Μ. Βεστάγκερ: Προέχουν τα έργα στις κρίσεις

Του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπεραμύνεται μιας επανεκκίνησης της Ευρώπης μέσω του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού, που είναι «διαφανές» εργαλείο ελεγχόμενο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Το ότι μαζί με τον έτερο αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά πήραν μέρος στην τηλεοπτική εκπομπή MasterChef του Star, δείχνει ότι η Δανή αντιπρόεδρος της Επιτροπής έχει μια συγκεκριμένη αντίληψη για το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.

Μια αντίληψη που σίγουρα πάει πιο μακριά από τα γραφεία του «Μπερλεμόν», που είναι η θεσμική καρδιά της Ε.Ε. Η Ευρώπη και το γίγνεσθαι δεν είναι μόνο λόγια και θετικές φιοριτούρες, αλλά και γαστρονομία, τρόποι ζωής και αντιλήψεις για το είναι.
Είναι όμως και έργο και στο επίπεδο αυτό η κ. Μαργκρέτε Βεστάγκερ διαπρέπει. Κυριολεκτικά θα λέγαμε.

Έχοντας αρκετές εμπειρίες από την κρίση του 2009, όταν την περίοδο 2011-2014 ήταν υπουργός Οικονομικών της Δανίας, η σημερινή αντιπρόεδρος της Επιτροπής, επιφορτισμένη με τον ανταγωνισμό και την ψηφιακή πολιτική της Ε.Ε., έδρασε αμέσως και αποτελεσματικά. Έσπευσε να θεσμοθετήσει έτσι το πλαίσιο στήριξης των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων που ήδη υποφέρουν από την κρίση πανδημίας και φρόντισε οι όποιες ενισχύσεις να μη διαστρεβλώνουν τον ανταγωνισμό.   ……..

πηγή :  Ναυτεμπορική  (άρθρο)

This entry was posted in ΟΙΚΟΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ. Bookmark the permalink.