Νέο Λύκειο χωρίς «μεταφυσικές ιερότητες» με ορίζοντα το 2020

Νέο Λύκειο χωρίς «μεταφυσικές ιερότητες» με ορίζοντα το 2020Αθήνα

Ενώπιον της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής βρίσκεται πλέον το πόρισμα του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) που περιλαμβάνει τον βασικό πυρήνα των αλλαγών στο Λύκειο, κυρίως όμως στη Β’ και Γ’ τάξη.

«Δεν υπάρχουν ιδανικά εκπαιδευτικά συστήματα, αλλά συστήματα που ταιριάζουν στις κοινωνίες στις οποίες λειτουργούν. Δεν υπάρχει κάποια ‘μεταφυσική ιερότητα’. Για αυτό αν αντιγράφαμε το σύστημα της Φινλανδίας ή φέρναμε το Χάρβαρντ εδώ απλά θα ‘ανατινάζονταν’ μέσα στην ελληνική πραγματικότητα» σημείωσε ο υπουργός Κώστας Γαβρόγλου.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα της Πέμπτης, στόχος είναι οι σχετικές αποφάσεις να ληφθούν μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού με όσο το δυνατόν ευρύτερη συναίνεση ώστε οι μαθητές που θα πάνε τον Σεπτέμβριο στην Α’ Λυκείου να γνωρίζουν τι θα τους περιμένει το 2020.

Το πόρισμα θα αναπτύξει στους βουλευτές την ερχόμενη Τρίτη ο πρόεδρος του ΙΕΠ Γεράσιμος Κουζέλης, ενώ σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί συναίνεση θα κληθούν στην Επιτροπή όσο το δυνατόν περισσότεροι φορείς και εκπαιδευτικοί όχι μόνο συνδικαλιστές αλλά και από τη βάση, καθώς και μαθητές.

Θα κληθούν ακόμα και παλαιότεροι εμπειρογνώμονες όπως ο πρώην υπουργός Γεώργιος Μπαμπινιώτης και ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας επί κυβερνήσεων ΝΔ Θανάσης Κυριαζής και πολλοί άλλοι, ενώ θα ληφθεί υπόψη και η πρόταση του Αντώνη Λιάκου, που διετέλεσε πρόεδρος της Επιτροπής διαλόγου για την παιδεία.

Τι αναφέρεται στην πρόταση:  …………….

πηγή :  in.gr  (άρθρο)

This entry was posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply