Ορειβατικός οδηγός για την Ελλάδα από γερμανική πένα

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΑΛΙΟΣ
«Στις κορυφές των βουνών φαίνεται ότι υπάρχει και ζωή πέρα από τις οικονομικές κρίσεις», λέει ο Κρίστιαν Μάγιερ, ο οποίος κατέγραψε στο βιβλίο του συνολικά 23 διαδρομές.

«Στις κορυφές των βουνών φαίνεται ότι υπάρχει και ζωή πέρα από τις οικονομικές κρίσεις», λέει ο Κρίστιαν Μάγιερ, ο οποίος κατέγραψε στο βιβλίο του συνολικά 23 διαδρομές.

Ενας Γερμανός τεχνοκράτης, που ήρθε στη χώρα μας ως απεσταλμένος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών για την ελληνική κρίση, καταλήγει να ερωτευθεί τα ελληνικά βουνά και να γράψει έναν από τους πρώτους οδηγούς για το ορειβατικό σκι. Και μάλιστα επιμένει να εκδοθεί και στα ελληνικά, αφιερώνοντάς το στους Ελληνες ορειβάτες και στην ελληνική φιλοξενία.

Αυτή είναι η ιστορία (του βιβλίου) του Κρίστιαν Μάγιερ. Σημαντικό στέλεχος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, ο κ. Μάγιερ ενίσχυσε το προσωπικό της γερμανικής πρεσβείας στην Αθήνα το 2012, με αποστολή να ενδυναμώσει τη γνώση της χώρας του γύρω από την ελληνική κρίση. Αρχικά, η απόσπασή του ήταν για διάστημα λίγων μηνών. Ομως οι εξελίξεις τον κράτησαν στη χώρα μας συνολικά 3,5 χρόνια.

«Το καλοκαίρι του 2012 στην Αθήνα ήταν ιδιαίτερα θερμό», λέει στην «Κ». «Για πολλές ημέρες η θερμοκρασία είχε φθάσει τους 40 βαθμούς κι εγώ δεν μπορούσα να πάω διακοπές, καθώς οι πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην Αθήνα ήταν σημαντικές. Ρώτησα λοιπόν έναν φίλο μου, τι θα μπορούσα να κάνω το Σαββατοκύριακο για να πάρω μια ανάσα. «Εχεις δύο επιλογές», μου είπε. «Βουνό ή θάλασσα». Τις ημέρες εκείνες, όμως, ακόμα και η θάλασσα μου φαινόταν υπερβολικά ζεστή. Αποφάσισα λοιπόν να πάω στη Ζήρεια, στην Πελοπόννησο, που είναι κοντά. Εφθασα νωρίς το πρωί, έχοντας πάρει μαζί μου 3 λίτρα νερό και ξεκίνησα την ανάβαση, ανυπομονώντας να αισθανθώ φρέσκο αέρα. Τελικά η ζέστη ήταν τέτοια που χρειάστηκα τρεις φορές περισσότερο χρόνο για να ανέβω και βεβαίως το νερό δεν μου έφθασε».   ……………..

πηγή :  η Καθημερινή  (άρθρο)

This entry was posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply