Προτάσεις μαθητών για τα προβλήματα μετακίνησης σε 30 πόλεις

«Οι μαθητές ερευνούν, οι πόλεις ενημερώνονται, η κοινωνία ευαισθητοποιείται»

Με επίκεντρο τις «πράσινες μεταφορές» και τον σεβασμό στην ελευθερία μετακίνησης των πολιτών, ξεκινούν στις αρχές Φεβρουαρίου για δέκατη συνεχόμενη χρονιά οι παρουσιάσεις των προτάσεων μαθητών από 30 πόλεις της χώρας στα πλαίσια της εκστρατείας ECOMOBILITY του ECOCITY.

Με το σύνθημα «Οι μαθητές ερευνούν, οι πόλεις ενημερώνονται, η κοινωνία ευαισθητοποιείται», ομάδες μαθητών Γυμνασίων μελέτησαν τα προβλήματα που δυσκολεύουν την εύρυθμη λειτουργία των πόλεων και θα καταθέσουν προτάσεις και λύσεις στη διάρκεια εκδηλώσεων σε διάφορες πόλεις.

Ειδικότερα, με τις εργασίες τους οι μαθητές πρέπει να εξετάσουν τις επιπτώσεις που προκαλούν η ρύπανση του αέρα των πόλεων, η κατάληψη των πεζοδρομίων και η έλλειψη πεζόδρομων, η επένδυση στους τρεις πυλώνες των πράσινων μεταφορών και σε οικολογικούς τρόπους μετακίνησης. Παράλληλα καλούνται να τρόπους ανάδειξη επιλογών μετακίνησης όπως το περπάτημα, το ποδήλατο και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Φέτος η αρχή θα γίνει από το Μαρούσι, την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο ΔΑΪΣ, και θα ακολουθήσει την επομένη το Περιστέρι. Η είσοδος είναι ελεύθερη για τους πολίτες σε όλες τις εκδηλώσεις.

ΠΗΓΗ : ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ  κλικ εδώ για το άρθρο

This entry was posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply