Πανόραμα για το ευ επιχειρείν του μέλλοντος

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ
Στο περσινό «Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας» 156 εισηγητές μίλησαν σε 3.000 συνέδρους. Στόχος, φέτος να γίνει ακόμη μεγαλύτερο.

Στο περσινό «Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας» 156 εισηγητές μίλησαν σε 3.000 συνέδρους. Στόχος, φέτος να γίνει ακόμη μεγαλύτερο.

«Οι φοιτητές μου είναι η δύναμή μου – και η αδυναμία μου».  Παλιοί φοιτητές του στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -ο ίδιος επιμένει στην προηγούμενη ονομασία, ΑΣΟΕΕ- θυμούνται τον Ιορδάνη Λαδόπουλο να επαναλαμβάνει συχνά αυτήν τη φράση.

Ο ιθύνων νους του «Πανοράματος Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας», που θα λάβει χώρα στις 20-22 Μαρτίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, είναι ένας ιδιότυπος συνδυασμός ονειροπόλου και τεχνοκράτη. Παρότι συνταξιοδοτήθηκε το 2004, είναι σήμερα πιο δραστήριος από ποτέ, στην υπηρεσία της αποστολής στην οποία είναι ταγμένος εδώ και τέσσερις δεκαετίες: να φέρει το πανεπιστήμιο ?και τους φοιτητές? πιο κοντά στις επιχειρήσεις.

Το «Πανόραμα», που το ξεκίνησε αφού πήρε σύνταξη, είναι η πιο ευρέως διαδεδομένη συνεισφορά του σε αυτόν τον σκοπό. Πρόκειται για το τέταρτο που διοργανώνει, με προσδοκίες να είναι το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα σε συμμετοχές (στο περυσινό, 156 εισηγητές μίλησαν σε 3.000 συνέδρους).

Στόχος του συνεδρίου, όπως αναφέρεται στον δικτυακό του τόπο, είναι «να ενημερώσει τους νέους μας για τις τάσεις και ευκαιρίες για επιχειρηματικότητα και απασχόληση που προσφέρουν δεκαπέντε κλάδοι της οικονομίας», αλλά και να αναδείξει «την “Αλλη Ελλάδα” της καινοτομίας και της εξωστρέφειας». Στο πλαίσιο του τριήμερου συνεδρίου, θα λάβουν χώρα 33 εισηγήσεις με τη συμμετοχή άνω των 150 ομιλητών, θα γίνουν workshops και θα πραγματοποιηθούν εγγραφές για τα Business Days – τις επισκέψεις φοιτητών και αποφοίτων σε μεγάλες επιχειρήσεις που ο κ. Λαδόπουλος διοργανώνει, σε διάφορες εκδοχές, εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Πέρυσι διεξήχθησαν 19 Βusiness Days, όπου συμμετείχαν 650 νέοι και νέες.   …………..

πηγή :  η Καθημερινή  (άρθρο)

This entry was posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply