Ράιχενμπαχ: Η Ελλάδα μπορεί να αξιοποιήσει τον πλούτο του ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτει

«Η χώρα χρειάζεται να βρει τρόπους για την υποβοήθηση της ανάπτυξης και την αύξηση της απασχόλησης. Η επιχειρηματικότητα και η καινοτομία αποτελούν απαραίτητα συστατικά προς αυτή την κατεύθυνση», δήλωσε ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της ΕΕ για την Ελλάδα, Χόρστ Ράιχενμπαχ, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Corallia στο Athens InnoCenter στο Μαρούσι, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ελληνικής Πρωτοβουλίας Συνεργατικών Σχηματισμών- Corallia.

Όπως πρόσθεσε, «η Ελλάδα, πράγματι, μπορεί να αξιοποιήσει τον πλούτο του ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτει και να γίνει βασικός παράγοντας στο νέο διεθνές περιβάλλον».

Τον Χόρστ Ράιχενμπαχ, ο οποίος συνοδευόταν από τη Ζορζέτ Λαλί, επικεφαλής του γραφείου της Ομάδας Δράσης στην Αθήνα και τις Μαρία Βελέντζα και Πολίν Βιένζιρλ, μέλη της Ομάδας Δράσης, υποδέχτηκαν οι καθ. Βασίλειος Μακιός, δρ. Χ. Σάντσεζ και δρ. Νίκος Βογιατζής, οι οποίοι και τον ενημέρωσαν για την πρόοδο των έργων που υλοποιεί το Corallia, τα οποία στοχεύουν στην ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας, την ανάπτυξη συνεργατικών σχηματισμών και τη λειτουργία θεματικών κέντρων καινοτομίας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, συζητήθηκαν οι βέλτιστες πρακτικές που μπορούν να εφαρμοστούν στην Ελλάδα, για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των ευρωπαϊκών διαρθρωτικών ταμείων και την άρση της γραφειοκρατίας και άλλων κανονιστικών και διοικητικών εμποδίων που παρακωλύουν την ανάπτυξη και οικονομική εξέλιξη της Ελλάδας. Έμφαση δόθηκε στην ανάγκη να ενισχυθούν περαιτέρω τα εγγενή προτερήματα της Ελλάδας, όπως το ανθρώπινο δυναμικό και η επιστημονική ικανότητα στα πανεπιστήμια, τα ερευνητικά κέντρα και τις νεοσύστατες επιχειρήσεις (startups). ………….

ΠΗΓΗ :  H ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (ΑΜΠΕ)  κλικ εδώ για το άρθρο

This entry was posted in ΟΙΚΟΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply