Σενάρια για το μέλλον της ανθρωπότητας

ΣΙΣΣΥ ΑΛΩΝΙΣΤΙΩΤΟΥ
computer1

Επισκέπτες της Deutsche Telekom στο Αννόβερο περνούν στο σύμπαν της εικονικής πραγματικότητας. Μία σειρά «σεναρίων» για το αύριο μέσα από τη σύνθεση ιδεών και γεγονότων είναι το «Homo Deus» του Χαράρι.

Είναι μάλλον δύσκολο να «παρουσιαστεί» δημοσιογραφικά ένα βιβλίο το περιεχόμενο του οποίου δεν έχει ξεκάθαρο στόχο. Την ίδια στιγμή, η ζωή του δημοσιογράφου διευκολύνεται και η «παρουσίαση» αποκτά ενδιαφέρον όταν ο συγγραφέας διαθέτει το αναμφισβήτητο ταλέντο του «γράφειν». Αν και αυτή η ικανότητα θα μπορούσε να έχει δώσει εξαιρετικά αποτελέσματα στο είδος του νουάρ μυθιστορήματος και της επιστημονικής φαντασίας, ο Γιουβάλ Νώε Χαράρι –γιατί γι’ αυτόν μιλάμε– επέλεξε να προσφέρει στην παγκόσμια κοινότητα των αναγνωστών ένα βιβλίο προφητείας: Homo Deus.

Δεν υπερβάλλουμε όταν αναφερόμαστε σε παγκόσμια κοινότητα, αφού το πρώτο («Sapiens, Μια Σύντομη Ιστορία του Ανθρώπου», Μιχάλης Λαλιώτης, εκδ. Αλεξάνδρεια, 2016) μεταφράστηκε σε 40 γλώσσες, ενώ ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ (Facebook) το επέλεξε για τη διαδικτυακή του βιβλιοθήκη, ο Μπιλ Γκέιτς (Microsoft κ.λπ.) είπε στους New York Times ότι θα ήταν ένα από τα 10 βιβλία που θα έπαιρνε μαζί του αν βρισκόταν μόνος για πάντα σ’ ένα έρημο νησί και ο Μπαράκ Ομπάμα το πρότεινε, από τηλεοράσεως, ως προσωπική του επιλογή.    …………….

πηγή : η Καθημερινή  (άρθρο)

This entry was posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply