Στο στόχαστρο της ιαπωνικής αστυνομίας το «ανώνυμο» δίκτυο Tor

Το δίκτυο Tor (The Onion Router) είναι ιδιαίτερα δημοφιλές μεταξύ όσων δεν επιθυμούν η δραστηριότητά τους στο διαδίκτυο να είναι ανιχνεύσιμη. Ουσιαστικά αυτό που κάνει είναι να στέλνει δεδομένα μέσω μίας σειράς από routers «τακτοποιημένων» υπό τη μορφή «κρεμμυδιού» (δηλαδή σε «στρώματα» ) , έτσι ώστε να είναι δύσκολη η παρακολούθησή τους.

Το Tor χρησιμοποιείται ευρέως από ακτιβιστές, αλλά και από άτομα που επιδίδονται σε παράνομη δραστηριότητα- και πλέον βρίσκεται στο «στόχαστρο» της ιαπωνικής αστυνομίας, λόγω του «κυνηγιού» ενός χάκερ ο οποίος ήταν γνωστός ως «Demon Killer», και χρησιμοποιούσε το Tor.

Η πρόταση υποβλήθηκε από ειδικό κλιμάκιο της ιαπωνικής Εθνικής Αστυνομικής Υπηρεσίας, σύμφωνα με την εφημερίδα «Μαϊνίτσι Σιμπούν». Η ιαπωνική αστυνομία άρχισε την έρευνα για τον εντοπισμό του χάκερ αφού αυτός άρχισε να απειλεί με βομβιστικές επιθέσεις σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς, μέσω δημοσιεύσεών του σε forums και discussion boards, προσφέροντας και αμοιβή τριών εκατομμυρίων γιεν (περίπου 23.000 ευρώ) για πληροφορίες.   …………………..

ΠΗΓΗ : ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ  κλικ εδώ για το άρθρο

This entry was posted in ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply