Προσοχή στους χρήστες e-banking συστήνει η Ελληνική Ενωση Τραπεζών

Την προσοχή των πελατών των τραπεζών και χρηστών του e-banking στη νέα μορφή απάτης που ονομάζεται SIM Swapping, εφιστά η Ελληνική Ένωση Τραπεζών

Προσοχή στους χρήστες e-banking συστήνει η Ελληνική Ενωση Τραπεζών | tovima.gr

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι τράπεζες χρησιμοποιούν τον αριθμό κινητού τηλεφώνου των πελατών τους ως το μέσο για την αποστολή κωδικών μίας χρήσης (OTP) που ενισχύουν την ασφάλεια ηλεκτρονικών συναλλαγών (μεταφορές κεφαλαίων, αγορές με κάρτες, κ.λπ), την αποστολή ειδοποιήσεων ασφαλείας (alerts) για συναλλαγές που έχουν εκτελεστεί και την εξ αποστάσεως εγγραφή τους σε νέες υπηρεσίες.

Αυτό σημαίνει ότι ακόμη κι αν κάποιος αποκτήσει κακόβουλα τα στοιχεία για είσοδο στην υπηρεσία e-banking, δεν μπορεί να κάνει και πολλά πράγματα, καθώς χρειάζεται τους κωδικούς μίας χρήσης που στέλνονται στο κινητό σας.

Και εδώ έρχεται η χρησιμότητα της απάτης τύπου SIM Swapping για τους επιτήδειους. Στην προκειμένη περίπτωση οι δράστες εκμεταλλεύονται τη δυνατότητα αλλαγής κάρτας SIM και προσποιούνται είτε τον κάτοχο της κάρτας SIM ή κάποιον εξουσιοδοτημένο από τον νόμιμο συνδρομητή.   …………..

πηγή :  το Βήμα  (άρθρο)

This entry was posted in ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. Bookmark the permalink.