Νέος τρόπος κλοπής στοιχείων πληρωμής μέσω δημοφιλούς υπηρεσίας web analytics

SHUTTERSTOCK

Οι ερευνητές της Kaspersky ανακάλυψαν μια νέα τεχνική για την κλοπή στοιχείων πληρωμής των χρηστών σε ιστοσελίδων ηλεκτρονικών αγορών— ένα είδος επίθεσης γνωστής ως web skimming.

Με την εγγραφή τους σε λογαριασμούς του Google Analytics και την εισαγωγή του κώδικα παρακολούθησης αυτών των λογαριασμών στον πηγαίο κώδικα των ιστότοπων, οι εισβολείς μπορούν να συλλέξουν τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας των χρηστών. Περίπου 24 διαδικτυακά καταστήματα σε όλο τον κόσμο τέθηκαν σε κίνδυνο από τη χρήση αυτής της μεθόδου.

Το web skimming είναι μια δημοφιλής πρακτική που χρησιμοποιείται από τους επιτιθέμενους για να κλέψουν τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας των χρηστών από τις σελίδες πληρωμής των ηλεκτρονικών καταστημάτων, όπου οι επιτιθέμενοι εισάγουν κομμάτια του κώδικα στον πηγαίο κώδικα της ιστοσελίδας. Αυτός ο κακόβουλος κώδικας συλλέγει στη συνέχεια τα δεδομένα που εισάγονται από τους επισκέπτες της ιστοσελίδας (π.χ. στοιχεία σύνδεσης λογαριασμών πληρωμών ή αριθμούς πιστωτικών καρτών) και αποστέλλει τα δεδομένα που συλλέγονται στη διεύθυνση που καθορίζεται από τους εισβολείς στον κακόβουλο κώδικα. Συχνά, για να αποκρύψουν το γεγονός ότι η ιστοσελίδα έχει παραβιαστεί, οι εισβολείς καταχωρούν domains με ονόματα που μοιάζουν με δημοφιλείς υπηρεσίες web analytics, όπως το Google Analytics. Με αυτόν τον τρόπο, όταν εισάγουν τον κακόβουλου κώδικα, είναι πιο δύσκολο για τον διαχειριστή του ιστότοπου να γνωρίζει ότι ο ιστότοπος έχει παραβιαστεί. Για παράδειγμα, ένας ιστότοπος με το όνομα “googlc-analytics[.]com” είναι εύκολο να θεωρηθεί νόμιμος χωρίς να κινήσει υποψίες.  ………..

πηγή :  Ναυτεμπορική  (άρθρο)

This entry was posted in ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. Bookmark the permalink.