Μας πνίγει η ψηφιακή «ακαταστασία»

Η ελλιπής συντήρηση των εφαρμογών καθιστά τα έξυπνα κινητά και τις ταμπλέτες ευάλωτα σε κινδύνους

Μας πνίγει η ψηφιακή «ακαταστασία»

Η ψηφιακή «ακαταστασία», που αυξάνεται λόγω της έκρηξης της χρήσης εφαρμογών και της αυξημένης χωρητικότητας της μνήμης των smartphones και tablets, πνίγει τους χρήστες τους.

Την ίδια στιγμή, η ελλιπής συντήρηση των εφαρμογών αφήνει τις συσκευές ευάλωτες απέναντι σε απειλές που σχετίζονται με την ασφάλειά τους.

Μια νέα έρευνα της Kaspersky Lab έρχεται να δείξει το μεγάλο μέγεθος του προβλήματος της ψηφιακής «ακαταστασίας» που αντιμετωπίζουν πλέον οι χρήστες του Διαδικτύου παγκοσμίως.

Η έρευνα αποκάλυψε συγκεκριμένα ότι οι χρήστες εγκαθιστούν συνήθως 12 Android εφαρμογές κάθε μήνα, ενώ διαγράφουν τις 10, κάτι που σημαίνει ότι προσθέτουν 2 εφαρμογές στις συσκευές τους κάθε μήνα. Ομως, με την αύξηση των εφαρμογών στις συσκευές, η αποτελεσματική διαχείρισή τους είναι αναγκαία ώστε να προλαμβάνεται η ψηφιακή «ακαταστασία».

Ωστόσο, σύμφωνα με την Kaspersky, μόνο οι μισοί χρήστες (55%) ανανεώνουν και αναθεωρούν τα περιεχόμενα της συσκευής τους, διαγράφοντας αχρησιμοποίητα έγγραφα και εφαρμογές.   …………..

πηγή :  τα Νέα  (άρθρο)

This entry was posted in ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply