Οι εργαζόμενοι με τα… γκρίζα μαλλιά είναι το «μέλλον» της ελληνικής αγοράς εργασίας

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

Οι εργαζόμενοι με τα... γκρίζα μαλλιά είναι το «μέλλον» της ελληνικής αγοράς εργασίαςΣημαντικά υψηλότερη εξάρτηση από εργαζομένους με …γκρίζα μαλλιά εκτιμάται ότι θα έχει το 2025 η Ελλάδα, σε σύγκριση με τον μέσο όρο της ΕΕ των 28 κρατών-μελών, λόγω της γήρανσης του πληθυσμού της.

Ο ενεργός πληθυσμός της χώρας (άτομα ηλικίας 15 έως 65 ετών) εκτιμάται ότι θα μειωθεί στα επόμενα εννέα χρόνια, με την πτώση να είναι μεγαλύτερη στην πιο δυναμική ηλικιακή κατηγορία, ήτοι στους εργαζόμενους 25-34 χρόνων.

Την ίδια στιγμή, σημαντικά εκτιμάται ότι θα αυξηθεί το εργατικό δυναμικό ηλικίας 55-64 χρόνων και άνω των 65 ετών. “Κοιτάζοντας στο μέλλον, η Ελλάδα αναμένεται να έχει σημαντικά υψηλότερη εξάρτηση από εργαζομένους μεγαλύτερης ηλικίας, σε σύγκριση με τον μέσο όρο της ΕΕ των 28” καταλήγουν οι μελετητές του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης (Cedefop), στο πλαίσιο εργασίας του πανευρωπαϊκού μοντέλου για την διάγνωση των αναγκών στην αγορά εργασίας,που επικαιροποιήθηκε ανά χώρα πριν από λίγες ημέρες και αναρτήθηκε στον επίσημο διαδικτυακό ιστότοπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Skills Panorama». …………

πηγή :  Ημερησία  (άρθρο)

This entry was posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply