Πλάνες και άγνοια συνοδεύουν τους θιασώτες της δραχμής

Η εξάρτηση από τις εισαγωγές είναι μεγάλη, η υποκατάστασή τους απαιτεί χρόνο και κεφάλαια- Η μετάπτωση στο εθνικό νόμισμα θα προκαλέσει σοκ στην οικονομία, έκρηξη τιμών, ελλείψεις και βύθιση εντέλει της παραγωγής!

Καρακούσης Αντώνης

Πλάνες και άγνοια συνοδεύουν τους θιασώτες της δραχμήςΟι θιασώτες της δραχμής επιμένουν πεισματικά στην άγνοιά τους παρά τα όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα και παρότι έχουν αναδειχθεί στο μέγιστο βαθμό οι πολλοί κίνδυνοι που απειλούν τη χώρα και τη θέση της στον κόσμο.

Προσπαθούν να πείσουν ότι η μετάπτωση στο εθνικό νόμισμα θα είναι απλή διαδικασία. «Κάποιες δυσκολίες για μερικούς μήνες και έπειτα η εθνική παραγωγή θα αναγεννηθεί, η ανεργία θα μειωθεί κι όλα θα βρουν το δρόμο τους» υποστηρίζουν μετά πάθους οι εμπνευστές του εγχειρήματος.

Πλανώνται ωστόσο πλάνην οικτράν, καθώς δεν γνωρίζουν τα ιδιοχαρακτηριστικά της ελληνικής οικονομίας, ούτε τον βαθμό εξάρτησής της μικρής παραγωγής μας από τις εισαγωγές.

Μια βόλτα σε ένα αμιγώς ελληνικό σούπερ – μάρκετ θα πείσει και τους πιο δύσπιστους. Η σχέση μεταξύ εισαγόμενων και εγχώριων παραγόμενων προϊόντων είναι 50 – 50 και σε ορισμένες περιπτώσεις η εξάρτηση από τις εισαγωγές είναι απόλυτη. Το μοσχαρίσιο κρέας εισάγεται σε ποσοστό 80%.Τα κίτρινα τυριά, που χρησιμοποιούνται ευρέως σε καθημερινή βάση στα σπίτια και σε μεγάλο μέρος των επιχειρήσεων εστίασης, εισάγονται σε ποσοστό 100%.   …………..

πηγή : το Βήμα  (άρθρο)

This entry was posted in ΟΙΚΟΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply