Νέα προγράμματα σπουδών στη γ’ λυκείου

INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Του Στράτου Στρατηγάκη, Μαθηματικού – Ερευνητή

Όλοι οι Υπουργοί Παιδείας, τα τελευταία τουλάχιστον 20 χρόνια, εξαγγέλλουν ότι θα κάνουν αλλαγές σε όλο το εύρος της Εκπαίδευσης, από το Νηπιαγωγείο μέχρις τις εισαγωγικές εξετάσεις, γιατί, όπως όλοι τονίζουν, δεν μπορεί να αλλάξεις την Εκπαίδευση αν δεν ξεκινήσεις από τη μικρή ηλικία. Αυτά ως προς τις δηλώσεις. Μετά αλλάζουν το σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ και προχωράμε στον επόμενο Υπουργό Παιδείας, που λέει για συνολική μεταρρύθμιση της Εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες, αλλάζει το σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ και προχωράμε στον επόμενο Υπουργό. Αυτή η λογική, εφαρμοζόμενη απαρέγκλιτα από όλους τους Υπουργούς Παιδείας έχει διαλύσει την εκπαίδευση στη χώρα μας.

Την ίδια λογική βλέπουμε και τώρα με την ανακοίνωση νέων προγραμμάτων σπουδών σε όλα τα μαθήματα για τη Γ Λυκείου και μόνο. Αυτό σημαίνει ότι όλα όσα διδάσκονται στις προηγούμενες τάξεις του Γυμνασίου και του Λυκείου είναι εντάξει; Πάλι, δηλαδή, ξεκινάμε από την κορυφή; Δεν θέλω να το πιστέψω. Θέλω να ελπίζω ότι πρόκειται για τεχνικής φύσεως μπαλώματα, προκειμένου να μη χαθούν κομμάτια της απαραίτητης ύλης για τη συνέχιση των σπουδών στα ΑΕΙ.

Θα αναφερθώ στα Μαθηματικά, γιατί δεν έχω τις γνώσεις για να μιλήσω για τα άλλα μαθήματα. Με την κατάργηση του μαθήματος των Μαθηματικών Γενικής Παιδείας οι μαθητές που τελειώνουν το Λύκειο δεν γνωρίζουν τι είναι ο μέσος όρος, δεν γνωρίζουν να διαβάζουν ένα στατιστικό διάγραμμα και άλλα παρόμοια απλά θέματα χρήσιμα σε όλους τους ενήλικες στον 21ο αιώνα.   …………….

πηγή :  Ναυτεμπορική  (άρθρο)

This entry was posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ, ΟΙΚΟΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ. Bookmark the permalink.