Ο 12χρονος προγραμματιστής που εντυπωσιάζει

Στην διάρκεια του DevFest (Developers Festival) ένας 12χρονος ξεπρόβαλε για τον ταλέντο του στην πληροφορική. Ο λόγος για τον Νίκο Αδάμ, ο οποίος έχει ήδη ασχοληθεί με projects αρκετά προχωρημένα για το νεαρό της ηλικίας του.

Στον Νίκο, αρέσει να παίζει βιντεοπαιχνίδια και να χρησιμοποιεί τα social media,όπως είναι συνηθισμένο για ένα παιδί της ηλικίας του. Το θέμα είναι όμως πως δεν σταματάει εκεί, προκειμένου να μπορεί να παίξει εύκολα κάποια παιχνίδια όπως το Mine Craft, έφτιαξε ένα διακομιστή, ώστε το πάτημα ενός κουμπιού να είναι αρκετό για όποιον θέλει να συμμετάσχει. Παράλληλα, δημιούργησε ένα anti-hacking πρόγραμμα το DTD (down the Ddos) που προστατεύει ιστοσελίδες wordpress από τις πιο συνηθισμένες επιθέσεις τύπου DOS (Denial of service Attacks).

Μιλώντας στο ΑΜΠΕ ο Νίκος δήλωσε πως πρόκειται να «βγάλει στον αέρα» μία νέα σελίδα κοινωνικής δικτύωσης που την ονομάζει «Tech is social». Λέξεις κλειδιά για το νέο «social network» θα είναι «η ασφάλεια και η ψυχαγωγία».Άλλωστε η αγάπη του για την ψυχαγωγία μέσα στην τεχνολογία φαίνεται και από την  προσωπική του ιστοσελίδα που παρουσιάζει τη δουλειά του (www.techisgame.com) και αντιμετωπίζει την τεχνολογία ως παιχνίδι.   …………….

ΠΗΓΗ :  ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ (ΑΜΠΕ)    (άρθρο)

This entry was posted in I T, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply