Ρομποτική made in Greece

ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΒΙΡΒΙΔΑΚΗ
Νικητές! Αλέξανδρος Πανταζίδης, Χάρης Παπαδάκης, Βασίλης Κόκκινος με τον καθηγητή και coach τους, Θανάση Μπαλαφούτη. Φωτογραφία: Διονύσης Κουρής.

Νικητές! Αλέξανδρος Πανταζίδης, Χάρης Παπαδάκης, Βασίλης Κόκκινος με τον καθηγητή και coach τους, Θανάση Μπαλαφούτη. Φωτογραφία: Διονύσης Κουρής.

Μπορεί ο Μανωλάς και ο Μήτρογλου να μη βοήθησαν φέτος την εθνική μας ομάδα να διακριθεί, αντίθετα, ο επιθετικός Robuero και ο τερματοφύλακας Robuerto μάς χάρισαν ένα μετάλλιο σε Ολυμπιάδα. Για να είμαστε πιο ακριβείς, η διάκριση οφείλεται στους μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Ξάνθης Αλέξανδρο Πανταζίδη και Χάρη Παπαδάκη και στον -φοιτητή πλέον και μέλλοντα πολιτικό μηχανικό- Βασίλη Κόκκινο. Είναι αυτοί που δημιούργησαν τα δύο ρομποτάκια-ποδοσφαιριστές και χάρισαν στην ομάδα τους (Robospecialists), αλλά και στη χώρα μας, το αργυρό μετάλλιο στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής στην Ντόχα του Κατάρ, στις 6-8 Νοεμβρίου. Σε αυτές τις περιπτώσεις, συνήθως, πίσω από τις μαθητικές επιτυχίες κρύβεται ένας εκπαιδευτικός που με το μεράκι του εμπνέει τα «παιδιά» του. Και στη συγκεκριμένη ιστορία μιλάμε για τον καθηγητή Πληροφορικής -και coach των Robospecialists- Θανάση Μπαλαφούτη, που πριν από τρία χρόνια θέλησε να δοκιμάσει αν το δικό του χόμπι -η Ρομποτική- άρεσε στους μαθητές του. Με τη συμπαράσταση του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων βρήκαν χορηγούς ανάμεσα στους επιχειρηματίες της Ξάνθης και εξασφάλισαν τα περίπου 400 ευρώ που κόστιζε ο εξοπλισμός (ένα κιτ της Lego). «Στην αρχή ήρθαν περίπου 9 μαθητές», λέει ο Κ. Μπαλαφούτης. «Και μόνο το γεγονός ότι παιδιά λυκείου, που είναι πολύ στριμωγμένα χρονικά λόγω αυστηρού προγράμματος και εξετάσεων, έρχονταν τις Κυριακές στην ομάδα είναι μεγάλη επιτυχία. Κι όταν βλέπεις ότι υπάρχει ανταπόκριση, και εσύ προσπαθείς περισσότερο».     ……………..

πηγή  :  η Καθημερινή  (άρθρο)

This entry was posted in I T, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply