογικού συντελεστή και την περαιτέρω αύξηση της προκαταβολής φόρου.

Ο καταναλωτής ήδη πληρώνει αυξημένα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες από τις αναπροσαρμογές των συντελεστών του ΦΠΑ, που σε πολλές περιπτώσεις δεν θα αποδοθεί στο Δημόσιο, αλλά θα παραμείνει στις τσέπες των επιχειρηματιών.

Ο συνταξιούχος θα δει τη σύνταξή του να μειώνεται για μία ακόμη φορά και σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις δραματικά.

Ο αγρότης που πληρώνει με συνέπεια κάθε χρόνο τις εισφορές του στον ΟΓΑ θα υποχρεωθεί να καταβάλει διπλάσια ή και τριπλάσια εισφορά.

Ο μισθωτός και ο μικρομεσαίος επαγγελματίας βλέπουν το διαθέσιμο εισόδημά τους να μειώνεται ακόμη περισσότερο μετά την αύξηση των έμμεσων φόρων.   ……………

πηγή : Ημερησία  (άρθρο)

This entry was posted in ΟΙΚΟΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply