Στουρνάρας: «Ο κ.Τσίπρας πιστεύει στη δημιουργία πλούτου από αέρα κοπανιστό»

Σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ από τον υπουργό Οικονομικών που τον αποκάλεσε «sui generis διανοητή»

Στουρνάρας: «Ο κ.Τσίπρας πιστεύει στη δημιουργία πλούτου από αέρα κοπανιστό»

Σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, περιγράφοντας από το βήμα της Βουλής τις αλλαγές στην επίμαχη διάταξη για τα πρόστιμα από χρέη, η οποία δεν αποσύρεται.

Ο υπουργός Οικονομικών επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι όλα αυτά τα αντιφατικά που υποστηρίζει, δεν θα τα βρει κανείς πουθενά σε κανέναν διανοητή.

«Ο κ. Τσίπρας είναι μια sui generis περίπτωση διανόησης, δηλαδή πιστεύει στη δημιουργία πλούτου από αέρα κοπανιστό» σημείωσε.

Όπως τόνισε, διακηρύσσει την κοινωνική δικαιοσύνη, αλλά, σύμφωνα με τις προτάσεις του, ένας πολίτης με ακίνητη περιουσία, αντικειμενικής αξίας 500.000 ευρώ και καταθέσεις 200.000 ευρώ, πρέπει να τύχει της ίδιας προστασίας με έναν άνεργο που δεν μπορεί να εξυπηρετήσει το δάνειο για το δυαράκι που έχει πάρει στη Δραπετσώνα.

«Λέει ότι δεν θα βγάλει τη χώρα από το ευρώ, αλλά συγχρόνως γυρνά και λέει προς τους πολίτες της Ευρώπης εγώ δεν θα πληρώσω τα δάνεια που μας χορηγήσατε με τον τσαμπουκά γιατί είναι επαχθή ή θα ορίσω εγώ μονομερώς τους όρους με τους οποίους θα τα πληρώσω. Δηλαδή νομίζει ότι για πολύ καιρό ακόμη θα πατάει σε δυο βάρκες. Τον πληροφορώ ότι θα πέσει στην θάλασσα.»   ……………

ΠΗΓΗ : ΤΟ ΒΗΜΑ   (άρθρο)

This entry was posted in ΟΙΚΟΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply