Οι προκλήσεις κυβερνοασφάλειας που θα έρθουν το 2020

Η νέα χρονιά που έρχεται αναμένεται να αυξήσει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει καθημερινά ο υπεύθυνος κυβερνοασφάλειας σε μία επιχείρηση και αλλού.

Είναι μαθηματική βεβαιότητα ότι οι κίνδυνοι στο Διαδίκτυο θα συνεχίζουν να αυξάνονται συχνά με γεωμετρική πρόοδο, όπως έχει δείξει μέχρι τώρα η εμπειρία. Τα επόμενα χρόνια, οι ειδικοί συμφωνούν ως προς το ότι αναμένονται νέες απειλές, των οποίων η αντιμετώπιση εκτιμάται ότι θα απαιτεί και εντελώς νέες δεξιότητες ή μεθόδους. Ένα άλλο στοιχείο που τονίζουν οι ειδικοί είναι ότι οι νέες απειλές ενδέχεται να έχουν και μεγαλύτερο οικονομικό αντίκτυπο για τις επιχειρήσεις, καθώς αποδεικνύεται ότι οι συνέπειές τους ενδέχεται να έχουν μεγάλο κόστος.

Μία απάτη που τείνει να γίνει κοινός τόπος στον Κυβερνοχώρο είναι τα λεγόμενα deepfakes, δηλαδή της χρήσης ψευδών ειδήσεων και άλλων κατασκευασμένων αναρτήσεων, ακόμα και με τη χρήση μοντάζ ή Τεχνητής Νοημοσύνης, προκειμένου να πειστούν όλοι ότι ένας διάσημος επιλέγει μία συγκεκριμένη υπηρεσία. Είδαμε προσφάτως, τέτοιες απάτες να εμφανίζονται και στην Ελλάδα μέσω κοινωνικών δικτύων, αναφορικά με τον πλουτισμό διάσημων παρουσιαστών, ηθοποιών και άλλων προσώπων από τη χρήση κρυπτονομισμάτων. ………….

πηγή :  Ναυτεμπορική  (άρθρο)
This entry was posted in ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΟΙΚΟΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ. Bookmark the permalink.