Μήνυμα Στουρνάρα για την οικονομία: Αυτός είναι ο οδικός χάρτης εξόδου από την κρίση

ΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΙΚΙΣΜΟ

Μήνυμα Στουρνάρα για την οικονομία: Αυτός είναι ο οδικός χάρτης εξόδου από την κρίσηΝέα μηνύματα για την ελληνική οικονομία, στέλνει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος. Ο Γιάννης Στουρνάρας, σε ομιλία του σε εκδήλωση της Young Presidents’ Organization στην Αθήνα με θέμα «Η Ελλάδα και η ζώνη του ευρώ σε σταυροδρόμι» επισημαίνει ότι «η Ελλάδα και η ζώνη του ευρώ πράγματι βρίσκονται σε σταυροδρόμι, καθώς αντιμετωπίζουν πολλές προκλήσεις και κινδύνους την προσεχή περίοδο.

Μερικές από τις προκλήσεις είναι πολιτικής φύσεως και σχετίζονται με τις λαϊκίστικες και αντιευρωπαϊκές απόψεις που ακούγονται με αφορμή το κύμα προσφύγων, ενώ άλλες σχετίζονται με τα προβλήματα που κληροδότησε η κρίση της ζώνης του ευρώ. Τα τελευταία χρόνια επιτεύχθηκε σημαντική πρόοδος τόσο στην Ελλάδα όσο και στη ζώνη του ευρώ, ενώ η διευκολυντική νομισματική πολιτική στηρίζει την ανάκαμψη».

Ο διοικητής προβλέπει ότι θα υπάρχει ανάκαμψη της οικονομίας, ωστόσο, επισημαίνει και τους κινδύνους που υπάρχουν. «Αναγκαία προϋπόθεση της οικονομικής ανάκαμψης είναι η απαρέγκλιτη εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που περιγράφονται στο νέο πρόγραμμα του ESM. Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις αναμένεται να ενθαρρύνουν την καινοτομία και την εισαγωγή νέων τεχνολογιών αυξάνοντας τον ανταγωνισμό σε διαφόρους τομείς και προσελκύοντας νέες επενδύσεις, εγχώριες και ξένες». αναφέρει.

Αισθάνομαι μεγάλη χαρά που βρίσκομαι μαζί σας σήμερα και έχω την ευκαιρία να μοιραστώ μαζί σας μερικές σκέψεις για τα μέτρα πολιτικής που θα ήταν σκόπιμο να λάβουν η Ελλάδα και η ζώνη του ευρώ για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που κληροδότησε η κρίση και να διασφαλίσουν τη μακροπρόθεσμη ευημερία των πολιτών. …………….

πηγή :  Ημερησία (άρθρο)

This entry was posted in ΟΙΚΟΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply