Μπακογιάννη: «Η Γερμανία κέρδισε από την ελληνική κρίση»

“Η Γερμανία κέρδισε από την Ελληνική κρίση 45 δισεκατομμύρια ευρώ και, μέσω της όλης πολιτικής καθορισμού των τόκων, έδωσε στην Ελλάδα 15,2 δισεκατομμύρια”, τόνισε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας χθες σε ημερίδα της Ενωσης Γερμανικών Τραπεζών στο Βερολίνο. Η κυρία Μπακογιάννη εμφανίστηκε πεπεισμένη ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ, διαβεβαίωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της και ζήτησε περισσότερο χρόνο. Προειδοποίησε ακόμη για για τους κινδύνους που θα αντιμετωπίσει ολόκληρη η Ευρωζώνη σε περίπτωση αποχώρησης της Ελλάδας, ενώ αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο κοινωνικής έκρηξης και ενίσχυσης του λαϊκισμού.  “Χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο και εσείς χρειάζεστε μια Ευρώπη που να είναι ενωμένη και όχι ο ένας μετά τον άλλο να αποχωρούν από το ευρώ. Τον Ιούνιο ελήφθησαν πολύ καλές αποφάσεις για την Ευρωζώνη, αλλά και εκτός αυτής. Πρέπει να προχωρήσουμε. Δεν γίνεται να μείνουμε ακίνητοι”, δήλωσε η κυρία Μπακογιάννη και τάχθηκε υπέρ των γρήγορων αποφάσεων, στην κατεύθυνση της πολιτικής και οικονομικής ένωσης. “Ή θα προχωρήσουμε μπροστά ως Ευρωπαίοι, ή θα γυρίσουμε πίσω. Δεν μπορούμε να μείνουμε στο ίδιο σημείο”, τόνισε χαρακτηριστικά.  ………..

Σε δήλωσή της προς το κρατικό γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF, η Ντόρα Μπακογιάννη επανέλαβε ότι η Γερμανία έχει κερδίσει από αυτή την κρίση, τόνισε ότι “κανείς συνταξιούχος στην Γερμανία και κανείς φορολογούμενος δεν έχασε τίποτα”, ενώ πρόσθεσε: “Δεν μπορείτε να εισπράξετε άλλους φόρους πια στην Ελλάδα, γιατί δεν υπάρχουν τα λεφτά για να πληρωθούν αυτοί οι φόροι. Δεκαπέντε νέοι φόροι έχουν επιβληθεί στους πολίτες. Δεν μπορείτε να πιέσετε κι άλλο τους μισθούς προς τα κάτω, γιατί ήδη έχουν φτάσει στο απροχώρητο. Οι συντάξεις το ίδιο. Οπότε θα έπρεπε να πει κανείς στην Ελλάδα ξεκάθαρα “ναι, δεν σας θέλουμε πια στην Ευρωζώνη. Αλλά αυτό θεωρώ πως έχει μεγάλο κόστος για την Ευρώπη”.

ΠΗΓΗ : Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (ΑΜΠΕ)  κλικ εδώ για το άρθρο

Στα 17 τρισεκατομμύρια το συνολικό κόστος πιθανής εξόδου Ελλάδας -Πορτογαλίας-Ισπανίας από την ευρωζώνη, για την παγκόσμια οικονομία, σύμφωνα με μελέτη για λογαριασμό του Γερμανικού ινστιτούτου Bertelsmann. (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ) Μελέτη

This entry was posted in ΟΙΚΟΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply