Πώς θα είναι το μέλλον της εργασίας

Τι δείχνουν τα αποτελέσματα έρευνας του Πανεπιστημίου των Ηνωμένων Εθνών – Πώς οι Νext Τechnologies θα αλλάξουν όχι μόνο το μέλλον της εργασίας, αλλά και τα θεμέλια των πολιτισμών μας
Πώς θα είναι το μέλλον της εργασίας | tovima.gr

Με τα ευφυή ρομπότ να εργάζονται αγόγγυστα σε συνθήκες μη ανεκτές από τον άνθρωπο, η αντικατάσταση των θέσεων εργασίας θα επιταχυνθεί

Κλώντζα Ολγα

Ποιο status θα συνοδεύει το προφίλ της Εργασίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το 2050; «It’s complicated», «Μελλοντική απελπισία», «Αυτοπραγμάτωση»; Το μέλλον της εργασίας στον κόσμο της Τεχνητής Νοημοσύνης και της Ρομποτικής έρχεται αντιμέτωπο με τάσεις, προκλήσεις και εναλλακτικά σενάρια.

Οι επιστήμονες της Προοπτικής Διερεύνησης, οι αποκαλούμενοι futurists, ανοίγουν την πόρτα τού «αύριο» μέσα από την έρευνα Work/Tech 2050 του Millennium Project, παγκόσμιου think tank που ιδρύθηκε ύστερα από μελέτη σκοπιμότητας του Πανεπιστημίου των Ηνωμένων Εθνών.

Οι Νext Τechnologies (NTs) θα αλλάξουν όχι μόνο το μέλλον της εργασίας, αλλά και τα θεμέλια των πολιτισμών μας. Η συνθετική βιολογία και η γονιδιωματική, το 3D/4D printing και η βιο-εκτύπωση, το Διαδίκτυο των Πραγμάτων, τα drones, η νανοτεχνολογία, η εικονική πραγματικότητα, το blockchain, η κβαντική υπολογιστική. Περισσότεροι από 300 futurists, επιστήμονες, οικονομολόγοι, επαγγελματίες της τεχνολογίας, ανέλυσαν τις τάσεις που διαμορφώνονται ανοίγοντας σε διεθνή φόρα τη συζήτηση για τις στρατηγικές μιας ομαλής μετάβασης.

Στροφή στην αυτοαπασχόληση    …………..

πηγή : το Βήμα   (άρθρο)

This entry was posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. Bookmark the permalink.