Παρούσα η Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας

Παρούσα η Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας

Το European Cyber Security Challenge είναι ένας ετήσιος διαγωνισμός πανευρωπαϊκής εμβέλειας, που αποσκοπεί στην εισροή νέων ταλέντων στο χώρο της Κυβερνοασφάλειας

Αθήνα

Η Ελλάδα συμμετέχει για πρώτη φορά στον πιο σημαντικό Ευρωπαϊκό διαγωνισμό σχετικά με την Κυβερνοασφάλεια (cyber security). Πρόκειται για τον European Cyber Security Challenge 2016, ο οποίος διεξάγεται μεταξύ 7-10 Νοεμβρίου στο Ντίσελντορφ.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από τον ENISA, τον αρμόδιο φορέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Κυβερνοασφάλειας.

Σε παγκόσμια κλίμακα, παρατηρείται μια ολοένα και μεγαλύτερη ανάγκη για την προστασία των τεχνολογικών υποδομών των χωρών, μιας και οι ηλεκτρονικές επιθέσεις από κακόβουλους hackers αποτελούν πια καθημερινό φαινόμενο.

Ενώ, λοιπόν, η Κυβερνοασφάλεια είναι τομέας σε διαρκή ανάπτυξη και εξέλιξη, δεν υπάρχει ακόμα ικανός αριθμός επαγγελματιών για την κάλυψη της τεράστιας ζήτησης σε διεθνές επίπεδο.

Έτσι, για την αντιμετώπιση της έλλειψης αυτής και την ανάδειξη μιας νέας γενιάς πληροφορικών εξειδικευμένων στην Κυβερνοασφάλεια, πολλές χώρες διοργανώνουν τοπικούς διαγωνισμούς με σκοπό την εύρεση ταλέντων, που θα εκπαιδευτούν για να καλύψουν τις ανάγκες της αγοράς.

Το European Cyber Security Challenge είναι ένας ετήσιος διαγωνισμός πανευρωπαϊκής εμβέλειας, που αποσκοπεί στην εισροή νέων ταλέντων στο χώρο της Κυβερνοασφάλειας και προωθεί την άμιλλα στο χώρο.    …………….

πηγή :  in.gr  (άρθρο)

This entry was posted in ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply