Πώς θα δημιουργήσετε τη δική σας επιχείρηση – ένας χρήσιμος οδηγός από το ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας

Τη φιλοσοφία με την οποία μπορεί κανείς να «περάσει» από τη θεωρία στην πράξη και να δημιουργήσει τη δική του επιχείρηση με βάση την καινοτομία, παρουσίασε σήμερα η Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας σε φοιτητές των σχολών τεχνολογικών εφαρμογών, διοίκησης και οικονομίας.

Τι χρειάζεται για να δημιουργήσει κανείς τη δική του επιχείρηση; Ιδέες, χρηματοδοτικά «εργαλεία» και μια σειρά από βασικά βήματα για την υλοποίηση ενός επιχειρηματικού σχεδίου.

«Γενικός κανόνας είναι ότι η καινοτομία είναι η σύλληψη μιας θεωρητικής ιδέας που μετατρέπεται σε πράξη μέσω της δημιουργίας ενός εμπορικού προϊόντος με οικονομικό όφελος για τον επιχειρηματία», σημειώνει ο επίκουρος καθηγητής του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, Κωνσταντίνος Βατάλης.

Τονίζει δε ότι δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στις νεοφυείς επιχειρήσεις (τις λεγόμενες και start-up) και διευκρινίζει ότι πρόκειται για επιχειρήσεις που συνδέονται με υψηλή ανάπτυξη και έχουν τεχνολογικό προσανατολισμό, με ενδιαφέρον να δημιουργήσουν μια νέα αγορά ή να εξελίξουν πολύ δυναμικά μια υπάρχουσα αγορά.

«Οι επενδυτές γενικότερα έλκονται ευκολότερα σε αυτού του είδους τις επιχειρήσεις γιατί παρουσιάζουν χαμηλό κόστος υλοποίησης και υψηλή απόδοση σε περίπτωση επιτυχίας» τονίζει και υπογραμμίζει ότι ένα ακόμη χαρακτηριστικό των επιχειρήσεων που θέλουν να αναπτύξουν ενεργό δράση πρέπει να είναι και η εξωστρέφεια ώστε τα προϊόντα τους να «κερδίσουν έδαφος» και στο εξωτερικό.

Πού θα πρέπει να αναζητηθούν οι επιχειρηματικές ιδέες;

…………………

ΠΗΓΗ : Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (ΑΠΕ-ΜΠΕ) (άρθρο)

This entry was posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply