Μαθηματική ευφυΐα 12 χρονών!

Ο Ορέστης Λιγνός που πέτυχε μια διάκριση για πρώτη φορά στην Ελλάδα, κάτοχος χρυσού μεταλλίου στην 22η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων, μιλάει στα «ΝΕΑ» για την εμπειρία του και συμβουλεύει τα παιδιά να μην είναι συνέχεια με ένα tablet στο χέρι.

«Θέλω να δώσω τη συμβουλή μου στα παιδιά και να τους πω να μην υποκύπτουν στην ηλεκτρονική καταιγίδα των καιρών μας, να διαβάζουν, να παίρνουν κανένα μαθηματικό περιοδικό αν θέλουν, αλλά ό,τι κι αν κάνουν να μην είναι συνέχεια με μια ταμπλέτα ή μια οθόνη στο χέρι» λέει στα «ΝΕΑ» ο 12χρονος σήμερα Ορέστης Λιγνός, μαθηματική ευφυΐα και κάτοχος χρυσού μεταλλίου στην 22η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων, που ολοκληρώθηκε πριν από μερικές μέρες στη Ρόδο.
Ο Ορέστης Λιγνός πέτυχε μια διάκριση που καταγράφεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα: το λεγόμενο perfect score (τέλειο σκορ), δηλαδή «40 στα 40». Πέρυσι ο ίδιος ήταν ο μόνος μαθητής δημοτικού σχολείου που συμμετείχε στην 21η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων στη ρουμανική Σλάτινα και εκεί, αφού αναμετρήθηκε με μαθητές γυμνασίου, κατάφερε τελικά να κερδίσει το αργυρό μετάλλιο!

«Από μικρός αγαπώ τα Μαθηματικά, πάντα μου άρεσε να λύνω προβλήματα» λέει ο Ορέστης στα «ΝΕΑ» και ταυτόχρονα δίνει μια αποθαρρυντική απάντηση στην ερώτηση αν το ελληνικό σχολείο βοηθάει τους μαθητές να αγαπήσουν το μάθημα: «Νομίζω ότι ο τρόπος που λειτουργεί το σχολείο, ο τρόπος που γίνεται το μάθημα όχι απλά δεν κάνει τους μαθητές να αγαπήσουν τα Μαθηματικά, αλλά τους κάνει να τα βαριούνται ή να τα φοβούνται κιόλας. Τα Μαθηματικά τα μαθαίνουμε μονότονα, δεν υπάρχει κάτι παραπάνω να παρακινήσει τα παιδιά να αγαπήσουν την επίλυση των προβλημάτων, παιχνίδια, έρευνα, τίποτα».  ……………

πηγή :  τα Νέα   (άρθρο)

This entry was posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ. Bookmark the permalink.