Με ταχύτητες 50 Mbps «τρέχει» στην αγορά το γρήγορο Ιντερνετ

ΟΤΕ, Wind , Forthnet, Cyta προσφέρουν ήδη τα πρώτα πακέτα VDSL

Την εμπορική διάθεση και στην Ελλάδα των πρώτων υπηρεσιών πολύ γρήγορου Ιντερνετ (VDSL) ανακοίνωσαν χθες οι μεγαλύτεροι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι της χώρας.

Στο πλαίσιο της πρόσφατης απόφασης της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) για τον τρόπο τιμολόγησης του πολύ γρήγορου Ιντερνετ, ορίστηκε ότι η 26η Νοεμβρίου θα ήταν η ημέρα έναρξης της εμπορικής διάθεσης των υπηρεσιών VDSL.

Ετσι, ο ΟΤΕ, η Wind και η Forthnet άρχισαν από χθες να παρέχουν πακέτα πολύ γρήγορου Ιντερνετ, προσφέροντας ταχύτητες σύνδεσης που φτάνουν έως και τα 50 Mbps. Υπηρεσίες VDSL προσφέρει ήδη και η κυπριακή εταιρεία Cyta.

Η νέα τεχνολογία παρέχει, μεταξύ των άλλων, δυνατότητες για πιο γρήγορο κατέβασμα αρχείων, για online παρακολούθηση video σε υψηλή ευκρίνεια χωρίς διακοπές και καλύτερη απόκριση στα online βιντεοπαιχνίδια, ενώ αυξάνει και την ταχύτητα όσον αφορά την αποστολή (uploading) αρχείων και φωτογραφιών.

Ηδη ο ΟΤΕ ανακοίνωσε την εμπορική διάθεση τεσσάρων προγραμμάτων, οι τιμές των οποίων αρχίζουν από 36,90 ευρώ τον μήνα για το πρώτο εξάμηνο. Ωστόσο, αυτό που πρέπει να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι είναι ότι η δυνατότητα για VDSL σύνδεση παρέχεται στις περιοχές όπου έχει εγκατασταθεί ο απαραίτητος εξοπλισμός. Πρόκειται συνολικά για 165 σημεία σε όλη την Ελλάδα, τα οποία καλύπτουν όλες τις μεγάλες πόλεις, αλλά κυρίως στα σημεία που βρίσκονται κοντά στα αστικά κέντρα του ΟΤΕ.

Συγκεκριμένα, τα προγράμματα που διαθέτει από χθες ο ΟΤΕ, είναι:   …………

ΠΗΓΗ :  ΤΑ ΝΕΑ  κλικ εδώ για το άρθρο

This entry was posted in I T, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply